lebo su vyzretejsi, rozumnejsi, schopnejsi, samostatnejsi, "vyburenejsi".. proste uz to nie su deti. vacsina zien vedla seba potrebuje citit pilier stability a rovesnici proste casto nie su dost.
ak si zoberiem cisto chalanov z mojej triedy, tak tych baby ani nezaujimaju a ak nahodou par chalanov nejake zaujimaju, tak im ide len o sex, proste nevidia za tym nic viac, su uplne prazdni.
asi dvaja moji spoluziaci maju rocne vztahy, ale jeden mi pride aj tak taky, ze ten vztah ma len preto, aby si niekoho udrzal na pravidelny sex. ostatni chalani su taki, ze by brali viac-menej hocico, keby sa im to hodilo pod kolesa.
Lebo majú robotu, byt a peniaze , auto. Sú prepnute a chcú zaujať.
Nehľadajú vôbec rozumneho a vyzreteho.. ony nie sú rozumné, lebo by to nespravili už len kvôli rodičom,láska to nie je každú to prestane baviť , lebo majú úplne iné záujmy a priority. môj názor
nedá sa to zovšeobecniť. môže to byť ten "otcovský komplex", môže ísť o to, že sú vyzretejšie a ten muž je napriek svojmu veku mladý myslením a okrem toho veľa aj starších mužov nevyzerá vôbec zle a ani na toľko rokov koľko majú. a takisto môže byť za tým aj napríklad láska k peniazom.
@dooominika ano? o chvilu to budu dva roky co trva moj vztah so starsim chlapcom. Dal mi toho mnoho po viacerych strankach, vytiahol moju psychiku z toho najhorsieho a je mi oporou v kazdej situacii. Vdacim mu za to kde som, vdaka nemu viem, ze sa nemusim nenavidiet a uvedomujem si svoje kvality. Dava mi neskutocnu lasku za ktoru mu budem navzdy vdacna. Obohacujeme sa vzajomne, jemu som tiez vo vela veciach pomohla. Nic take ako vytahovanie ci sex alebo nedajboze materialne veci nehraju v nasom vztahu rolu. A rodicia? Vedia o nom odzaciatku a respektuju ho.
som so starsou (odo mna zenou) ona stara nie je, ale nema ani 20 ... rozmysla ako mlada, vie blbnut ale aj byt vazna, je sialena, horuca a sexy ... mame sa radi ... a pochybujem zeby ma dajaka rovesnicka po tom co zazivam s nou dokazala zaujat .... beeee
@hoperpohroma no mne sa praveze to nepacilo, ze dievcata vacsinou idu po starsich, vraj kvoli "lebo su vyzretejsi, rozumnejsi, schopnejsi, samostatnejsi, "vyburenejsi".. proste uz to nie su deti", co je hlupost, lebo ja som bol taky vzdycky, a praveze som im pripadal prilis dospely, ale vyzrom mlady....ja som sam na starsie zeny, lebo mi pridu tiez rozumnejsie, nejde im vo vztahoch cisto len o sex, vedia co chcu, su stabilnejsie v citoch, so starsimi sa da aj normalne pokecat aj o vaznejsich veciach, nie ako s pubertiackami, kde kazda veta musi byt megabombasticky vtip, inac je chlap za suchara, ale tie ma zvyknu odmietat prave kvoli tomu, ze su na starsich....tam ide skor o financne zabezpecenie, a o status...jasne, ze 30-rocny manazer ma vyssi status ako 20.rocny vysokoskolak, i ked ten manazer moze sa spravat ako velke decko...fakt to nie je o psychickej vyzretosti, ale o fyzickej...sorry za tvrdost, ale mal som moznost spoznat frajerov mojich spoluziacok, a vacsinou to boli nevybureni 30-tnici...a takisto si mozeme polozit opacnu otazku: Preco starsi muzi idu do vztahu s mladymi zenami?
@veroniques Koľko má rokov ??? máš 16 podľa birdzu, koľko má on ?
starší muži.. beriem to tak o 15 rokov starší, nie o 2,3,5.. prepáč, ak sa ťa dotkol môj názor, ale mám skúsenosti, že baby boli také, že mali chlapa a presne pre to, čo som písala... možno zovšeobecňujem, ale to záleží na tom ako kazdy zobere túto diskusiu
@dooominika medzi nami je 10 rokov.. ale nemyslim si ze to je podstatne. Tak isto ako kazdy clovek, aj kazdy vztah je iny.. to som tym chcela povedat. Nikdy by som si netrufla komentovat nejaky vztah medzi dvoma osobami ked o nom nic neviem a teda zoseobecnovat je prilis tazke=mylne.
Moj nazor je, ze dolezita je mentalna uroven nie vek, o com som sa aj presvedcila
@veroniques na akej mentalnej urovni musi byt ten "chlap" ked ide po babe o 10 rokov mladsej ? .... ja som sa nikdy necudoval tym babam co isli po starsich .... cudoval som sa tym chlapom ... ze su asi riadne zaostalí
mna pritahuju starsi muzi. nie je to preto, lebo rovesnici nie su dost pritazlivi. nie je to ani kvoli peniazom, lebo dnes sa uz aj moji rovesnici vyvazaju v autach a byvaju v bytoch co im dali rodicia.
cim to teda je? asi tym, ze vo vztahoch s rovesnikmi som sa velmi sklamala, lebo mi ti chlapci dost ublizili. poobede bolo este vsetko v pohode a vecer mi uz pisali, ze nam to neklape a chcu sa rozist. s dospelym clovekom je to uplne ine. planuje so mnou buducnost, ma viac odzite a vie, co ma v urcitych situaciach robit, vnimam ho ako oporu v tazkych chvilach.. nechcem chodit s niekym nestalym, kto bude svoj nazor menit kazdy rok podla toho, v akej bude spolocnosti a co ho bude ovplyvnovat.
suhlasim s @echoechoecho je to tak ze ked si mega super a mas peniaze auticko robotu a stale sa deju okolo teba fajn super veci mas ambicie ze chces toto ides tamto vidia ze si atraktivni a zcoho to plynie mozes si to dovolit lebo mas prachy ...nehovorim ze kazda je taka cest vinimkam ale mlade su dost take ...tak ta zeny idu zozrat lebo si atraktivny a nie si nudny!!!!!..si zabezpeceny a vies co chces samozrejme lebo mas prachy to oni velmy dobre vidia .....
@rothschild respekt za tu uvahu o tych chlapoch, co idu po mladsich...presne to si aj ja myslim...aki "zreli, rozumni "atd musia byt ti chlapi, ked idu po 10-rokov mladsej babe? ...ja teraz idem po starsich, a neviem si predstavit, ze v takej 30-tke by som chcel nieco mat s 20-rocnou
@rothschild@27 v tomto konkrétnom prípade ich ten vzťah napĺňa zrejme. Samozrejme iné by bolo keď muž túži po nejakej mladej lebo sa mu napr. iba fyzicky páči. A ženy aj po psychickej stránke dozrievajú skôr a preto je štatisticky uvedené že lepšie si rozumejú ak je muž starší aspoň o 3-4 roky. Ale je to individuálne
@georg21 čekujem bratove frajerky ... napr brat (18) ma teraz jednu babu 17 - a jej zmyslanie je presne na 17 .--- nie na 21 ... ale hej, mozno je to individualne
@echoechoecho podobne.., ja furt hovorim ze nie je vyzva osalit mladej hlavu ... je vyzva niecim oslovit rovesnicku, pripadne starsiu babu ... osobne by som sa tiez asi hanbil napr ja vysokoskolak v 3 roc vodid za rucku po ulici nejaku prvacku resp druhacku na strednej ... bolo by to smiesne
@atropabelladona ani ja by som nechodila s rovesníkom . mám o 2 roky staršieho, rozumného, starostliveho , chapavého chalana, myslíme na budúcnosť a je mi oporou.
