...lebo bavia ma jazyky a nechcem študovať v SR (veľmi ma láka zahraničie), a neviem si predstaviť že napr. v takom Holandsku budem ten napr. francúzsky jazyk čo sa budem učiť prekladať do holandčiny?! a v Česku napr. tiež ked nematurujem z češtiny tak ta
no tak asi s tým treba počítať, že v zahraničí sa nebudeš učiť prekladať do slovenčiny, ale do toho jazyka v ktorom študuješ, a ak ten jazyk perfektne neovládaš, tak potom je to asi dosť náročné
no, ako je to v iných krajinách netuším (každopádne ale ovládať jazyk krajiny, kde to chceš študovať na výbornej úrovni je potrebné), ale v ČR s tým problém nie je. A teda neviem ako inde, ale v Brne isto nie, len tam treba rátať s tým, že na bakalárovi budeš mať len všeobecný filologický základ a až na magistrovi sa môžeš špecializovať na tlmočníctvo. (A tam stačí potom, keď absolvuješ jeden semester češtiny)
Každopádne si treba hlavne pozrieť na stránkach jednotlivých škôl a odborov, čo požadujú a aké majú študijné plány
Brno ako Brno, ja som francúzština a tam to je občas - len občas, ale predsa - trochu nepríjemné... na bakalári, kde je základ spoločný, to ešte tolerujú, ale na Mgr. ak chce niekto špecializáciu preklad, tak proste musí česky... (a ja chcem a neviem si to celé dosť dobre predstaviť, ale ešte času dosť)...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Každopádne si treba hlavne pozrieť na stránkach jednotlivých škôl a odborov, čo požadujú a aké majú študijné plány
Ale choď do toho. stojí to za to si myslím. snáď.