@1 no hej ..... ja som to nevidela lebo mam slaby zaludoka nebolo by mi moc dobre ale pocula som o tom dost a viem si predstavit aka to musi byt bolest ... a aj vsetko , @2 su .. lenze ty co su zavislia skusili to raz uz to budu mat stale ... @3 presne tak suhlasim ....
@smichi niektoré veci sú v tom obrázku ale fakt kraviny ... ale inak je to celkom pravda tráva náhodou je celkom ok sám si občas dám
@louis nic proti tebe ale je dosť rozumných ľudí ktorý si dajú obcas trávu ba dokonca urázaš aj lekárov či presnejšie pacientov z rakovinou ktorý užívajú trávu predpisom
@smichi tomu, že šetrí zdravotníctvu a štátu prostriedky som sa zasmiala a aj tomu, že vďaka nej rastú mozgové bunky...to kde si zobral taký propagačný materiál? Marihuana niekoľkonásobne rýchlejšie zabíja mozgové bunky ako alkohol... ešte tam mali napísať. že marihuana zvyšuje potentnosť u mužov kapem a ešte k tomu je aj návyková, vzniká psychický návyk
@deadfancy Tiez nesuhlasim so vsetkym co tam je napisane. Ale tak nemusis to brat doslovne. Ak si myslis ze alkohol je mensie zlo je to tvoj osobny nazor ktory ti ja zobrat nemozem. Mozem ti len odporucit vyskusaj. Alebo ked to skusat nechces, vypocuj si sirsiu vzorku ludi ktory maju skusenosti s obomi latkami.
@fxx može sa stať ako unas v praci. Ceská pobocka dostala job dost lukrativny v nemecku v atomke. Mali robit testy na drogy samozrejme tam sa fajčí gandža aj v práci takže nespravil nik ...
Teraz jeden moj kolega ide na tie testy a posielajú jeho tam
ako jebať i benzín s pičovinami do žili? to de sme už? a navyše keď jediné čo z toho človek má je smrť do dvoch rokov a idery medzi kosťami? celkovo sú drogy pičovina ale toto už uplne...
a tráva je oproti tomuto božský všeliek ...-.- toto ti prinese len zlobu ale THC je dobré napríklad na sklerózu multiplex
lieci rakovinu,nenavykova,pomaha rastu mozgovych buniek???? WTF??? to jaky debil pisal???
k tej rakovine bezna trava ti velmi nepomoze ...ano bolo dokazane ,ze dokaze zabit bunky niektorych rakovinovych ochoreni ale jedna sa o iny druh konope.
nenavykova??? no ked myslis... a k tomu rastu mozgovych buniek uz fakt niet co dodat...
aguri, a ty to kvazi nejak studujes ? nepocul som ze by trava dokazala zabit rakovinove bunky, teda akekolvek bunky ked uz. pri rakovine je to hlavne o tom ze sa zmierni ta nechutna nausea, clovek sa moze najest, negrca kazde tri minuty a tak.
"pomahanie rastu mozgovych buniek" neviem ci takto presne by som to ako smichi formuloval, ale fakt je ze nieco v tomto duchu u travy funguje, na erowide je link na tu studiu (boli myslim 2), cize nie je to len tak od brucha.
@fxx pri zaciatkoch uzivania marihuany su prejavy viac menej latentne na prvy pohlad vidno na pacientovy pocit euforie,halucinacie,ma problem vnimat cas,priestor,problem s orientaciou... neskor s pravidelnym uzivanim a zvysovanim davky sa pacient stava letargicky,straca kratkodobu pamat ochabuju mu reflexy,moze nastat dezorientacia,halucinacie v konecnom dosledku dochadza ku poskodeniu pluc obehoveho systemu,mozgu...
@aguri500 myslel som to inak. uživatel marihuany je aj ten co si ju da 2x za mesiac, a aj ten kto si ju dava 2x denne kazdy den. a rozdiel medzi tymito dvomi uzivatelmi je priepastny.
kazdy ma inu predstavu o uzivatelovi marihuany,a ako priklad uzivatela v bezne dostupnych "vyskumoch" je vacsinnou uvedeny ten druhy priklad,ktory sa v skutocnosti vyskytuje menej.
cize pre bezneho uzivatela ktory ma rozum a zafajci si 1-2x za mesiac ziadne katastrofalne nasledky nehrozia.
