nezareagujem nijak pretože neviem z výzoru a pohybu akéhosi bezdomovca vyčítať jeho (zlý?) úmysel.. a keď idem autom, nekukám po krásnych psoch s obojkami.. vlastne ani po tých škaredých bez obojkov.
@adusqabb - sorry, nedá mi to... ale popri láske k zvieratám by si si mala vypestovať aj lásku k materinskému jazyku - "vizerá biť..." - "kto chce psa BIŤ, palicu si nájde"
A teraz ja pár otázok:
1. ako pri jazde z auta zistím, že je očkovaný? (keby bol alebo aj nebol, aký to má význam?)
2. vrtí chvostom - ako pri jazde z auta zistím, že je priateľský a nie besný?
3. ako zistím pri jazde z auta, aký úmysel má bezdomovec (a čo ak to nie je bezdomovec... čo ak je ten pes jeho... atď.)
4. ideš v aute, za tebou kolóna ďalších áut, ale ty uvidíš pri ceste psa, ktorý je ASI očkovaný, ASI zdravý, ASI priateľský, ide k nemu bezdomovec ASI so zlým úmyslom, tak dupneš na brzdu, aby si psa zachránila... porozmýšľaj...
no ale ja som to myslela tak ze ak by bolo vidno ide k nemu uz vidis ze ho za krk chyta a pod proste ze by bolo vidno ze mu chce ublizit a pomenovanie bezdomovec moze byt aj niekto iny (nieco ) bezdomovec bolo len prve co ma napadlo
Boze to je situacia ktora ma napadla prva moze to byt aj v inej situacii tu je podstatne co spravis a nie moje slova tu opravovat ale zamyslit sa nad tym ci by som mu pomohol alebo ho nechal na pospas osudu
boze tu nejde o situaciu a to auto boha nezblaznite sa vsetci tu toto forum bolo zalozene aby som vedela aky ludia su a napriek tomu tu vsetci riesite situaci cest vinimkam
@adusqabb Naozaj trochu neštastný príklad, v tom súhlasím s komentom @6.
Ale chápem kam si tým asi mierila, asi ti ide o to, či by bol ten pes niekomu ľahostajný alebo by niečo urobil.
Ja mám psov veľmi rada, takže ak by som videla, že niekto ubližuje/chystá sa ublížiť psíkovi, asi by som nejako zareagovala. Neostala by som ľahostajná.
@adusqabb - načo potom dávaš dokopy také nezmyslené modelové situácie... mala si položiť jednoduchú otázku, kto pomôže psovi, ak by mu hrozilo nebezpečenstvo... a nie tu štylizovať takéto bájky...
@adusqabb - ajhľa... a predstav si, že aj môj... narodil som sa v Brne, dokonca som tam aj študoval Bývaš na SK? Chodíš do slov. školy? Učíš sa v slovenčine? Tak prečo nepíšeš česky? Dysgrafia? Dyslexia?
Nolo by mi ľúto psíka...Ale tak fakt netuším, čo by som urobila. Asi nič, nemala by som odvahu. Čo keby ten bezdomovec nakoniec zmlátil aj mňa? Myslím, že strach by v tej situácii zvíťazil nad dobrým úmyslom.
jasne vyskocim z auta zablokujem celu dopravu a vrhnem sa za /pravdepodobne ozbrojenym-usudzujem z otazky/ bezdakom aby radsej prizabil mna ako nejakeho psa. no uz ma vidis.
zrejme si ho ani v tej rychlosti nevsimnem. ale nemam rada ked pes caka na kraji cesty a ked vidi ze ide auto chce prejst na druhu stranu.:´( je to zle lebo brzdis jak blazon ty za tebou mozno ani nevedia preco a ked to neubrzdis tak ho chudaka mozes aj nabrat! mooooc smutne ze sa psy motaju pri ceste!
Pokial ten pes nepatrí medzi mojich štyroch alebo psa ktorého poznám, tak na to *ebem. To ako keby som sa ťa spýtal že :
Ideš po ulici a vidíš dievča ktoré plače. Príde k nemu chlapec očividne so zlým úmyslom. Ty vybehneš a spravíš tam vysúpenie. A nakoniec sa ukáže že spolu chodia a on ju chcel len utešiť. Inak jazdím len motorkou auto nemám , a na motorke si sotva všimneš v tej rýchlosti psa, nieto ešte bezdomovca čo splýva s pozadím. xDD Tak toľko k tomu.
