Inac nie je zauzivana taka vec, ze ak umriete a nepodpisete NESUHLAS ze nesuhlasite aby bolo vase telo pouzite na darcovske alebo ine ucely tym padom aj vedecke, tak sa vase telo na to aj pouzije? Ak ste teda netrpeli nejakou zavaznou chorobou, pri ktorej su poskodene organy ktore by boli vhodne na transplantaciu? Takze pokial vyslovene nesuhlasis, tak ta nesmu pouzit inac mozu?
@puco90 V pohode. Tak keby sa jednalo o príslušníka rodiny, darovala by som ale ja zas nechápem prečo by som mala úplne cudziemu človeku darovať orgán.
@hysteric pretože ty ten orgán už potrebovať nebudeš a možno niekto cudzí podaruje tebe ak budeš potrebovať.
@jezkobezpichliacik srdce, srdce, a to máme akože v tele len srdce a žiadne iné orgány ?
Niekto je vďačný aj za taký život, pochopiteľne to zasa nie je úplne tak, ako píšeš. A mne sa zdá, že väčšina sa dožije viac ako 3 roky, ale neviem to na 100%, mohol by sa vyjadriť niekto, kto sa tomu rozumie viac , povedzme @aguri500
@handy akurát včera o tom bolo voľačo v novinách na jojke, že ak zomrieš, tak tvoje orgány môžu ísť niekomu inému.. ale ak sa zaregistruješ niekam, neviem presne ako sa to volá, no proste sa zaregistruješ, že nesúhlasíš s darovaním orgánov, tak tvoje orgány darovať nemôžu.. je to napísané asi dosť nezrozumiteľne
ale tak, keby zomriem a moje orgány dokážu zachrániť niekoho život, tak nech mi ich zoberú, veď ja ich už potrebovať nebudem..
@puco90 Asi ma budeš brať za cvoka ale ja by som od nikoho iného ako od rodiny orgán nezobrala.Čiže je pre mňa logické, že nikomu inému okrem rodiny by som tiež nedala.
@jezkobezpichliacik ak čakáš na nejaký orgán (a nemusí to byť zrovna srdce) a odmietneš, nikto ti to nemôže nanútiť. Tí ľudia chcú žiť, aj keď to bude len pár rokov. Avšak ak ide o nejaké iné orgány, môžeš žiť omnoho dlhšie než si napísal.
áno, nevadilo, by mi to, ale ak zomriem náhle a nepoviem to blízkym, že to tak chcem tak tí si ma určite nechajú "v celku" myslím, že všetko na svete, by sa malo využiť pokiaľ sa to dá a vede, by som to darovala určite
@43 ano, mam problem, ze take pekne, dokonca KRASNE dievca musi furt vsade vypisovat, ze ake je skarede. nvm, k comu je to dobre a co tym sledujes, ale je mi z toho dost smutno
@hysteric ty si hlavne jebla pubertacka. raz niekto z tvojej rodiny bude potrebovat pomoc a nedostane ju a uvidime, ako sa budes potom citit
@hysteric ved ja viem. ale co ked niekto z tvojej rodiny bude potrebovat pomoc od cudzieho a ten cudzi bude taky drbo-drbo ako ty a odmietne darovat posmrtne svoje organy?
@hysteric tak teraz si sa zachovala ako dosť sprostá osoba. Ja som len chcel, aby si sa nad tým zamyslela aj z druhej strany, a ty povieš takúto pičovinu. No pekne.
dala som skôr áno, lebo ma to nikdy nijak seriózne nenapadlo.. ale veď načo je mŕtvemu človeku telu? však nech sa to využije na dobré veci a nehnije to zbytočne v pôde
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
Neviete o tomto nieco?
Figu borovú im ja budem pomáhať xixixi
v prípade nejakej nehody alebo niečoho, darovať všetko, čo sa bude dať využiť a ak nič, tak telo na výskumné účely alebo ako učebná pomôcka
Sa mi zdá, že to je len pri transplantácií, keď nechceš, tak musíš vypísať tlačivo
"Odmietnutie darovania orgánov tkanív a buniek po smrti"
Ale darovať orgán ? Veď môžeš zachrániť nejaký život, alebo zlepšiť kvalitu života niekomu inému aj po smrti.
Nezabúdaj, že mono ty budeš potrebovať nejaký orgán a niekto sa zachová tak ako aj ty.
Ale neber to ako výčitku, len toto neviem proste pochopiť.
Len minimum pacientov po transplantácii srdca žije dlhšie ako 3 roky a tie 3 riky sú plné bolestí a obmedzení.
To radšej skapať hneď.
Ale je to môj postoj a nikomu ho nevnucujem.
@jezkobezpichliacik srdce, srdce, a to máme akože v tele len srdce a žiadne iné orgány ?
Niekto je vďačný aj za taký život, pochopiteľne to zasa nie je úplne tak, ako píšeš. A mne sa zdá, že väčšina sa dožije viac ako 3 roky, ale neviem to na 100%, mohol by sa vyjadriť niekto, kto sa tomu rozumie viac , povedzme @aguri500
ale tak, keby zomriem a moje orgány dokážu zachrániť niekoho život, tak nech mi ich zoberú, veď ja ich už potrebovať nebudem..
na transplantácie skôr, pokiaľ budem použiteľná.
Je to len hlúpy optimizmus veriť , že niekto má rád život plný utrpenia a obmedzení.
Alebo že škaredý človek nezávidí pekným.
Alebo že chudobný môže byť sťastný.
Najhlúpejšie pretvárky ludstva, ale neporazitelné , lebo pravdu nikto nechce počuť a tí , ktorí sa ju neboja povedať sú odsudzovaní.
Tolko z mojej strany.
Ja tu obhajujem právo rozhodovať o vlastnom živote a ak sa rozhodnem radšej umrieť, nikto by mi v tom brániť NEMAL.
Ale telo na učebné účely teda nie.. nechcem sa váľať x rokov vo formaldehyde...
Potom im tú transplantáciu robia asi násilím....
Ludstvo už dokázalo, v akej úcte má ludský život pri milionoch príležitostiach.
Moje orgány = môj majetok..
Bodec.
na hranie medikom asi nie
@40 (ach)
@hysteric ty si taka pica az ma kkt boli
@hysteric ty si hlavne jebla pubertacka. raz niekto z tvojej rodiny bude potrebovat pomoc a nedostane ju a uvidime, ako sa budes potom citit
@sugy1 Môžte ma už nechať na pokoji? Bola to otázka, odpovedala som, je to môj osobný názor. Choď rýpať radšej do hovna keď ťa to tak baví.
Darovali by ste svoje deti na výskumné účely ? (Samozrejme po smrti)
žiaden vedecký pankhart sa ma nebude dotýkať.
ani po smrti.
a nebude mi to jedno! chodila by som ho strašiť.!!!!
alebo sa dám spopolniť a budú mať po chlebe
Môj názor je darovať orgány samozrejme hej
Telo na vedecké účely v tom prípade že to bude na nejaký užitočný výskum. Nechcem skončíť holý v nejakej vytríne ako učebná pomôcka