Cítim sa trochu čudne keď každý rozpráva koľko filmov videl, hlavne spolužiaci ktorí ich pozerajú z nudy. Ja so za celý svoj život videl dokopy asi 20 filmov, mňa to vôbec neobohacuje nič mi to nedáva. Chápem niekto sa učí jazyk tak že kuká film atď.....
pretože existuje množstvo kategórií, do ktorých sa technické obrazy ešte ďalej môžu zaraďovať (a až potom je ich možné podľa toho zhodnocovať) a film nie je medzi technickými obrazmi výnimkou.
ako vieš, že ťa to vôbec neobohacuje? tú vyhranenosť ti závidím.
ale keď už nič iné, aspoň už len to, že sa naučíš jazyk, znamená, že ti to niečo predsa len ozajsky dáva. to predsa uznáš. funkcia. je na povrchu. zreteľná. výsledky sa dajú odpozorovať už po krátkom čase.
ak ta filmy nebavia mám pre teba jednoduchý recept proste ich nepozeraj a ani nepozeraj na to koho čo baví a rob iba to čo baví teba ak ta bavia knihy tak ich čítaj a nepozeraj na ostatných
Njaradšej mám komédie, nech sa aspoň zasmejem a dávajú mi zábavu, romantické už ani nemôžem pozerať, lebo akurát mi zhoršia náladu a vytvárajú vo mne falošnú ilúziu (aj keď vo svoje sny verím ) A tiež mám rada filmy na zamyslenie a skutočné príbehy... Tie mi dávajú aj také ponaučenie a zamyslenie...
určite rozhľad.. mnohé mi ukázali úbohosť ľudí a situácie ktoré sa asi nikdy v živote nemôžu stať ale väčšinou mi dali niečo nové...a netvrdím že sú horšie ako knihy pretože v istom zmysle sú lepšie a v inom zmysle sú zas knihy oveľa lepšie.
pre mňa sa stali filmy súčašťou života a budúcnosti - keďže skladám hudbu, píšem scenáre a podieľam sa na tvorbe filmov tak si myslím že mi dali aj nejaký smer a možnosť sa v živote angažovať...
tiez celkom neviem. film konkretne pzoeram len ked sa rozhodnem ze nejaky velmi velmi chcem vidiet. inak len tak nahodne volakde. dali mi falosne iluzie
teda, videl som vela filmov ale tých ktoré by mi niečo do života dali, bolo naozaj málo...Dosť mi povedal filmy ako Útek do divočiny (ten fakt odporúčam pozrieť asi každému) , Million dollar baby, alebo Tri dni ku slobode, Kung-fu Panda....a best aj Hobbit!
Zaujímavá otázka Ale tak mne dali dosť vedomostí Rada si pozriem filmy v angličtine, poprípade s titulkami a tým pádom sa učím cudzí jazyk a tiež ma zabávajú- robia ma šťastnou atď .
Hovorím hlavne o filmoch, čo boli dávnejšie, nie tie aktuálne. Pretože kedysi boli "slepice" tie zlé, ktoré nikto nemal rád. V dnešnej dobe (napr. Gossip Girls) sú to najväčšie hviezdy...
Dali mi nejaké priority, ujasnili hodnoty, ku ktorým ma viedli aj rodičia. Že za pravou láskou sa má ísť aj na koniec sveta, obetovať aj život...že rodina je neskutočne dôležitá...že pes vie prekonať pre svojho pána neskutočné veci...Že dobrí ľudia si pomáhajú... Zábavu a celú radu iných emócii vo mne vyvolali, ako smútok, ľútosť...miestami aj hnev, keď tam bola nejaká hnusná postava V mnohých sú pekné myšlienky, hudba. Čo sa týka animákov, pri niektorých, ako napr. Bambi nestačím žasnúť nad šikovnosťou animátorov. Dali mi nové vedomosti, naučili možno nové slová a výrazy. Dávajú (podľa mňa všetkým) nejakú motiváciu, obnovujú schopnosť snívať, a poháňajú vpred za cieľom. Veľakrát po pozretí filmu som mala pocit neskutočnej energie a pocit, že som pre niečo, čo som chcela, urobila málo a mám sa viac snažiť, a že to vôbec môžem dosiahnuť.
A nehambím sa priznať, že Harryho Pottera nemám problém čítať ani pozerať stále dokola! To je skôr taký útek z reality. Odreagovanie. Podobne ako animáky.
