Tak ak je chlebík fajný čerstvý a korka chrumkava, tak aj suchý, či so soľou a podobne aj rožok, inak potom maslo a na to džem, pripadne maslo šunka, ale ešte aj sunková pena! :3
@ferotferot ako, domáca, dobrá paštéta, alebo to, čo som raz doniesla domov z francúzska, to je proste ZÁŽITOK. Ale to, čo kúpiš bežne v obchode v žltej plechovke s názvom MÁJKA ja prečin voči ľudstvu
A ani jedno nemá nič spoločné s bryndzou.
@ferotferot paštétu, ale takú origoš francúzsku s kusmi králičieho mäsa! to bolo megaúžasné
ale tak tam boli megaúžasné aj tie z obyč obchodov, ale hentá bola bio-eko-neviemaká a bola fakt awesome
bio eko a podobne...toto furt pocuvam v robote...spaldova muka a rakitnikovy olej bio susienky zazvorove a ´´smúty´´ ...vcera som sa skoro dogrcal ked mi kolega dal napit ´´smúty´´ zo zelera a neviem cohovsetkeho kentus to bol totalrekal a aj tie susienky boli ako hlina
akoze dnes doniesol matovy a ten bol super ale akoze bio eko uz ked to pocuj tak mi sklbe viecko na lavom oku
je skoda ze je to len marketing
ak si nieco neurobis doma nemas nic
insekticidy, herbicidy a fungicidy dursban je najoblubenejsi
a popritom kristalon najprv zlty potom zeleny a nakonec cerveny
na melony najlepsie hnedy
samozrejme calcinit musi byt kazdych 10 dni 1-2mg na rastlinku
8ha pole a dalscih 14ha sady a tak...127ton rajcin,36ton melonov, vsetka mozna zelenina a zahony salatu tie boli nadherne! to vyzeralo uplne nadherne tie salaty
figy a olivy...bolo toho dost a dost som sa tam naucil a hlavne do tejto chemickej onej ma zapajali ale motyka bola tiez fajnova ta ozdravi kazde zranenie na srdci
@ferotferot och ty primitív že mám dobrú náladu, tak ti to vysvetlím.
koľko ľudí sa podľa teba už narodilo ako vegáni? tu na slovensku asi tak nikto. ľudia, ktorý roky jedávali mäso, oškvarky, syry - takým padne dobre keď pri prechode na vegánsku stravu majú napodobneniny.
okrem toho, sú to cibuľové škvarky, napríklad vo švédskej kuchyni to na jedlo sypú úplne bežne. takže napokon to napodopenina mäsa ani nie je
nenarazam na veganov drzim palce kazdemu kto sa tak rozhodol
ked si taka inteligentna tak si urcite dokazes dat do wiki slovo skvarky a mas tam podrobne rozpisane co to je kezde ani len netusis co pises...ale hlavne nie je to cibula...ak smazis cibulu je to len smazena cibula a na skvarky sa nezmeni ani ked nebudes jest maso 300rokov...
svedsku kuchynu nepoznam ale ja sypem smazenu cibulu do hocicoho je to parada a v podstate je to jeden z mojich najoblubenejsich zakladov do jedla....ale aj tak su to neni skvarky
ide cisto len o to ze spajas dve veci ktore maju spolocne iba to ze su tepelne upravene a ze su na jedenie a ze z nich bude hovno....
vegani ako taki su pre mna vzorom...pre to ze sa pre nieco rozhodli a drzia sa toho...ty si pravdepodobne ale padnuta na hlavu a nejak citovo frusrovana ak hned beries vsetko ako utok na veganov...
daj si smazenej cibule nech ta trochu prezenie a uvolni sa ti tlak z hlavy...
@ferotferot cukríky bez cukru imho tiež nie sú pi*ovina, ako to teda nazývaš. niečo malé a sladké je cukrík, to je každému jasné. niekto sa rozhodne vyrobiť malé karobové veci bez cukru, malé datlové veci bez cukru, jasné že to nazvem cukrík, na čo by som mala vymýšľať 10 novotvarov pre všetko, čo sa vymyslí?
a teda prepáč, že som to brala ako útok, tu na birdzi sa iného moc nedočkám, nejako som voči tomu už otupela, čo by si iste pochopil, keby si tu bol prítomný napríklad koncom decembra. ale o to nejde, proste sa to občas stane, že sa človek sekne ; ) za to nemusím byť padnutá na hlavu ani citovo frustrovaná.
a keby tie cibuľové veci aj neboli škvarky, tak čo akože teraz? je mi úplne jedno, ako sa tomu hovorí, pokiaľ to nie je tento prípad, tak je to napodobenina a to som už vysvetlila
nebola otazka ci vadi alebo nie..mne osobne cukor nevadi nech je aj z Polska...
otazka bola ci je fruktoza cukor...ano je..cize v cukrikoch je co ? cukor....