@veroniques A ja komentujem tvoj vzťah? Buď šťastná. Bol to môj názor a myslím, že viacerých. Možno pre to, že to tak teraz vo svete je a vy ste možno výnimka.
Zoberme si to z praxe: Zapnem si superstar a 90% osadenstva, resp. publika tvoria 14-15 ročné zahormónované, emocionálne labilné a ošiaľom ovládané dievčatká, ktoré pri akomkoľvek geste, póze či pohybe svojho sex idola vrieskajú jak zmyslov zbavené, ovievajú sa rukami a odpadávajú od horúčky, ktorá ich pod vplyvom okolností zastihne.
Ženy sa hádajú pre totálne kraviny, riešia sprostosti ktoré ani nestoja za hlbšiu analýzu, ohovárajú sa medzi sebou a zoči-voči sa tvária ako najlepšie best kamarátky.
Ale áno iste...my muži v rovnakom veku sme nedozretí a nevyspelí...
pretože keď sa rozprávam so starším mužom mám pocit že ma niekto naozaj chápe. Celkovo sú rozumnejší, sú samostatný (poväčšine) nesprávajú sa ako deti...
@echoechoecho tvoj komentar nejdem ani citat a uz vobec nie reagovat, nejdem si takto zrana robit nervy, jednoducho na temu "zeny" sa s tebou odmietam bavit
v pohode same super nazory som tu cital, takze moj pripad priatelka mala 21 a 29 ked sme sa spoznali uz sme spolu 4 roky stihli sme svadbu, urcite nesla pri mne po peniazoch, to nie, ja preco som si zacal z ,ladsou hm, na zaciatku ze aha parada ma o mna zaujem mladsia a potom neskor to prerastlo do niecoho vaznejsieho, mozno aj preto ze ked som videl v okoli zeny v mojom veku tak uz vydate, zadane alebo nieco co by som dokazal oslovit iba za hlbokej noci a aj to z nejakym promile v krvi, ale ani to nieje dovod, v podstate kazdemu chlapovy lichoti ked dokaze zbalit zensku o par rokov mladsiu a potom je to vsetko uz len na usporiadani hviezd a smere vetra ci z toho bude nieco viac alebo nie
@firestorm hej to je práve v tom že ženy sú viac "zahormónované" a vieš, kým ony vrieskajú na superstar tak ich rovesníci sa hrajú na pc, a tie dievčatá to o rok dva prejde, ale chlapcov to hranie sa drží až do dospelosti
Ja neviem, mňa proste rovesníci nedokážu zaujať, ja potrebujem inteligentného sčítaného chlapa s ktorým sa dá normálne porozprávať, a nie niekoho, koho bude trápiť len "WoWko" a to kde sa ísť s kamarátmi ožrať.
Okrem toho, u mňa sa nedá povedať že ide o peniaze (aj keď drahý darček poteší, no čo, som už od malička kurevsky materiálne rozmaznaná) pretože som so svojim priateľom bola aj vtedy keď sa všetko čo sa peňazí týka uplne posralo a fakt mi to žily netrhalo. Teda trhalo, ale z iného dôvodu nie kvôli tým peniazom.
Daddy issues pravdepodobne mám, ale to je už iná vec, a celkovo si myslím, že veľa dievčat čo to tu komentujú v štýle "sex, status, peniaze, whatever else" o staršieho chlapa nikdy ani nezakopla.
@kain80 lebo to bola fakt prvá vec, čo ma napadla. A stretla som sa s viacerými prípadmi /a viď. aj napr rôzne celebrity/ že starý muž s vela peniazmi má mladú slečinku, s ktorou má svadbu a potom sa s nim rozvedie aby vysudila nejake peniaze. Fakt si myslim že len velmi málo prípadov je takých, kedy je medzi nimi naozaj taka uprimna pritazlivost a láska. Ale nehovorim, že take nie su. Také dievčatá môže na takých mužoch pritahovat napr. to že su rozumnejší, skusenejší, zabezpečenejší, už čo-to zažili a citia sa pri nich bezpečne a možno v nich často vidia niečo aj "otcovske".
ja stále tvrdím, že charizma je sviňa a u starších mužov ani nehovoriac. Jednoducho sa mi lepšie pozerá na staršieho chlapa ako na nejaké nevyzreté ucho - nehovorím, že sa ani na tých nedá pozerať ale bicykel by som si o nich teda neoprela neviem či je to otcovský syndróm - je to možné, naši sú od mojich 5 rokov rozvedení. Ale určite to nie je peniazmi ani inými materiálnymi vecami
Jasne, sediet 6hodin denne za nejakym WoW je privela.
Ale tak nie je nad to, ked si jeden den v mesiaci (ked je priatelka prec a vsetci uz maju nejaky program) vyhradim na to, ze nakupim zradlo a cely den nieco hrajem
Obecne je cudne, ze ked clovek 4h denne kuka na telku, tak je povazovany za normalneho. Ale ked 4h denne hraje pocitacove hry, tak je povazovany za uchylaka a cloveka bez buducnosti
Ja sa nechcem hádať, ale naozaj je čudné ak nejaký 30 ročný má vzťah s 15-16 ročnou z jeho pohľadu. Ten chlap musí byť fakt strašne nevyzretý.
Ja chápem, že tu chodia aj inteligentnejšie dievčatá, dievčatá čo skôr dospievajú, čo si už niečo prežili, ale aj tak, tie roky a skúsenosti zo životom chýbajú. Jednoducho pochopíte neskôr, ked budete staršie, že hoci ste popredu, nedá sa to zmýšľanie a vnímanie sveta porovnávať.
Jednoducho aj vyspelá 15-16 ročná nemôže byť na rovnakej mentálnej úrovni ako 30 ročný. Ak to tak je, tak ten chlap má fakt vážny problém.
Alebo je to o tom, že rieši hlavne fyzickú stránku a len tá ho zaujíma na dievčati.
@d170 ono to je uz extrem nemyslis 16 rocne dievca a 30 rocny chlap, nejde o ten vekovy rozdiel ale o ich vek, uz je ine 25 rocne dievca a 40 rocny muz ale 15-16 rocne ee, moooc mlade, to je akuratam markantny rozdiel obdobie ked sa prudko dospieva, ked ma clovek 15 rozmysla uplne inak ako ked ma 18, je tam poznat ze dospieva kdezto bude mat napr 25 tak v 28 uz taky rozdiel nebude, ale napisal som to jak tatar
neviem si predstaviť mať pri sebe mladšieho, rovesníka, či len o napr. 2-3 rôčky staršieho... žena potrebuje mať pri sebe MUŽA a nie chlapčiatko... ak ležím vedľa chlapa potrebujem ho vnímať ako svojho partnera a nie aby sa mi prebúdzali materinské city ... jednoducho ako fyzicky, tak aj psychicky pôsobia mužskejšie (psychika záleží na jedincovi, ale zväčša to tak je.. - netreba si vyberať debilov )... veľa vecí vnímajú inak ako napr. moji rovesníci a ja pri sebe neznesiem pubertálne správanie, ktoré s nimi máva na jednu a na druhú stranu máloktorý 18 ročný chalan si uvedomuje také hodnoty ako je skutočná láska, rodina, zázemie,.... máloktorý v tom veku túži nájsť si ženu, ktorá bude jeho budúca manželka a matka jeho detí.....
nie je to o peniazoch, majetku a pod. - to mi je ukradnuté..... ...
ale je na každej žene akého partnera si vyberie...