@tryptaminedream studujem medicinu ... videl som studiu kde bolo dokazane ,ze marihuana dokaze zabit niektore rakovinotvorne bunky napr. pri rakovine prsnika resp. pri menej zavaznych rakovinotvornych ochoreniach...vsetko je to este vo faze vyskumu a zatial sa tato liecba viac menej neoplati kedze nebolo dokazane zeby bola vyslovene ucinnensia ako sucasne liecebne postupy...s tazkou rakovinou napr. pankreasu asi nespravi nic...
co sa tyka toho rastu buniek tak je to nezmysel... mozno moze ochranit zdrave mozgove bunky ale podporovat rast urcite nie...a to s tou podporou zdravych buniek je irelevantne kedze viac mozog poskodi ako pomoze...
@fxx pozri jasne ze zalezi od mnozstva uzitia marihuany ale kedze obsahuje toxicke latky pre ludsky organizmus tak je aj tak skodliva...a nejake nasledky sa urcite dostavia aj ked nemusia byt fatalne.
BTW - vo švajčiarsku,fínsku a norsku tiež robia testy na drogy prre normálnych zamestnancov v elektrárnach (a myslim že tieto štáty momentálne určujú progress) Ale šak si jebte do žili
@fxx nič extra, len máme zákazky na inej urovni než na SR
Postupom času budú takéto opatrenia na všetkých rizikovejších pracoviskách
@luc.ka to este neviem skor viem co robit nechcem chcel by som robit ´´cistu medicinu´´ to znamena ,ze ziadnu urologiu,gynekologiu,kozne,chiru a tak... neviem ese som na vela oddeleniach nebol...
@drejka pacient samozrejme nezomrel na intoxikaciu marihuanou ale poskodenie mozgoveho tkaniva ktore u neho nastalo bolo sposobene marihuanou...A prave koli tomu som to spomenul ...ja som nikde nenapisal ,ze sa z marihuany zomriera aj ked je to rizikovy faktor pri niektorych chorobach ale rapidne sa znizi kvalita zivota v dosledkoch ktore som uz vyssie pisal...
co sa tyka vyuzitia marihuany v medicine tak to nie je taka ista marihuana ku ktorej sa bezne dostanu ti co ju fajcia...
aguri500, aha rozumiem, tak to je pre mna nova informacia.
s tymi bunkami, presne je to uplne irelevantne, to len tak ze aj ja som to niekde videl. teraz som nasiel, Marijuana Stimulates Brain Cell Growth In Rats, neni to ten zdroj z erowidu, neviem ho najist. na jednej ceskej poradni som tiez cital nieco v tomto duchu. tiez som z toho nechapal.
Môj názor? niekto sa chce nabaliť na narkomanoch, všetky prísady krokodíla sú bežne dostupné v drogérii a v lekárni čiže je to zisk s minimálnym rizikom. mimochodom droga je látka spôsobujúca fyzickú závislosť(tráva fyzickú závislosť nespôsobuje) takže pozdravujem všetkých pokrytcov čo sa každý piatok ožierajú.
@20 toto ma dostalo vraj podporuje rast mozfovích buniek. A ja som počul že mariuhana celkovo zastavuje tvorbu nových buniek a aj preto je účiná pri rakovine. Ale možno som debil.
A k tej droge? Každému fetákovi by som dal dávku zadarmo
@deadfancy a odkial máš to že zabíja mozgové bunky? výskumy na ktorých sa zakladá tvoje tvrdenie sa uskutočňovali cca pred 40 rokmi, opiciam dali 20 násobnú dávku bez prístupu kyslíka(pokial viem, z nedostatku kyslíka odumierajú mozgové bunky). poznám ludí čo húlia 16 rokov a nie sú debilní ani vymletí, ale alkoholik čo slope 16 už nejakú tú demenciu má.
Inak je sranda že diskusia o syntetickom shite sa vyvinula do ďalšej hádky o marihuane ktorá k ničomu nebude viesť pretože každý si bude stále točiť to svoje
ja sa skor divim ludom co do seba pchaju dobrovolne drogy...a je jedno ake drogy...vacsina ludi keby si precitala svoje prispevky o 10 rokov tak by sa iba hanbili...nuz ale toto je dnes desne kuuul...
@obnoxious to čo si teraz zadelil? To je normálne dostupná informácia a predstav si, že aj ja poznám ľudí čo hulili denodenne niekoľko rokov v kuse, s jedným som chodila, bol to inteligentný človek a teraz po troch rokoch takéhoto života má IQ húpacieho koníka. Tak mi tu nehovor čo robí tráva sa ľuďmi, ja som medzi takými ľuďmi nejaký čas fungovala a v konečnom dôsledku som rada, že som nedopadla ako oni.
