Počkať, z toho vyplýva, že ak je chalan hanblivý, tak nevie kde je sever a nie je ten správny. Práve si zrútila sny asi polovici národa, si si istá, že chceš niesť túto zodpovednosť na svojich pleciach?
Na zvyšok ani nereagujem, lebo od rehotu nevládzem písať
ked cely den sedim za pc mam okuliare ked idem za nou von a mam niake veci b tesnej blizkosti oci (jej tvar) citim tlak v ociach pytal som sa na to aj doktorky vravela ze normalny jav pri nenoseni okuliarov 24/7 ale len pri praci s pc ci televizii
takze niekedy nie su ocne kontakty takze riadna blbost.. a cele forum tiez..
akoze holka chod si kupit macka poo namiesto casopisov ako bravo (vychadza to vlastne este??) kde sa docitas same picoviny. to kde si k takemuto niecomu dosla? akoze rehot najvacsi na tebe
@sexisasa áno priznávam aj ja som mala 11. ale vtedy som sa hrala s bárbinami a napríklad také bozkávanie mi prišlo strašne nechutné a z chalanov som sa len smiala že bože to sú "debily"
1. Ak sa niekto nepozerá do oči môže to byť preto že sa mu páčiš a on sa hanbí...naopak ak sa ti pozerá do oči môže to aj znamenať že si mu ľahostajná takže to z ním ani nepohne.
2. Je normálne občas mať otvorené oči vtedy môžeš lepšie vidieť toho koho bozkávaš a aspoň vie že nemyslíš na niekoho iného
3. ja síce viem kde je sever ale keď je niekto hanblivý nič to ešte o jeho citoch nehovorí
@Niqshik123 nenadavaj nemas preco? raz zistis ze mozno som mal preco
@Sexisasa mali sme, neboli sme najmudrejsi, ale toto je snad uz prilis silna kava..ja osobne ked som mal 11 tak som sa nahanal za loptou kdesi na ihrisku a take ako dievcata a citanie a kopirovanie podobnych "inteligentnych" clankov ma vobec netrapilo, ale darmo tato nova doba je akasi ina...
@sasi2680 a @belzeboss s takýmto niečím tu nechodte, to ste boli vy. Ja si pamätám, že ma zaujajimalo vsetko ohľadne chalanov, bozkávanie zvlášť a taketo niečo som doslova hltala. Všade to teraz vidí, v časakoch číta, kamosky o tom hovoria, no tak bože založila diskusiu. A vy ako praví inteligenti ste sa hrali na vtipných.
Ju chápem, ale vas nie, prečo sa tu musí za každú cenu 40 ľudí hrať na niečo "in" a zdzubavat tu 11 ročne deti?
@Sexisasa ved prave v tom je problem, ze dnes to vsade vidi..to je ten internet...nehral som sa na vtipneho len som napisal co si o tom myslim...ale dobre, ved napisala si, spokojna je...lenze ako vidis nie je nas malo co zdielame ten isty nazor...skor by bol problem najst niekoho komu nieje tato diskusia proti srsti..
@belzeboss a čo to značí že vas nie je málo takých? Pre mňa to, že ste tu vsetci rovnako trápni. A pre teba? Že sa pridás k skupine a budete sa pretekať, kto da lepší odjeb?
Porovnaj si príspevky druhých a @james444 a hadam aj snáď prídeš na to, ktorí sa blíži viac k dospelému inteligentnemu človeku.
@Belzeboss : Ty a vsetci ostatni co "zdielaju tento nazor" mate len priliz nizke EQ a prilis malo tolerancie, na to aby ste videli dalej ako vlastny nos a bezhlavo povedali svoj nazor bez toho aby ste sa pozreli na to, ze dievcatko ma napriklad len 11 rokov.
A tiez si myslim ze sa najde dost ludi, co "zdiela tento nazor"
@Sexisasa pre teba to znaci to, premna to znaci, ze asi fakt nebude na tejto "diskusii" nieco v poriadku. Prinajmensom to, ze to nieje diskusia, absentuje akakolvek diskusna tema resp. otazka na diskusiu. Je to clanok stylom ctrl+c, ctrl+v predpokladam, ze z nejakeho profilu na pokeci. Ak by to bolo v blogu, eventualne v jej profile tak taktne pomlcim.
Uz v predchadzajucej reakcii som povedal, ze ja som sa nepokusil byt vtipny len som vyjadril svoj nazor.
Pozrel som si koment od james144 no neprisiel som na to, co si tym chcela povedat. Moju inteligenciu ci vyspelost posudzovat mozes, mas svoj nazor, len si davaj pozor aby si neposudzovala unahlene...