!!! tak nechápem prečo v tejto téme je 50% (ak nie viac) urážok na takýto vzťah... ostatní sa tiež nestarajú do tých čo majú rovesníkov a pod.. vždy je to voľba daného páru a ostatných do toho nič !!!
@kain80 Ved práve o tom píšem, reagovala som hlavne na tie dievčatá čo majú 14,15,16,17 a majú alebo vyhľadávajú také vzťahy a píšu, že sú také vyspelé ako ten partner. A o to mi ide, že také mladé dievča nemôže byť na tom tak mentálne ako ten 25-30 ročný. Ak je naozaj na tom rovnako potom ten chlap sa fakt zabudol niekde v detstve a je to chlap pre život nepoužiteľný.
@candy36 Príliš generalizuješ. PC hrám nepodliehajú všetci muži - rovnako tak aj ženy sa oddávajú týmto činnostiam - zoberme Vašu najobľúbenejšiu hru SIMS...
Ďalej poznám aj mnohé ženy, ktoré hrávajú alebo v minulosti hrali aj iné hry ako WoW, ktoré ty asi zrejme nepoznáš, takže to tu nebudem spomínať.
A ešte jedna vec - je zásadný rozdiel medzi tým, ak si muž/žena príležitostne zahrá hru v rámci svojho voľného času na vyplnenie nudy a extrémom, keď človek od rána do večera nerobí nič iné ako len ťuká do klávesnice či joystiku...
Áno, muži vo všeobecnosti hrávajú častejšie pc hry ako ženy, ale tiež nie všetci. Ženy zasa robia X iných vecí, ktoré by bolo možné označiť za "detinské" nad ktorými možno lamentovať hlavou...
Muž 20tnik je niekedy viac vyspelý (po všetkých smeroch) ako žena 20tnička. A naopak, nájde sa zasa prípad, keď je tomu presne naopak. Takže s takými rečami že "ženy hľadajú staršieho partnera, lebo potrebujú rovnako vyspelého, zrelého a uvedomelého partnera s triezvym pohľadom na život" na mňa nechoďte okey?
@firestorm dobre, aj ja sa zahrám na pc, ale tak raz do týždňa a hodinu, kdežto aj môj 40 ročný otec dokázal sedieť pri onlajnovkách pol dňa (kým mu to matka nezakázala).
a nepovedala som, že potrebujem niekoho ROVNAKO VYSPELÉHO (to by mi stačil maturant) ja práve potrebujem niekoho vyspelejšieho a inteligentnejšieho než som ja sama aby sa o mňa postaral...aj za cenu toho že mi kradne plyšové ovečky a spáva s nimi
@candy36 Nehnevaj sa, ale vaše (ženské) kritéria na vyspelosť a inteligenciu sú niekedy veľmi úbohé až smiešne keď vidím, s akými individualitami sa ženy ťahajú...Chcem tým povedať, že sú to prevažne nejakí frajerskí machovia a bad boyovia, ktorí zo seba robia aj to čo nie sú...číže nie, nie je to pravda, že potrebujete psychicky vyspelejšieho, ale práve naopak fyzicky vyspelejšieho, ktorý vás vizuálne priťahuje a podnecuje vo vás vášeň a túžbu.
@firestorm generalizuješ neviem ako ostatné ženy (áno, vidím s čím sa ťahajú moje kamarátky a je mi z toho zle) ale ja potrebujem naozaj šikovného inteligentného chlapa ktorý sa dokáže o seba aj o mňa postarať, vie navariť, vie si po sebe upratať.
nemyslím tie také opice čo si o sebe myslia akí sú úžasní, že zožrali všetku múdrosť sveta, ale klasickú literatúru videli naposledy na polici u starých rodičov a oblečenie im perie mamička...ďakujem ale neprosím
@firestorm reagujem len na príspevok 11:34... "frajerskí machovia" a "bad boyovia" sú "cool" akurát tak pre nevyzreté dievčatká, ktoré pozerajú príliš veľa amerických filmov normálna žena si radšej vyberie muža, ktorý nie je žiadny frajer, ale ľúbi ju, váži si ju... ktorý nie je "bad", ale naopak vidí v ňom potenciál na dobrého budúceho otca a manžela... atď.. atď.... fyzická krása je pre vyspelého človeka vždy až po iných hodnotách, lebo fyzická krása sa časom stratí kdežto psychika zostane +- nezmenená...
@firestorm veľmi generalizuješ....si zober ženu, ktorá je inteligenčne niekde inde ako jej rovesníčky. Je teda jasné, že má záujem o muža, ktorý ma niečo odžite a má iné zmýšľanie ako muži vo veku ženy. A ako píše @candy36 potrebujeme niekoho, kto je schopný sa o nás postarať. Nejde len o fyzickú stránku ale aj o to, čo nosí v hlave. Ale zas čo je veľa to je veľa. Vzťahy, kde je chlap starší o 10 a viac rokov je už trochu zvláštne .
@estrella5 Pekná rozprávka milá slečna. Vráťme sa však naspäť do reality. To čo si tu prezentovala ty je iba a len "Ideálny typ" ako by to MALO BYŤ. No skutočnosť je celkom iná...
@firestorm neviem aké máš ty indivídua pri sebe... ale ja mám skoro 5 ročný vzťah, moje kamarátky tiež niekoľko ročné a ver tomu, že sme svojich partnerov vyberali na základe iných hodnôt ako je krása či imidž bad boya ... chlape, daj si pohov a skús sa odosobniť trochu... lebo útočíš na nesprávne ...
@estrella5 Útočím hádam na teba konkrétne? Nie...iba poukazujem nato, že máš troška mylné predstavy o tom ako to medzi pohlaviami a obzvlášť v procese výberu potenciálneho partnera chodí...
@zirafkaadka vieš čo...som presvedčená že áno, ale neviem to objektívne posúdiť lebo s nikým v mojom veku som nikdy nechodila, a vlastne ma chlapci v mojom veku ani vôbec nepriťahujú, nech sú akokoľvek pekní, alebo čo... (a toto na margo toho čo písal @firestorm - nikdy ma nikto nepriťahoval len na základe fyzickej krásy)
@firestorm myslím, že nemám... je samozrejmé, že fyzická krása je prvé čo si človek všimne a na základe čoho sa napr. prihovorí... predsa vizuálny kontakt je ten primárny a máloktorý človek by sa prihováral niekomu kto mu je už na oko nesympatický, škaredý, neupravený atď.... ALE... po takejto "kontrole" nasleduje aj kontrola "vnútra" ... a tu už vyspelý človek (opakujem sa vyspelý) dáva značný pozor a prehodnocuje.... a tak isto to nie je proces pár hodinový, ale dlhodobý... .......tu sa rozlišuje vnímanie vyzretého človeka a nevyzretého (ktorý prahne LEN po vášni, kráse)..... ak máš v svojom okolí len ten druhý prípad,tak to už je žiaľ tvoja chyba...
