Na aliexpresse 11.11.2016 kedy boli zľavy som si objednal mobil za 60€.
Dnes mi prišiel list z colnice o tom že moja zasielka bola predložená na colné konanie a že je dočasne uložená v sklae na pošte až do doby uko
ukončenia colného konania.
Na colnicu by som chcel isť osobne s tým že nbudem musieť čakať kým mi to schvália a pošlu ale budem mat mobil doma skôr.
Zmätený som z toho zda musím dokladovať JCD(jednotný colný doklad).
Keďže moja objednávka je v rozpätí 22€ až 150€ spadá pod DPH, resp musim zaplatiť 20% zo sumy mobilu.
Niekde som čítal že JCD treba dokladovač len ak tovar je v hodnote nad 150€ a niekde zasa že aj pri tovare na 22€ je potrebné dokladovať JCD.
Moja otázka je že ak prídem na colnicu len s výpisom z účtu + vytlačením print screenom o telefone, objednávke. Zda im to bude stačiť a uveria cene ktorá mi bola stiahnutá z učtu a mobil mi vydajú po zaplatení prislušného DPH. Alebo odomňa budú požadovať aj JCD?
osobne sa tam ani ist neda a je to zbytocne, tebe to musi dorucit bud kurier alebo posta, oni to v kancli nemaju ale v sklade. vsetko vyriesis cez email... napises tam a oni ti presne povedia co mas poslat v prilohe... vacsinou im bude stacit nejake cestne vyhlasenie podpisane oskenovane a doklad o kupe, vypis z uctu, paypal ci email z obchodu s objednavkou ci faktura atd... a zaplatis dan a nejaky maly poplatok... proste mas smolu ze chytily zrovna tvoj. ja som mal za 100 € a nic.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty
Na colnicu by som chcel isť osobne s tým že nbudem musieť čakať kým mi to schvália a pošlu ale budem mat mobil doma skôr.
Zmätený som z toho zda musím dokladovať JCD(jednotný colný doklad).
Niekde som čítal že JCD treba dokladovač len ak tovar je v hodnote nad 150€ a niekde zasa že aj pri tovare na 22€ je potrebné dokladovať JCD.
Moja otázka je že ak prídem na colnicu len s výpisom z účtu + vytlačením print screenom o telefone, objednávke. Zda im to bude stačiť a uveria cene ktorá mi bola stiahnutá z učtu a mobil mi vydajú po zaplatení prislušného DPH. Alebo odomňa budú požadovať aj JCD?
Tovar slúži len pre moju spotrebu.
Vďaka za odpovede.