Aké máte skúsenosti s couchsurfingom a backpackingom ? Ubytovali ste niekoho alebo šli k niekomu bývať na pár dní do inej krajiny ? zaujíma ma to,pretože by som si chcela vyskúšať low cost cestovanie a spoznavanie nových kultúr týmto spôsobom alebo ako
@1 dakujem ja mam az na jednu zlu skusenost len same pozitivne aj s hostovanim aj s cestovanim, akurat sa mi neosvedcilo dohadovat sa s niekym dlho dopredu. viac ako polovica ludi s ktorymi som bola tyzdne dohodnuta sa na mna vykaslala, proste neprisli na miesto stretnutia.
ale vzdy som to riesila tak, ze som si v tom konkretnom meste nasla emergency group, napisala tam ziadost a do par hodin sa mi niekto ozval akurat som na to doplatila v tej jedinej zlej skusenosti, kedy som len napisala do tej skupiny ze mi zlyhal host, uz nebudem na nete a kto ma moze vziat nech mi napise sms. a s chalanom co sa mi ozval som si len smskovala cize dodnes nepoznam jeho profil a dopadlo to tak ze som o 4 rano od neho zdrhala v pyzame a bludila potom bez penazi po meste kde nikto nevedel po anglicky ale zijem a vsetky ostatne skusenosti boli uplne super
Ved každá skúsenosť na niečo dobrá nie ? jeej zavidim ti !!!! a ľudia boli milí ? V pohode ? či si si dopredu overila všetky referencie ? ja mam jedného známeho v indii a tento rok inde na cestu po eu zastaví sa aj na sk a budem ho hostit a na oplatku môžem isť do indie a ukáze mi vsetky krasne miesta tak snad mi to vyjde ktore krajiny si navstivila ? a skusala si aj ist aj stopom resp.alternativu zbalim batoh a idem ?
precestoval som nedavno takto par miest v zapadnej europe... vacsina skusenosti bola super pozitivna, spoznas ozaj roznych ludi, rozne pribehy... jednu zlu skusenost co mozem spomenut bolo, ked sme napisali do jednej emergency group v Brusseli a ozval sa nam jeden Turek ze mozme u neho prenocovat, nakoniec ostal asi na pive a uz sme sa mu nedovolali.. aaa este jeden podivin kt. nam ponukal noclah s tym, ze by sme vsetci traja(s nim) spali v jednej posteli
kazdopadne odporucam chodit radsej vo dvojici
haha tak to ste mali urcite prijat hej viem len rozmyslam do buducna,ze urcite to chcem skusit teraz nie je moc casu,ale je to moj sen a chcem si ho splnit a neboli ste nahodou niekto v Nepale ? to je nadherna krajina tam chcem ist !
ja som šiel v podstate mimo couchu do Dánska a nakoniec som tam zostal vyše 7 mesiacov... som spoznal starého hipíka cez pokec, cez skype sme dali zopár rozhovorov, 4 mesiace u neho, 3 mesiace na squate (Ragnhildgade)... vyše 2 mesiacov som roznášal noviny na Vesterbro a Nørrebro...plus som dal Švédsko, ale len Malmö, stopom Nemecko...týždeň som odsquatoval na Altone v Hamburgu (také pekné miesto, Gaußplatz, ľudia tam žijú vo vagónoch), týždeň v Amsterdane u kamoša a stopom späť do Kodane...krásne časy...
Jeeezis zavidim to je zivot plny slobody no a Nepal este viac snad tam raz pojdem ja by som totiz chcela do takych krajin(ak by sa mi veelmi postastilo dostat sa na medicinu ) ako je nepal alebo kena v afrike chodit ako lekar bez hranic no ale ked sa nepodari tak urcite tam musim ist aspon raz za zivot mozno aj ako backpacker... a mentalita ludi je tam urcite ina ,ale vazia si vsetko ze ?
v prvom rade je to úplne iný svet, nielen mentalita... a sú tam veľmi dobrí ľudia, silno odporúčam takým dobrodružným povahám, ale je to krajina pre cestovateľov...takým dovolenkárom, čo radi komfort v hoteli 4* 5*? pre takých to rozhodne nie je...všetko je to o prioritách, sa mi páči, čo má @fxx napísané v profile..."Kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody." tak jest a nikdy inak... cestovanie je popiči, ale nie je cestovanie, ako cestovanie...
