zaujímalo by ma, ako si prišiel na to, ktoré sú umelé a ktoré nie
a áno, hrozí.
a taký fun fact: v CC je toľko cukru, že jediné, čo ti zabráni ju okamžite vyzvracať je kyselina fosforečná, vďaka ktorej sa ti zdá menej sladká.
ono to je v podstate len voda, glukózovofruktózový syrup, a umelé arómy a príchute. no a tá kyselina
Diabetes. zničené zuby, obezita, odvápnenie kostí a pod.
Keď už umelú, tak len Pepsi Max/Light... Coca-Coly bez cukru obsahujú cyklamát sodný, ktorý je zakázaný v USA, a to už je čo povedať.
Teda aspartam tiež nie je žiadna výhra, ofc.
Ale nepi to denne, vysoké množstvá kofeínu v Pepsi Max sú fakt návykové (z vlastnej skúsenosti).
mne sa zda že je to tak že to bud piješ alebo nepiješ vobec,
lebo ked to piješ tak sa ti žiada stale viac a teda ak to chceš prestat pit, tak nemožeš to pit vobec (ani občas)
Kofola (citrusy a pod príchute najvác
a myslím že zrovna Kofoly není sú až tak silno škodlivé na tak vážne stavy @12 , @15
Cola a Pepsy nvm, tie možno, urco asi aj sú,
ale zato CCola (ale najlepšie orig., obyč., a ne light, -práveže co "najsilnejšia :p zas má aj 1 výborný pozitívny účinok - pri takmer všetkích žaludočnich tažkostiach (zápcha, /abo hnačka) prečistí a doslova prepláchne jako takmer žiadny iní, "seriozny "medicínksky liek (ovšem aj tie uznávam, ale toto je taká dost vtipná, a neznáma vlastnost koly..
@janessn nech si pije každý čo chce, ja pijem tiež už pekne dlho kofolu,pepsi,koka,barčo a nič mi nie je
sú to vznešené osviežujúce delikatésne nápoje a neviem si bez nich predstaviť život
neni nad to v takomto počasíčku dať si fajnovú čapovanú kofolu,alebo pivo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
jj, hrozí... obezita, diabetes a tak podobne
neboj sa raz to príde
ostatné neznášam
a veľmi nezodpovedne sa momentálne stravujem a napájam, ako sa mi zachce, bez ohľadu na budúce následky
jj napr. zavislost, zle zuby, diabetes, nežiad. učinky spojene s cukrom, kofeinom, aspartanom....
» www.healthy-drinks.net/6-harmful-effec...
a áno, hrozí.
a taký fun fact: v CC je toľko cukru, že jediné, čo ti zabráni ju okamžite vyzvracať je kyselina fosforečná, vďaka ktorej sa ti zdá menej sladká.
ono to je v podstate len voda, glukózovofruktózový syrup, a umelé arómy a príchute. no a tá kyselina
Coca colu keď mám, tak vypijem ale väčšinou mam len minerálku alebo nesladeny čaj.
veď z toho je človek ešte viac smädný
A rozjebane zuby
Keď už umelú, tak len Pepsi Max/Light... Coca-Coly bez cukru obsahujú cyklamát sodný, ktorý je zakázaný v USA, a to už je čo povedať.
Teda aspartam tiež nie je žiadna výhra, ofc.
Ale nepi to denne, vysoké množstvá kofeínu v Pepsi Max sú fakt návykové (z vlastnej skúsenosti).
mne sa zda že je to tak že to bud piješ alebo nepiješ vobec,
lebo ked to piješ tak sa ti žiada stale viac a teda ak to chceš prestat pit, tak nemožeš to pit vobec (ani občas)
osobne nič z týchto nápojov nepijem, lebo sú fujky fúj na zdravie
a myslím že zrovna Kofoly není sú až tak silno škodlivé na tak vážne stavy @12 , @15
Cola a Pepsy nvm, tie možno, urco asi aj sú,
ale zato CCola (ale najlepšie orig., obyč., a ne light, -práveže co "najsilnejšia :p zas má aj 1 výborný pozitívny účinok - pri takmer všetkích žaludočnich tažkostiach (zápcha, /abo hnačka) prečistí a doslova prepláchne jako takmer žiadny iní, "seriozny "medicínksky liek (ovšem aj tie uznávam, ale toto je taká dost vtipná, a neznáma vlastnost koly..
Hlavne pri trých prvých dvoch.
A inak neviem, v KE som ešte kofolu nepila (len pivo)
sú to vznešené osviežujúce delikatésne nápoje a neviem si bez nich predstaviť život
neni nad to v takomto počasíčku dať si fajnovú čapovanú kofolu,alebo pivo