Čo ste sa v poslednej dobe naučili? Či už vám to príde dôležité alebo nie.
Môže to byť nejaký:
- fakt (vedomosť), o ktorom ste predtým nevedeli z rôznej oblasti
- ponaučenie zo života, niečo silno filozofické
@tikalok @hoperpohroma
No veď trošku viac sa podeľte o vedomosti
Ako to funguje, čo pre to treba, šírte vedomosti ako Cyril a Metod kresťanstvo a písmo :-S
dnes som pozerala dokument o skumani veku turniskeho platna a takej drevenej dosticky, o ktorej sa polemizovalo, ci nie je z povodneho kriza jk
tiez som pozerala dokumentik o roznych muzeach v usa a tam hovorili pribehy o roznych artefaktoch
veeeela skills z francuzstiny na duolingu (Tominkooo nezahalaj )
no a Kanta a Hegla som pojala poslledne dni, na skusku sa ucim
a dnesidem na medzinarodne ekonomicke vztahy
(minule som sa ucila o zlato mstandarne a dovodoch jeho krachu)
Ja som si zopakoval to málo čo viem zo španielčiny ako rozohriatie pred tým, než budem pokračovať v učení sa. Vyhighlightoval som polku knihy na ekonómiu (čo sa v zásade neráta ako učenie, ale mám pocit, že ako som to čítal, aspoň čo-to sa mi dostalo do hlavy) a to najdôležitejšie - zistil som, že keď sa človek prinúti odosobniť od všetkej negatívy, ktorej sa dlho drží, to pozitívne príde samo a všetko je omnoho lepšie. Treba len nabrať veľa síl a prinútiť sa opustiť to čo bolo a prijať to čo je a čo bude.
ucim sa fyziologiu momentálne a pride mi to zaujimave (napriklad taky akcny potencial srdca), lebo to je fakt zaujimave je, lenze mne sa to strasne nechce ucit
ale tak toto asi nemyslis , ale tak naucila som sa tak zo zivota, resp. posledne dni si uvedomujem, ze by som si mala viac stat za tym, co si dám ako predstavzatie.
že sa mi s ľuďmi veľmi ťažko komunikuje pretože mám silný pocit pri rozhovoroch že nerozumejú mojej interpretácií a sú dosť viazaný na konkrétne sféry nad ktoré nejdú a keď hej tak len veľmi ťažko, čo je dosť nepríjemná vec pri rozhovore všeobecne
potom som sa naučil že môj mozog je jediná vec na svete ktorá dokáže byť mojim priateľom a to je s filozofickej sféry asi všetko
zlepšil som si hranie na klavíry a rozširujem si hudobný priestor čo sa týka emócií pri hraní, no stále som sa do šlaka nenaučil ovládať môj sluch, som strašne citlivý na čokolvek čo počujem a tak musím vstrebávať všetky hluky za každých okolností ( myslím že mám tento problém aj s očami, ale tie aspon prirodzene môžem zatvoriť :-S ) ... ale našiel som doma štuple do uší a opäť ich z času na čas začínam používať a je to super pocit občas
@melancholik
Ja som vždy túžil naučiť sa hrať na klavíri, ale nikdy som nejako nemal pocit, že mám tú možnosť :/ Dúfam, že raz sa k tomu dostanem. Ale viem aspoň zahrať Kohútika Jarabého
@tosom ja som tú možnosť mal ale potom na pár rokov stratil ... a tak som sa rozhodol že si kúpim svoj a kúpil som si a dostal sa opäť do toho ... aj keby som nikdy na klavír nechodil zrejme by som si ho tak či tak niekedy kúpil a učil sa sám priťahuje ma to k nemu velmi :-S
@thunderstorm chobotnice za týmto účelom posielajú svoje rameno
(toto viem na isto, keď nám to hovorili v škole, dosť sme sa bavili na tom, že u chobotníc žiadosť o ruku naberá nový význam
Keďže skúškové začína, je toho stráášne veľa a nikoho by to nezaujímalo ... a v poslednom čase si stále viac uvedomujem, že mám pri sebe naozaj najlepších priateľov ...
co je kornealny reflex, axeroftol, duodenum alebo ze hlavonozcom plni funkciu penisu 1 z ramien, ktore sa im pocas parenia oddeli od tela a moze si volne plavat vo vode D zatialco samec umiera
@greyness
Bol som na jednej prednáške Kriminalistiky na Komenského celý natešený aké to bude zaujímavé a profesorka donekonečna rečnila o predmete kriminalistiky - stope. Z akého hľadiska sa dá chápať stopa, prečo je to predmetom kriminalistiky, bla bla bla tie 2 hodiny boli nekonečné.