je jedno co si myslis sladka extaza nie je az take scifi ako veganskvarkova natierka
nooo nejem pečivo, ale keď ho jem tak najradšej k lososovému tataráku a minule sme mali takú lososovú nátierku okolo ktorej síce tuniak prešiel len na pár %, ale bola úplne mňaaaaam
len aby si este viac nezhovadila veganov...sa potom cuduj ze ludia nadavaju...sak rob veci tak jak su a volaj ich menom a potom bude vsetko lepsie ty stukova extaza
pekny vecer zelam
@24 to teda je,ale je super
inak pomazánky od alfabio všetky(hlavne francúzsku a mexickú!), ale väčšinou si dám len krajec so šunkou a nejakou zeleninou
@ferotferot to musela byť megazaujimava skúsenosť
a inak, ja som videla už aj vegansku salamu s kuracou príchuťou a fruktoza je vraj vo väčších množstvách škodlivá (tým samozrejme nemyslím kilo denne )
bol to najkrajsi cas v mojom zivote...jedna vec je ze som sa naucil dost veci o poliach...mozem si kludne otvorit farmu tu na slovensku je uzasna poda chorvatska sa nechyta.... ale nebavi ma to
druha vec ale je co sa tam clovek naucil ake zmeny prebehli v mojom osobnom zivote...charakter sa menil a lamala sa osobnost fakt krasny cas
a inak neviem presny vyznam slova salama ale ked sa povie salama predstavim si sulec o tom co je vo vnutri by sa dalo velmi diskutovat...niekedy tam vraj aj davaju maso ale moc by som tomu neveril predpokladam ze tam sa melie vsetko...slepacie hlavy s usami chocholmi a zobakmi
ja salamu v podstate nejem...malokoedy
samozrejme su aj cipsy s kuracou prichutou ale to prichut ma svoj vyznam
ak by bola ta veganska natierka s oskvrakovou prichutou tak super ale napisat vegan oskvarkova je podla mna odveci
ale nie je to take dolezite
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
inak okrem nutelly a paštéty si občas na chlebík hodím všetko zmieňované.
alebo pomazánku ale nie zeleninovú.
vola sa to pečeňová paštéta
je to ako svadba v hube je to nadherne a vynimocne
samozrejme musi byt domaca
2kg slaniny na 1kg pecene (samozrejme bravcovej) cibulka sol korenie a podobne dobroty
nehovorim..brindza je tiez na jedenie ale ani ja nechapem ako to mohol dat spolu...
alebo si dávam plátkový syr roztápať na pečive do mikrovlnky
A ani jedno nemá nič spoločné s bryndzou.
ale keď na návšteve u bráška napr. majú bryndzovú nátierku alebo syrovo-cesnekovú, tak to úplne šrotujem, kým mi nie je zle
kupovat pastetu v obchode je dost odveci
co si priniesla ?
ale tak tam boli megaúžasné aj tie z obyč obchodov, ale hentá bola bio-eko-neviemaká a bola fakt awesome
bio eko a podobne...toto furt pocuvam v robote...spaldova muka a rakitnikovy olej bio susienky zazvorove a ´´smúty´´ ...vcera som sa skoro dogrcal ked mi kolega dal napit ´´smúty´´ zo zelera a neviem cohovsetkeho kentus to bol totalrekal a aj tie susienky boli ako hlina
akoze dnes doniesol matovy a ten bol super ale akoze bio eko uz ked to pocuj tak mi sklbe viecko na lavom oku
je skoda ze je to len marketing
ak si nieco neurobis doma nemas nic
neviem ako vo Francuzku ale u nas je to bieda
insekticidy, herbicidy a fungicidy dursban je najoblubenejsi
a popritom kristalon najprv zlty potom zeleny a nakonec cerveny
na melony najlepsie hnedy
samozrejme calcinit musi byt kazdych 10 dni 1-2mg na rastlinku
8ha pole a dalscih 14ha sady a tak...127ton rajcin,36ton melonov, vsetka mozna zelenina a zahony salatu tie boli nadherne! to vyzeralo uplne nadherne tie salaty
figy a olivy...bolo toho dost a dost som sa tam naucil a hlavne do tejto chemickej onej ma zapajali ale motyka bola tiez fajnova ta ozdravi kazde zranenie na srdci
to bol velmi luxusny cas co som prezil
to je jaka picovina vegan skvarkova natierka
to je jak cukriky bez cukru BEZCUKRIKY
koľko ľudí sa podľa teba už narodilo ako vegáni? tu na slovensku asi tak nikto. ľudia, ktorý roky jedávali mäso, oškvarky, syry - takým padne dobre keď pri prechode na vegánsku stravu majú napodobneniny.
