A este som sa samostatne ucil rustinu a latincinu, ale nemal som lektora, takze ovladam z latiny len par viet a z rustiny toho tiez vela neviem. Ale viem azbuku
no,takze anglinu-ucila som sa ju teraz na gympli za 4 roky a idem ju dalej studovat na vyske, nemcinu sa ucim uz od zakladnej a akurat rozmyslam co s nou lebo bude skoda ak ju necham tak a vykaslem sa na to,aky je najlahsi-to neviem,ani anglina zasa nie je az taka lahka ale ako sa to vezme, najtazsi-no hadam japoncina
A velmi rada by som vedela po spanielsky, to je krasny jazyk.
ja študujem angličtinu asi 10 rokov a španielčinu teraz budem 4.rok veľmi aktívne bo chodím na bilinguálny gympel...
každý ti povie iný názor na to aký jzyk je najľahší podľa mňa je to anglina mala som z nej lepšie známky ako zo sloviny
a chcela by som sa učiť po francúzsky ale na našej škole sa nevyučuje a japončina a čínština sú ohromne zaujímavé jazyky podľa mňa...ale kým sa naučíš tie znaky... fuška
...ucim sa neminu asi od prveho rocnika...ale nemozem povedat ze daco z nej aj viem ....je to na hovno...lebo nikdy sa nedokazem prinutit ucit sa slovicka atd. a potom na pisomkach zase iba tie tahaky ma zachrania....v zivote to budem mat tazke ak sa nespametam aspon tento rok ....a anglinu? mam nepovinnu....na ktorej nic nerobime, jednoducho sa bavime, kecame a tak.....taze z tej tie nic neviem.....ale slovencina mi ide celkom fajn....a viem par viet po turecky ...ale neviem o napisat...len rozpravat som sa ucila... ...a po madarsky viem ze uj je novy, novinka ...take daco...taze tak....a este po cesky ale uz som toho vela pozabudala, aj gramatiku a tak..aj niektore slovicka ....musim sa zacat ucit aspon tu neminu poriadne....drzte mi palce
Anglicky - ako sa to vezme... teda učil som sa ju ako prvý cudzí jazyk a napr. anglicke weby, knihy si precitam ale konverzacia nie je moc dobra stranka...
Slovensky - to je ligocké
Česky - tak to asi každý... Nakoľko aj poznám dosť Čechov...
Nemecky - idem teraz na strednú a tam sa ju budem učíť, ale momentálne ju neviem...
Anglicky, nemecky ale dlho som ju nepouzival takze chvilku trva kym ju celu oprasim a potom klasika slovencina a cestina. Z talianciny zvladam par slovicok al nic moc. A chcel by som sa ucit finstinu
ja osobne jazyky zboznujem! aj ked viem len po francuzsky a anglicky, ale zacinam s nemcinou a urcite by som chcela vediet jazykov cim viac, tym lepsie. hrozne ma to bavi, asi sa dam na tlmocnictvo + prekladatelstvo. velmi ma laka aj hebrejcina a nieco severskee
ja som sa ucila anglinu (ktoru viem najlepsie), franinu a neminu - vsetko v skole...neminu z donutenia 5 rokov a newiem nic...najlahsia je anglina...a chcela by som vediet po finsky(snazim sa ucit ako samouk lebo nemam ako inak)...a po japonsky ale fincina je lahsia...
V škole sa učím angličtinu, francúzštinu a taliančinu, pričom z toho posledného veľa neviem, keďže som začala len pred rokom. S angličtinou si dopomáham aj mimo školy čítaním a pozeraním filmov, a chodím na konverzácie s našou známou, ktorá je native Angličanka, no a francúzštinu si dopĺňam na kurze, pretože v škole to nemá veľkú úroveň. Tiež sa snažím aj sama, hlavne čítaním, filmom zatiaľ veľmi nerozumiem, ale rada vnímam aspoň ten tón, aj to je dôležité. Taliančinu žiaľ odsúvam viac-menej na vedľajšiu koľaj, pretože sa potrebujem sústrediť najmä na tie prvé dva, aby som ich mohla študovať na univerzite v zahraničí - moje nové rozhodnutie.
Ach a boli pokusy so švédčinou, ale u nás je to bieda, a samouk sa nepohne bez kvalitných materiálov...
Najľahšia mi pripadá angličtina, ale to bude len tým, že z nej viem najviac, ináč to neviem objektívne posúdiť. Určite to však nie je francúzština, tá má dosť komplikovanú gramatiku. O taliančine a švédčine vravia, že sú jednoduché, ale zatiaľ z nich neviem toľko, aby som to mohla odsúhlasiť
A je veľa veľa takých, ktoré ešte chcem vedieť... medzi inými aj quenijčina a sindarčina
anglinu asi 6 rokov.. ale iba zakladna.. takze keby som doma nekukal nedabovane filmy a neprekladal si songy tak nic neviem nemcina 2 roky (tiez zakladka) hovno viem a nevadi mi to.. a teraz sa idem ucit franinu drzte palce
tak ja nejaký citový vzťah k jazykom nemám, čiže aj vysledok je taký :p
rok som sa učila francuzstinu, jeden semester španielčinu/ľahky a krásny jazyk/ a niekolko rokov nemčinu a angličtinu, ale radšej by som vedela jeden poriadne ako z každého jazyka trošku
ja viem najlepšie po nemecky, dá sa povedať, že nemčinu ovládam. angličtina je dosť pokročilá, španielčina taká premenlivá, a z francúzštiny chcem vedieť viac ako tých pár slovíčok, ktoré teraz viem
anglina 10 rokov, nemčina 8. z angliny viem veľmi veľa, z neminy skoro nič.
