@trexicek takze tym chces povedat ze ak nie si brit, nemozes vstupit do "jej" krajiny ? cim si ako ona vysluzila to, ze je to "jej" krajina? akurat tak to, ze sa tam zhodou nahod narodila... nie je to trosku od veci to co si napisal ?
Neznasam sprostych namyslenych britov , nemcov ako picuju do nas , pritom maju komplexy z vlastnej krajiny kde zacina byt viac moslimov ako domacich , ich problem
@natacka hmm neviem či ma zmysel ti to vysvetlovať ale poviem to zkratene. V Anglicku je taký problem z poliakmy a inými imigrantami z roznych afrických krajín že ludom čo su original domaci, že im beru pracu, ich miesto, kulturu. Potom tam príde neaký nasraný moslim do metra tam sa odpali a radujem sa veselme sa a dovolme im stavať tie ich mešity a nech sa nam tu rozmožuju. Za par desiatok rokov sa tísíce moslimoc zmenia na miliony a už o anglicku nebude ani počuť lebo z neho spravia islamský štat new irak
@trexicek on the other hand,... netreba hadzat do jedneho mecha, pretoze ta zenska co jej tam argumentovala, mala tiez pravdu, ze briti taku pracu aku robia oni, v zivote robit briti nebudu... nic im nekradnu, to je podla mna dost silne slovo, ... aaa taktiez moslimov nehadz do jedneho vreca, viem ze vacsie percento sa chova tak ako sa chova,hold, su tak vychovavani,su k tomu vedeni,... lenze nechapem preco vykrikovala prave na cernochov a mala rasisticke narazky, pochybujem ze prave oni im nejako zasahuju do ich kultury, myslim si ze aj oni maju pravo na lepsi zivot niekde v zahranici a nie umierat od hladu... pritom prave ti ludia co boli v tom buse ci co to bolo, mohlo sa ich do dost dotknut, nevies cim si oni mohli napriklad prejst, ... a dost vidiet na tej zene ze je to zakomplexovana zenska a je to dost ubohe, oznacit ich ako nejakych poslednych chudakov... este k tomu pred deckami, ... ked sa chce vyjasit nech si zalozi blog a riesi svoje komplexy tam...
@natacka nijak extra sa nechcem zapájať do tej diskusie ale spomenula si že im nijako nezasahuju do kultury... spomeň si na londýn z pred pár týždňov...
@horsiq to by trvalo do zajtra keby tu prebieha vymena nazorov ...mame na to kazdy iny nazor, okej...ja ich nijak extra neobranujem, ale ani nie som proti britom, len som tym chcela povedat, ze chovanie tej britky bolo uplne otrasne aaa netreba oznacovat vsetkych za tých zlých
je to silne.. ved henta cernoska tam vyzerala byt normalna, slusna zena. ja nemam nic proti multikulturalizmu dokial tym ludom nejebe. samozrejme ze slovensko-cigansko je uz ina vec.
@trexicek Lenže tá černoška mala tiež pravdu. Brit nieje ochotný pracovať za peniaze ktoré mu na niektorých pozíciach ponúkajú. Mnoho európanov nieje. Preto sú tu cudzinci, pre ktorých je to dosť. nemôžeš im ani vytknúť, že by sa tam tlačili silou mocou. Keby chcú Európania, pracovný trh ich odmietne. Lenže všetci majú veľkú hubu v tomto. Kto asi zamestnáva emigrantov ? Iný emigranti ? Zamestnávajú ich domáci, lebo by inak museli platiť viac. Títo ľudia často držia ekonomiky štátov, ktoré na nich najviac nadávajú. Ale to každý ignoruje, ako tá ženská, ktorá je schopná pred svojím a cudzími deťmi nadávať, urážať len tak ľudí a je jej to jedno...
bývaš s nimi na tej istej planéte, to či a kde sa cítiš ako cudzinec nesúvisí s ničím okrem tvojho postoja. a kultúra absolútne nesúvisí s geografiou, kultúra je závislá čisto na ľuďoch, na tom ako silno sú si jej vedomí a ako sa jej držia.
