Ahojte, tak sa opýtam, keď cvičím, silové cvičenia hlavne s vlastnou váhou,a pritom aj chudnem, nemôže sa stať, že mi bude rásť váha v dôsledku silového cvičenia? ...
@sapphirizing no keď niekto seriózne , viditelne chudne pri silovom cvičení tak proste dafuq , to má zaujímavý organizmus.
Ale ide o to čo chce ona dosiahnúť , nemôžeš robiť dve veci naraz , buď chudneš čo by mala dosahovať kardiom alebo naberáš silu pri čom sa ti musí viac či menej zväčšiť aj objem svalov a tým trošku aj váha.
no.. mojím cieľom je trochu schudnúť ešte, ale aj si vyformovať postavu, a neviem, či pri cvičení napr. brucha, nôh... a podobne mi nemôže aj kvôli tomu narastať váha... aby som sa vedela zariadiť
@estrella myslis, ze chudnes vyzorovo a na vahe priberas ? No to sa da a deje celkom casto, ked niekomu zmenia jedalnicek, resp. clovek zacne chudnut a nemusi schudnut v kg nejak extra. Moze mu vaha ostat , alebo aj mierne narast dokonca, ale to nieje sposobene treningom, ale jedlom. Len mi nieje jasne ako chudnes pri silovom treningu s vlastnou vahou. Ak ano, tak je to stravou a nie treningom jedine kardiom by si mohla.
vysvetlim ti to jednduchsie: tuk je lahsi ako sval... To znamena ze ked budes mat malo tuku a zacnu ti rast svaly tak zacne ti rast aj hmotnost ale napriklad budes ovela stihlejsia a celkovo lepsiu postavu mozes mat...
ale ako zena neni az tak dobre robit silovy trening, skor rysovaci/kondicny trening. ale v kazdom pripade aj tu by ti mohla rast pri takom vaha aj keby na vzhlad chudnes.
a idem sa opakovať, pri chudnutí je 80% úspechu strava... a hej pribrať by si pribrala, ale to by si musela fakt dosť cvičiť.. a zpevnieť...
ale v čom je problém? ja keď som začala dosť cvičiť a pribrala 5 kg tak som mala rovnakú konfekčnú velkosť ako keď som mala 50kg... ale bola som užšia a pevnejšia... a nie muffin nad gacami...
tak v čom je poblem? či tebe ide iba o číslo na váhe? tak nežer...
Môžeš vážiť o trošku viac ako keď si začala cvičiť, prípadne sa ti váha nemusí meniť. Preto je najdôležitejšie merať sa a nie vážiť, lebo cm dole pôjdu a budeš vidieť svoj úspech
@lawey dobre píšeš , ja len o tých percentách , že to sa strašne preceňuje , keby jedla zdravo a vôbec sa nehýbala je to možno ešte menej efektívne ako keby mala extra veľa pohybu a jedla čo chce až na pár najhorších vecí.
Aj pri naberaní svalov sa hovorí že strava je 80% úspechu , skús jesť presne ako sa má a necvičiť , svaly nikde , tých 80 by som dal tak na 50.
@mm47 no samozrejme že keby jedla zdravo a nehýbala tak by to bolo neefketívnejšie, lebo by mala všetky živiny etc. etc. ... ale pri nejakej tej nizkosacharidovej "dietke" ? inak ja som schudla tych 6-7 kg za len čosi vyše mesiaca len tým že som začala piť omnoho viac vody, raˇňajkovala pravidelne, nejedla biele pečivo, jedla pravidelne, ku každému jedlu zeleninu dala a na večeru nejaký ten šalát alebo čo...a obmedzila sladké of kórs a vtedy som sa moc nehýbala, lebo som furt v robote bola...
a niekedy treba aj troška preháňať, pretože ja to vidím na tých babách... začnú 2x týždenne behať s očiami plnými nádeje že hneď schudnú...keď hneď potom pôjdu na kofolu a zajedia to nejakou tou bielou bagetou...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
čo vlastne chceš dosiahnúť nechápem , zvýšiť silu alebo chudnúť?
Ale ide o to čo chce ona dosiahnúť , nemôžeš robiť dve veci naraz , buď chudneš čo by mala dosahovať kardiom alebo naberáš silu pri čom sa ti musí viac či menej zväčšiť aj objem svalov a tým trošku aj váha.
.
ale ako zena neni az tak dobre robit silovy trening, skor rysovaci/kondicny trening. ale v kazdom pripade aj tu by ti mohla rast pri takom vaha aj keby na vzhlad chudnes.
a idem sa opakovať, pri chudnutí je 80% úspechu strava... a hej pribrať by si pribrala, ale to by si musela fakt dosť cvičiť.. a zpevnieť...
ale v čom je problém? ja keď som začala dosť cvičiť a pribrala 5 kg tak som mala rovnakú konfekčnú velkosť ako keď som mala 50kg... ale bola som užšia a pevnejšia... a nie muffin nad gacami...
tak v čom je poblem? či tebe ide iba o číslo na váhe? tak nežer...
1 kg tuk vs. 1 kg sval ....
na váhe sa ti ukáže vyššie číslo, ale esteticky budeš chudšia.
Aj pri naberaní svalov sa hovorí že strava je 80% úspechu , skús jesť presne ako sa má a necvičiť , svaly nikde , tých 80 by som dal tak na 50.
a niekedy treba aj troška preháňať, pretože ja to vidím na tých babách... začnú 2x týždenne behať s očiami plnými nádeje že hneď schudnú...keď hneď potom pôjdu na kofolu a zajedia to nejakou tou bielou bagetou...