V nepale alebo keni necakam fakt ziadan luxus a komfort...ved tie krajiny a ludia su tam na tom ovela biednejsie ...ale veeelmi by sa mi pacilo cestovat a pomahat takym ludom a hlavne preto,ze si to budu vazit a nepal ma neskutocne krasnu prirodu !! takze ti fakt zavidim tu na sk si nevazi pomaly nikto nic,ze mame skolstvo a zdravotnictvo na relativne dobrej urovni atd. a co sa tyka dobrodruznej povahy tak ja zboznujem ist len tak niekde proste rozhodnut sa chcem tak idem proste byt spontanny a preto chcem skusit backpacking aj pre tu slobodu
A to mas pravdu cestovanie nie je ako cestovanie...zboznujem dovolenkarov typu hoteliky a vonku ani nevyjde len zerie a opaluje sa ja skor hladam kulturu,historiu a prirodu...
keď sa naučím lepšie spíkovať, tak by som niekam šla, lebo ma vytáča ako nemám s kým ísť na výlet ( aj keď vlastne Zuzka mi sľúbila Barcelonu v oktobri, tak uvidime, snad to vyjde )
@openmindedfreak dakujem za pripomenutie co tam mam napisane,myslim ze mi to prave pomohlo v posunuti sa v mojom dalsom trocha ujetom plane
k teme,nie je backpacking ako backpacking. taki gapyearovi party splashpackeri zo zapadu skodia svojmu okolia viac ako hotelovy dovolenkar.
najlepsie je len tak si zbalit ruksak a ak chces dobrodruzstvo tak naslepo vyrazit do nejakej 3rd world krajiny a prestopovat co sa da a nic neriesit,ja som sa takto uplne naslepo pred 3rokmi odjebal do Malajzie uplne naslepo s tym ze som mal couchsurfistku na prve dva noci a prvy tyzden som ani nevedel co robim a kde som a totalne som len bludil a bol nonstop strateny. ale vravi sa ze ked si strateny najdes sameho seba a vacsia spontannost to uz snad ani nemohla byt
len nemaj prilis velke ocakavania ze si ludia niekde nieco vazia lebo budes sklamana ak sa ti chce citat tak pisem dennik na » sbatohomposvete.com
@openmindedfreak my sme squotovali v Hamburgu priamo na moste pri Rathause, pokým neprišiel jeden Rus, nech uňho bývame ty jo, nemáš nejaký blog? Chcela by som si prečítať viac o tvojej ceste!
@mousisitka o DK nemám napísané nič, vtedy som nič neriešil, v noci som chodil do práce, flákal som sa po meste, učil som sa, kde sa dá zadarmo najesť v meste (v prípade, že by som niekedy skončil dakde na ulici, pretože ten hipík býval pololegálne, inak to bol pôvodom ukrajinec z Berehove), a potom keď som squatoval, tam sme mali všetko jedlo z konťákov, sem-tam sme robili na Strøgete bubliny (akože "street art", otrhaní sme boli, ale šťastní), zarobili sme si na pivo, občas sme kradli materiál zo stavieb, aby sme si dokázali pristaviť miestnosti na bývanie, mám z tadiaľ veľa zážitkov, spoznal som veľa národností, chodil som na kadejaké pochody, blokády...ale žil som, kamoš tak žije už ale zo 10 rokov, on osquatoval aj tu budovu v dobe, keď bola v Dánsku COP15 (konferencia o klimatických zmenách v decembri 2009)...vtedy protestovalo v uliciach niekoľko desiatok tisíc ľudí, ja som tam prišiel po prvý krát v septembri 2011? nie som si úplne istý mesiacom...doteraz najsilnejšie obdobie v mojom živote...
@sashinushka akože čo ťa zaujíma konkrétne? švédske mestá sú zaujímavé samé o sebe, Malmö nie je výnimkou...ja som tam bol v decembri, bola kurevská zima, tak som tam strávil len pár hodín a vrátil som sa späť do Dánska...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ale vzdy som to riesila tak, ze som si v tom konkretnom meste nasla emergency group, napisala tam ziadost a do par hodin sa mi niekto ozval akurat som na to doplatila v tej jedinej zlej skusenosti, kedy som len napisala do tej skupiny ze mi zlyhal host, uz nebudem na nete a kto ma moze vziat nech mi napise sms. a s chalanom co sa mi ozval som si len smskovala cize dodnes nepoznam jeho profil a dopadlo to tak ze som o 4 rano od neho zdrhala v pyzame a bludila potom bez penazi po meste kde nikto nevedel po anglicky ale zijem a vsetky ostatne skusenosti boli uplne super
kazdopadne odporucam chodit radsej vo dvojici
k teme,nie je backpacking ako backpacking. taki gapyearovi party splashpackeri zo zapadu skodia svojmu okolia viac ako hotelovy dovolenkar.
najlepsie je len tak si zbalit ruksak a ak chces dobrodruzstvo tak naslepo vyrazit do nejakej 3rd world krajiny a prestopovat co sa da a nic neriesit,ja som sa takto uplne naslepo pred 3rokmi odjebal do Malajzie uplne naslepo s tym ze som mal couchsurfistku na prve dva noci a prvy tyzden som ani nevedel co robim a kde som a totalne som len bludil a bol nonstop strateny. ale vravi sa ze ked si strateny najdes sameho seba a vacsia spontannost to uz snad ani nemohla byt
len nemaj prilis velke ocakavania ze si ludia niekde nieco vazia lebo budes sklamana ak sa ti chce citat tak pisem dennik na » sbatohomposvete.com