Rovnako otvorené dvere. Alebo nezaspím, ak nemám správne zatiahnuté dvere na skrini ... lebo jedny z nich sú zrkadlové, a keď sa na ne pozriem, keď sú nesprávne zatiahnuté, tak vidím akurát von oknom a bojím sa
okrem toho - ale to podľa mňa nespadá do tejto kategórie - že nevojdem do výťahu sama. ale aj tam by som asi dokázala za istých podmienok spraviť výnimku, i keď by mi celých tých pár sekúnd vo výťahu bolo dosť zle
Vzdy ked idem hore schodmi tak ich ratam,aj doma a to viem,ze ich je 16..a ked dakde na navsteve abo ked idem dakde kde su schody a je ich 16 tak ma íde porazit..:/
a este neodijdem z izby pokial neni upratane,ustlane...
po sexe sa napriklad obaja zacneme sprtat v nose, ked niekde idem a otocim sa okolo svojej osi, musim sa potom otocit do druhej strany aby som bol "vycentrovany", na zachod si vzdy musim zobrat ipad, ked sa rano/vecer sprchujem, zuby si vzdy umyvam po umyti hlavy, ked vyberiem salku/pohar musim do nej fuknut..a tak, rozne
toho mam strasne vela. ale najobmedzujucejsie je, ze sa stale vyhybam cislu 4! nezjem 4 kusy nicoho (bud 3 alebo 5), nevojdem do miestnosti 4 v poradi, neurobim nic 4x po sebe...
a tiez ked idem spat tak sa divam na cas na telefone a nevypnem ho, pokial mi nedava numerologicky spravnu hodnotu. som trosko mimo z cisel.
tiež som nervózna v miestnosti s otvorenými dverami, pred tým ako sa napijem z pohára, musím do neho fúknuť musím pred spaním skontrolovať, či je vchod do kumbála dostatočne prekrytý posuvným zrkadlom a nezaspím keď mám paplón otočený stranou kde je suchý zips a musím mať zakryté chodidlá je toho ešte strašne veľa, ja mám skoro na všetko "rituál"
nikdy nevyjdem z domu bez toho aby som si presiel rannym ritualom -> caffe (nesmie byt instantne) , vypocut si jeden,dva songy , zachod a ladova sprcha ... preto som vzdy meskal do skoly a teraz do prace
a ešte to isté s číslami čo @26 ! keď robím napr. kliky, musí ich byť 37 a ak vládzem viac naraz, tak ešte plus 8 stále väčšinou robím všetko okolo čísla 8
@29...bru šáky 50 z toho 2*25 v takých tých sériach, kalorie na stacionárnom bicykli 200..v obchode väčšinou kupujem 2-3 kusy niečoho a v skrini najnovšie tričká usporiadané podľa farieb...
nezaspím kým sa aspoň raz neodvážim ,u cudzých ľudí si preistotu umyjem pohár,lyžičku...ak mi dá niekto pusu na líce tak utieram, ak mi niekto podá ruku dezinfikujem. Veci si ukladám podla farieb .
Ja som zas nabral taký debilný zvyk, že doma vždy pred tým, ako otvorím dvere, ktoré majú kovovú kľučku, sa dotknem palcom dverí a ukazovákom zárubne. V zime totiž nosím kabát, ktorý ma nabije, keď si ho dávam dolu a vždy ma to koplo Význam? Zárubňa ma kopne slabšie a kľučka potom vôbec
Ponožky na nohách a spodný diel pyžama v posteli u mňa nemajú čo robiť
Takisto, ak už ležím v posteli, mám presný postup prehadzovania sa: najprv na chrbte, potom na boku k stene, tak na boku od steny a až potom na bruchu.