@Sexisasa jasne ! a potom prídu ďalšie 11-12-13 ročné deti ktoré to budú brať vážne, prípadne ešte lepšie - pridajú nejaké ďalšie životné pravdy... a čoskoro tu bude úroveň kindergarten alias CMuUuQ, oN Na MnA ZMURQoL BUDEM TEHOTNAA ??? ou yees !
@Smichi ale som tolerantny, ale niekde musi tolerancia skoncit. Neda sa stale hrat na nekonecne tolerantneho(v mysli som si premietol do extremu ako by to vyzeralo ak by bol kazdy taky "tolerantny" ako ty. A ani vekom sa vsetko ospravedlnit neda..aj ked toto by sa mozno dalo, lenze pre mna nie, lebo ja som "malo tolerantny" a som tomu rad.
@Belzeboss : Jednu vec sa ta spytam, predstav si ze mas ty 11 rokov a videl by si tieto reakcie na seba. Co by s tebou spravili? Chces to spravit tomu 11 rocnemu dievcatku?
@eraser podľa čoho tak logicky usudzuješ? Si myslíš, že 10, 11 ročné deti napadne hrabať sa v starých fórach a vaše originálne odjeby ich odradia? Celkom zaujímavý spôsob, vlastnou debilitou bojovať proti naivnosti 11 ročných. Ignorovať by to bolo asi ťažké, že, keďže by ste sa nemohli ukázať
@belzeboss čo iné čakáš od 11.ročného dievčata, ktoré si pravdepodobne prečítalo nejaky stupidny článok? Že bude chcieť diskutovať o teórie relativity, či ako?
A iba to, že on bol na ňu mierny a vysvetlil jej to, zatial čo tvoja reakcia dieťaťu bola "nečitaj pičoviny". To neni znak vyspelosti, obhajuj sa koľko chceš
@smichi oha červenám sa, ty budeš potom môj kráľ (A). Aspoň niekto sa pridal, kto chápe, čo som tým chcela povedat.
@Smichi sice cisto hypoteticky argument, ale uznavam, ze dobry. Ok, mozno som mal byt trochu miernejsi ale stale si stojim za tym, ze toto je hlupa "diskusia" aj na 11r. dievca.
@Belzeboss : Hlupa sa ti zda lebo mas 20 rokov a pozeras sa na to 20 rocnymi ocami. Ja som sa na to pozrel a predstavil som si ako sa citilo to dievcatko ked to pisalo. A tak som napisal " Zlate ". A uprimne povedane som sa nad tym aj pousmial a zdvihlo mi to naladu.
@Sexisasa nie to sice necakam, ale necakam ani ze tu bude kopirovat kazdu picovinu ktoru na nete narazi, aj ked ako som uz uznal Smichimu, mozno som mal reagovat miernejsie(aj ked za nazorom si stojim len sa to dalo aj inak povedat). Ja svoj nazor nepotrebujem obhajovat, pretoze ho nadalej predpokladam za spravny a jedinu chybu ktoru som vo svojom prispevku videl som uz uznal..
Este jedna vec: ak chces moralizovat, daj si pozor najprv na svoje slova. Akym pravom Eraserovi hovoris o debilite(aj ked nepochybujem ze si to mienila aj na mna ale to je vedlajsie, mna to nedojima). Len preto lebo ma iny nazor ako je ten tvoj? Podla mna ma pravdu a ani to nenapisal nejakym nevhodnym stylom. Cim je teda debil?
@Smichi ved ja som skusil byt empaticky, porovnal som to so mnou a mojimi kamaratmi v tom case, len sa mi jednoducho nezda, ze my sme boli na to tak zle. Sucasne deti v tomto veku nepoznam, neviem to teda celkom presne porovnat. No vidi sa mi to pod uroven..
@55@Sexisasa hrabať starých fórach ? a teraz je to mládeži neviditeľné ? a keby aj, argumenty typu "tie deti ajtak nenapadne hrabať sa v starých fórach" sú tiež neskutočne logicky podložené
čo sa týka originálnych odjebov - pokiaľ človek disponuje aspoň náznakmi logiky, ľahko mu aj v 11tich docvakne, že keď sa pod jeho diskusiou objaví asi 40 odjebov, značí to len jedno - že niečo asi nebude v poriadku... áno, možno je to trochu demotivujúce a tvrdé, ale bohužiaľ - taký je život. ignoráciou tomu pomôžeš akurát zdanlivo - radšej NEGATÍVNA spätná väzba ako žiadna... nie sme v rozprávkach, ale v realite.