@candy36 A čo teraz ako? Ale ak človek nie je pekný, sympatický a príťažlivý tak môže byť akokoľvek dobrý, inteligentný, môže byť k žene pozorný, zlatý, rešpektovať ju, preukazovať jej city atď. ale skrátka a proste to nikdy nebude dostatočné...pretože v nej nebude vzbudzovať záujem a pozornosť z fyziologického hľadiska. Fyzická krása je teda primárnym predpokladom a "spúšťačom" celého tohto procesu, že sa žena začne o muža zaujímať a keď sa jej veľmi páči, tak potom aj v debilovi vidí Idola...
Naopak človek čo má čo-to v hlave, ale nevyzerá podľa predstáv ženy, tak si ani len neškrtne, pretože žena mu nedá možnosť lepšie ho spoznať...ostanú na rovine kamarátstva ba dokonca niekedy ani to nie...
Ľudia sú povrchní a prvorado sledujú kto sa im ako páči a až potom začínajú spoznávať psychické atribúty jednotlivca.
@firestorm ľudia môžu byť akí chcú, ale ty si napísal presný opak toho ako ja hodnotím ľudí. na prvý pohľad sú mi všetci ukradnutí, ale keď niekto za mnou príde a dokáže ma zaujať, a normálne sa so mnou porozprávať, tak si ho viem obľúbiť. videla som XY pekných chlapov, ale žiaden z nich na mňa neurobil nejaký dojem len za to ako vyzeral.
Inak ženy v tomto vy máte strašne naivné a povrchné predstavy ako vážne...šak samozrejme, povaha je tiež dôležitá, ale až v procese samotného vzťahu a spoznávania. Aby ste sa vôbec do toho štádia prepracovali, musíte sa osobe opačného pohlavia páčiť. Bodka. Bez toho to nejde. Mi nehovorte, že si ako prvé na mužovi všimnete inteligenciu a povahu, lebo sa asi rozplačem od smiechu...
Skrátka a proste muž pekný sa dostane vo vzťahu k žene ďalej ako muž nepekný (bez ohľadu na povahu...)
@firestorm ale ty zjavne nerozumieš tomu, že každého zaujíma niečo iné...mne sa nepáči toto, inej sa to zase páči. Nemôžeš hovoriť, že škaredí ľudia nemajú u nikoho šancu. Každý má inú predstavu o kráse! A samozrejme, že keď sa povieš na človeka nemôžeš hneď vedieť čo nosí v hlave. Ale úprimne? Čo z toho, že je ten človek vnútrom dokonalý, keď výzorom ti je nesympatický?!
@railwaysnail Ja iba hovorím to, čo je pravda. To je všetko...to teraz mám byť ticho a kŕmiť seba a ostatných sladkými rečami o povestnej "vnútornej kráse" ktorá je v súčasnom období i tak každému ukradnutá?
No dobre, nie tak celkom ...ale rozhodne nezohráva tak dôležitú úlohu ako iné skutočnosti, ktoré som už spomenul...Svoju úlohu tiež zohráva. Ale voči vonkajšej kráse sa nachádza až na sekundárnej pozícií.
je jeden pekný citát "láska si nevyberá podľa krásy. ona určuje koho považujeme za krásneho" .....
stačí sa pozrieť po svete a človek vidí mnoho párov, ktoré až bijú do oči... žena nádherná vyšportovaná, chlap škaredý pribratý... žena neupravená, vidieť že sa o seba nestará a muž nádherný... toto je bežný úkaz na ulici... ... ak človek ľúbi tak toho človeka vidí ako najkrásnejšieho aj keby pre iných nebol
ale...ja si myslím, že ani jedna z nás si tu nemyslí, že človek si vyberie druhého človeka na základe povahy hneď v začiatkoch (povahu nemáme napísanú na čele, kdežto imidž je viditeľný hneď...)
každý človek to tak robí... príklad za všetko - aj bezdomovec môže byť povahou dokonalý, aj ten najdokonalejší muž na svete.. ale každý človek sa mu vyhne oblúkom a už vôbec sa nezačne pokúšať ho zbaliť
.... ale po tomto primárnom kontakte nasledujú kontakty iné... a to tie hodnotnejšie.. tie, ktoré sú ukryté len vo vnútri..... a VYZRETÝ človek ich vníma ako nadradené tým primárnym.. viac si ich všíma.. viac hodnotí... a AŽ na základe toho sa do toho vzťahu buď pustí alebo nepustí a NEVYZRETÝ človek vníma ten primárny kontakt ako nadradený... a aj keď nájde veľké chyby v povahe nepozerá na ne lebo má pred sebou krásneho človeka fyzicky a vnútro ho až tak netrápi kedže prahne po fyzickej kráse...
na druhú stranu veľa krát sa stáva, že je partia kamarátov... je tam aj muž a žena... spočiatku sa nevnímajú ako krásni... naopak.. moc sa nepriťahujú... nie sú pre seba zaujímaví... ale ako sa rokmi/mesiacmi spoznávajú... spoznávajú svoje vnútro... až sa nakoniec do seba zaľúbia... a až vtedy si vlastne uvedomia tú krásu ktorú predtým nevideli.. aj fyzickú.... tu presne platí ten citát, ktorý som písala vyššie
takže sa nedá zovšeobecňovať... každý vzťah začal inak, na inom princípe.......