a čo sa čudujete a rozprávate za nejaký rok to bude aj u nás, osídli nás všakovatá zgerba, dosť čo tu máme cigánskych panchartov, budeme musieť trpieť aj prisťahovalcov, ktorých naša vláda ešte aj milo privíta a da im za naše dane nažrať a vyspať..............filip
@natacka hej veď to máš pravdu ale ja sa jej fakt ani nečudujem. Možno ju to len zrazu tak prepadlo. Veď si zober dnes sa skôr oplatí vedieť polštinu keď ideš do anglicka než angličtinu fakt tam majú toho humus jak nasraného... takto to bude všade aj u nás.
Takže venujem ešte koment k tejto teme. Je to žiaľbohu neodvratný osud Europy. Ako bude rôznych nebielych prisťahovalcov pribúdať, tým sa budú viac ozývať nacionalistické hlasy pôvodného obyvateľstva. Až budú natoľko silné že dokážu vyvolať nepokoje a neskôr rasovú vojnu. Čo sa vlastne už deje.Jej víťaza si však nedovolím prorokovať. Hoci pojem "rasová vojna" znie až paranoidne, v extrémnych podmiekach robia ľudia extrémne rozhodnutia... Podstata je jasna a bola uz aj tu vyslovena, multikulturalizmus zabija diverzitu, meni spolocnost v jednu premiesanu 'hnedu' masu a tak je
pravou formou rasizmu.
Pristahovalcom nejde o multikulturnu spolocnost ale o udomacnenie a postupne nadobudnutie nadvlady, hlavne pocetnou prevahou co je skupinova strategia vacsiny nebielych etnik. Mimochodom ju vyuzivaju aj palestinski Arabi proti opresivnemu rezimu Izraela, v tomto pripade pravoplatne pretoze si hajia svoju vlastne zem.
Doprial by som každemu kto sa nazýva multiculti humanistom aby si vyskušal život v takej komunite a potom by som ho poprosil aby tu dal koment. Ale ten čo sedím doma a pozoruje svet a problem miešania ras len cez okno to nikdy nemože pochopiť a vysloviť tu svoj pravoplatný nazor, ktorý sa odvíja od neho sameho z jeho vlastných skusenosti.
@trexicek nie je, lebo tam neexistuje aby tam zili cernosi nasackovani v jednej stvrti, hovno robili a stat im platil viac ako bielym za to nic nerobenie
no mozno si malo kto uvedomuje ze ak sa niekto prestahuje niekam inde do ineho statu je ties pristahiovalec zijem v rakusku a viem ake to je na opchodoch zviklo bit napisane slovaci nekradnite tak ze asi tak vraveli a vravia do ftedi kim sa neotvorili hranice alebo nebola eu a necwestovali do rakuska ludia bolo kludnejsie a nebola taka kriminalita ako teras a kradezi co sa tika poliakou neviem su normalni ludia tak isto cernosi mam jednu susedu tiu moslimou ties poznam a nemozem vsetkich hadzat do jedneho vreca asi tak je to moj nazor na to ale dostal som vinadanvo aj ja tachto a to od nejakej arabki a vinadala mi do auslanderou asi tak tak ze nazaujimavejsie je ked auslander nadava auslanderovi tak zer asi tak prepacte ze sa vam do toho miesam
@hoperpohroma otvorila si si oči niekedy a pozrela sa na pravu tvar problemu? My tu mame ciganov ktorý sem tam niečo ukradnú, podpalia, niekoho zabijú a my hlupaci im za to všetko platíme. Anglicko je na tom 100 krat horšie ako my. Tam niesu negri nasačkovaný v jednej štvrti oni tam maju getto o rozlohe niekolkých štvrtí kde sa len tak nikto nejde pozrieť. A tam si mysliš že pracuju všetci poctivo hmm. Ak mysliš pracou predavanie drog, prostituciu tak potom ano. A to som spomenul len negrov, a vynechal som moslimov a podobne. Si pozri čo sa robilo v Londíne a povedz mi že to robia pracujúci ludia.
