zboznujem ich odmalicka doteraz..mam doma asi milion knih, dokazem podla obrazka identifikovat o aky druh ide a dokonca, a ked boh da, od dalsieho roka pojdem studovat moju vysnivanu paleontologiu
mam par knih, jednu vyslovene o nich, dalsie take, kde je to trosku zosirsia zobrate uz ("Od velkeho tresku k cloveku" napriklad), ale aj tam som najviac kukal tie pasaze o nich
@schizoofrenik ale kde ved ale uznaj, ze keby som v @15 napisal trebars "novy fenomen birdzu haxball, ktory nam ukazal schizo", tak by to posobilo divne
neslo o to, ze by som si chcel brat zasluhy...len tam proste slo o haxball, nie o to, ako sme k nemu prisli.
inac si navzdy budem pamatat, ze si mi to ty ukazal
@chevro tam pri kopci? lebo v blízkosti tých lavičiek sa ťarbavo pohybuje niečo veľkoformátové, občas to oňuchá smetiak, a potom spočinie na lavičke. takže buď je to dino... alebo bezdomovec.
možno aj staré drevené sánky by sa našli niekde v pivnici... jeeej tuším tam zajtra večer fakt skočím... i keď zajtra večer tam už asi bude samé blato... :/
@bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h Vlastne cicavce sa vyvinuli z plazov, synapsidných, takže z tohto hľadiska by to aj celkom zmysel dávalo. Ale tak potomkami dinosaurov sú vlastne vtáky, takže medzi nami voľačo z nich stále ešte žije (resp. z kladistického hľadiska sú vtáky dinosaury
@azizi na filozofii ale planujem po bc prejst do brna na masarykovu univerzitu na geologiu, no a pak specializacia paleontologia..ale to sa este musim opytat kompetentnych, ako to je s vykopavkami, a ci sa daju uskutocnit nejake zahranicne studia ci uz v amerike alebo cine..pretoze tuna blizko nas ani velmi nie je co vykopavat..snad vynimku tvori polsko a trocha anglicko..i ked, co tak citam, poslednu dobu je europa celkom schopna na naleziska ale to som uz odbocil.. hlavne nech vykopavam dinosaurov
@trdelniiiq Tak to máš celkom vysoké ambície Držím palce, nech sa ti to podarí...
Ja som síce išla na biológiu, ale tiež sa špecializujem na paleo, aj keď nie konkrétne dinosaury. Paleontológia je nádherná a perspektívna veda, ale nie je len o dinosauroch, pravdu povediac tie tvoria len pomerne jej malú časť...
@azizi Ved jasne. Ale mna by napriklad nebavilo hladat trilobity na stenach jaskyn alebo paprade na kamenoch Mna vzdy fascinovali hlavne samotne dinosaury a vsetko to umocnil jursky park Pamatam si, ze uz ako 4 rocny som nakreslil mojho prveho brachiosaura Ty ked to mas ako kombinaciu s biologiou, to mas skor paleobotaniku alebo nieco podobne?
ale tak ak davaju o nich "normalny" dokument , nie take v ktorych akoze vyskumnik beha okolo nich , tak si to aj pozrem a to normalny je preto v uvodzovkach lebo nwm ci vobec dinosaury existovali alebo ci vyzerali tak ako si ich predstavujeme dnes
@torpedo08 Podľa kostrových pozostatkov sa dá pomerne veľmi verne rekonštruovať výsledná podoba... Zvlášť s dnešnými technológiami a poznatkami. To či existovali som celkom nepochopila, keďže to je nevyvrátiteľný fakt.
@azizi Ach boze, ako ti len zavidim Ale je zaujimave, ze si dievca a zaujima ta prave nieco taketo. Casto sa mi nestava, ze stretnem cloveka, a toboz dievca, ktore sa zaujima a dokonca studuje paleo-nieco Snad s vynimkou Rossovej cernosskej priatelky a Ellie Sattlerovej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Doteraz mám knižku o dinosauroch odloženú =D
BRONTOSAURUS je výborné meno
Človek mu niečo ukáže a on sa tvári ako keby žiarovku vymyslel =D
neslo o to, ze by som si chcel brat zasluhy...len tam proste slo o haxball, nie o to, ako sme k nemu prisli.
inac si navzdy budem pamatat, ze si mi to ty ukazal
Len ak teraz začnete vo velkom usporadúvať zápasy a mňa z toho vynecháte tak sa naseriem
anyway... mäso ako mäso
NOM NOM NOM
Oukej tak ja vyrážam a beriem si aj boby keď ideme ku kopcu!
ježiš anooo... veď je sneh no ja len toto radšej
je to skladnejšie, a v prípade, že dino/bezdomovec bude príliš divoký, aj účinná zbraň
máme doma dve... ružovú a zelenú s trblietkami ^^
chceš požičať? tá ružová by ti išla...
možno aj staré drevené sánky by sa našli niekde v pivnici... jeeej tuším tam zajtra večer fakt skočím... i keď zajtra večer tam už asi bude samé blato... :/
o 10 min už budem cestovať do inej galaxie
jaaj, no ešte že hovoríš... aj ja by som už zabudla
teraz všade ten bieeeelučkýýýý snieeeeežik... nom nom nom nom nom nom nom
Pre nerentabilnosť výskumu tomu vedecký svet venoval málo prostriedkov a času, každopádne úvaha je to zaujimavá.
hehehehe... kedy si ma na tom kopci stihol odfotiť?
Ja som síce išla na biológiu, ale tiež sa špecializujem na paleo, aj keď nie konkrétne dinosaury. Paleontológia je nádherná a perspektívna veda, ale nie je len o dinosauroch, pravdu povediac tie tvoria len pomerne jej malú časť...
U mňa to začalo filmom Cesta do praveku. Jurský park a Stratený svet boli jedny z prvých kníh, ktoré som čítala (ešte ako úplne malá)