Som na externom a chcem ist na denne. Nie ze by mi ext nevyhovovalo, mam aj super pracu ale chyba mi studentsky zivot Nevie niekto ako to je s prestupom na denne z externeho? thx
Externé sa oplatí, len keď je dôvod, prečo ho chceš. Buď študuješ dve školy, alebo popri tom robíš, alebo si chcela na prijímačkách okašľať systém, keď na dennom už nebolo dosť miest. Inak je to podľa mňa dosť pálka.
@tenario to že môžem pracovať je fajn, lebo mne rodičia na vysokú nedajú..budem si musieť sama a najbližšie je u nás BB a tam by som musela ubytko, strava... to čo je na školné za semester, by som minula na dennom za tri mesiace cca...
presne, ako správne poznamenala @yolis je potreba si uvedomiť, že nie všetko sa dá študovať externe a nie všetky denné obory sú externé. a dokonca som videla už zopár pracovných ponúk, kde bolo vyslovene napísané "nie absolventi externého štúdia".
všetko má svoje pre a proti a ak si chceš užívať život, tak denné štúdium, ale ak si dostatočne psychicky vyspelá, dokážeš si organizpvať čas, tak kľudne poď na externé. podľa svojej skúsenosti ke´d to porovnám, tak denné štúdium je strata času jak maria, ideš na prednášku, vyučujúci nepríde, robíš niekedy zbytočné práce, na niektoré skúšky sa chodíš iba zapisovať..no hnus.. každopádne nie všade to tak je, ale ja som spokojná s externým štúdiom
jednoznačne denné, užívaš si študentský život, je to bezplatné využívaš študentské zľavy, ak si na externom, kde ťa síce skôr vezmú, ale na druhej strane popri tom môžeš len robiť a povedzme si na rovinu, cez víkendy v škole? nechutné
jednozačne denné... brigádka sa pri troche šťastia podarí (ale sa netreba vzdávať pri hľadaní), takže aj euráče nejaké budú...
ako externista nemáš nárok na žiadne štipká - prospechové, sociálne, motivačné.. plus sa musíš kopu veci doučiť samostatne, kým denným sa to povie na cvikách (no dobre, malo by sa :/). a nie vždy máš pri externom istotu, že ti zamestnávateľ bude vychádzať v ústrety, čo sa týka školy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ale keby som si mala teraz znovu vybrat uz by som nikdy nesla na pravnicku fakultu na denne studium, totalna strata casu.
všetko má svoje pre a proti a ak si chceš užívať život, tak denné štúdium, ale ak si dostatočne psychicky vyspelá, dokážeš si organizpvať čas, tak kľudne poď na externé. podľa svojej skúsenosti ke´d to porovnám, tak denné štúdium je strata času jak maria, ideš na prednášku, vyučujúci nepríde, robíš niekedy zbytočné práce, na niektoré skúšky sa chodíš iba zapisovať..no hnus.. každopádne nie všade to tak je, ale ja som spokojná s externým štúdiom
ako externista nemáš nárok na žiadne štipká - prospechové, sociálne, motivačné.. plus sa musíš kopu veci doučiť samostatne, kým denným sa to povie na cvikách (no dobre, malo by sa :/). a nie vždy máš pri externom istotu, že ti zamestnávateľ bude vychádzať v ústrety, čo sa týka školy.