@98 dostat sa s takejto zavislosti je umenie ... nie vlastna skusenost ale skusenost kamaratov ktorych som mala pred sebou dennodene a videla som ako ssa nicia nemohla som vsak im pomoct zavislym ludom sa neda pomoct .. musia si to uvedomit sami a ist sa co najskor liecit s toho
@bubblebobble keby si zrátaš 2 + 2 tak ti víde, že táto droga je zo ziskového hľadiska úplne zbytočná. Pre dílerov prudko škodlivá, pretože neverím, že by predali o toľko dávok viac ako napr. heroínu, aby pokryli ziskovosť s takou nízkou predajnou cenou a aj keby to fetáci berú neviem ako často, buď sa predávkujú a zomrú hneď, alebo sa rozpadnú časom a to sa rovná strate "odberateľov-fetákov" čiže znovu menšie zisky. Takže táto droga z pohľadu dílera znamená len pokles.
@louis mňa by nejak ten ban ani nesral...je to moj názor na tuto a všetky ostatne drogy vrátane marihuany, cigariet a chlastu čo by som ja s takými "ľuďmi" dorobila...
@deadfancy Ja medzi nimi fungujem skoro desať rokov. Zhruba polka je na výške, ďalší v práci. Ale z časti súhlasím. Ak niekto húli 10 krát denne zjavne to bude mať vplyv aj na mozog.
A deti odvolávajúce sa na výskumy, či už pre, alebo proti... Robia sa v drtivej väčšine s cannabinoidmy, ktoré sú 10 až 100 krát silnejšie ako cannabinol v tráve. Je to syntetická látka a posledné prieskumy dokazujú hlavne to, že prieskumy s cannabinoidmy majú dosť rozdielne výsledky ako tie kde sa používa prírodná marihuana.
Ďalšia vec je, že fyzická závislosť tu je. Menšia od cigariet a alkoholu, ale je. Tiež hovoriť o psychickej závislosti, akoby nebola problémom mi príde scestné... Síce pre chýbajúcu dávku nevyfajčíš dobre vyzerajúceho pána na stanici za 500, ale určite to vie rozhodiť psychiku človeku čo hlavne u mladých môže narušiť ich vývoj...
Legalizovať je jedna vec,zamyslieť sa, čo to obnáša druhá...
@louis a ja sa nebudem hádať o mojej..hovoríš tu blbosti že tí čo pália trávu väčšinu počuvjau reggae..ja vobec nepocuam reggae a poznam ldui vela ludi ktori pália a nepočuvaju reggae to odkial si tuto kravinu vzal??..
133 komentarov a stavim sa ze 98% je zas o marihuane ale k veci..pozrel so msi nejake videjko na nete, skoro som sa z toho zbľuval na comp, ale ked toto s nimi robi ta droga tak to musi byt riadne svinstvo
neviem s akým umýslom to pustil niekto do obehu....ale myslim, že to bol človek s duchom obchodnika a velky sadista....a mozno to bol len obycajny experimentator, ktorý si potreboval slahnut a ten prvy clovek to odkukal a zacal zarabat....zarabat na ludoch, ktorí trpeli dost aj bez toho (neriešme kto im za to môže).....myslim, ze ti ludia, ktorí si to pichli pôjdu do neba - peklo si odziju totiz na zemi....je to strašné, hrozné a všetky výrazy k synonymam strašného sú málo na vyjadrenie toho, co to je
Akurát o tej droge čítam a o nej ako takej si nemyslím nič, skôr si myslím niečo veľmi nepríjemné o jej užívateľoch. V podstate by mi ani nebolo ľúto, keby jeden po druhom skapíňali.
to čo o všetkých drogách....ľudia čo to berú sú hlúpy a ja by som si nikdy nič také nevzala....ale táto je obzvlášť hnusná a ľutujem všetkých, ktorý ju berú, že nemali dosť síl aby odolali a teraz si ubližujú....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
141 komentov
ja keď som to videl, mal som dosť.....som sa skoro dogrcal tam..
ešte teraz, keď o tom spomínam...omg, fuj
ja som si pvoedal, že hoci je heroín na kokot tiež dosť, radšej si kúpim ten, aj keď je drahý, než lacného krokodíla, lebo....ty kokos
Trava je 100x lepsia ako alkohol ale je zakazana.
A neodsudzuj latku ale ludi. Latka ma nejake vlastnosti. To ako s tou latkou clovek naraba je druha vec.
@louis nic proti tebe ale je dosť rozumných ľudí ktorý si dajú obcas trávu ba dokonca urázaš aj lekárov či presnejšie pacientov z rakovinou ktorý užívajú trávu predpisom
Nazory 4ever!