zovšeobecniť sa dá akurát to, že vyspelý človek vníma vnútornú krásu ako nadradenú a povrchný/nevyspelý tú vonkajšiu
@firestorm ľutujem, že niečo tak jednoduché ako čo som opísala vnímaš ako rozprávku... musí to byť povrchný život keď vnútro, lásku a pod. nevnímaš ako niečo čo je prvoradé v živote, vo svete ... ja si túto rozprávku žijem už pekných pár rokov a verím, že ešte mnooooho rokov žiť budem... žiadne ČSFD nepotrebujem, stačí mi vstať ráno z postele
1. fyzicke "okluzlenie" - to je ten spustac, ktory ste rozoberali
2.u vyspelejsich ide fakt o check vnutornych kvalit, ale iba za predpokladu ak zena hlada vazny vztah..lenze chyba je v tom, ze je psychologicky dokazane,ze zamilovany clovek nedokaze objektivne zhodnotit charakter cloveka - to je to, ze zamilovana zena vidi aj v debilovi uzasneho chlapa (spominam si na vyskum, kde zenam pocas ovulacie sa najvacsi machovia zdali ako najstarostlivejsi otcovoa, co je total nelogicky bullshit ...ak nie, tak podla chuti a svedomia dotycnej mozu byt este kamarati s vyhodami alebo to moze skoncit jednorazovkou
3.ak su tam iste kvality, tak sa ide do vztahu, kde uz vacsiu ulohu ma charakter
..len pripominam, ak nenastane bod 1. nemoze sa ist na vyssie body....cize tie reci, ze zenam zalezi na povahe, charaktere su spravne AZ V OKAMIHU, ked uz maju toho svojho chlapa,ktory ich AJ SEXUALNE PRITAHUJE...inak zeny z vysoka kaslu na charakter...sam mam najlepsie kamaratky, ktore maju o mna sexualny zaujem (samozrejme neprizany), cize fakt je to cista nahoda, ze si super rozumiem so zenami, ktore sexualne pritahujem, vsak? ..a naopak, ak nejaka zena nema o mna sexualny zaujem, tak malokedy sme schopni byt co i len kamarati (v skole, v praci)..proste kasle na mna aj ako na cloveka, lebo sa jej to neoplati (radsej sa bude venovat niekomu, kto ju pritahuje)...ved si sami vsimnite, ze kto ma najviac "kamaratiek" - macho(tie ho obdivuju, respektuju a pod.) a gay(ale tie jeho kamaratky ho len emocne zneuzivaju, nie je to skutocne kamaratstvo)
@echoechoecho za 1. ja na kamarátstvo medzi mužom a ženou neverím takže k tomu záveru sa vyjadrujem nebudem
za 2. zamilovaný človek síce vníma skreslene (vidí cez tzv. ružové okuliare), ale ak do toho nejde bezhlavo tak si dokáže zhodnotiť či je ten chlap inteligentný alebo je hlúpy somár... aaatď... - také tie základné dôležité povahové črty.... samozrejme, že tie hlbšie veci - napr. ako rieši krízové situácie - či výbušne, v kľude atď.. zistíme až oveľa oveľa neskôr - často až keď tie okuliare padnú...
ale za 3. znova sa zopakujem... prvá vec je výzor/sexuálna príťažlivosť/sympatia/príťažlivosť (nazvi si to ako chceš ) a druhá (ale dôležitejšia) je spoznávanie vnútra... ......
chcela som napísať zmysluplný ale @echoechoecho väčšinu vyjadril za mňa.
Súhlasím s tebou až na jednu vec-: ".ved si sami vsimnite, ze kto ma najviac "kamaratiek" - macho(tie ho obdivuju, respektuju a pod.) a gay(ale tie jeho kamaratky ho len emocne zneuzivaju, nie je to skutocne kamaratstvo)"
U gayov som nikdy emočne nezneužívala,ani ich nejako v tej oblasti zbytočne nezaťažovala. Normálne sa s nimi bavím ako s inými chalanmi až na to,že niektoré veci spolu nerozoberáme. Takže zase nie je to u všetkých rovnaké...
@firestorm sranda je tá, že keby čítaš pozorne tak si všimneš, že v istom zmysle píšem podobne ako ty...
som toho názoru, že pokiaľ ide o dvoch cudzích ľudí, ktorí sú si nesympatickí nie je šanca aby sa to posunulo niekam ďalej.. kedže nikdy k žiadnemu kontaktu nepríde..
ale pokiaľ ide o dvoch ľudoch, ktorí sa nepriťahujú, ale sú "nutení" byť v kontakte (kolegovia, spolužiaci, partia kamarátov) je možné, že ako sa budú spoznávať vnútorne, časom príde aj k tej príťažlivosti vplyvom toho, že si sadnú povahovo... ((sama poznám muža, ktorý sa priznal, že ho už žena (sú to dvaja starší ľudia) spočiatku nepriťahovala a prišlo to všetko až časom) ..
jediné čo ja tvrdím je to, že vyspelý človek nikdy nebude klásť dôraz na sympatie (schválne nepíšem krásu lebo to je relatívny pojem) - to ale neznamená, že je to úplne nepodstatné - ale na iné hodnotnejšie kvality... kdežto nevyspelý človek je nahopkaný z toho aký krásny úlovok má a je mu šuma fuk, aký je vo vnútri.. hlavne, že svoje sexuálne preferencie spĺňa a viac ho netrápi...
vždy bude v konečnom dôsledku dôležitejšie niečo iné, ale ako som napísala vyššie nikdy sa sympatie atď. úplne nevytratia z kritérii, ktoré máme... tá iskra tam byť musí... človek sa nám nemôže vo vzťahu hnusiť...
@estrella5 ver si na co chces, napisal som, ze to plati pre drvivu vacsinu vztahov v mojom okoli...podla mna to viac-menej bude vsade rovnake ...bez sexualnej pritazlivosti by si nemala ani motivaciu spoznavat vnutro..a "((sama poznám muža, ktorý sa priznal, že ho už žena (sú to dvaja starší ľudia) spočiatku nepriťahovala a prišlo to všetko až časom) .." je preto, lebo chlap je od prirody "roznasac semena", takze skor ci neskor bude chciet ju pretiahnut, ked si dlho nevrzol..alebo tu ide o to, ze si chlap vybera hlavou a nie vtakom...ale takyto scenar som NIKDY nevidel u zien...fakt nepoznam ani jednu taku, ktoru by zacal chlap pritahovat casom, alebo az ked sa spoznali /napr. v skole v praci/..proste vy zeny davate vacsi doraz na sexualne pritahovanie od zaciatku ako muzi
@lucina223 moze byt, kazdy je iny...len ako sa bavis s ostatnymi chalanmi?
@echoechoecho "proste vy zeny davate vacsi doraz na sexualne pritahovanie od zaciatku ako muzi" .. nemám rada rozdeľovanie medzi mužmi a ženami.. ženy sú také, muži sú takí a bla bla podľa mňa ľudia sú takí a onakí... a ostatné záleží na danej osobe....takže viac sa nemám o čom baviť
a ako som už vyššie napísala, smutné je pre vás, že v okolí poznáte len také ženy, ktoré kladú veľký doraz na "krásu"... nie pre mňa
@echoechoecho normálne s nimi vediem konverzáciu nemyslím tak,že ich balím, len proste sa s nimi bavím o blbostiach, srandujeme spolu,ale v rámci medzí kamarátstva
@estrella5 nemusis to mat rada, ale je to pravda ..v TOMTO je to tak...samozrejme v inych veciach nezalezi na pohlavi....ti poviem tak, ze vsetky zeny kladu doraz na krasu, ved aj ty...inak si sama povedala, ze dalej spoznavat daneho cloveka by si nechcela, ak by ti nebol pekny, tak nechapem ako o com tocis ...ved krasa je najdolezitejsia, lebo je to spustac vztahu..bez nej by nebolo nic...a s tym "vnutrom" to su bachorky, vnutro je dolezite pre dlhodoby vztah, a u niektorych ludi sa da "vycibrit", kdezto ak nejaku pritahuju vysoki tmavi zelenooki muzi, tak chlap ktory nie je jej typ, dost tazko sa zmeni,aby sa jej zapacil
@echoechoecho za 1. "kdezto ak nejaku pritahuju vysoki tmavi zelenooki muzi, tak chlap ktory nie je jej typ," - vysokí tmaví zelenookí? to čo je prosím ťa za kritérium??? ja ti ani teraz neviem takto vymenovať aký je môj typ chlapa... takéto "vysnívané typy" považujem za hlúposť
@estrella5 ak si to nepochopila, bol to len priklad...a to je kriterium, ktore pouzivate vy zeny ..to preto, lebo niekto moze mat viac typov a pri najhorsom aj prizmurit oko nad nejakym nedostatkom...v muzskom ponimani je to nieco ine, ale tak zeny to pouzivaju ako synonymum, aby nevyzerali, ze su povrchne...a inac myslis si, ze na zaklade coho ti je ten muz sympaticky?..ze za 5 minut sa ti zapacil jeho charakter? ..nebud smiesna....uz aj na nete si z toho robia srandu, ake su zeny pokrytecke co sa tyka vnimania krasy u muzov....preto ukazuju ako by to vyzeralo, keby muzi peknemu dievcatu vraveli, ze ma chariizmu, ze je sympaticka, ze zboznuju jej osobnost a pod.
