Ahojte kolko hodin spanku je uplne minimum na prezitie ? Dakde som cital ze aspon 2 hodiny inde zase citam ze su to 3 hodiny a inde zase ze su aj ludia co spia lej hodinu a ziju. Tak ako to je?
pokial clovek za 3 dni spi v priemere menej ako 6 hodin za noc, tak by si to mal v 4. den nadrobit, inak hrozia vazne zdravotne problemy aspon ja mam take info... cize mozes spat kludne aj 2 hodiny 3 noci po sebe, ale potom by si mal spat cca 18 hodin, ak viem dobre pocitat ale ani extremy nie su zdrave...
2 hod. Su nic .... Boli take studia ze ak clovek nespi 48 hod..straca koncetraciu..sustredenost...
Ak nespi viac ...posobi to aj na rec,pamat
Tympadom viac stresu horsi dopadok na zdravie a psychiku .
Minimum spanku 5 hod ..ked chces normalne fungovat a aj to je niekedy hrozne malo
Ked to zoberies ze clovek pracuje niekedy aj viac ako 8h ...
Poviem ti jednoducho, keď to vydržíš psychicky sa zobudiť na tretí deň po 3 hodinách spánku, a v každom tom dni byť sústredený 16 hodín ak nie viac, pretože po zobudení si aj bez rozmýšľania máš okamžite chuť ľahnúť a spať a ideš jak zombie, chceš sa na všetko vykašlať a vyspať sa proste. Keď sa ale už prebudíš a tak, dosiahneš tú maximálnu možnú mieru sústredenia a využívania energie zo spánku(čo bude len chvíľu) tak to bude určitý čas fajn a budeš si myslieť, že nepotrebuješ spať, veď tretí deň si skoro nič nespal. Ale keby to takto potiahneš povedzme týždeň alebo viac, to je individuálne, tak fyzicky ti telo vypovie službu. Sám sa budeš čudovať. ... Ja som vyspatý po 8 hodinách keď spím cez prázdniny. Ale x krát som spal 4 , 5, 5 a pol, 4 a pol, 3 a pol hodiny cez týždeň, ale cez víkend som potom spal 12 hodín ak nie viac. A to nepijem žiadne sračky ako energeťáky, kávu a iné blbosti. Občas keď máme kofolu tak si ju zoberiem ale to nie je každý deň.
@4 je blbosť, spánok sa nedá dobiehať. áno, tvoje telo je potom už mega vyčerpané, tak spí dlhšie, ale to, ako mu tým vyčerpaním predtým ublížiš, sa tým neodstane.
spánok potrebuješ na veľmi veľa psychických procesov. ak ho budeš zanedbávať, prestane ti poriadne pracovať pamäť, pozornosť. to sa potom odráža na veľa veľa ďalších veciach.
ale veď vyskúšaj, koľko ti stačí.
mala som vyučujúceho, ktorý nám hovoril, že v noci spí 3,5 hodiny a cez deň 1,5 hodiny alebo tak nejak a stačí mu to. nonstop ale pôsobil ako nadrogovaný, bol tučný, dychčal,.... zdravý človek to veru nebol. netvrdím, že tomu tak bolo len kvôli spánku, ale myslím, že aj ten hral rolu.
dá sa nespať aj 4 dni vkuse, aj viac asi (osobná skúsenosť) - ktorá je úplne príšerná a neskúšať, ja som inú možnosť nemala. Už tretí deň sa ti pletú myšlienky a aj halucinácie mať môžeš...
ale dlhodobo sa 2 hodiny spať nedá, respektíve potom cez deň fungovať. Po niekoľkom dni by ťa to proste pribilo a spal by si.
Nehovoriac o zdravotných ťažkostiach, ktoré by takéto počínanie spôsobilo. Okrem toho, spánkové cykly sú 4-hodinové, to by si sa zobudil presne v jeho strede...
Zdravé je spať minimálne 6 plus hodín... (niekomu ani to nestačí)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
jednorazovo?
raz za tyzden?
kazdy den?
Ak nespi viac ...posobi to aj na rec,pamat
Tympadom viac stresu horsi dopadok na zdravie a psychiku .
Minimum spanku 5 hod ..ked chces normalne fungovat a aj to je niekedy hrozne malo
Ked to zoberies ze clovek pracuje niekedy aj viac ako 8h ...
spánok potrebuješ na veľmi veľa psychických procesov. ak ho budeš zanedbávať, prestane ti poriadne pracovať pamäť, pozornosť. to sa potom odráža na veľa veľa ďalších veciach.
ale veď vyskúšaj, koľko ti stačí.
mala som vyučujúceho, ktorý nám hovoril, že v noci spí 3,5 hodiny a cez deň 1,5 hodiny alebo tak nejak a stačí mu to. nonstop ale pôsobil ako nadrogovaný, bol tučný, dychčal,.... zdravý človek to veru nebol. netvrdím, že tomu tak bolo len kvôli spánku, ale myslím, že aj ten hral rolu.
ale dlhodobo sa 2 hodiny spať nedá, respektíve potom cez deň fungovať. Po niekoľkom dni by ťa to proste pribilo a spal by si.
Nehovoriac o zdravotných ťažkostiach, ktoré by takéto počínanie spôsobilo. Okrem toho, spánkové cykly sú 4-hodinové, to by si sa zobudil presne v jeho strede...
Zdravé je spať minimálne 6 plus hodín... (niekomu ani to nestačí)
ze som bola uzkostlivy polozombie je druha vec