@trexicek vies co? si jebnuty .__________-. cernosi su normalni ludia ako aj bieli a za to ze nejaky cernoch predava drogy neznamena ze drogy nepredava aj bieli.. nereaguj na mna, nezdielam tvoj nazor, go fuck yourself .______.
@hoperpohroma ty 16 ročne decko primitívne ani nevieš čo sa pýtaš a čo som odpovedal, ty ani nevieš čo pišeš a preto si mi na smiech. pekne sisi nasrala do huby . A nadavať možeš svojej materi. Na straž!
@trexicek Bože ty máš menej rozumu ako 16 ročné dievča, ktoré samo o sebe vie že nieje zrovna najmúdrejším človekom Asi preto tu aj debatuješ akurát so 16 ročnou. Vidím, že ti Kotleba a jemu podobný už stihli vymyť mozog populistickými rečami. Áno na stráž, toť pozdrav hlinkových gárd, strážcov fažizmu a nie hrdých Slovákov... Tí sa boli na bojiskách, často v krvy svojich blízkych aby zahnali tých, ktorým oni pomáhali a nie prenasledovali a perzekuovali bezbranných ľudí. SI hanbou svojho národa.
@jin15 akurat s nou hmm čitaj vyššie ale tam asi nedovidíš lebo vidíš len to čo chceš ty dement. Tie tvoje kraviny o vymyvaní mozgu a populilizme a o tom že pozdrav na straž bol pozdrav hlinkových gard tak stoho som teraz umrel toto bol galaktický zajeb to si ma dostal a stražcovia fašizmu ty pozeraš neake sci-fi serialy sa mi zda. A pritom fašizmus bol v Taliansku. Hrdými nazývaš ako partizanov hmm česť slovenským hrdinom nie partizanom čo žili zločinom. V krvy svojich blizkych ano a potom tu prišli apači na svojich konoch aj stebou a ty si to všetko zdokumentoval. Ty vieš tolko zdejin ako ja o biochemií takže nič. Taký srači skovaný za netom a krmení z medií ako sa tu mame dobre ničia tento narod. My si mena a tvare pamätame.....
Dobre tak pozdrav na stráź nebol vôbec záležitoťou hlinkových gárd ?
Áno, bola to organizácia, ktorá v Slovenskom štáte odvádzala židov a rómov do nemeckých pracovných táborov To nieje ich podporovanie ?
Áno bol v Taliansku a Hitler vychádzal z neho. Či nie ? tak to nebolo že ? On vymyslel nacizmus vo svojom bláznivpom laboratóriu a o Musolinim ani len netušil že žije
Ďalšia vec nenaráźam len na partizánov ale aj na celý slovenský odboj.
Podľa teba žili zločinom keď bojovali proti okupácii a násilnostiam páchaným nemeckými vojakmi ? Oni bojovali v rámci vojny, nenapadali civilné obyvateľstvo.
O histórii viem toho zjavne viac ako ty bucko A neviem kto tu za internetom nadáva iným do dementov ale oka
@jin15 tak poprvé o tom pozdrave Na straž stebou nema ani šajnu viesť neaký rozhovor, lebo nemaš ani šajnu o nom kde vznikom a podobne. Nazval si to dobre do nemeckých pracovných táboroch aspon niekto tu zberbu naučil robiť. Hitler jedine čo prevzal od Musoliniho boli akurat gesta, retorika nič viac. Vidím že si v živote nečital nič poriadne o nich napr. mein kamf alebo fašisticka nauka. By si vedel že mali uplne ine nazory. Na celý slovenský odboj a šak to boli väčšina partizani poskovavaný v horach a udavači. bojovali proti okupácii a násilnostiam páchaným nemeckými vojakmi ? ty čo tu splietaš šak ty si uplne mimo. Vypni si google alebo odkial stahuješ tieto kktiny. Okupacií a nas kto ako okupoval? žeby červena armada. Lebo pokial dejiny neklamu slovensko bol satelitný štat nemecka a žiadna okupacia tu z ich strany nebola a dalej nasilnostiam? jediný kto tu kradol ,raboval, udaval, znasilnoval boli partizaný a rusi. Nemecký vojaci boli slušný a hrdý. O tom ti povie každý starý človek čo žil za tej ery. Ale to by si nemohol sedieť stale za googlom takže z historie vieš len to čo ti napiše google inak si uplne vygumovaný a ked niekto toto číta tak mi da za pravdu. takže si dement smola.