@elmsi Už len tvoj komentár a spôsob tvojej prezentácie hovorí o značnom paradoxe, ktorým sa vyznačuje tvoje tvrdenie. Nie si tým nevyzretým deckom náhodou ty?
Ja neviem mne sa pacia hocaki,mala som zazitky aj s o 11 rokov starsim,aj o rok a pol mladsim aj rovesnikmi..kazdy clovek je iny,nemozme to hadzat do jedneho vreca,aj 30 rocny chlap sa moze spravat ako decko nezodpovedne naopak 15 rocny ako rozumny a citlivy chalan.tot vse
@thisismyname ved prave, starsi sa nemusia zakonite spravat rozumnejsie....ale inak, ako si prisla k o 11 rokov starsiemu chlapovi??..to kde ta akoze zbalil?
@echoechoecho no moja sestra ma 22 a on 27.. A v mojom okoli maju kamaratky ovela starsich priatelov jedna ma 21 rocneho a druha 26 a jedna 28 cize sa mi to zdalo normalne..ale teraz neviem dajak ma to preslo,asi ma to lakalo lebo ten clovek bol uz nezavisly,nebol to dajaky tajtrlik zavisly na rodicoch s vreckovym 5 e chapes,mal vlastne byvanie a tak..ale mne nikdy neslo o peniaze..len bola som slepa trosku
@echoechoecho Výzor je prvoradý...starší už vyzerajú vyspelejšie, vyzretejšie a tak ich to viac láka k nim...plus je to potom ešte otázka iných skutočností - nezávislosť, príjem, status takéhoto muža a pod.
chodila som i s rovesníkmi a teraz mám staršieho o cca 3,5 roka...
je to veľký rozdiel...
tí rovesníci boli ešte "bláznivý", proste pubertálne chlapčiská, čo ešte nevedia, čo chcú ale nechcú nič stabilné( a bla bla bla...)
teraz mám istotu, stabilitu, vie čo chce od života ...a hlavne sa nebojím, že ma zajtra vymení za dáku ceckatú blonďatú pipku kvôli nejakému rozmaru alebo ktoviečomu, čo mu zrazu napadne
@mamproblemmam aňko!!!!!VERU TAK SOM A DAKUJEM TI! a aj ti dakujem za tie spravy a odkazy na odkazovači aka som zaujimava,užasna,ako skvelo píšem,a ake mam krásne vlasy! JO!
@mamproblemmam O______________O ahá,takže takto sa meria jebnutosť,tak potom respect holka respect a nezabudni si ísť šmariť znova štyri lexauriny! ..kam tento svet speje
@mamproblemmam to akože ked by som mala 23-4 ročneho priateľa je to nechutné?ahááá,a ešte mi prosím ťa objasni do piče že čo je na tom nechutné??..ja sa do teba staram? neviem kto mi tu nadava že som piča..HEJ NAJVACSIA PIČA V HRE SOM!
@thisismyname nechápem prečo máš za potrebu sa znižovať na jej/jeho úroveň... nadávať a rozčulovať sa... to je presne to o čo jej/jemu ide - vyprovokovať ťa
@estrella5 pretože tá osoba ma spamuje už dlhšiu cvhíľu,chváli ma vo všetkych možných ohľadoch ako sa len dá, a zrazu som najväčšia piča B.,to si ešte nevidela tie spravy.
@mamproblemmam hejja som malé nevyzreté decko a ty si dospelá 18-ročná dáma nadavajuca cudzím ľuďom fakt rešpekt!hihiiii dobre lasiQ ja si ich tam vopchinQam bo moja riťka je hroooooooooozne supiško cmuQ
@thisismyname dám ti otázku... človek, ktorý komunikuje ako ona a zjavne chce vyprokovať s tým... kedy skôr prestane? keď budeš hrať jej hru, odpisovať, "handrkovať sa", rozčulovať... alebo keď to budeš jednoducho ignorovať a prehliadať?
lebo sa im paci ovisnuta koza po celom tele, problemy s erekciou, okuliare silnejsie jak Hubbleov teleskop, sexy tras sposobeny reumatizmom v klboch a ta gangsterska krivajuca chôdza s palickou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
133 komentov
ak si zoberiem cisto chalanov z mojej triedy, tak tych baby ani nezaujimaju a ak nahodou par chalanov nejake zaujimaju, tak im ide len o sex, proste nevidia za tym nic viac, su uplne prazdni.
asi dvaja moji spoluziaci maju rocne vztahy, ale jeden mi pride aj tak taky, ze ten vztah ma len preto, aby si niekoho udrzal na pravidelny sex. ostatni chalani su taki, ze by brali viac-menej hocico, keby sa im to hodilo pod kolesa.
Nehľadajú vôbec rozumneho a vyzreteho.. ony nie sú rozumné, lebo by to nespravili už len kvôli rodičom,láska to nie je každú to prestane baviť , lebo majú úplne iné záujmy a priority. môj názor
ale mozno preto ich pritahuju, lebo su zrelsi.
alebo maju peniaze
Krasne zovseobecnujes.
vekovy rozdiel zhruba 10 rokov - peniaze, celkovo zebezpecenie + sexualne skusenosti
vekovy rozdiel pod 5 rokov - moze byt normalny vztah, ale tiez moze ist aj o peniazky....
Neviem si predstavit, ze by ma pritahoval nejaky mladsi alebo rovesnik....
Nie je to o krase, o peniazoch, majetku, ani otcovskom syndrome, mna jednoducho pritahuju fyzicky starsi muzi
starší muži.. beriem to tak o 15 rokov starší, nie o 2,3,5.. prepáč, ak sa ťa dotkol môj názor, ale mám skúsenosti, že baby boli také, že mali chlapa a presne pre to, čo som písala... možno zovšeobecňujem, ale to záleží na tom ako kazdy zobere túto diskusiu
Moj nazor je, ze dolezita je mentalna uroven nie vek, o com som sa aj presvedcila
cim to teda je? asi tym, ze vo vztahoch s rovesnikmi som sa velmi sklamala, lebo mi ti chlapci dost ublizili. poobede bolo este vsetko v pohode a vecer mi uz pisali, ze nam to neklape a chcu sa rozist. s dospelym clovekom je to uplne ine. planuje so mnou buducnost, ma viac odzite a vie, co ma v urcitych situaciach robit, vnimam ho ako oporu v tazkych chvilach.. nechcem chodit s niekym nestalym, kto bude svoj nazor menit kazdy rok podla toho, v akej bude spolocnosti a co ho bude ovplyvnovat.
Ja tu nikoho nepotrebujem presviedcat ci sa s niekym dotahovat.. clovek si aj tak bude mysliet to co chce
@veroniques A ja komentujem tvoj vzťah? Buď šťastná. Bol to môj názor a myslím, že viacerých. Možno pre to, že to tak teraz vo svete je a vy ste možno výnimka.