každopádne musím uznať, že stavanie sa do pozície moralizujúcej, no empatickej zlatej víly zachraňujúcej nevinné dieťa pred zlými "debilmi z internetu" musí byť ešte lepší spôsob na zviditeľnenie sa len škoda že nie všetci máme predvádzanie sa na internetových fórach a nadávanie do debilov ako prioritu
@58@Belzeboss dík ani mňa to nejako nedojíma, keďže je evidentné, že k nadávkam prišlo až po minutí sa argumentov (čo nastalo relatívne skoro a ako sama @Sexisasa tvrdí, len na základe dvoch príspevkov, čo snáď ani nepotrebuje ďalší komentár
@eraser nenapada to nikoho, nie tak 12 z pokecu, inak by tu nevznikali také diskusie, ake vznikajú. No to máš pravdu, život je tvrdý, ale neviem, či by si bol takýto hustý aj na svoje dieťa alebo dieťa niekoho známeho. Ale šak vlastne áno, na internete si to môžes dovoliť. A práve to je pre mňa ta tvoja krásna logika
A presne si trafil, ide mi o TČ!
A kedze som už ukázala, nemusíš na mňa ani viac reagovať, nemám o to záujem. Tam chod radšej na pokec.sk, tam ti chodí takýchto viacej.
@smichi si ma sklamal, ako to, že nesuhlasis, ked vieš aká som?
@Sexisasa ak totu su sentimenty, potom tvoje prispevky musim nazvat rovnako. Ze je to tvoj nazor to je pravda ale on ti za tvoj nazor nenadaval nie? No ja pevne verim, ze az taku psychicku traumu sme jej nesposobili, zeby si sa musela opatovne dovolavat na jej vek.
Nepovedal som, ze je to najvhodnejsi sposob, ale to ani Eraser netvrdil. On len povedal podla neho pravdepodobne vyustenie ak by sme jej "tlieskali" ze dokazala sama nieco skopirovat a zaradit to medzi diskusne fora. A ja si tiez myslim, ze toto by mohlo byt celkom logicke vyustenie situacie.
@Eraser nemas zac ..ved tiez som si pomyslel ze dosli argumenty ale nechcel som to nahlas povedat. No ona akosi skoro vydedukovala nase psychicke stavy a intelektove schopnosti. Ale ked vie..
V každom prípade, ja som robila presne to isté (pozerala som sa priamo do očí, zatvárala som pri bozku oči) a podvádzala som ho jedna radosť. A z druhej strany bolo detto
Fúha....No podľa tohto by ma mal milovať tak ako aj ja jeho...lenže...nie žiadne lenže....Žiadny kvíz mi nemusí radiť ako zistím či ma miluje...ja to viem...Som si tým istá !!
Tak, na niekoho, kto má 11 rokov asi nebude úplne zdravé byť neprimerane tvrdý ...
A zároveň nebude bohviečo nechať mladšieho človeka robiť si hocičo, lebo každý bol mladý a zrejme aj blbý ... Tak treba nechať človeka blbým, kým vyrastie? ... Podľa mňa je úplne v poriadku dať najavo, že horenapísané je somarina ... Najlepšie s mierou ...
A @Eraser , s jednou tvojou vetou musím nesúhlasiť, že "keď sa objaví 40 oddrbov, tak to znamená chybu" ... To je podľa mňa mimo ... A keby sa takýmto princípom väčšiny riadili všetky 14ky, ktorým sa okolie smeje, že nemajú frajera, prípadne všetky 18ky, ktorým sa prezmenu smejú, lebo sú panny, asi by dopadli akurát veľmi zle ...
@Sexisasa Prepáč, ale ak má rozum na to, aby tu vypisovala o pravej, hlbokej láske a pod., tak mala mať aj rozum na to, aby sa dovtípila, že tu sa na veci okopírované z Pokec profilu nedočká kladných ohlasov. A už vôbec nie, keď to hodí do diskusie, čím si priam vyprosila takéto komentáre. Nie každý je tu hlboko empatický, dušou romantik, aby si pri pohľade na jej komentár do diskusie povedal: "Booožinku, to je zlatučké, aká je rozkošná..." Nie. Proste sa začne smiať. Prirodzená reakcia. "Nezdžubujem" ju, veď ako, je mi to srdečne jedno, ale to, že sa zasmejem na kravine, ktorú tu postla z profilu podobne mysliacej 11-ročnej dievčiny, zo mňa automaticky nerobí zlého, bezcitného človeka.
A to môže byť ešte rada, ja som mala v 11-tich Pokec zakázaný. Asi moji rodičia vedeli prečo.
@Tunidlo bacha - ako si môžeš všimnúť, myslel som to v kontexte s internetovou diskusiou - čo je v porovnaní s okolím dosť veľký rozdiel... a taktiež tam bolo slovko asi
a príklad spomenutý tebou v tomto prípade tiež nie je aplikovateľný - stačí si tu na fóre pozrieť reakcie na otázky typu "mám 17 a ešte som nemala frajera"...
a aby som bol komplet, zareagujem ešte na @64@Sexisasa
"No to máš pravdu, život je tvrdý, ale neviem, či by si bol takýto hustý aj na svoje dieťa alebo dieťa niekoho známeho. Ale šak vlastne áno, na internete si to môžes dovoliť."