trošku to asi nemá v hlave v poriadku, keď sa takto rozkrikuje pred dieťaťom a uraža ľudí, za to že sú čierni.. ale zas musí to byť blbé keď originál Brit nemá prácu, lebo všade robia Poliaci a iní cudzinci.. všetkého veľa škodí a asi aj multikulturalizmu my tu máme len Rómov a takmer všetci na nich nadávame, oni tam maju kadekoho
@trexicek Tvoje domnienky su huste asi by si tam vela nenapolemizoval, pretoze nehovorim o tom kde vznikol. Viem velmi dobre kde vznikol. Odpovedz mi len na otazku
pozdrav na stráź nebol vôbec záležitoťou hlinkových gárd ?
Ty si zjavne cital iba taku literaturu
Neboli to vacsina partizani. Najsilnejsi odboj boli slovenske legie.
Okupovat sa da uzemie proti voli obyvatelstva. Nikto sa obyvatelov obci nepytal ci tam mozu prebyvat vojska a odpor k nim, alebo k ich konaniu bol potlacany aj nasilne. T ti potvrdia dobove vypovede. Neviem z kadial cerpas ty.
Prepac ale je mnozstvo dobovej literatury, ktora tvrdi nieco ine. A predstav si ze starych ludi z tej ery som si vypocul keby im toto tvrdis bud by skolabovali alebo ta napadli. Netvrdim ze kazdy Nemec bol hajzel. Cital som aj vypovede, kde nemec chranil obyvatela, ale tiez akurat tak proti konaniu svojich.
A prepac, ale vidim ze podla seba sudis mna. Skusas zosmiesnovat a pritom su tvoje argumenty dost subjektivne. Ignorujes historicke fakty a prezentujes domnienky ako neotrasitelnu pravdu. Zrejme som mal viac pravdu ako som si myslel. Mas uz vymeteny mozog z tych populistickych reci Kotlebu a jemu podobnych, ktory si radi ohybaju fakty, radsej v debatach zhadzuju ako poriadne argumentuju a dokopy vedia z historie, popripade pouzivaju na obhajobu svojich myslienok len to co sa im hodi. O, vseobecnom rozhlade a objektivite sa neda velmi hovorit.
@jin15 presne ako som povedal google a wikipedia ti frčia na 100 percent.
Bol takým pozdravom hlikových gard ako Ave cesar v Ríme. Neviem o akom odpore ty tu stale pišeš? o potlačaný a podobné kraviny ty si to mýliš moj z červenou armadou asi. Dobove výpovede ty si teraz inak strelil dobre tak ktore su to? a kto ich napísal alebo spísal to som zvedavý. Dobova literatúra nečítaš ty neaký epos a stoho ti to takto pere v hlave? vypočul sisi ludi s tej éry hmm to ti mam ako veriť? stými tvojími nazormi si tak počuval neakeho stareho bolševika Ignorujem historicke fakty a to su ako ktore konkretne? lebo ty žiadne nemaš.
@coloredbrain Ono tam práca je. Lenže Briti si v mnohých oblastiach znížili sadzby za jej vykonanie, tým, ako uprednostňovali lacnú pracovnú silu. Bežný Brit nieje ochotný otročiť v skladoch, alebo pri zberných prácach.
Na slovensku je to skôr opačné. Tu rómovia neberú prácu nikomu, ale vďaka rôznym organizáciám a podobne, je strach zasahova´t voči tým, ktorý porušujú zákony, alebo zneužívajú výhody menśinového obyvateľstva. Správať sa k nim rovnako ako ku každému inému občanovy, zrejme by mali väčšiu motiváciu osvojiť si kultúru krajiny v ktorej žijú.