Zoberme si to z praxe: Zapnem si superstar a 90% osadenstva, resp. publika tvoria 14-15 ročné zahormónované, emocionálne labilné a ošiaľom ovládané dievčatká, ktoré pri akomkoľvek geste, póze či pohybe svojho sex idola vrieskajú jak zmyslov zbavené, ovievajú sa rukami a odpadávajú od horúčky, ktorá ich pod vplyvom okolností zastihne.
Ženy sa hádajú pre totálne kraviny, riešia sprostosti ktoré ani nestoja za hlbšiu analýzu, ohovárajú sa medzi sebou a zoči-voči sa tvária ako najlepšie best kamarátky.
Ale áno iste...my muži v rovnakom veku sme nedozretí a nevyspelí...
Kdeže dievčence...problém bude niekde inde...
Ja neviem, mňa proste rovesníci nedokážu zaujať, ja potrebujem inteligentného sčítaného chlapa s ktorým sa dá normálne porozprávať, a nie niekoho, koho bude trápiť len "WoWko" a to kde sa ísť s kamarátmi ožrať.
Okrem toho, u mňa sa nedá povedať že ide o peniaze (aj keď drahý darček poteší, no čo, som už od malička kurevsky materiálne rozmaznaná) pretože som so svojim priateľom bola aj vtedy keď sa všetko čo sa peňazí týka uplne posralo a fakt mi to žily netrhalo. Teda trhalo, ale z iného dôvodu nie kvôli tým peniazom.
Daddy issues pravdepodobne mám, ale to je už iná vec, a celkovo si myslím, že veľa dievčat čo to tu komentujú v štýle "sex, status, peniaze, whatever else" o staršieho chlapa nikdy ani nezakopla.
Jasne, sediet 6hodin denne za nejakym WoW je privela.
Ale tak nie je nad to, ked si jeden den v mesiaci (ked je priatelka prec a vsetci uz maju nejaky program) vyhradim na to, ze nakupim zradlo a cely den nieco hrajem
Obecne je cudne, ze ked clovek 4h denne kuka na telku, tak je povazovany za normalneho. Ale ked 4h denne hraje pocitacove hry, tak je povazovany za uchylaka a cloveka bez buducnosti
(Ale to len taka vsuvka mimo temu)
Ja chápem, že tu chodia aj inteligentnejšie dievčatá, dievčatá čo skôr dospievajú, čo si už niečo prežili, ale aj tak, tie roky a skúsenosti zo životom chýbajú. Jednoducho pochopíte neskôr, ked budete staršie, že hoci ste popredu, nedá sa to zmýšľanie a vnímanie sveta porovnávať.
Jednoducho aj vyspelá 15-16 ročná nemôže byť na rovnakej mentálnej úrovni ako 30 ročný. Ak to tak je, tak ten chlap má fakt vážny problém.
Alebo je to o tom, že rieši hlavne fyzickú stránku a len tá ho zaujíma na dievčati.
nie je to o peniazoch, majetku a pod. - to mi je ukradnuté..... ...
ale je na každej žene akého partnera si vyberie...
!!! tak nechápem prečo v tejto téme je 50% (ak nie viac) urážok na takýto vzťah... ostatní sa tiež nestarajú do tých čo majú rovesníkov a pod.. vždy je to voľba daného páru a ostatných do toho nič !!!
Ďalej poznám aj mnohé ženy, ktoré hrávajú alebo v minulosti hrali aj iné hry ako WoW, ktoré ty asi zrejme nepoznáš, takže to tu nebudem spomínať.
A ešte jedna vec - je zásadný rozdiel medzi tým, ak si muž/žena príležitostne zahrá hru v rámci svojho voľného času na vyplnenie nudy a extrémom, keď človek od rána do večera nerobí nič iné ako len ťuká do klávesnice či joystiku...
Áno, muži vo všeobecnosti hrávajú častejšie pc hry ako ženy, ale tiež nie všetci. Ženy zasa robia X iných vecí, ktoré by bolo možné označiť za "detinské" nad ktorými možno lamentovať hlavou...
Muž 20tnik je niekedy viac vyspelý (po všetkých smeroch) ako žena 20tnička. A naopak, nájde sa zasa prípad, keď je tomu presne naopak. Takže s takými rečami že "ženy hľadajú staršieho partnera, lebo potrebujú rovnako vyspelého, zrelého a uvedomelého partnera s triezvym pohľadom na život" na mňa nechoďte okey?
a nepovedala som, že potrebujem niekoho ROVNAKO VYSPELÉHO (to by mi stačil maturant) ja práve potrebujem niekoho vyspelejšieho a inteligentnejšieho než som ja sama aby sa o mňa postaral...aj za cenu toho že mi kradne plyšové ovečky a spáva s nimi
nemyslím tie také opice čo si o sebe myslia akí sú úžasní, že zožrali všetku múdrosť sveta, ale klasickú literatúru videli naposledy na polici u starých rodičov a oblečenie im perie mamička...ďakujem ale neprosím
Takže súhlasím s tým, čo tu píše @candy36 .
Naopak človek čo má čo-to v hlave, ale nevyzerá podľa predstáv ženy, tak si ani len neškrtne, pretože žena mu nedá možnosť lepšie ho spoznať...ostanú na rovine kamarátstva ba dokonca niekedy ani to nie...
Ľudia sú povrchní a prvorado sledujú kto sa im ako páči a až potom začínajú spoznávať psychické atribúty jednotlivca.
Skrátka a proste muž pekný sa dostane vo vzťahu k žene ďalej ako muž nepekný (bez ohľadu na povahu...)
Niežeby si nemal v nejakých veciach pravdu, ale podľa mňa to podávaš akosi príliš ublížene
Napríklad by si asi nemal dievča presviedčať, že sa v jej psychike orientuješ lepšie ako ona sama.
No dobre, nie tak celkom ...ale rozhodne nezohráva tak dôležitú úlohu ako iné skutočnosti, ktoré som už spomenul...Svoju úlohu tiež zohráva. Ale voči vonkajšej kráse sa nachádza až na sekundárnej pozícií.
stačí sa pozrieť po svete a človek vidí mnoho párov, ktoré až bijú do oči... žena nádherná vyšportovaná, chlap škaredý pribratý... žena neupravená, vidieť že sa o seba nestará a muž nádherný... toto je bežný úkaz na ulici... ... ak človek ľúbi tak toho človeka vidí ako najkrásnejšieho aj keby pre iných nebol
ale...ja si myslím, že ani jedna z nás si tu nemyslí, že človek si vyberie druhého človeka na základe povahy hneď v začiatkoch (povahu nemáme napísanú na čele, kdežto imidž je viditeľný hneď...)
každý človek to tak robí... príklad za všetko - aj bezdomovec môže byť povahou dokonalý, aj ten najdokonalejší muž na svete.. ale každý človek sa mu vyhne oblúkom a už vôbec sa nezačne pokúšať ho zbaliť
.... ale po tomto primárnom kontakte nasledujú kontakty iné... a to tie hodnotnejšie.. tie, ktoré sú ukryté len vo vnútri..... a VYZRETÝ človek ich vníma ako nadradené tým primárnym.. viac si ich všíma.. viac hodnotí... a AŽ na základe toho sa do toho vzťahu buď pustí alebo nepustí a NEVYZRETÝ človek vníma ten primárny kontakt ako nadradený... a aj keď nájde veľké chyby v povahe nepozerá na ne lebo má pred sebou krásneho človeka fyzicky a vnútro ho až tak netrápi kedže prahne po fyzickej kráse...
takže sa nedá zovšeobecňovať... každý vzťah začal inak, na inom princípe.......
zovšeobecniť sa dá akurát to, že vyspelý človek vníma vnútornú krásu ako nadradenú a povrchný/nevyspelý tú vonkajšiu
Ja sa s tebou vôbec nehádam o tom, či je vzhľad dôležitý. Pretože vo všeobecnosti určite veľmi dôležitý je.