ale aj tak makám hlavne na angline, a to, že sa už dokážem a nebojím sa dorozumieť plynule po anglicky pre mňa dosť znamená...chcela by som vedieť po španielsky a...brutálne sa mi NEpáči francúzština.
a ešte viem maďarský prízvuk maďarsky viem dve vety, ale prízvuk mám dobrý holt skúste bývať v RS, kde sa vám v obchode ani slovensky nechcú prihovoriť
Angličtinu som sa učila 12 rokov, mám z nej aj štátnicu ale mám pocit že ovládam len gramatiku a rozprávať neviem...
Nemčinu som sa učila dokopy asi 8 rokov a viem z nej tak preložiť do slovenčiny nejaké jednoduché vety a možno pár naozaj jednoduchých viet by som dokázala aj poskladať
Chvíľu som sa učila aj nemčinu, ale v tej by som sa zatiaľ tiež nedorozumela...
Niekoľko slov som vedela aj po portugalsky ale keďže moja portugalská známa tu bola pred vyše dvoma rokmi, tak už som to všetko aj pozabúdala
Takisto niekoľko slov som vedela aj po japonsky (vplyv niekoľkých ľudí v mojom okolí ktorí sú buď maniaci na anime alebo sa učia po japonsky )
A budúci rok by som možno rada skúsila francúzštinu, len zo zvedavosti
@28 portugalčina je takmer to isté ako španielčina (resp. medzi tými jazykmi je asi taký istý vzťah ako medzi slovenčinou a češtinou )
ja ovládam slušne anglinu, neminu sa síce učím už 3 roky ale vetu neposkladám a potom viem ešte pár slov a najjednoduchších viet po dánsky a trochu viac po japonsky, no a momentálne sa snažím naučiť sa ich písmo, už viem 10 znakov
pred 6 rokmi som spravil statnicu z anglictiny, odvtedy som fical prakticky len na filmoch a osobnom kontakte a asi tak 8 z 12 casov (ci kolko ich je) mi bolo prd platnych. takze kecanie a porozumenie plynule, ale pri prekladani si radsej nechavam otvoreny slovnik a aj stranky s gramatikou .. @33 zavidim, aj si to chcem pametat
nemecky viem vela z gramatiky a mam dobru pamät na slovicka, ale komunikovat neviem, lebo mam profku, ktora s nami takmer vobec po nemecky nekeca trochu sa viem este dorozumiet anglicky, z latinciny viem nejake tie citaty, z franiny viem take zajimave hlasky z filmov
a rustinu sa ucim tri roky - uzasny jazyk, velmi lahko a rychlo som sa naucila azbuku aj citanie, perfektne sa mi po rusky komunikuje ... no a ako samouk som sa ucila franinu, ale nic moc, len z knihy, na to potrebujem min. kazetu, ked nie ucitela..
Ahojky, tak ja osobne ovladam ako-tak tri jazyky...nemcinu, anglinu a rustinu...Nejmenej som sa ucila rustinu a amam pocit, ze z nej viem najviac Asik to bude tym, ze som mala skveleho ucitela..ktory jazyk je lahky a ktory tazky? To zalezi dost aj od teba..podla toho, ci tam ten ci onen jazyk bude bavit..ale na zaciatku je to vzdy tazke, musis sa do toho dostat a bude t
A keby som si mohla vybrat, tak by som urcite vyskusala japoncinu..
najlahsia je nemcina,teda je v poho a najtazsia je anglina,ucim sa ju ako druhy jazyk,no hroza a este nasa profka,vsetky vety naspamat... veta mam vela penazi- je podla nej fraza a podobne... takze ani anglican by sa nam nevyrovnal,ked my vieme tolko fraz..a checla by som sa este ucit francuztinu..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
A este som sa samostatne ucil rustinu a latincinu, ale nemal som lektora, takze ovladam z latiny len par viet a z rustiny toho tiez vela neviem. Ale viem azbuku
A velmi rada by som vedela po spanielsky, to je krasny jazyk.
madarský-spolužiaci
Anglický-od základnej sa učím
a na rok sa začnem Francúzky
každý ti povie iný názor na to aký jzyk je najľahší podľa mňa je to anglina mala som z nej lepšie známky ako zo sloviny
a chcela by som sa učiť po francúzsky ale na našej škole sa nevyučuje a japončina a čínština sú ohromne zaujímavé jazyky podľa mňa...ale kým sa naučíš tie znaky... fuška
@nemesis93 na tu latinu si mal nejaké učebnice alebo ako si sa ju učil?
a inak sa ucim uz 4. rok francuzstinu-no nic moc
chvilku som sa ucila taliancinu..ale upustila som od toho, kvoli tomu, ze so nenasla ziadne knihy+CD s vyslovnostou..a momentalne nemam cas...
mna moc jazyky neberu..akurat ta anglina...skor by som preferovala vhodenie do vody- t.j. ist niekam a tam sa ucit jazyk..
a tazka je urcite pre cudzincov slovencina
ale cinstina musi byt tazka...
