no mne osobne tie softy nikdy nepomohli. akoze vyhrabalo mi to obrazky take tie z historie prehliadaca a podobne kokotiny ale to co som potreboval som nenasiel : D
musím ešte raz podotknúť a to veľmi dôrazne že recuva je môj najmilší program ktorý ľúbim najviac na svete lebo mi neraz obnovila naformátované súbory, ktoré som kurevsky potreboval. A čudujem sa až, že je free
@depropex Cez recuvu som to skúšala, tak veľmi som jej verila .. no fotky keď som označila a dala obnoviť, nič sa nestalo prázdna biela obrazovka :/ po fotke ani stopy
@depropex recuva je super, vcetne vsetkych softov od piriformu..ale staci ak na tom disku presuvala nejake subory tak uz sa po to nedostane...a pol roka je hodne dlha doba...jedine ak by s tym diskom nic nerobila ale to pochybujem
...predstav si to ako keby si na hlavnú cestu vyhodila papierové fotky. predpokladajme, že donekonečna ostanú na mieste kam dopadli a ani sa z neho nepohnú.
po pol roku tam teoreticky stále budú, ale za ten čas po nich prešli tisícky áut, čiže sa tam môžeš vrátiť, a fotky z cesty zdvihnúť (/obnoviť, to čo spravila recuva), ale asi toho na nich veľa nerozoznáš, lebo (desať)tisícky pneumatík proste spravia svoje.
presne takto by sa celá vec dala zhrnúť. obnovili sa najlepšie ako sa dali. nabudúce vyhadzuj len veci o ktorých si si istá že ich nepotrebuješ
Nevychodila som školu kde hlavným predmetom bola informatika. Pre mňa je počítač španielska dedina. Viem ho zapnúť, vypnúť niečo si nájsť , uložiť a vymazať. To je tak všetko, do programov a inštalácii vidím tak prd. Preto som pýtala a čakala som , že niekto kto sa do toho vyzná mi odpovie. Ďakujem za objasnenie , nabudúce menej sarkazmu... tiež som len človek ktorý sa nevyzná vo všetkom ...
@veronella ...ale no, sarkazmus bol len v tej prvej vete, ak sa tou príchuťou kvôli tomu nakazil aj zvyšok, tak sa ospravedlňujem.
@16 tá gulička je len odhad, daný program nemá ako vedieť či naozaj obnovuje správne dáta, môže si len tipnúť, v podstate. znova analógia s fotkami, tentoraz si predstav že ten papier sa nijak nepoškodil, len naň autá pneumatikami nanosili vrstvy humusu (čiže iných dát, ktorými sa prepísali tie pôvodné). keď tie fotky zdvihneš, stále vieš rozoznať ich okraje, čo je reálna plocha fotky, ale keď začneš oškrabávať ten humus, tak si teoreticky nemáš byť ako istá koľko vrstiev musíš oškrabať aby si sa dostala k dátam patriacim samotnej fotke. čiže vieš že máš fotku, vieš jej rozmery, ale ak si nesprávne tipneš a neoškrabeš dostatočne do hĺbky, bude na nej len kopa bordelu, alebo ak oškrabeš príliš hlboko, tak zoškriabeš aj tú vrstvu papiera s farbou, a ostane ti biela plocha.
(...to už nie je tak úplne presné, hlavne vznik bielej plochy v tomto príklade príliš nesedí k tomu ako vznikne v praxi, ale všeobecný princíp stále dosť blízko)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
sotva. minimálna pravdepodobnosť
je to možné, záleží ako veľmi si to prepisovala.
ja som sa po pol roku dostal s preformátovanému textovému súboru ktorý mal pre mňa nevyčísliteľnú hodnotu.
Ave recuva !!
stiahni si ju, je zadara (freeware)
len daj do googlu Recuva download
po pol roku? SERIOUSLY?
...predstav si to ako keby si na hlavnú cestu vyhodila papierové fotky. predpokladajme, že donekonečna ostanú na mieste kam dopadli a ani sa z neho nepohnú.
po pol roku tam teoreticky stále budú, ale za ten čas po nich prešli tisícky áut, čiže sa tam môžeš vrátiť, a fotky z cesty zdvihnúť (/obnoviť, to čo spravila recuva), ale asi toho na nich veľa nerozoznáš, lebo (desať)tisícky pneumatík proste spravia svoje.
presne takto by sa celá vec dala zhrnúť. obnovili sa najlepšie ako sa dali. nabudúce vyhadzuj len veci o ktorých si si istá že ich nepotrebuješ
no ak recuva nepomohla už ani boh nepomôže.
vravim mne po pol roku vedelo vycucať jeden txt file.
@kosmiklove teoreticky to mozne je lebo HDD zapisuje udaje chaoticky, nie sporadicky (z fyzickeho pohladu na teleso disku) ... takze sanca je ...
@16 tá gulička je len odhad, daný program nemá ako vedieť či naozaj obnovuje správne dáta, môže si len tipnúť, v podstate. znova analógia s fotkami, tentoraz si predstav že ten papier sa nijak nepoškodil, len naň autá pneumatikami nanosili vrstvy humusu (čiže iných dát, ktorými sa prepísali tie pôvodné). keď tie fotky zdvihneš, stále vieš rozoznať ich okraje, čo je reálna plocha fotky, ale keď začneš oškrabávať ten humus, tak si teoreticky nemáš byť ako istá koľko vrstiev musíš oškrabať aby si sa dostala k dátam patriacim samotnej fotke. čiže vieš že máš fotku, vieš jej rozmery, ale ak si nesprávne tipneš a neoškrabeš dostatočne do hĺbky, bude na nej len kopa bordelu, alebo ak oškrabeš príliš hlboko, tak zoškriabeš aj tú vrstvu papiera s farbou, a ostane ti biela plocha.
(...to už nie je tak úplne presné, hlavne vznik bielej plochy v tomto príklade príliš nesedí k tomu ako vznikne v praxi, ale všeobecný princíp stále dosť blízko)