Teda všetko je omylné, iba birdz fórum je zdrojom objektívnych životných právd? ...
Radšej nech holka myslí sama za seba a snaží sa normálne diskutovať akoby sa vždy mala prispôsobovať gustu štyridsiatich oddrbov v diskusii ...
Ľudia si radi robia srandu a radi ostatných zdžubávajú a veruže by poslúchanie nejakých nažhavených predbiehajúcich sa glosátorov nemuselo viesť k niečomu peknému ...
A slovko asi je mimoriadne alibistické a ak sa naň chceš odvolávať, tak z tvojho predchádzajúceho príspevku vlastne spraví nehodnotnú výpoveď ...
to co je uz toto za hovadinu ? to budete verit tomu co sa vravi v casopisoch ?lebo vobec to neni pravda a je to dobra chujovina fakt ma to pobavilo .vtych casakoch to pisu len preto aby utesili male dievcatka nakoniec aj tak zistia ze to neni pravda lebo to zavisi od druhu osobnosti toho chalana ci ma pri bozku zavrete oci a ci nie
@Tunidlo celá tvoja argumentácia je založená na slede mylnej interpretácii mojich myšlienok (neviem, či to robíš zámerne... skús si moje príspevky prečítať znova a vyjadriť sa k tomu, čo som skutočne napísal - a nedávať mi do úst slová, ktoré som nepovedal.
takže, poďme v bodoch >
1. ja hovorím o internetovej diskusii, ty protiargumentuješ okolím - čo je v porovnaní s internetovou diskusiou zo sociologického hľadiska DOSŤ podstatný rozdiel. mohol by som vymenovať X-konkrétnych hľadísk a rozdielov, dúfam že to nebude nutné a uvedomuješ si to aj bez toho
2. ja v príspevku @97 poukážem na tvoju mylnú interpretáciu v tvojom príspevku @86 a naznačím, že medzi internetovou diskusiou a reakciami okolia je ROZDIEL. ty odpovedáš v zmysle ako keby som tým internetovú diskusiu vyhlásil za správny a výsostne neomylný zdroj informácií. to som však nepovedal, stačí čítať. čo som tým chcel povedať nájdeš v bode 1.
3. ak čítaš pozorne, slovko "asi" má v mojej argumentácii len pomocnú úlohu...
4. takže repete : nikde nevravím, že sa má holka riadiť príspevkami na birdzi. takisto ani názormi zo svojho okolia. vravím len, že nemá ignorovať spätnú väzbu a to je rozdiel ! a tým sa dostávam k tomu, čo som spomenul vyššie - radšej negatívna spätná väzba ako žiadna...
Nie, nehrozí, žeby som naschvál dezintepretoval tvoje slová, aspoň ja to tak nevnímam, hoci je pravda, že som tvoje slová napríklad naschvál zatiahol do otázky "Teda všetko je omylné, iba birdz fórum je zdrojom objektívnych životných právd?", o ktorej mi je v podstate jasné, že to nie je tvoj názor a urobil som to z jednoduchého dôvodu, že je tak jednoduchšie vidieť to, čo si podľa mňa nesprávne sformuloval ...
Musím dať najavo svoje udivenie ... Doteraz som od teba čítal zásadne logické a rozumné komentáre ... Týmto ma chceš akože naozaj presvedčiť, že na birdz platí princíp väčšiny typu "40 oddrbov = si chybný"? (a snáď mi odpustíš, ale ja to "asi" jednoducho musím opomenúť ... Akonáhle tam totiž bude to "asi" a ty sa naň budeš chcieť odvolať, dáš tým svojim predchádzajúcim slovám nulovú váhu ... Akonáhle tam to "asi" nebude, ako som to opísal, je to podľa mňa maximálne nelogické vyvodzovanie o nemiestne posudzovanie ľudského konania nie na základe logiky, ale len na základe väčšiny)
A teraz po rade ...
1. Ten príklad nie je zhodný s tým, na čo odkazuje ... To je základná vlastnosť príkladu
Nevravím, že nie je odlišný, saomzrejme, že je, v tom ti dávam za pravdu ...
Ale v princípe sedí jednoducho dobre - ako môže vyvinúť nemiestny tlak na človeka jeho blízke okolie v reálnom živote, tak to môžu urobiť aj neznámi ľudia na diskusnom fóre ...
2. ... Áno, tu otázku som ti podhodil naschvál ... Ak totiž chceš povedať, že na birdz platí spomínaný princíp väčšiny a platí, že by si so mnou zrejme súhlasil, že čo sa týka mnou spomínaného okolia ten princíp neplatí, musel by si si zrejme myslieť niečo podobné ako tá otázka, ktorú som podhodil ...