@salora - Si mi zobrala z úst. Ešte lepšie je keď tí dnešní EMO tínedžeri píšu vetu : " Ti nebuď namislený" a "Bi som ty jednu vilepila" xDDD
@adusqabb - odpusti si láskavo to bohovanie a ak chceš rozumné odpovede, pokladaj rozumné otázky... a hlavne na otázky odpovedaj, pokiaľ chceš diskutovať. Doslovne? Tu sa nik nebude zamýšľať a uvažovať, ako to ty vlastne myslíš, keď to napíšeš úplne inak...
skusim zmenit situaciu ktora je nepravdepodobna... takže som chlap (lebo ako žena by som zrejme dostala do drzky), ktory je peso na ulici (lebo z auta ani chuja neuvidim na znamku) a uvidim ako niekto (ci už bezdomovec alebo hociaky tiran) bije (priamo ho bije a nie len ide k nemu) psa (je jedno akeho)... vtedy by som sa do neho pustila...
@sandy114 no takato situacia je uz o mnoho realnejsia a urcite sa da na nu skôr reagovat ako na tu co bola na zaciatku a reagval by som asi nejako podobne ako ty , no aj ja by som mozno dostal po hube co uz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
A teraz ja pár otázok:
1. ako pri jazde z auta zistím, že je očkovaný? (keby bol alebo aj nebol, aký to má význam?)
2. vrtí chvostom - ako pri jazde z auta zistím, že je priateľský a nie besný?
3. ako zistím pri jazde z auta, aký úmysel má bezdomovec (a čo ak to nie je bezdomovec... čo ak je ten pes jeho... atď.)
4. ideš v aute, za tebou kolóna ďalších áut, ale ty uvidíš pri ceste psa, ktorý je ASI očkovaný, ASI zdravý, ASI priateľský, ide k nemu bezdomovec ASI so zlým úmyslom, tak dupneš na brzdu, aby si psa zachránila... porozmýšľaj...
no ale ja som to myslela tak ze ak by bolo vidno ide k nemu uz vidis ze ho za krk chyta a pod proste ze by bolo vidno ze mu chce ublizit a pomenovanie bezdomovec moze byt aj niekto iny (nieco ) bezdomovec bolo len prve co ma napadlo
Boze to je situacia ktora ma napadla prva moze to byt aj v inej situacii tu je podstatne co spravis a nie moje slova tu opravovat ale zamyslit sa nad tym ci by som mu pomohol alebo ho nechal na pospas osudu
to je smutné
boze tu nejde o situaciu a to auto boha nezblaznite sa vsetci tu toto forum bolo zalozene aby som vedela aky ludia su a napriek tomu tu vsetci riesite situaci cest vinimkam
Ale chápem kam si tým asi mierila, asi ti ide o to, či by bol ten pes niekomu ľahostajný alebo by niečo urobil.
Ja mám psov veľmi rada, takže ak by som videla, že niekto ubližuje/chystá sa ublížiť psíkovi, asi by som nejako zareagovala. Neostala by som ľahostajná.
boze tak si predstav ze vidis ako donho kope a mna zaujima co by si spravil
konecne niekto kto pochopil preco toto forum vzniklo a je od teba krasne ze by ti to nebolo jasne aspon jeden dobry clovek je tu
reakciaaku by som u teba cakala ja osobne by som reagovala rovnako
tak si to predstav ak by si si to vsimla ako by si reagovala
a este nieco moj materinsky jazyk je cestina
...konecne som sa dneska pozriadne zasmial
no mozem za to moje napady kissing_heart:
no pekne je ze by si sa mu snazila pomoct ale ak by si ho presla no dobre aspon by si to skusila a to je od teba pekne
dnesny ludia su svine co ty vies
boha predstav si ze by si sa prechadzal a videl by si psa v takejto situaci ako by si reagoval
ja si budem robit cio chcem
ak by ti to bolo luto co ja viem aj tak si dobry clovek podla mna urcite
Ideš po ulici a vidíš dievča ktoré plače. Príde k nemu chlapec očividne so zlým úmyslom. Ty vybehneš a spravíš tam vysúpenie. A nakoniec sa ukáže že spolu chodia a on ju chcel len utešiť. Inak jazdím len motorkou auto nemám , a na motorke si sotva všimneš v tej rýchlosti psa, nieto ešte bezdomovca čo splýva s pozadím. xDD Tak toľko k tomu.
@salora - Si mi zobrala z úst. Ešte lepšie je keď tí dnešní EMO tínedžeri píšu vetu : " Ti nebuď namislený" a "Bi som ty jednu vilepila" xDDD
bezcitny chuj k tomuto ti viac nepoviem
@salora nie vidis znamku boha musite bit az taky doslovny