Ja len neviem, prečo musíš niekoho presviedčať o tom, že jeho preferencie poznáš lepšie ako on sám.
Ale nech sa páči samozrejme, už som ticho.
drviva vacsina vztahov ma takyto scenar:
1. fyzicke "okluzlenie" - to je ten spustac, ktory ste rozoberali
2.u vyspelejsich ide fakt o check vnutornych kvalit, ale iba za predpokladu ak zena hlada vazny vztah..lenze chyba je v tom, ze je psychologicky dokazane,ze zamilovany clovek nedokaze objektivne zhodnotit charakter cloveka - to je to, ze zamilovana zena vidi aj v debilovi uzasneho chlapa (spominam si na vyskum, kde zenam pocas ovulacie sa najvacsi machovia zdali ako najstarostlivejsi otcovoa, co je total nelogicky bullshit ...ak nie, tak podla chuti a svedomia dotycnej mozu byt este kamarati s vyhodami alebo to moze skoncit jednorazovkou
3.ak su tam iste kvality, tak sa ide do vztahu, kde uz vacsiu ulohu ma charakter
..len pripominam, ak nenastane bod 1. nemoze sa ist na vyssie body....cize tie reci, ze zenam zalezi na povahe, charaktere su spravne AZ V OKAMIHU, ked uz maju toho svojho chlapa,ktory ich AJ SEXUALNE PRITAHUJE...inak zeny z vysoka kaslu na charakter...sam mam najlepsie kamaratky, ktore maju o mna sexualny zaujem (samozrejme neprizany), cize fakt je to cista nahoda, ze si super rozumiem so zenami, ktore sexualne pritahujem, vsak? ..a naopak, ak nejaka zena nema o mna sexualny zaujem, tak malokedy sme schopni byt co i len kamarati (v skole, v praci)..proste kasle na mna aj ako na cloveka, lebo sa jej to neoplati (radsej sa bude venovat niekomu, kto ju pritahuje)...ved si sami vsimnite, ze kto ma najviac "kamaratiek" - macho(tie ho obdivuju, respektuju a pod.) a gay(ale tie jeho kamaratky ho len emocne zneuzivaju, nie je to skutocne kamaratstvo)
za 2. zamilovaný človek síce vníma skreslene (vidí cez tzv. ružové okuliare), ale ak do toho nejde bezhlavo tak si dokáže zhodnotiť či je ten chlap inteligentný alebo je hlúpy somár... aaatď... - také tie základné dôležité povahové črty.... samozrejme, že tie hlbšie veci - napr. ako rieši krízové situácie - či výbušne, v kľude atď.. zistíme až oveľa oveľa neskôr - často až keď tie okuliare padnú...
ale za 3. znova sa zopakujem... prvá vec je výzor/sexuálna príťažlivosť/sympatia/príťažlivosť (nazvi si to ako chceš ) a druhá (ale dôležitejšia) je spoznávanie vnútra... ......
Súhlasím s tebou až na jednu vec-: ".ved si sami vsimnite, ze kto ma najviac "kamaratiek" - macho(tie ho obdivuju, respektuju a pod.) a gay(ale tie jeho kamaratky ho len emocne zneuzivaju, nie je to skutocne kamaratstvo)"
U gayov som nikdy emočne nezneužívala,ani ich nejako v tej oblasti zbytočne nezaťažovala. Normálne sa s nimi bavím ako s inými chalanmi až na to,že niektoré veci spolu nerozoberáme. Takže zase nie je to u všetkých rovnaké...
sex. priťahovanie->záujem->vzťah->povaha
Povaha sa spoznáva až potom, čo ju muž zaujme výzorovo.
Ak ju výzor nezaujme, povaha stráca na svojej podstate
To je aj pre teba @estrella5
som toho názoru, že pokiaľ ide o dvoch cudzích ľudí, ktorí sú si nesympatickí nie je šanca aby sa to posunulo niekam ďalej.. kedže nikdy k žiadnemu kontaktu nepríde..
ale pokiaľ ide o dvoch ľudoch, ktorí sa nepriťahujú, ale sú "nutení" byť v kontakte (kolegovia, spolužiaci, partia kamarátov) je možné, že ako sa budú spoznávať vnútorne, časom príde aj k tej príťažlivosti vplyvom toho, že si sadnú povahovo... ((sama poznám muža, ktorý sa priznal, že ho už žena (sú to dvaja starší ľudia) spočiatku nepriťahovala a prišlo to všetko až časom) ..
jediné čo ja tvrdím je to, že vyspelý človek nikdy nebude klásť dôraz na sympatie (schválne nepíšem krásu lebo to je relatívny pojem) - to ale neznamená, že je to úplne nepodstatné - ale na iné hodnotnejšie kvality... kdežto nevyspelý človek je nahopkaný z toho aký krásny úlovok má a je mu šuma fuk, aký je vo vnútri.. hlavne, že svoje sexuálne preferencie spĺňa a viac ho netrápi...
vždy bude v konečnom dôsledku dôležitejšie niečo iné, ale ako som napísala vyššie nikdy sa sympatie atď. úplne nevytratia z kritérii, ktoré máme... tá iskra tam byť musí... človek sa nám nemôže vo vzťahu hnusiť...
@lucina223 moze byt, kazdy je iny...len ako sa bavis s ostatnymi chalanmi?
a ako som už vyššie napísala, smutné je pre vás, že v okolí poznáte len také ženy, ktoré kladú veľký doraz na "krásu"... nie pre mňa
za 1. krása a sympatia je niečo celkom iné
» 9gag.com/gag/6591512...
ale ten výzor je prvoradý...
@mojdedo staci sa pozriet na tvoj avatar proste stary muzi su sexi
je to veľký rozdiel...
tí rovesníci boli ešte "bláznivý", proste pubertálne chlapčiská, čo ešte nevedia, čo chcú ale nechcú nič stabilné( a bla bla bla...)
teraz mám istotu, stabilitu, vie čo chce od života ...a hlavne sa nebojím, že ma zajtra vymení za dáku ceckatú blonďatú pipku kvôli nejakému rozmaru alebo ktoviečomu, čo mu zrazu napadne
@mamproblemmam hejja som malé nevyzreté decko a ty si dospelá 18-ročná dáma nadavajuca cudzím ľuďom fakt rešpekt!hihiiii dobre lasiQ ja si ich tam vopchinQam bo moja riťka je hroooooooooozne supiško cmuQ
no ty očividne máš problém
ale teraz naozaj...PENIAZE