4. Súhlasím, ale tieto slová mi prídu ako markantné zľahčenie toho, čo si napísal vyššie ...
Z tej vrchnej vetičky mi vychádzalo, akoby si naozaj chcel povedať, že ak sú reakcie v nejakom fóre negatívne, či robiace si srandu zo samotnej témy, malo by to takmer automaticky znamenať nejakú chybu u autora, ktorú by si on sám mal vďaka tomu uvedomiť ...
Pričom by podľa mňa naozaj nebolo dobré, ak by autor diskusie s takýmito reakciami automaticky hľadal chybu v sebe, lebo je veľmi časté, že sa kľudne aj v normálnej téme objaví kopa ľudí, ktorí sa do tej témy jednoducho prídu odreagovať a urobiť si z nejakej témy srandu a možno až zosmiešniť diskusnú otázku ... (a sám to často robím)
@104@Tunidlo mám dojem, že máme na vec rovnaký názor a naťahujeme sa len kvôli jednej formulácii tak poďme začať citáciou spomínaného výroku :
"pokiaľ človek disponuje aspoň náznakmi logiky, ľahko mu aj v 11tich docvakne, že keď sa pod jeho diskusiou objaví asi 40 odjebov, značí to len jedno - že niečo asi nebude v poriadku..."
-to slovko "asi" som použil v odľahčovacom význame... tj., niečo v zmysle "ak sa v tej diskusii objaví negatívna spätná väzba od 40tich ľudí, treba sa nad tým zamyslieť a zistiť, kde je chyba."
to je podľa mňa normálny, zdravý prístup k veci. nech je reliabilita komentov tuto na fóre akákoľvek, stále je to spätná väzba od ľudí a ako isto uznáš, nemožno jej prikladať nulovú váhu - to by potom úplne popieralo zmysel aktívneho prispievania a vôbec navštevovania na tohto fóra.
takisto nevravím, že to, čo sa tu napíše je 100 percentná pravda podľa ktorej sa treba riadiť, to by bola rovnaká blbosť ako ignorácia všetkých komentov
je možné, že moja formulácia nebola zrovna najšťastnejšia, čo po spätnej väzbe od teba nemám problém uznať - a to aj vďaka tomu, že som jej neprikladal nulovú váhu
takže summa summarum : príspevkom @62 som chcel aspoň stručne naznačiť, že lepšie negatívna spätná väzba ako žiadna a vysvetliť tak vyskakujúcej @Sexisasa -i, prečo bolo vlastne lepšie reagovať ako nereagovať... snáď je to už jasné
Jasné, súhlas v podstate všetkom, len by som ešte za seba dodal, že akokoľvek je spätná väzba dôležitá, nemyslím si, že je nejaká spätná väzba zásadne lepšia ako žiadna a že sa určite môže nájsť príliš nevkusná, či aj príliš negatívna spätná väzba, ktorá by mohla byť na škodu a ktorá by sa tak možno dala označiť za horšiu ako žiadna ...
@106@Tunidlo to je tiež pravda... aj keď - dalo by sa na to pozrieť i takým pohľadom, že aj tá najnevhodnejšia spätná väzba ktorá človeka raní ho istým spôsobom posunie ďalej... ale to, akým smerom už je na ďalšiu zdĺhavú diskusiu... takže voči tvojmu dodatku nemám výhrady
@107@Sexisasa o čom to prosím ťa točíš ?? najprv si prečítaj to, čo som skutočne napísal a neprekrúcaj to tak, aby to sedelo tebe.
jasné, napísať koment na VEREJNOM DISKUSNOM FÓRE v stáde štyridsiatich ďalších je iba úbohý pokus o zviditeľnenie sa... o to vtipnejšie, že mi to napíše niekto, kto sa proti tomutu stádu ako jediný (spolu so @smichi -m) postavil
apropo, ty sa nebodaj myslíš, že sa správaš na internete úplne rovnako ako v reále ? nedaj sa vysmiať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
108 komentov
Ten bozk si chce vychutnať aj keby to malo byť na posledy !!
tak toto je dosť odveci je to strašne nechutné keď má niekto pri bozkávaní otvorené oči..
@13 - prečo nechutné? možno sa mu len páči ako sa pri tom tváriš...
A vdaka za tvoje rady do života
Na zvyšok ani nereagujem, lebo od rehotu nevládzem písať
iné skúsenosti v jedenástich
ked cely den sedim za pc mam okuliare ked idem za nou von a mam niake veci b tesnej blizkosti oci (jej tvar) citim tlak v ociach pytal som sa na to aj doktorky vravela ze normalny jav pri nenoseni okuliarov 24/7 ale len pri praci s pc ci televizii
takze niekedy nie su ocne kontakty takze riadna blbost.. a cele forum tiez..
