Už dlhší čas si lámem hlavu nad tým,či je vobec ešte možné vymyslieť v hudbe ničo nové.Všimol som si totiž,že skoro každá hudobná novinka tu už niekedy bola,len má iný "kabát".Dnešný "umelci" ako keby zleniveli či čo ...Je ľahšie priživiť sa na osvedčenýc
mne chýba v piesňach príbeh.preto počúvam rap.chýbajú mi emócie preto počúvam metal.chýba mi pokoj preto počúvam klasiku...chýba mi šťstie preto počúvam hudbu
no ja nemyslím... hudba sa stále zosiluje a to čo sme považovali pred 20 rkmi za "METÁL" by dnes mohol byť kľudne rock...
v dnešnej komerčnej hudbe mi často chýba klavír. Inak mi tá hudba z rádia celkom vadí... sem tam tam môžem počuť niečo dobré ale to sa stáva zriedka.
Ja konkrétne počúvam Kapely ako Sonata Arctica, Iron maiden, Edguy, Avantasia a podobne (power metál, heavy metál) nič komerčné mi nesedí a hlavne tie nekomerčné druhy hudby zvyknú byť často veľmi originálne
načo byť ohromne originálny ako tie komerčné sračky v rádiách ktorý text obsahuje 5 riadkov ktoré sa stále opakujú a ešte ktomu sú aj tie ohromne úchvatné....
Milujem hudbu v ktorej aj bez slov počúvam príeh zosnovený z mnohých farieb a tvarov...vždy je iný a vždyje krásny....milujem keď spevákouvou speváčkou je gitara....ked klavír znie ako kvapkanie dažda...a tiež keď dokáže vyventilovať všetky emocie čo som za celý deň v sebe dusila...neocenitelný growling...
a ešte som v rádiu nepočula takú čo by vyhovovala aspon jednému z mojich kritérií...a práve tie rádiovky sa pokúšajú o niečo nové, extra,super....
@pernik ved ja nic nehovorím..to je moj nazor, moj vkus kazdemu sa paci nieco ine...ale inak maju aj dvcacat minutovú xD lentam už sú aj elektriny a growling...take zazivnejsie..ale ako príklad na jednoduchost a krasu u mna tento song vyhrava
ta vieš teraz je už ťažké v hudbe vymyslieť niečo nové keď už pomaly šecko možné tu je..... tak niektorí interpreti radsej stavia na osvedčený hit ktorý nejako upravia podľa seba ako napríklad Zuzka Smatanová Čerešne...... a druhá skupina je tá ktorí sa boja žeby sa ich vlastné skladby nepredávali tak radsej tiež prídu s niečim starým osvedčeným
@Stuha1 Poznas kapelu Pink Floyd ? vzhladom na tvoj vek si myslim, ze urcite. Tato kapelu sice uz nehra, ale vsetky jej albumy su plne napadov, ich videoklipy su originalne, koncerty neopakovatelne( aspon co som videla na dvd ) vsak mozes pozret na youtube
@stuha1 tak to si teda vedla umelci nezleniveli... vymyslaju same nove veci... len ti v tom nemas prehlad kedze si naviazany na popovu scenu... ktoru pocuva asi kazdy... a ludia ju maju radi taka aka je a preto sa nemeni... treba si rozsirit obzor v hudobnych styloch a zistis ze to nieje take jednotvarne a co mne chyba v hudbe NINTENDO prvky Yeeeeaaah!
(komu sa to nepaci nech nekomentuje ja tiez nekomentujem to co sa mne nepaci )
Ono, veľa hudobných umelcov robí dosť dobrú a zaujímavú hudbu, no nakoniec skoro každý, keď chce zarobiť, skončí tak, že je nútený urobiť poriadnu komerčnú chujovinu, na ktorú sa z radosťou zabavia ľudia na našich miestnych diskotékach...myslím, že v zahraničí je aj spústa klubov z rozličnými hudobnými žánrami, no u nás sa to akosi nemôže uchytiť, pretože komerčáky, ktoré sú na jedno kopyto sú u nás dosť populárne a na takej akcii sa dá vraj zarobiť...smutné...Ja robím muziku doma už 16rokov a veru nebol som nikdy nútený robiť komerčáky, pretože mi stačí, keď zabavím nejaký úzky okruh svojich známych, prípadne na menšej akcii...no veru nebudem sa opičiť a nepotrebujem byť cool. Je veľa zaujímavých nápadov, čo sa dá špekulovať v muzike...od experimentalu až po živú muziku v kombinácii z elektronickými zvukmi. Najskôr by sme sa mali naučiť aj u nás zabaviť sa na poriadnu zaujímavú tanečnú muziku a pustiť tie odrhovačky z hlavy, však na druhý deň je tu nová skladba a skoro taká istá...a o čom to je? Ak sa to u nás za 100rokov zmení, tak rád poskytnem dajakú hudbu z novými nápadmi.
@centex koncne niekto kto vie o com hovori.ja tiez robim hudbu od 93-ho a aj ked davame zivu muziku a obcas vezmeme nejaky ten komercny kseft vzdy si rad zadrtim s deckami od nas co robia DJ , Elektro alebo vselico ine.nemas nejake vzorky tvojej muziky?a ak ano,nedas do placu?
@26 mám toho mnoho...no teraz pracujem na niečom novom ako inak než v CUBASE SX+dajaké tie zvukové moduly a klávesy, keď to dokončím spravím tomu aspoň dajaký domáci mastering...no neviem kam by som to mohol upnúť potom tu na fóre...???
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
v dnešnej komerčnej hudbe mi často chýba klavír. Inak mi tá hudba z rádia celkom vadí... sem tam tam môžem počuť niečo dobré ale to sa stáva zriedka.
Ja konkrétne počúvam Kapely ako Sonata Arctica, Iron maiden, Edguy, Avantasia a podobne (power metál, heavy metál) nič komerčné mi nesedí a hlavne tie nekomerčné druhy hudby zvyknú byť často veľmi originálne
ale uz je vsetko vicerpane
Neviem to pomenovať, ale NIEČO mi chýba.
Taktiež si nemyslím, že dnešné "hity" sú vždy to isté, vymyslieť sa toho podľa mňa dá dosť.
načo byť ohromne originálny ako tie komerčné sračky v rádiách ktorý text obsahuje 5 riadkov ktoré sa stále opakujú a ešte ktomu sú aj tie ohromne úchvatné....
Milujem hudbu v ktorej aj bez slov počúvam príeh zosnovený z mnohých farieb a tvarov...vždy je iný a vždyje krásny....milujem keď spevákouvou speváčkou je gitara....ked klavír znie ako kvapkanie dažda...a tiež keď dokáže vyventilovať všetky emocie čo som za celý deň v sebe dusila...neocenitelný growling...
a ešte som v rádiu nepočula takú čo by vyhovovala aspon jednému z mojich kritérií...a práve tie rádiovky sa pokúšajú o niečo nové, extra,super....
» www.sittingbull.szm.sk/hudba.html...