Ak sedím v autobuse stojacom na červenú, nájdem si akýkoľvek nápis, ktorý vidím a z jeho písmen tvorím nové slová (ako v scrabble)
@purenarcissism v protismere by sa nemalo miesat i ked ja som to tak robila.. som si citala jednu knihu o domacej magii a tam bolo ze ked miesas v smere hodinovych ruciciek tak vlastne "zaklinas to jedlo" aby bolo chutne
obsedantno-kompulzívna porucha to je moja dlhodoba "kamaratka" ale nemam ju rada furt mam daco ine raz musim tak divne vytacat ruku alebo mam tik voku a v skole stale kontrolujem lavice ci som si tam nieco nenechala aj ked si tam nikdy nic nedavam tak sa pozriem aj 5 krat
v izbe kde som ja musia byt zavrete dvere, nesmie sa tam nikto sprejovat ani vonavkovat ani robit hluk
je alebo aj bolo toho strasne vela napriklad som vsetko rastala aj poceste ked som sla niekde aq ked som si nebola ista cislom som sa musela vratit a prepocitat to este raz
pred tým, než zavrem rozrezaný rohlík doňho fúknem, vyplachujem poháre, po jedení mám strach, že mi niečo ostane niečo v rovnátkach, tak mám vždy pri sebe zrkadielko, keď idem niekam, vždy sa hrám s mojimi prstami, ....je toho viac
Musím vždy vstať z postele pravou nohou .. neznášam zvuk žmýkajúcej handry alebo hubky.. riad teda neumývam a keď tak, tak sa pri tom tvárim všeliako.
Neznášam mať mokré/mastné/špinavé ruky aj krém si musím tak rozotrieť,že ho proste necítim. Keď pečiem tak mám spešl handru na ruky,ktorá vyzerá potom hrozne špinavo,ale odbiehať a furt si ich umývať, a potom poriadne sušiť je proste zdĺhavé
V noci nespím na vankúši, stačí,že ho mám nad hlavou a žmolím perie vo vnútri - teda neviem v kľude zaspať bez páperového vankúša.
vždy všetko xkrát kontrolujem, kľúče, mobil hlavne a potom cestou zo školy lavicu, či v nej niečo nemám Vždy musím mať pri zaspávaní pod hlavou veľa mäkkých predmetov A keď niečo spravím, musím to spraviť aj na druhej strane, napr. keď si buchnem nohu a som v takej tej nálade, kedy si na to strašne potrpím, buchnem si aj tú druhú, len pre spokojnosť Alebo keď si škrabem ruku dlhšie, musím si poškriabať aj tú druhú A hej, viem! Z jedla baleného v balíku, napr. chipsy alebo cukríky mám úchylku jesť prvá a posledná A keď mi to nevydá, mám blbý pocit celý deň
-Dlho som sa nevedela zbavit toho, ze ked som sa chytila jedneho rohu stola, tak som sa muesla aj druheho ( mama bola z toho na nervy, ako bolo vsetko od ruk) proste ked jednej strane sa moc venujem, tak aj ta druha, no aby to bolo vyvazene, ale uz sa to lepsi tento zvyk
-stale musim mat nieco v rukach, s niecim sa hrat, inak som nervozna
-stale hybem nohou alebo niecim, ked sa nehybem, mam pocit, ze nezijem toto plati, teda ak nejdem spat alebo tak, ale ked sedim niekde
-pozeram sa pod postel, predtym ako idem spat, ci tam niekto/nieco nie je
-nezaspim pokial je v izbe uplna tma, potrebujem aspon maly kahancek svetla
-ratam ciary na prechode
-ak sa da, tak na lavej strane som, ked s niekym sa prechadzam
-ked zakaslem ja alebo niekto iny alebo ked kychnem, tak musim potom vyfuknut vzduch von, aby som nic nechytila
Nezaspím s otvorenými dverami, keď sú otvorené dvere na skrini alebo keď je v izbe úplná tma, v podchode sa vždy pozriem hore, lebo ten vrch je presklený a vždy tam pekne vidno sneh/dážď/slnko
Po zobudení sa musím pozrieť na mobil, aby som zistila, koľko je hodín a či nemám náhodou nejakú sms alebo niečo, čo ma v noci nezobudilo.
Musím mať vlhké pery alebo proste niečo na perách. Balzam, lesk, rúž, hocičo. Áno, mám fakt veľkú spotrebu labella.
Keď idem s niekým niekam vo dvojici, kráčam po jeho/jej pravici.