@jin15 Ave cezar v Rýme bol pozdrav vodcovi. takže parádne si to opísal Na stráž vzniklo ešte pred hlinkovými gardami, tie si to osvojili a neskôr to bolo presadené ako oficiálny pozdrav pre celý národ tuším.
Samozrejme ze nevies, lebo v tom nemas prehlad.
Pocul si niekedy o literature z druhej svetovej vojny a povojnovej literature ? S tvojou kapacitou si si asi len ani nepozrel niekedy dokumenty o ludoch ktory v tej dobe zili... Pozriet si a spracovat pohyblive obrazky dokaze aj nemluvna...
Skus mi povedat ty z coho cerpas ze nemecky vojaci boli slusny ludia ?
Na strednej som chodil na rozne seminare Rusy neboli o nic lepsi ked prisli na Slovensko a pokial by si mal o historii ako taky prehlad vedel by si ze mnozstvo ludi z odboja skoncilo za socializmu v pracovnych taboroch.
No jo samozrejme o tomto sa s tebou zjavne nema cenu bavit Este nieco mas na srdci ? Prepac ale presviedcas ma tu ze ten kus hovna na stole je parizsky rozok, len preto ze ty si si z neho odkusol a zjavne ti chuti
Jediný kto tu v niečom nemá prehľad si sam ty. Keby bol ako hovoríš pozdrav Na Straž heslom hlinkových gardier tak by ho na slovensku zakazalí nie? a s velkou radosťou. O literatúre z druhej svätovej vojny kde sa píše hmm tak to mi povedz tých autorov teda nech si ich prečitam. Povojnová literatura pisala to čo sa každemu režimu hodilo. Ja mam pozrených viac dokumentov ako ty aj zo susedom odsedene v škole. Ty si chodil na seminare ? kde do pomocnej školy?
jejda neky :d nevravim ze bol heslom bol to ich pozdrav a keby mas prehlad vies ze vo forme v akej sa pouzival za slovenskeho statu je zakazany
Boźe to myslíš vážne ? Väćšinu tých autorov ućia na strednej škole bratku :d Čo si skončil so základkou ?
A boli nejake z nich aj ine ako zo stranky narodnej pospolitosti ? inak pouzil som gugel teraz a zistujem ze tvoje informacie zjavne pramenia len z tejto stranky
áno samozrejme do pomocnej školy... Ty si vážne neabsolvoval strednú ci len dvojrocne uciliste ze ste nemali moznost chodit na obdobne stretnutia ak ste prejavili zaujem ?
A prepac na tomto fore uz koncim. Kludne si mysli co chces, ale uz nebudem zaplnat priatelom co ma maju pridanych v priateloch "moj birdz" siahodlhými komentami. Takze prijemny zvysok dna ak chces pokracovat skus napisat do TS tam na to kludne zareagujem tu uz nie Toto forum a tvoje tagovanie uz ignorujem
@saddath za to že si niekto povie svoj názor a nepačií sa mu že sa tam roztahuju cudzinci už musi byť mixovaný?? Vtej tvojej hlave to maš asi pomixovane.
@trexicek myslel si vynadávať svon názor že? keby som ten mladý niggaz tam za nou tak jej pekne prijebem.a keby som tam ja,task sa na tom zasmejem a poviem joooj kuuuurva tá sadla.
@saddath hmm slovo ako nacionalizmus asi nemaš vo svojom slovniku a to je smutne. Mne sa páči v tom že svoj nazor povedala otvorene , nahlas a pred tými čo sa ich to týka. Lepšie ako niekde doma alebo ako na Slovensku v krčme sedieť a iba mudrovať.