Mám rada najmä komédie, romantické komédie, (akčný si pozriem málokedy, také, kde sa len mlátia alebo strieľajú a vraždia ma veľmi nebaví....napr Kill Bill - pre mňa prepadák) ale aj dobré drámy, muzikály, dobré dokumenty a historické filmy, milujem dobré animáky, thrillery a horrory - ale nie krvavé, skôr psycho - o duchoch, exorcizme, rôznych záhadách. Prečo ich mám rada, to neviem. Strach? Adrenalín? Endorfíny??? Neviem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Zabavu
Pribehy a ponaucenia
Rozsirenie si obzoru
a akurát si idem pozrieť film, ha
čo je to film?
pretože existuje množstvo kategórií, do ktorých sa technické obrazy ešte ďalej môžu zaraďovať (a až potom je ich možné podľa toho zhodnocovať) a film nie je medzi technickými obrazmi výnimkou.
ako vieš, že ťa to vôbec neobohacuje? tú vyhranenosť ti závidím.
ale keď už nič iné, aspoň už len to, že sa naučíš jazyk, znamená, že ti to niečo predsa len ozajsky dáva. to predsa uznáš. funkcia. je na povrchu. zreteľná. výsledky sa dajú odpozorovať už po krátkom čase.
Ale filmy pozeram preto lebo ma bavia, a nic ine ako zabavu od nich necakam
dobru hudbu
niektore aj mozno troska pozmenili nejaky nazor na nieco, zanechali nejku tu stopu po sebe
zabavu
niektore aj naucili
a tak
1. angličtinovú prax, aspoň čo sa týka počúvania (titulky už ma vo väčšine prípadov len rušia)
2. zaujímavé myšlienky a nové pohľady na veci a svet.
3. jeden mi dokonca tak trochu pomohol prekonať prvý rozchod, lebo dodal perspektívu
4. inšpiráciu (existuje prinajmenšom jeden vďaka ktorému vo mne vznikol nápad na hru)
5. relax od vlastných pocitov, keďže keď pozerám film tak vo mne on vyvoláva pocity ktoré chce, takže sa nemusím zaoberať svojimi.
6. vhľad do častí ľudskej psychiky a spoločnosti
7. obyčajnú, povrchnú, efektnú konzumnú zábavu
príde mi že ak sa pýtaš túto otázku, tak si asi nevidel dobrých 20 filmov.
a to ako teraz hovorím anglicky keby dívam v dabingoch taqk sa viem maximálne predstaviť viva la stredoškolské vzdelávanie jazykov
niekedy zábavu a také pozastavenie sa nad sebou,svetom..
A v poslednej dobe pozeram korejske serialy a filmy (bez dabingu samozrejme)...
Dali mi nejaké priority, ujasnili hodnoty, ku ktorým ma viedli aj rodičia. Že za pravou láskou sa má ísť aj na koniec sveta, obetovať aj život...že rodina je neskutočne dôležitá...že pes vie prekonať pre svojho pána neskutočné veci...Že dobrí ľudia si pomáhajú... Zábavu a celú radu iných emócii vo mne vyvolali, ako smútok, ľútosť...miestami aj hnev, keď tam bola nejaká hnusná postava V mnohých sú pekné myšlienky, hudba. Čo sa týka animákov, pri niektorých, ako napr. Bambi nestačím žasnúť nad šikovnosťou animátorov. Dali mi nové vedomosti, naučili možno nové slová a výrazy. Dávajú (podľa mňa všetkým) nejakú motiváciu, obnovujú schopnosť snívať, a poháňajú vpred za cieľom. Veľakrát po pozretí filmu som mala pocit neskutočnej energie a pocit, že som pre niečo, čo som chcela, urobila málo a mám sa viac snažiť, a že to vôbec môžem dosiahnuť.
A nehambím sa priznať, že Harryho Pottera nemám problém čítať ani pozerať stále dokola! To je skôr taký útek z reality. Odreagovanie. Podobne ako animáky.
Mám rada najmä komédie, romantické komédie, (akčný si pozriem málokedy, také, kde sa len mlátia alebo strieľajú a vraždia ma veľmi nebaví....napr Kill Bill - pre mňa prepadák) ale aj dobré drámy, muzikály, dobré dokumenty a historické filmy, milujem dobré animáky, thrillery a horrory - ale nie krvavé, skôr psycho - o duchoch, exorcizme, rôznych záhadách. Prečo ich mám rada, to neviem. Strach? Adrenalín? Endorfíny??? Neviem.