Keď sedím a mám možnosť si na niečo vyložiť nohu, vyložím si ju tam.
Ale najhoršie je to pred spaním
Musím ísť na záchod, odmaľovať sa, umyť si pleť, vyčistiť zuby, napiť sa, vybrať si šošovky. Musí byť tma, vyvetrané (prípadne otvorené okno), dvere musia byť zatvorené a musí byť ticho. Ani len tykanie hodín nezvládam, problémy mi robí už len keď pri mne niekto hlasnejšie dýcha. A ešte gombíky na obliečke musím mať pri nohách. ...tieto veci tolerujem iba za špeciálnych okolností
Keď s niekym idem von tak väčšinou by mal byť po mojej ľavej ruke, pred spaním sa kuknem na mobil a musím si vyvetrať alebo keď je teplo si nechám otvorené okno, keď idem so psom von tak mávam vodítko v ľavej ruke.
stále si musím v autobuse vyložiť na niečo jednu nohu, a ak tam nič nie je tak je to ,,veľký problém", vždy pred tým než sa idem sprchovať minimálne štyrikrát musím skontrolovať, či sú zamknuté dvere, a počas sprchy sa vždy uisťujem, že za kúpeľňovými dverami nestojí žiadna záhadná silueta alebo čosi také
ja tiež si vykladám nohu v autobuse, pri sprchovaní sa zamykám aj keď som sama doma (veď čo ak zlodeji) a z cesty MUSíM dať preč (do trávičky) slimáky, keď idem okolo, nech sa akokoľvek ponáhľam ..
@vanesssa very interesting - nene-chan ...... to je fakt , že máš všade so sebou zrkadielko , ale nikdy si nekontroluješ rovnátka ...... ako to vysvetlíš? dráhá?? O__o he???? ( mimochodom - všimla som si , že nikdy neodoláš pokušeniu , keď ideš okolo nejakej veci , ktorá ti robí odraz , nepozrieť sa na seba a neupraviť si vlasy )
@alexqua drahá, ja si kukám rovnátka vážne, tak skús zožrať kilo čokolády a všetkého možného a potom skús rozprávať bez toho blbého pocitu ... a nevrav, že ty sa nekukneš do niečoho čo robí odraz
" už vidím ako ty žereš každých päť minút kilo čokolády a všetkého možného........................... a nie , neokukávam sa v odrazoch - radšej si len preventívne prehrabnem vlasy , rukami si pretrem xicht a niekedy sa podarí napraviť tričko ..... asi tak.....drahá.....
@alexqua no dobre, čokoládu nemusím ale tak...minule sa mi stalo, že som celá zamazaná od čokolády (jedla som sušienky) hovorím celá! išla otvoriť návšteve dvere a ja taká šťastná "Dobrý deň, poďte ďalej" , vošli dnu ja som sa prešla okolo zrkadla, nakukla som a.... a to bol teda pohlad !
Musím zaspávať s hudbou, so sluchátkami v ušiach a vždy keď sa v noci zobudím začne to hrať na celý dom nechtiac odpojím sluchátka,pretože som do nich zamotaná ako múmia
a to som si doteraz myslela, že som divná, ale keď toto čítam, tak som úplne v pohode
(hoci som si uvedomila, že existujú určité časy na hodinách, ktoré keď zahliadnem, tak mám radosť a občas, keď sa mi chce a spomeniem si, tak zízam na hodiny, kým niektorý z tých časov nenaskočí
vzdy ked idem umyt co i len jeden pohar musim vybrat novu hubku pretoze ma desi to ked viem kolko je tam bakterii. alebo ked idem v aute musim si vzdy nastavit sedadlo aj ked viem ze som na nom isla iba ja a musi byt teda aj podla mna nastavene
Pred spaním musím vypiť aspoň pohár vody, keď idem spať a v celom dome je tma tak sa bojím okien a vždy zatvorím oči až kým nedojdem do izby a nedokážem ani v noci zatvoriť okno ani byť pri ňom (zlé spomienky z dectva jeb*li sa nám mačky pred oknom a znelo to jak detský plač) keď nastavím budík na mobile pozriem sa eštetrikrát či je nastavený a ak sa nahodou v noci zobudím ešte pozeram či je nastavený na dobrý čas ( niekedy sami v tej noci podarí ho aj vypnúť čiže zaspím ) pred pitím z flaše ju utriem po pití tak tiež istý čas som mala tyk prekloniť hlavu a zavrtieť ofinou aby nebola škareda ,odkedy pužívam lak som si od toho odvykla
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
a zaspím kdekoľvek, aj ak by tam tie dvere ani neboli
neznášam, keď sa mi niekto hrá s vlasmi
vždy musím miešať v protismere hodinových ručičiek
vždy sa musím s niečím hrať v rukách
Neznášam zapnuté svetlo či už keď je vidno alebo tma
@ladyfox tak si spi
a deti v afrike chodia 5km po vodu
okrem toho - ale to podľa mňa nespadá do tejto kategórie - že nevojdem do výťahu sama. ale aj tam by som asi dokázala za istých podmienok spraviť výnimku, i keď by mi celých tých pár sekúnd vo výťahu bolo dosť zle
a ako tu šeci píšu že by nezaspali s otvorenými dverami, tak ja pravý opak, nezaspala by som so zatvorenými dverami..