A zakázať prístup deťom pod 14 rokov!!!
@Niqshik123 až raz vyrastieš zistíš že si mimo
1. Ak sa niekto nepozerá do oči môže to byť preto že sa mu páčiš a on sa hanbí...naopak ak sa ti pozerá do oči môže to aj znamenať že si mu ľahostajná takže to z ním ani nepohne.
2. Je normálne občas mať otvorené oči vtedy môžeš lepšie vidieť toho koho bozkávaš a aspoň vie že nemyslíš na niekoho iného
3. ja síce viem kde je sever ale keď je niekto hanblivý nič to ešte o jeho citoch nehovorí
@Sexisasa mali sme, neboli sme najmudrejsi, ale toto je snad uz prilis silna kava..ja osobne ked som mal 11 tak som sa nahanal za loptou kdesi na ihrisku a take ako dievcata a citanie a kopirovanie podobnych "inteligentnych" clankov ma vobec netrapilo, ale darmo tato nova doba je akasi ina...
Ju chápem, ale vas nie, prečo sa tu musí za každú cenu 40 ľudí hrať na niečo "in" a zdzubavat tu 11 ročne deti?
Porovnaj si príspevky druhých a @james444 a hadam aj snáď prídeš na to, ktorí sa blíži viac k dospelému inteligentnemu človeku.
A tiez si myslim ze sa najde dost ludi, co "zdiela tento nazor"
Uz v predchadzajucej reakcii som povedal, ze ja som sa nepokusil byt vtipny len som vyjadril svoj nazor.
Pozrel som si koment od james144 no neprisiel som na to, co si tym chcela povedat. Moju inteligenciu ci vyspelost posudzovat mozes, mas svoj nazor, len si davaj pozor aby si neposudzovala unahlene...
@belzeboss čo iné čakáš od 11.ročného dievčata, ktoré si pravdepodobne prečítalo nejaky stupidny článok? Že bude chcieť diskutovať o teórie relativity, či ako?
A iba to, že on bol na ňu mierny a vysvetlil jej to, zatial čo tvoja reakcia dieťaťu bola "nečitaj pičoviny". To neni znak vyspelosti, obhajuj sa koľko chceš
@smichi oha červenám sa, ty budeš potom môj kráľ (A). Aspoň niekto sa pridal, kto chápe, čo som tým chcela povedat.
Este jedna vec: ak chces moralizovat, daj si pozor najprv na svoje slova. Akym pravom Eraserovi hovoris o debilite(aj ked nepochybujem ze si to mienila aj na mna ale to je vedlajsie, mna to nedojima). Len preto lebo ma iny nazor ako je ten tvoj? Podla mna ma pravdu a ani to nenapisal nejakym nevhodnym stylom. Cim je teda debil?
Je to môj názor na neho, na základe jeho dvoch pre mňa logických príspevkov. A čo je hlavné, je dospelý, na pozdiel od vas neskacem do 11ročných deti.
A teda podla teba má pravdu? Si myslíš, že toto je ten najvhodnejší spôsob, ako "bojovať" proti deťom?
čo sa týka originálnych odjebov - pokiaľ človek disponuje aspoň náznakmi logiky, ľahko mu aj v 11tich docvakne, že keď sa pod jeho diskusiou objaví asi 40 odjebov, značí to len jedno - že niečo asi nebude v poriadku... áno, možno je to trochu demotivujúce a tvrdé, ale bohužiaľ - taký je život. ignoráciou tomu pomôžeš akurát zdanlivo - radšej NEGATÍVNA spätná väzba ako žiadna... nie sme v rozprávkach, ale v realite.
každopádne musím uznať, že stavanie sa do pozície moralizujúcej, no empatickej zlatej víly zachraňujúcej nevinné dieťa pred zlými "debilmi z internetu" musí byť ešte lepší spôsob na zviditeľnenie sa len škoda že nie všetci máme predvádzanie sa na internetových fórach a nadávanie do debilov ako prioritu
A presne si trafil, ide mi o TČ!
A kedze som už ukázala, nemusíš na mňa ani viac reagovať, nemám o to záujem. Tam chod radšej na pokec.sk, tam ti chodí takýchto viacej.
@smichi si ma sklamal, ako to, že nesuhlasis, ked vieš aká som?
Nepovedal som, ze je to najvhodnejsi sposob, ale to ani Eraser netvrdil. On len povedal podla neho pravdepodobne vyustenie ak by sme jej "tlieskali" ze dokazala sama nieco skopirovat a zaradit to medzi diskusne fora. A ja si tiez myslim, ze toto by mohlo byt celkom logicke vyustenie situacie.