Teraz jeden moj kolega ide na tie testy a posielajú jeho tam
(zarobí za 2týždne 4slovenské priemerné výplaty)
louisovi to nevysvetlite, vid jeho profil, on uz ma svoje postoje niecim a niekym jasne definovane
očakávam príchod krokodoška na Slovensko určite u nás bude za 10 €, nech zarobia
a tráva je oproti tomuto božský všeliek ...-.- toto ti prinese len zlobu ale THC je dobré napríklad na sklerózu multiplex
lieci rakovinu,nenavykova,pomaha rastu mozgovych buniek???? WTF??? to jaky debil pisal???
k tej rakovine bezna trava ti velmi nepomoze ...ano bolo dokazane ,ze dokaze zabit bunky niektorych rakovinovych ochoreni ale jedna sa o iny druh konope.
nenavykova??? no ked myslis... a k tomu rastu mozgovych buniek uz fakt niet co dodat...
odporucam vsetkym hulicom vidiet pitvu mozgu cloveka ktory uzival marihuanu...
"pomahanie rastu mozgovych buniek" neviem ci takto presne by som to ako smichi formuloval, ale fakt je ze nieco v tomto duchu u travy funguje, na erowide je link na tu studiu (boli myslim 2), cize nie je to len tak od brucha.
kazdy ma inu predstavu o uzivatelovi marihuany,a ako priklad uzivatela v bezne dostupnych "vyskumoch" je vacsinnou uvedeny ten druhy priklad,ktory sa v skutocnosti vyskytuje menej.
cize pre bezneho uzivatela ktory ma rozum a zafajci si 1-2x za mesiac ziadne katastrofalne nasledky nehrozia.
co sa tyka toho rastu buniek tak je to nezmysel... mozno moze ochranit zdrave mozgove bunky ale podporovat rast urcite nie...a to s tou podporou zdravych buniek je irelevantne kedze viac mozog poskodi ako pomoze...
BTW - vo švajčiarsku,fínsku a norsku tiež robia testy na drogy prre normálnych zamestnancov v elektrárnach (a myslim že tieto štáty momentálne určujú progress) Ale šak si jebte do žili
@fxx nič extra, len máme zákazky na inej urovni než na SR
Postupom času budú takéto opatrenia na všetkých rizikovejších pracoviskách
@schizoofrenik nestrati
keby som sa chcela zabiť, jebnem si krokodíla, a bude to lacnejšie a časovo efektívnejšie.
asi už prestávam chápať akékoľvek feťácke pohnútky...
tú trávu ešte dokážem pochopiť, ale, dpč, @smichi čo máš 15 rokov a mozog v prenatálnom vývoji, aby si seriózne pridal a obhajoval henten obrázok??
@aguri500 študuješ medicínu? teda niežeby som ťa poznala... len mi to k tvojmu nicku dáko nepasuje
BTW :síce sa koks nepichá ale snaď už nebudeš taky kokot a podrobne slovičkariť ,význam je ten istý ....
c c c
a akúže chceš špecializáciu, keď budeš veľký?
co sa tyka vyuzitia marihuany v medicine tak to nie je taka ista marihuana ku ktorej sa bezne dostanu ti co ju fajcia...
s tymi bunkami, presne je to uplne irelevantne, to len tak ze aj ja som to niekde videl. teraz som nasiel, Marijuana Stimulates Brain Cell Growth In Rats, neni to ten zdroj z erowidu, neviem ho najist. na jednej ceskej poradni som tiez cital nieco v tomto duchu. tiez som z toho nechapal.
Niezeby som sa do toho rozumela, ale dorgy urcite nemaju dobry vplyv na cloveka, ked uz nie na telo, ak aspon na psychiku
A k tej droge? Každému fetákovi by som dal dávku zadarmo
"vacsina tých co fajci travu , tak ju fajci len kvoli reggae..proste je to hnus" - kokotina na entu...
"tak moje decko iste nebude brat drogy a také kktiny" - ako si mozes byt tymto faktom taky isty?
A polovica argumentov proti nej je založená na tom, čo sa stane s dennodenne húliacim človekom. Ak by som sa každý deň opíjala, skončím horšie.
A deti odvolávajúce sa na výskumy, či už pre, alebo proti... Robia sa v drtivej väčšine s cannabinoidmy, ktoré sú 10 až 100 krát silnejšie ako cannabinol v tráve. Je to syntetická látka a posledné prieskumy dokazujú hlavne to, že prieskumy s cannabinoidmy majú dosť rozdielne výsledky ako tie kde sa používa prírodná marihuana.
Ďalšia vec je, že fyzická závislosť tu je. Menšia od cigariet a alkoholu, ale je. Tiež hovoriť o psychickej závislosti, akoby nebola problémom mi príde scestné... Síce pre chýbajúcu dávku nevyfajčíš dobre vyzerajúceho pána na stanici za 500, ale určite to vie rozhodiť psychiku človeku čo hlavne u mladých môže narušiť ich vývoj...
Legalizovať je jedna vec,zamyslieť sa, čo to obnáša druhá...