a este neodijdem z izby pokial neni upratane,ustlane...
nezdviham mobil ak mi volaju z pevnej linky
resp. možno som aj mala, ale postupne som to všetko porušila
(hoci ráta sa aj to, že si zásadne nesadám na verejnom WC?
no a samozrejme pravidelne doma zatváram všetky zle zatvorené skrinky, šuflíky a všetko iné
a tiez ked idem spat tak sa divam na cas na telefone a nevypnem ho, pokial mi nedava numerologicky spravnu hodnotu. som trosko mimo z cisel.
Ponožky na nohách a spodný diel pyžama v posteli u mňa nemajú čo robiť
Takisto, ak už ležím v posteli, mám presný postup prehadzovania sa: najprv na chrbte, potom na boku k stene, tak na boku od steny a až potom na bruchu.
Ak sedím v autobuse stojacom na červenú, nájdem si akýkoľvek nápis, ktorý vidím a z jeho písmen tvorím nové slová (ako v scrabble)
v izbe kde som ja musia byt zavrete dvere, nesmie sa tam nikto sprejovat ani vonavkovat ani robit hluk
je alebo aj bolo toho strasne vela napriklad som vsetko rastala aj poceste ked som sla niekde aq ked som si nebola ista cislom som sa musela vratit a prepocitat to este raz
no mám dosť podobné prehadzovanie..dosť často zaspávam na bruchu a potom otočka na pravý bok a vlastne..ráno sa aj tak zobudím s hlavou na zemi
Neznášam mať mokré/mastné/špinavé ruky aj krém si musím tak rozotrieť,že ho proste necítim. Keď pečiem tak mám spešl handru na ruky,ktorá vyzerá potom hrozne špinavo,ale odbiehať a furt si ich umývať, a potom poriadne sušiť je proste zdĺhavé
V noci nespím na vankúši, stačí,že ho mám nad hlavou a žmolím perie vo vnútri - teda neviem v kľude zaspať bez páperového vankúša.
V noci musím byť dokonale zakrytá - aj v lete.
To je asi všetko čo ma teraz napadlo
-Dlho som sa nevedela zbavit toho, ze ked som sa chytila jedneho rohu stola, tak som sa muesla aj druheho ( mama bola z toho na nervy, ako bolo vsetko od ruk) proste ked jednej strane sa moc venujem, tak aj ta druha, no aby to bolo vyvazene, ale uz sa to lepsi tento zvyk
-stale musim mat nieco v rukach, s niecim sa hrat, inak som nervozna
-stale hybem nohou alebo niecim, ked sa nehybem, mam pocit, ze nezijem toto plati, teda ak nejdem spat alebo tak, ale ked sedim niekde
-pozeram sa pod postel, predtym ako idem spat, ci tam niekto/nieco nie je
-nezaspim pokial je v izbe uplna tma, potrebujem aspon maly kahancek svetla
-ratam ciary na prechode
-ak sa da, tak na lavej strane som, ked s niekym sa prechadzam
-ked zakaslem ja alebo niekto iny alebo ked kychnem, tak musim potom vyfuknut vzduch von, aby som nic nechytila
Tolko co ma napadlo isto je toho viac
Musím mať vlhké pery alebo proste niečo na perách. Balzam, lesk, rúž, hocičo. Áno, mám fakt veľkú spotrebu labella.