V každom prípade, ja som robila presne to isté (pozerala som sa priamo do očí, zatvárala som pri bozku oči) a podvádzala som ho jedna radosť. A z druhej strany bolo detto
A zároveň nebude bohviečo nechať mladšieho človeka robiť si hocičo, lebo každý bol mladý a zrejme aj blbý ... Tak treba nechať človeka blbým, kým vyrastie? ... Podľa mňa je úplne v poriadku dať najavo, že horenapísané je somarina ... Najlepšie s mierou ...
A @Eraser , s jednou tvojou vetou musím nesúhlasiť, že "keď sa objaví 40 oddrbov, tak to znamená chybu" ... To je podľa mňa mimo ... A keby sa takýmto princípom väčšiny riadili všetky 14ky, ktorým sa okolie smeje, že nemajú frajera, prípadne všetky 18ky, ktorým sa prezmenu smejú, lebo sú panny, asi by dopadli akurát veľmi zle ...
Náhodou hanbiví chalani sú super ale je to tvoja vec,drž sa toho,určite ti to pomôže!
Ale ja už mám iné kritériá
A to môže byť ešte rada, ja som mala v 11-tich Pokec zakázaný. Asi moji rodičia vedeli prečo.
a príklad spomenutý tebou v tomto prípade tiež nie je aplikovateľný - stačí si tu na fóre pozrieť reakcie na otázky typu "mám 17 a ešte som nemala frajera"...
a aby som bol komplet, zareagujem ešte na @64 @Sexisasa
"No to máš pravdu, život je tvrdý, ale neviem, či by si bol takýto hustý aj na svoje dieťa alebo dieťa niekoho známeho. Ale šak vlastne áno, na internete si to môžes dovoliť."
je na tom niečo zlé ?
Ale tak hádam nie ...
Teda všetko je omylné, iba birdz fórum je zdrojom objektívnych životných právd? ...
Radšej nech holka myslí sama za seba a snaží sa normálne diskutovať akoby sa vždy mala prispôsobovať gustu štyridsiatich oddrbov v diskusii ...
Ľudia si radi robia srandu a radi ostatných zdžubávajú a veruže by poslúchanie nejakých nažhavených predbiehajúcich sa glosátorov nemuselo viesť k niečomu peknému ...
A slovko asi je mimoriadne alibistické a ak sa naň chceš odvolávať, tak z tvojho predchádzajúceho príspevku vlastne spraví nehodnotnú výpoveď ...
takže, poďme v bodoch >
1. ja hovorím o internetovej diskusii, ty protiargumentuješ okolím - čo je v porovnaní s internetovou diskusiou zo sociologického hľadiska DOSŤ podstatný rozdiel. mohol by som vymenovať X-konkrétnych hľadísk a rozdielov, dúfam že to nebude nutné a uvedomuješ si to aj bez toho
2. ja v príspevku @97 poukážem na tvoju mylnú interpretáciu v tvojom príspevku @86 a naznačím, že medzi internetovou diskusiou a reakciami okolia je ROZDIEL. ty odpovedáš v zmysle ako keby som tým internetovú diskusiu vyhlásil za správny a výsostne neomylný zdroj informácií. to som však nepovedal, stačí čítať. čo som tým chcel povedať nájdeš v bode 1.
3. ak čítaš pozorne, slovko "asi" má v mojej argumentácii len pomocnú úlohu...
4. takže repete : nikde nevravím, že sa má holka riadiť príspevkami na birdzi. takisto ani názormi zo svojho okolia. vravím len, že nemá ignorovať spätnú väzbu a to je rozdiel ! a tým sa dostávam k tomu, čo som spomenul vyššie - radšej negatívna spätná väzba ako žiadna...
Nie, nehrozí, žeby som naschvál dezintepretoval tvoje slová, aspoň ja to tak nevnímam, hoci je pravda, že som tvoje slová napríklad naschvál zatiahol do otázky "Teda všetko je omylné, iba birdz fórum je zdrojom objektívnych životných právd?", o ktorej mi je v podstate jasné, že to nie je tvoj názor a urobil som to z jednoduchého dôvodu, že je tak jednoduchšie vidieť to, čo si podľa mňa nesprávne sformuloval ...
Musím dať najavo svoje udivenie ... Doteraz som od teba čítal zásadne logické a rozumné komentáre ... Týmto ma chceš akože naozaj presvedčiť, že na birdz platí princíp väčšiny typu "40 oddrbov = si chybný"? (a snáď mi odpustíš, ale ja to "asi" jednoducho musím opomenúť ... Akonáhle tam totiž bude to "asi" a ty sa naň budeš chcieť odvolať, dáš tým svojim predchádzajúcim slovám nulovú váhu ... Akonáhle tam to "asi" nebude, ako som to opísal, je to podľa mňa maximálne nelogické vyvodzovanie o nemiestne posudzovanie ľudského konania nie na základe logiky, ale len na základe väčšiny)
A teraz po rade ...