@tosom ona je krimi mega zaujímavá. ale hlavne jej metódy. to viem sypať, že daktyloskopia, trasológia, odorológia. to by ťa určite bavilo a toto sa aj ľahko učí. ale potom presne ako ty spomínaš jebnuté stopy, charakteristika, metodiky, kokotiny
@greyness tak mňa to čoskoro taktiež čaká, ale to už ty budeš dávno za vodou, ani nebudeš vedieť, že nejaká Kriminalistika bola. Tak si potom spomeň, že tam niekde vonku je jeden Tomáš, ktorý má práve Kriminalistiku a že mu držíš palce, tak ako ja teraz tebe :happy:
práve dnes, keďže sa o mňa na tom poli pekne opieral vietor a keďže je nedeľa som si uvedomila, že by sa ľudia namiesto sedenia v kostole mali ísť poriadne prebehnúť. ja som našla Boha dvakrát. extatické
že atómové orbitály sú podobná idiotina ako teória hybridizácie a je to vlastne len grafické znázornenie matematického riešenia Schroedingerovej rovnice
a to mi nikdy nikto pred tým nepovedal :/
som tak minule rozmyslala ze je tolko slov.. 200 000 slov s slovenkom jazyku pricom niektore zosobnuju aj rovnaku vec a predstavte si kolko veci je pre co pomenovanie neexistuje.. pomenovanie pre vsetko. Je tu tolko veci co nevidime, necitime nie sme schopny nijako zachytit a predsa tu su kazda jedna cast nekonecneho vesmiru jen niecim vyplnena ci uz nejakou entitou, atommi, vecou niecim nehmotnym hmotnym hocicym Vlastne kazdy jeden milimetrik vesmiru je tak prepchaty je v nom vsetko a na ukor mojej klaustrofobie ma to desi....
aspon ze ked sa tu v tom nekonecne vsetci tak tlacime kyslik nas potrebuje len par...
ale aj tak.. citim sa stiesneno :I
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
@hoperpohroma
No veď trošku viac sa podeľte o vedomosti
Ako to funguje, čo pre to treba, šírte vedomosti ako Cyril a Metod kresťanstvo a písmo :-S
tiez som pozerala dokumentik o roznych muzeach v usa a tam hovorili pribehy o roznych artefaktoch
veeeela skills z francuzstiny na duolingu (Tominkooo nezahalaj )
no a Kanta a Hegla som pojala poslledne dni, na skusku sa ucim
a dnesidem na medzinarodne ekonomicke vztahy
(minule som sa ucila o zlato mstandarne a dovodoch jeho krachu)
a ty lasko?
Ja som si zopakoval to málo čo viem zo španielčiny ako rozohriatie pred tým, než budem pokračovať v učení sa. Vyhighlightoval som polku knihy na ekonómiu (čo sa v zásade neráta ako učenie, ale mám pocit, že ako som to čítal, aspoň čo-to sa mi dostalo do hlavy) a to najdôležitejšie - zistil som, že keď sa človek prinúti odosobniť od všetkej negatívy, ktorej sa dlho drží, to pozitívne príde samo a všetko je omnoho lepšie. Treba len nabrať veľa síl a prinútiť sa opustiť to čo bolo a prijať to čo je a čo bude.
ale tak toto asi nemyslis , ale tak naucila som sa tak zo zivota, resp. posledne dni si uvedomujem, ze by som si mala viac stat za tym, co si dám ako predstavzatie.
nie, nie, naopak presne toto myslím! a dokonca si dala kombináciu dvoch - vedomosti aj ponaučenie, to je výborné!
a este ak by som zila v obdobi helenizmu, tak by som asi bola stupencom skepticizmu a nepaci sa mi stredoveka filozofia
@michael760
@thunderstorm
wúúúú, pekne vám to ide!
potom som sa naučil že môj mozog je jediná vec na svete ktorá dokáže byť mojim priateľom a to je s filozofickej sféry asi všetko
zlepšil som si hranie na klavíry a rozširujem si hudobný priestor čo sa týka emócií pri hraní, no stále som sa do šlaka nenaučil ovládať môj sluch, som strašne citlivý na čokolvek čo počujem a tak musím vstrebávať všetky hluky za každých okolností ( myslím že mám tento problém aj s očami, ale tie aspon prirodzene môžem zatvoriť :-S ) ... ale našiel som doma štuple do uší a opäť ich z času na čas začínam používať a je to super pocit občas
Ja som vždy túžil naučiť sa hrať na klavíri, ale nikdy som nejako nemal pocit, že mám tú možnosť :/ Dúfam, že raz sa k tomu dostanem. Ale viem aspoň zahrať Kohútika Jarabého
(toto viem na isto, keď nám to hovorili v škole, dosť sme sa bavili na tom, že u chobotníc žiadosť o ruku naberá nový význam
Bol som na jednej prednáške Kriminalistiky na Komenského celý natešený aké to bude zaujímavé a profesorka donekonečna rečnila o predmete kriminalistiky - stope. Z akého hľadiska sa dá chápať stopa, prečo je to predmetom kriminalistiky, bla bla bla tie 2 hodiny boli nekonečné.
a to mi nikdy nikto pred tým nepovedal :/
aspon ze ked sa tu v tom nekonecne vsetci tak tlacime kyslik nas potrebuje len par...
ale aj tak.. citim sa stiesneno :I