Keď idem s niekým niekam vo dvojici, kráčam po jeho/jej pravici.
Keď sedím a mám možnosť si na niečo vyložiť nohu, vyložím si ju tam.
Ale najhoršie je to pred spaním
Musím ísť na záchod, odmaľovať sa, umyť si pleť, vyčistiť zuby, napiť sa, vybrať si šošovky. Musí byť tma, vyvetrané (prípadne otvorené okno), dvere musia byť zatvorené a musí byť ticho. Ani len tykanie hodín nezvládam, problémy mi robí už len keď pri mne niekto hlasnejšie dýcha. A ešte gombíky na obliečke musím mať pri nohách. ...tieto veci tolerujem iba za špeciálnych okolností
Budík si nastavujem na iné ako "celé" čísla čiže napríklad nie 6:30 ale nastavím si na 6:29 a pod.
a nezaspím s ponožkami
Potrebujem mať pri sebe za každých okolností veľký pohár vody.
Hneď ako prídem domov, musím sa odlíčiť, pretože neznesiem na pokožke púder.
Do kalendára si poctivo zapisujem, kedy si epilujem nohy, kedy a koľko cvičím, kedy si farbím a strihám vlasy a akou farbou
nezaspím:
-keď mám otvorené dvere
-zle zasunutú stoličku, šuplík
-so zatiahnutými žalúziami
- keď si neprevrátim vankúš
- s ponožkami a gombíky na obliečke musím mať pri nohách
-nezaspím bez štupľov v ušiach
keď si v škole umyjem ruky, dvere otváram predlaktím aby som nemala zasie tie baktérie na rukách
začínam sa učiť iba ak je celá hodina
keď idem s niekym po ceste vždy som po jeho/jej pravici
vždy pred pitím z fľaše ju pretriem
v aute si sadám zásadne dozadu za spolujazdca, nikdy nie vodiča, inak mám zlý pocit
je toho dosť no viac ma nenapadá už
Nezačnem sa ráno obliekať kým k tomu nemám pustenú hudbu.
A síce, ja musím mať pustenú hudbu vždy keď niečo robím, upratujem, varím..
Neviem zaspať s bosými nohami
(hoci som si uvedomila, že existujú určité časy na hodinách, ktoré keď zahliadnem, tak mám radosť a občas, keď sa mi chce a spomeniem si, tak zízam na hodiny, kým niektorý z tých časov nenaskočí
ale prežijem bez toho a zaspím akokoľvek a nepotrebujem spraviť 10 úkonov v presnom poradí, kým som schopná spraviť niečo iné
A no tak chápem, ale normálne si to možno ani neuvedomíš a predsa pár takých robíš.. či.. fakt Ti je jedno, kde máš gombíčky na obliečkach :S ?
fakt, hlavne, že mi nie je zima
Tak to máš super.
a skusila si to neurobit ? no schvalne, zaujimalo by ma, ci by si dokazala nejaky ritual porusit
-zamykám sa v kúpeľni aj keď som sama doma (aj keď si idem napr. len umyť zuby alebo si niečo zobrať (hej, je to odveci )
-do postele chodím VŽDY s takými huňatými ponožkami (aj v lete), ktoré, keď už ležím, skopnem z nôh
-všetkým možným si čistím nechty (kružidlom, špáradlom, náušnicou...)
-všade kreslím kuviky
- ked sa nudim, citam slova odzadu
- nezaspim s neumytymi zubami a otvorenymi dverami
- ked nieco zohrievam v mikrovlnke, vzdy stojim aspon meter od nej
- vzdy si nastavim budik na skor, aby som ho mohla este posuvat
a vela inych.
aaa to je asi všetko čo by malo byť čudné.