@trexicek žijem v uk, pracujem tu legálne a myslím si,že táto krajina je otvorená aj medzinárodným študentom aj pracujúcim %lu%dom.. tak nech sa táto ýenuška (s iq mozočkom ako by janka povedala) vyjadruje slušne a kde je to vhodné, lebo ke%d dostane pekne na piču od poliakov alebo nejakých pakošov nech sa nečuduje a ty si chod pičovať do krčmy
aaa šak čo budeme hovoriť, jej syn sa podla mňa volá Wiesek
a hlavne by si všetci, ktorí píšu, mali uvedomiť, že sedela v električke do Croydonu a to, že keď je v robote, ktorú robím ja, Angličan, vydrží tam asi 3 dni, lebo je fajnový a všetko sa mu hnusí. tak.
@saddath ty vieš hovno o nacionalizme. prajem ti nech ta tam skupinka černochov vyprca do prdele a potom bud otvorena študentom a iným pracujucim ludom.
V anglicku, amerike sú, ako aj všade dobrí černosi a zlí černosi. Neocudzujem nikoho, oni nemôžu zato aký sú a pokiaľ mi nič nerobia tak proti nim nič nemám. Druha vec su ale cigáni, ale to už je o inom ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
bývaš s nimi na tej istej planéte, to či a kde sa cítiš ako cudzinec nesúvisí s ničím okrem tvojho postoja. a kultúra absolútne nesúvisí s geografiou, kultúra je závislá čisto na ľuďoch, na tom ako silno sú si jej vedomí a ako sa jej držia.
A potom už tam behal za segru či neskočí na kávu..No Coment radšej..
pravou formou rasizmu.
Pristahovalcom nejde o multikulturnu spolocnost ale o udomacnenie a postupne nadobudnutie nadvlady, hlavne pocetnou prevahou co je skupinova strategia vacsiny nebielych etnik. Mimochodom ju vyuzivaju aj palestinski Arabi proti opresivnemu rezimu Izraela, v tomto pripade pravoplatne pretoze si hajia svoju vlastne zem.
Doprial by som každemu kto sa nazýva multiculti humanistom aby si vyskušal život v takej komunite a potom by som ho poprosil aby tu dal koment. Ale ten čo sedím doma a pozoruje svet a problem miešania ras len cez okno to nikdy nemože pochopiť a vysloviť tu svoj pravoplatný nazor, ktorý sa odvíja od neho sameho z jeho vlastných skusenosti.
este nejake vysvetlenie treba? O________o
K tomu som sa ti vyjadril vyššie
Dobre tak pozdrav na stráź nebol vôbec záležitoťou hlinkových gárd ?
Áno, bola to organizácia, ktorá v Slovenskom štáte odvádzala židov a rómov do nemeckých pracovných táborov To nieje ich podporovanie ?
Áno bol v Taliansku a Hitler vychádzal z neho. Či nie ? tak to nebolo že ? On vymyslel nacizmus vo svojom bláznivpom laboratóriu a o Musolinim ani len netušil že žije
Ďalšia vec nenaráźam len na partizánov ale aj na celý slovenský odboj.
Podľa teba žili zločinom keď bojovali proti okupácii a násilnostiam páchaným nemeckými vojakmi ? Oni bojovali v rámci vojny, nenapadali civilné obyvateľstvo.
O histórii viem toho zjavne viac ako ty bucko A neviem kto tu za internetom nadáva iným do dementov ale oka
pozdrav na stráź nebol vôbec záležitoťou hlinkových gárd ?
Ty si zjavne cital iba taku literaturu
Neboli to vacsina partizani. Najsilnejsi odboj boli slovenske legie.
Okupovat sa da uzemie proti voli obyvatelstva. Nikto sa obyvatelov obci nepytal ci tam mozu prebyvat vojska a odpor k nim, alebo k ich konaniu bol potlacany aj nasilne. T ti potvrdia dobove vypovede. Neviem z kadial cerpas ty.
Prepac ale je mnozstvo dobovej literatury, ktora tvrdi nieco ine. A predstav si ze starych ludi z tej ery som si vypocul keby im toto tvrdis bud by skolabovali alebo ta napadli. Netvrdim ze kazdy Nemec bol hajzel. Cital som aj vypovede, kde nemec chranil obyvatela, ale tiez akurat tak proti konaniu svojich.