okrem toho, sú to cibuľové škvarky, napríklad vo švédskej kuchyni to na jedlo sypú úplne bežne. takže napokon to napodopenina mäsa ani nie je
nemáš za čo, pekný deň
och ty inteligentna a dobre naladena
nenarazam na veganov drzim palce kazdemu kto sa tak rozhodol
ked si taka inteligentna tak si urcite dokazes dat do wiki slovo skvarky a mas tam podrobne rozpisane co to je kezde ani len netusis co pises...ale hlavne nie je to cibula...ak smazis cibulu je to len smazena cibula a na skvarky sa nezmeni ani ked nebudes jest maso 300rokov...
svedsku kuchynu nepoznam ale ja sypem smazenu cibulu do hocicoho je to parada a v podstate je to jeden z mojich najoblubenejsich zakladov do jedla....ale aj tak su to neni skvarky
ide cisto len o to ze spajas dve veci ktore maju spolocne iba to ze su tepelne upravene a ze su na jedenie a ze z nich bude hovno....
vegani ako taki su pre mna vzorom...pre to ze sa pre nieco rozhodli a drzia sa toho...ty si pravdepodobne ale padnuta na hlavu a nejak citovo frusrovana ak hned beries vsetko ako utok na veganov...
daj si smazenej cibule nech ta trochu prezenie a uvolni sa ti tlak z hlavy...
ja ich pouzivam velmi velmi zriedkavo ale toto si to uplne vypytalo vies
a teda prepáč, že som to brala ako útok, tu na birdzi sa iného moc nedočkám, nejako som voči tomu už otupela, čo by si iste pochopil, keby si tu bol prítomný napríklad koncom decembra. ale o to nejde, proste sa to občas stane, že sa človek sekne ; ) za to nemusím byť padnutá na hlavu ani citovo frustrovaná.
a keby tie cibuľové veci aj neboli škvarky, tak čo akože teraz? je mi úplne jedno, ako sa tomu hovorí, pokiaľ to nie je tento prípad, tak je to napodobenina a to som už vysvetlila
neviem nic o tych vyrobkoch len mi nie je jasne ako odstranis cukor z datle ? ci fruktoza uz nie je cukor ?
nieco male a sladke moze byt aj extaza vacsinou je dost hnusna ale moze sa objavit aj sladka...
je dobre nazyvat veci pravym menom aby ludia neboli klamani
ide len o to ze ferari je ferari...ty mozes doma v dielni polepit nieco podobne a dat tam slapacie betale ci pedale a volat to ferari
no tomu kto ma rozum v hlave je jasne ze to ferari nie je aj ked je to pekne a mozno aj zabavne ale farari to nie je...
tak ako smazena cibula nie je skvarok...
nie je zla..je super...len to nie je skvarok
nebola otazka ci vadi alebo nie..mne osobne cukor nevadi nech je aj z Polska...
otazka bola ci je fruktoza cukor...ano je..cize v cukrikoch je co ? cukor....
je jedno co si myslis sladka extaza nie je az take scifi ako veganskvarkova natierka
len aby si este viac nezhovadila veganov...sa potom cuduj ze ludia nadavaju...sak rob veci tak jak su a volaj ich menom a potom bude vsetko lepsie ty stukova extaza
pekny vecer zelam
ale ale skoda ze sa chystam spat mohly by sme rozobrat veganskvarkovu pomazanku
ona to nedala ale stebou by to bolo lepsie
dobrú noc, sweetheart
dakujem mam velke nedostatky v gramatike
inak pomazánky od alfabio všetky(hlavne francúzsku a mexickú!), ale väčšinou si dám len krajec so šunkou a nejakou zeleninou
a inak, ja som videla už aj vegansku salamu s kuracou príchuťou a fruktoza je vraj vo väčších množstvách škodlivá (tým samozrejme nemyslím kilo denne )
bol to najkrajsi cas v mojom zivote...jedna vec je ze som sa naucil dost veci o poliach...mozem si kludne otvorit farmu tu na slovensku je uzasna poda chorvatska sa nechyta.... ale nebavi ma to
druha vec ale je co sa tam clovek naucil ake zmeny prebehli v mojom osobnom zivote...charakter sa menil a lamala sa osobnost fakt krasny cas
a inak neviem presny vyznam slova salama ale ked sa povie salama predstavim si sulec o tom co je vo vnutri by sa dalo velmi diskutovat...niekedy tam vraj aj davaju maso ale moc by som tomu neveril predpokladam ze tam sa melie vsetko...slepacie hlavy s usami chocholmi a zobakmi
ja salamu v podstate nejem...malokoedy
samozrejme su aj cipsy s kuracou prichutou ale to prichut ma svoj vyznam
ak by bola ta veganska natierka s oskvrakovou prichutou tak super ale napisat vegan oskvarkova je podla mna odveci
ale nie je to take dolezite
fruktozu neriesim ja len ze je to tiez cukor