Slovensky - to je ligocké
Česky - tak to asi každý... Nakoľko aj poznám dosť Čechov...
Nemecky - idem teraz na strednú a tam sa ju budem učíť, ale momentálne ju neviem...
taliansky ma naučila sesternica,
a sama latinčinu a teraz uvažujem aj nad hebrejčinou alebo ruštinou uvidím k čomu sa prikloním.
chcel by som polstinu aj rustinu a aj eskimactinu a debilstinu-aby som rozumel debilom!
ja osobne jazyky zboznujem! aj ked viem len po francuzsky a anglicky, ale zacinam s nemcinou a urcite by som chcela vediet jazykov cim viac, tym lepsie. hrozne ma to bavi, asi sa dam na tlmocnictvo + prekladatelstvo. velmi ma laka aj hebrejcina a nieco severskee
Ach a boli pokusy so švédčinou, ale u nás je to bieda, a samouk sa nepohne bez kvalitných materiálov...
Najľahšia mi pripadá angličtina, ale to bude len tým, že z nej viem najviac, ináč to neviem objektívne posúdiť. Určite to však nie je francúzština, tá má dosť komplikovanú gramatiku. O taliančine a švédčine vravia, že sú jednoduché, ale zatiaľ z nich neviem toľko, aby som to mohla odsúhlasiť
A je veľa veľa takých, ktoré ešte chcem vedieť... medzi inými aj quenijčina a sindarčina
Nemcina- 3 roky -> skola
Portugalsky jazyk- 4 roky -> samouk + kamarat z Potug. + kurzy
franina...päť rokov a viem z nej jedno veľké h...ehm, merde!
latina...samozrejme, že nie hovorená, myslím že nejaká dvoj či trojročná intezívna školská výuka , tfuj...
nemčina, pasívne...dosť toho rozumiem, ale súvislá veta nehrozí neučím sa ju...
čeština ...ale nie, teraz vážne, po česky viem plynule, písanou aj hovorenou formou
a študovať budem japončinu...potom možno čínština, poprípade nejaký iný jazyk...som už holt zameraná na jazyky
rok som sa učila francuzstinu, jeden semester španielčinu/ľahky a krásny jazyk/ a niekolko rokov nemčinu a angličtinu, ale radšej by som vedela jeden poriadne ako z každého jazyka trošku
tak ale češtinu a slovenčinu by som hádam zvládla
ale uz 8 rokov sa ucim rustinu
4 roky anglina
viem nejake vety po francuzsky....no a aj po latinsky nejake slovka...ale to len take biologickehoo charakteru
a este aj starodavny jazyk
anglicky....noo rozumiem...ale rozpravať neviem
španielsky...samoučenie
japonsky...samoučenie(animaky)
ale aj tak makám hlavne na angline, a to, že sa už dokážem a nebojím sa dorozumieť plynule po anglicky pre mňa dosť znamená...chcela by som vedieť po španielsky a...brutálne sa mi NEpáči francúzština.
Nemčinu som sa učila dokopy asi 8 rokov a viem z nej tak preložiť do slovenčiny nejaké jednoduché vety a možno pár naozaj jednoduchých viet by som dokázala aj poskladať
Chvíľu som sa učila aj nemčinu, ale v tej by som sa zatiaľ tiež nedorozumela...
Niekoľko slov som vedela aj po portugalsky ale keďže moja portugalská známa tu bola pred vyše dvoma rokmi, tak už som to všetko aj pozabúdala
Takisto niekoľko slov som vedela aj po japonsky (vplyv niekoľkých ľudí v mojom okolí ktorí sú buď maniaci na anime alebo sa učia po japonsky )
A budúci rok by som možno rada skúsila francúzštinu, len zo zvedavosti
@28 portugalčina je takmer to isté ako španielčina (resp. medzi tými jazykmi je asi taký istý vzťah ako medzi slovenčinou a češtinou )
a rustinu sa ucim tri roky - uzasny jazyk, velmi lahko a rychlo som sa naucila azbuku aj citanie, perfektne sa mi po rusky komunikuje ... no a ako samouk som sa ucila franinu, ale nic moc, len z knihy, na to potrebujem min. kazetu, ked nie ucitela..
A keby som si mohla vybrat, tak by som urcite vyskusala japoncinu..
a za najtahsi jazyk sa pokladaju staroindicke jazyky,tie sa nedokázali naucit aj najvacsi vzdelanci sveta.
potom franina 2 roky (škola)
učila som sa aj neminu, ale to na základke a to je podľa mňa najnáročnejší jazyk
a potom nejaké základy z ruštiny, tak do nej sa hádam pustím (škola +mama)