V minulosti sa ľudia sobášili často skôr z rozumu než z lásky. Dnes som čítal článok ako tetuška 55 rokov žila v takomto šťastnom manželstve. Plnom porozumenia a úcty. Myslíte si, že sa zamilovanosť v súčasnosti preceňuje? Však aj tak po rokoch vyprchá.
treba si uvedomit, ze zamilovanost a laska su dve rozdielne veci
a samozrejme, ze zamilovane obdobie je krasne a kazdy by ho rad prezival (mozno i cely zivot), moj nazor vsak je, ze stabilny funkcny vztah bez neho prezit vie, bez lasky uz tazsie
@2 štatistika jak lusk. Vôbec to nebude zmenou spoločenskej stigmy, ktorá 50 rokov dozadu odsunula rozvedených na okraj spoločnosti. Je to proste jasný dôkaz, že dohodnuté manželstva sú lepšie! #sciencebitch
Podľa mňa to bola iná doba. ľudia sa k sebe chovali inak všeobecne, s dohodnutými manželstvami to veľa nemalo. Rozvádzať sa bolo neslýchané, ako hovorí notme, ľudia boli odsunutí na okraj spoločnosti a keď si niekoho nevzali do určitého veku boli to starí mládenci a devy nechané na posmech spoločnosti. To, že niekto mal to manželstvo s niekym, koho potom naozaj ľúbil vôbec nedokazuje, že všeobecne to bolo lepšie, mnoho iných ĺudí v takýchto manželstvách šťastní neboli...
a plus, keď si vezmeš niekoho bez toho, aby si ho ľúbil/a a spoznala, tak je tu síce istá šanca, že si budete dlhodobo vyhovovať, ale myslím, že šanca, že to bude riadny fail je riadne veľká
Tiež si myslím, že rokmi vyprchá vášeň a tá mladícka zamilovanosť, ale láska pretrváva nadalej. Neviem si predstaviť, žeby som bol s niekym, koho neľúbim, takýto vzťah by ma nenaplňal, ak je medzi nami len porozumenie a úcta.
@annyejnji pozor, ja rozlišujem ľúbiť a poznať.... hovorím tu manželstvách kedy sa ľudia poznali dlho, lebo boli napr z jednej dediny a vyrastali spolu a zobrali sa bez toho aby boli do seba zamilovaní
Suhlasim, ze sa zamilovanost precenuje. V rukach malo racionalnych a/alebo malo skusenych ludi, ktori na zaklade zamilovanosti robia unahlene velke zivotne rozhodnutia, moze byt nebezpecna pre ich dalsi zivot a pripadne pre ich deti. Na zaciatku vztahu je super a vacsina vztahov by dnes bez nej asi ani nevznikla. Ale z hladiska dlhodobych perspektiv su podla mna dolezitejsie ine veci.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
a samozrejme, ze zamilovane obdobie je krasne a kazdy by ho rad prezival (mozno i cely zivot), moj nazor vsak je, ze stabilny funkcny vztah bez neho prezit vie, bez lasky uz tazsie
skor mi pride ze sa nedocenuje pokora,ucta,obeta a snaha porozumiet..