takze k veci potrebujem pomoct s 1.) tym aby bolo pozadie webky priesvitne a primarny obrazok bol vlastne iba pozadie podotykam ze kod od kosmikloveho: /*pozadie webky*/
#mojawebka {background-color:transparent} mi nefunguje..
@apis - ad.3: naprogramuj si na webku activeX plugin ktorý využije nejaký exploit v prehliadači a nainštaluje každému userovi čo navštívi tvoju webku do počítača daný font.
inak povedané: ty si môžeš do csska nahodiť akýkoľvek font chceš, ale pokiaľ ho ten kto ti webku navštívi nemá, tak sa na to jeho prehliadač vybodne a nahodí tam defaultný font. proste užívateľ musí mať v počítači font ktorý chceš použiť, a preto sa používajú len tie základné, lebo o nich si môžeš byť na 100% istý, že ich užívateľ má.
(resp. ani to tak úplne neplatí, ale to už sú detaily do ktorých netreba zachádzať, a ani nechcem, lebo ani ja ich úplne nepoznám)
@similda - CSS znamená Cascading Style Sheets, čiže elementy dedia vlastnosti od svojich rodičovských elementov, pričom sa berie tá hodnota vlastnosti ktorá je definovaná neskôr (prepíše skoršie nastavenie), alebo je definovaná pre konkrétnejší okruh elementov (ak nastavíš konkrétnej bunke tabuľky farbu pozadia a za tým všetkým bunkám tabuľky inú farbu pozadia, stále sa bude rešpektovať pre tú jednu bunku jej farba, lebo je to konkrétnejšie)... proste ak nemáš kontrolu nad VŠETKÝMI štýlmi, nikdy nemáš istotu čo ti kde tvoj nastavený prepíše.
!important je slovo, ktoré pri vlastnosti povie prehliadaču "kašli na to čo ti nakecali všetci predo mnou, proste je !dôležité, aby táto vlastnosť mala túto konkrétnu hodnotu bez ohľadu na pravidlá dedičnosti a kaskádovania a všetky tie ostatné bláboly.
eh, a aby som bol presný, !important tiež hovorí "kašli na to čo ti o tejto vlastnosti nakecajú všetci po mne, platí hodnota ktorú som jej dal práve teraz"
@midnight dakujem za odborny vyklad len som nevedela, ci je to potrebne zadavat tu na niektorych miestach v css
@erikestt to s tou webkou by som tu ani neradila pisat, niektori to uz totiz vyskusali davnejsie nastavit a nevedeli co s tym potom robit tak aby to teraz zas niekomu nenapadlo
@midnight moc zlozite a zbytocne zdlhave ale i tak dik za ochotu =D
@erikestt nezavadzia mi zistil som ze ju treba preporibt pomocou /*menu na webke*/
#sub LI A {background-image: url("/userskins/files/13.jpg")} ale ako mi fxx poradil pomocou ts tak si ju vlastne musim najprv upravit v dakom grafickom programe az potom upnut a hodit sem..
@apis na upravu by som ti mohol odporucit program » www.inkscape.org/... je to freeware a je na vsetky OS, ja sam si v nom budem robit menu, ale az za mesiac, po skuskach...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
a btw ak budeš rychlo odpisovať poradim ti v TS
inak povedané: ty si môžeš do csska nahodiť akýkoľvek font chceš, ale pokiaľ ho ten kto ti webku navštívi nemá, tak sa na to jeho prehliadač vybodne a nahodí tam defaultný font. proste užívateľ musí mať v počítači font ktorý chceš použiť, a preto sa používajú len tie základné, lebo o nich si môžeš byť na 100% istý, že ich užívateľ má.
(resp. ani to tak úplne neplatí, ale to už sú detaily do ktorých netreba zachádzať, a ani nechcem, lebo ani ja ich úplne nepoznám)
!important je slovo, ktoré pri vlastnosti povie prehliadaču "kašli na to čo ti nakecali všetci predo mnou, proste je !dôležité, aby táto vlastnosť mala túto konkrétnu hodnotu bez ohľadu na pravidlá dedičnosti a kaskádovania a všetky tie ostatné bláboly.
Dá sa s tým celkom vyžiť, osobne mi zanedbať IE pri typografii nerobí problém.
Ale, ten font je nechutný. Tak, neviem poradiť.
tým prikazom si môžeš nechať zmiznúť aj celú webku...
@erikestt to s tou webkou by som tu ani neradila pisat, niektori to uz totiz vyskusali davnejsie nastavit a nevedeli co s tym potom robit tak aby to teraz zas niekomu nenapadlo
@erikestt nezavadzia mi zistil som ze ju treba preporibt pomocou /*menu na webke*/
#sub LI A {background-image: url("/userskins/files/13.jpg")} ale ako mi fxx poradil pomocou ts tak si ju vlastne musim najprv upravit v dakom grafickom programe az potom upnut a hodit sem..
@apis na upravu by som ti mohol odporucit program » www.inkscape.org/... je to freeware a je na vsetky OS, ja sam si v nom budem robit menu, ale az za mesiac, po skuskach...