1. Ten príklad nie je zhodný s tým, na čo odkazuje ... To je základná vlastnosť príkladu
Nevravím, že nie je odlišný, saomzrejme, že je, v tom ti dávam za pravdu ...
Ale v princípe sedí jednoducho dobre - ako môže vyvinúť nemiestny tlak na človeka jeho blízke okolie v reálnom živote, tak to môžu urobiť aj neznámi ľudia na diskusnom fóre ...
2. ... Áno, tu otázku som ti podhodil naschvál ... Ak totiž chceš povedať, že na birdz platí spomínaný princíp väčšiny a platí, že by si so mnou zrejme súhlasil, že čo sa týka mnou spomínaného okolia ten princíp neplatí, musel by si si zrejme myslieť niečo podobné ako tá otázka, ktorú som podhodil ...
4. Súhlasím, ale tieto slová mi prídu ako markantné zľahčenie toho, čo si napísal vyššie ...
Z tej vrchnej vetičky mi vychádzalo, akoby si naozaj chcel povedať, že ak sú reakcie v nejakom fóre negatívne, či robiace si srandu zo samotnej témy, malo by to takmer automaticky znamenať nejakú chybu u autora, ktorú by si on sám mal vďaka tomu uvedomiť ...
Pričom by podľa mňa naozaj nebolo dobré, ak by autor diskusie s takýmito reakciami automaticky hľadal chybu v sebe, lebo je veľmi časté, že sa kľudne aj v normálnej téme objaví kopa ľudí, ktorí sa do tej témy jednoducho prídu odreagovať a urobiť si z nejakej témy srandu a možno až zosmiešniť diskusnú otázku ... (a sám to často robím)
"pokiaľ človek disponuje aspoň náznakmi logiky, ľahko mu aj v 11tich docvakne, že keď sa pod jeho diskusiou objaví asi 40 odjebov, značí to len jedno - že niečo asi nebude v poriadku..."
-to slovko "asi" som použil v odľahčovacom význame... tj., niečo v zmysle "ak sa v tej diskusii objaví negatívna spätná väzba od 40tich ľudí, treba sa nad tým zamyslieť a zistiť, kde je chyba."
to je podľa mňa normálny, zdravý prístup k veci. nech je reliabilita komentov tuto na fóre akákoľvek, stále je to spätná väzba od ľudí a ako isto uznáš, nemožno jej prikladať nulovú váhu - to by potom úplne popieralo zmysel aktívneho prispievania a vôbec navštevovania na tohto fóra.
takisto nevravím, že to, čo sa tu napíše je 100 percentná pravda podľa ktorej sa treba riadiť, to by bola rovnaká blbosť ako ignorácia všetkých komentov
je možné, že moja formulácia nebola zrovna najšťastnejšia, čo po spätnej väzbe od teba nemám problém uznať - a to aj vďaka tomu, že som jej neprikladal nulovú váhu
takže summa summarum : príspevkom @62 som chcel aspoň stručne naznačiť, že lepšie negatívna spätná väzba ako žiadna a vysvetliť tak vyskakujúcej @Sexisasa -i, prečo bolo vlastne lepšie reagovať ako nereagovať... snáď je to už jasné
Jasné, súhlas v podstate všetkom, len by som ešte za seba dodal, že akokoľvek je spätná väzba dôležitá, nemyslím si, že je nejaká spätná väzba zásadne lepšia ako žiadna a že sa určite môže nájsť príliš nevkusná, či aj príliš negatívna spätná väzba, ktorá by mohla byť na škodu a ktorá by sa tak možno dala označiť za horšiu ako žiadna ...
Ak dobre chápem, ty si jej chcel vlastne dobre, nie? Zhodim niekoho (11 ročné dieťa) a tým mu pomôžem
Išlo o to, že si sa tu chcel len ukázať, o nič iné. Nemám rad takýchto hrdinov, ktorí sú hrdinami len na nete (to je na tom zlé @97 ).
@107 @Sexisasa o čom to prosím ťa točíš ?? najprv si prečítaj to, čo som skutočne napísal a neprekrúcaj to tak, aby to sedelo tebe.
jasné, napísať koment na VEREJNOM DISKUSNOM FÓRE v stáde štyridsiatich ďalších je iba úbohý pokus o zviditeľnenie sa... o to vtipnejšie, že mi to napíše niekto, kto sa proti tomutu stádu ako jediný (spolu so @smichi -m) postavil
apropo, ty sa nebodaj myslíš, že sa správaš na internete úplne rovnako ako v reále ? nedaj sa vysmiať