potrebovala by som radu, resp. tip chcela som totizto piect kolac/tortu najlepsie asi aby bola aspon scasti cokoladova, kludne moze byt aj s nejakym kremom, plnkou, ovocim na vrchu, dzemom.....akurat mi nic nenapada, nepodelili by ste sa s nejakymi obl
PLNKA:
300 mililitrov mlieka
1 lyžica hladkej múky
1 zlatý klas
250 gramov masla
150 gramov práškového cukru
drobné ovocie / kakao podľa chuti
+ 1 čokoláda na polevu
+ 1 človek na umývanie riadu
Tmavú čokoládu nalámeme, aby sa nám rýchlejšie roztopila a postavíme na vodný kúpeľ (do väčšieho hrnca s vodou dáme menší hrniec s čoko). Na miernom ohni ju pomaličky rozpustíme, pak ju odstavíme, no stále premiešavame, aby zostala tekutá a pridáme do nej maslo.
Rozdelíme si vajcia. Žĺtky vyšľaháme s cukrom až dopenista. Preosejeme si múku a opatrne ju aj s práškom do pečiva pridáme do žĺtkovej peny. Bielky si vyšľaháme na tuhý sneh. Ja si vždy obrátim misku nad hlavu a ak mi nič nepadne na hlavu, vtedy je to dobrý sneh.
Sneh s vychladnutou čoko zapracujeme do cesta (to je to žĺtkové) a prelejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme približne 40 minút pri 180 °C. Pichajte špajdľou do cesta a ak sa na ňu nelepí, tak je hotovo.
Mlieko, hladkú múku a zlatý klas varíme až pokým z toho nemáme puding (treba to stále miešať) a potom dáme vychladnúť.
Po vychladnutí pridáme zmäknuté maslo a cukor. Mixujeme až pokým z toho nemáme hladkú plnku. Ak chceme čoko plnku, tak pridáme kakao.
Korpus prekrojíme na dve rovnaké časti a do stredu medzi ne vykydneme plnku. Podľa chuti pridáme drobné ovocie. Odporúčam, výborne osvieži tortu. Korpusy zarovnáme, polejeme čokoládovou polevou, dáme stuhnúť a máme hotovoooo.
@6 Je naozaj vynikajúci, ale odporúčam na korpus natrieť čučoriedkový džem.
A je treba to nechať fakt dobre vychladiť, inak doplatíš na pažravosť (ako ja).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Milka torta od @h8u ! :happy:
(ale na mňa je to s tou Milkou príliš sladké, tak dávam obyčajnú horkú čokoládu, čím sa asi ničí podstata Milka torty, ale aj tak je skvelá)
KORPUS:
250 gramov tmavej čokolády
100 gramov masla
4 vajcia
100 gramov kryštálového cukru
2 polievkové lyžice polohrubej múky
štipka prášku do pečiva
PLNKA:
300 mililitrov mlieka
1 lyžica hladkej múky
1 zlatý klas
250 gramov masla
150 gramov práškového cukru
drobné ovocie / kakao podľa chuti
+ 1 čokoláda na polevu
+ 1 človek na umývanie riadu
Tmavú čokoládu nalámeme, aby sa nám rýchlejšie roztopila a postavíme na vodný kúpeľ (do väčšieho hrnca s vodou dáme menší hrniec s čoko). Na miernom ohni ju pomaličky rozpustíme, pak ju odstavíme, no stále premiešavame, aby zostala tekutá a pridáme do nej maslo.
Rozdelíme si vajcia. Žĺtky vyšľaháme s cukrom až dopenista. Preosejeme si múku a opatrne ju aj s práškom do pečiva pridáme do žĺtkovej peny. Bielky si vyšľaháme na tuhý sneh. Ja si vždy obrátim misku nad hlavu a ak mi nič nepadne na hlavu, vtedy je to dobrý sneh.
Sneh s vychladnutou čoko zapracujeme do cesta (to je to žĺtkové) a prelejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme približne 40 minút pri 180 °C. Pichajte špajdľou do cesta a ak sa na ňu nelepí, tak je hotovo.
Mlieko, hladkú múku a zlatý klas varíme až pokým z toho nemáme puding (treba to stále miešať) a potom dáme vychladnúť.
Po vychladnutí pridáme zmäknuté maslo a cukor. Mixujeme až pokým z toho nemáme hladkú plnku. Ak chceme čoko plnku, tak pridáme kakao.
Korpus prekrojíme na dve rovnaké časti a do stredu medzi ne vykydneme plnku. Podľa chuti pridáme drobné ovocie. Odporúčam, výborne osvieži tortu. Korpusy zarovnáme, polejeme čokoládovou polevou, dáme stuhnúť a máme hotovoooo.
odniekaľ som to kopíruvala.
co?
dobru noc?
tak dobru
chcela si síce piecť a tento sa nepečie, ale nech sa páči
najčokoládovejšia čokoládová vec :3
» www.bbcgoodfood.com/recipes/1223/be...
akurát mi chvíľku potrvalo, kým som zmastrovala krehké cesto
» www.cookstr.com/recipes/chocola...
A je treba to nechať fakt dobre vychladiť, inak doplatíš na pažravosť (ako ja).