A prepac, ale vidim ze podla seba sudis mna. Skusas zosmiesnovat a pritom su tvoje argumenty dost subjektivne. Ignorujes historicke fakty a prezentujes domnienky ako neotrasitelnu pravdu. Zrejme som mal viac pravdu ako som si myslel. Mas uz vymeteny mozog z tych populistickych reci Kotlebu a jemu podobnych, ktory si radi ohybaju fakty, radsej v debatach zhadzuju ako poriadne argumentuju a dokopy vedia z historie, popripade pouzivaju na obhajobu svojich myslienok len to co sa im hodi. O, vseobecnom rozhlade a objektivite sa neda velmi hovorit.
Bol takým pozdravom hlikových gard ako Ave cesar v Ríme. Neviem o akom odpore ty tu stale pišeš? o potlačaný a podobné kraviny ty si to mýliš moj z červenou armadou asi. Dobove výpovede ty si teraz inak strelil dobre tak ktore su to? a kto ich napísal alebo spísal to som zvedavý. Dobova literatúra nečítaš ty neaký epos a stoho ti to takto pere v hlave? vypočul sisi ludi s tej éry hmm to ti mam ako veriť? stými tvojími nazormi si tak počuval neakeho stareho bolševika Ignorujem historicke fakty a to su ako ktore konkretne? lebo ty žiadne nemaš.
Na slovensku je to skôr opačné. Tu rómovia neberú prácu nikomu, ale vďaka rôznym organizáciám a podobne, je strach zasahova´t voči tým, ktorý porušujú zákony, alebo zneužívajú výhody menśinového obyvateľstva. Správať sa k nim rovnako ako ku každému inému občanovy, zrejme by mali väčšiu motiváciu osvojiť si kultúru krajiny v ktorej žijú.
Samozrejme ze nevies, lebo v tom nemas prehlad.
Pocul si niekedy o literature z druhej svetovej vojny a povojnovej literature ? S tvojou kapacitou si si asi len ani nepozrel niekedy dokumenty o ludoch ktory v tej dobe zili... Pozriet si a spracovat pohyblive obrazky dokaze aj nemluvna...
Skus mi povedat ty z coho cerpas ze nemecky vojaci boli slusny ludia ?
Na strednej som chodil na rozne seminare Rusy neboli o nic lepsi ked prisli na Slovensko a pokial by si mal o historii ako taky prehlad vedel by si ze mnozstvo ludi z odboja skoncilo za socializmu v pracovnych taboroch.
No jo samozrejme o tomto sa s tebou zjavne nema cenu bavit Este nieco mas na srdci ? Prepac ale presviedcas ma tu ze ten kus hovna na stole je parizsky rozok, len preto ze ty si si z neho odkusol a zjavne ti chuti
Boźe to myslíš vážne ? Väćšinu tých autorov ućia na strednej škole bratku :d Čo si skončil so základkou ?
A boli nejake z nich aj ine ako zo stranky narodnej pospolitosti ? inak pouzil som gugel teraz a zistujem ze tvoje informacie zjavne pramenia len z tejto stranky
áno samozrejme do pomocnej školy... Ty si vážne neabsolvoval strednú ci len dvojrocne uciliste ze ste nemali moznost chodit na obdobne stretnutia ak ste prejavili zaujem ?
A prepac na tomto fore uz koncim. Kludne si mysli co chces, ale uz nebudem zaplnat priatelom co ma maju pridanych v priateloch "moj birdz" siahodlhými komentami. Takze prijemny zvysok dna ak chces pokracovat skus napisat do TS tam na to kludne zareagujem tu uz nie Toto forum a tvoje tagovanie uz ignorujem
a hlavne by si všetci, ktorí píšu, mali uvedomiť, že sedela v električke do Croydonu a to, že keď je v robote, ktorú robím ja, Angličan, vydrží tam asi 3 dni, lebo je fajnový a všetko sa mu hnusí. tak.