Ake dobrodruzne zamestnania pravdepodobne spojene s cestovanim vam napadaju? Za predpokladu ze vobec nie ste viazani lokalitou a vlastne nicim inym, viete po anglicky, mate dobru fyzicku kondiciu a dobrodruznu povahu, no praca by mala byt ako-tak dobre platena. Takze nie nieco uplne basic ako zbieranie jahod a podobne.
Zatial sa mi najviac pozdava praca tour guide na vyletoch po europe a svete, prihlasila som sa do dvoch firiem na sezonu 2020. Viete este o niecom podobnom? Dalej urcite letuska, no nenasla som ziadnu nie nizkonakladovu aerolinku ktora by mala v mojom okoli momentalne hiring. Napada mi este praca na nejakej vyletnej lodi, viete ako sa k niecomu takemu dostat, no idealne aby to nebola vyslovene praca casnika? Uvitam uplne akekolvek napady, moze to byt hocikde na svete na hociako dlho.
U teba jedine letuška, keďže si aj sama spomínala že veľmi rada lietaš a nevieš si bez toho predstaviť život. Ale tak keď teraz nikde nerobia hiring tak škoda, ale mala by si to určite skúsiť.
Ináč potom asi tiež len ten tour guide. Neviem, keď mi dačo ešte napadne tak napíšem.
viem,ze tour gides v Bubo travel su najscestovanejsi ludia na slovensku a majitel presiel kazdu(!) krajinu na svete
maju celkom zaujimavu anketu na vyplnenie,ak mas zaujem tam robit presne je to taka cestovka a dobrodruznymi tripmi
Takze uz sa ti letuska pozdava? Inak uvazujem presne podobny stylom, len by som rozhodne nechcel byt "otrokom" a to v tom zmysel, ze sa trochu obavam, ci si nieto ako letuska, alebo clovek pracujuci na vyletnej lodi cestovanie vobec uzije. Pride mi, ze pocas tej cesty musi byt clovek stale v "strehu", logicky, je to jeho praca a potom sa tam asi ani moc nezdrzi a idem zas niekam. A plus zrejme chodia stale to iste dookola. Ale to je mozno len moja predstava, ktora moze byt samozrejme mylna.
Takze mne osobne sa pozdava viac praca, ktora sa nutne nespaja s cestovanim, ale cloveku to cestova vlastne nebrani. Zopar pozicii v IT je mozne takto vykonavat urcite, myslim, ze aj uz spominany marketing, aj nejaky grafik, prekladatel, A mozno ani ten guide by nemusel byt zly, hlavne nejaky UIMLA guide, je nieco co by ma tiez asi lakalo. A hlavne si myslim, ze takto je najlepsie fungovat ako freelance a nie byt zamestnany. Ale, to je asi vsetko vec vkusu.
Ja nechapem uplne ako to digitalne nomadstvo funguje. Predstavujem si cestovanie a urcite v tom nie je zapojene aj SEDENIE NA PLAZI A PROGRAMOVANIE alebo hocijaka ina rozumova cinnost mne to proste nejde dokopy nijak raz. Ked cestujem, tak chcem mat len pokoj a zazitky, nic viac.
Keby som tuzila po cestovani, urobila by som to tak, ze by som robila cokolvek co najlepsie zaplatene po dobu napr pol roka, potom dala vypoved a za nasetrene cestovala. A po cestovacke znova praca na nejaky cas a znova cestovanie. Takto funguju mnohi freelancers v IT.
neviem, ci moje povolanie hudobnika je dostatocne dobrodruzne, ale cestujem v ramci neho vacsiu cast roka, nie som teda viazany lokalitou, platia mi za to a ani neviem anglicky
@willbebetter ono to skor funguje tak ze si nejaku dobu (mesiac, dva mozno) na jednom mieste v nejakej krajine, potom zase na dalsom.. ja si to uplne viem predstavit, pretoze casto ked cestujes najma v teplych krajinach a si tam na dlhsie tak ani cely den nemas tolko co robit. Ked som bola na tyzden pracovne v barcelone v pobocke nasej firmy to bolo uplne top ze cez den som bola v kancli a pracovala lebo aj tak prazilo slnko atd.. a o tej stvrtej som sla pekne na plaz, do mesta, spoznavat tu krajinu a tak.. akurat ked nemas office tak proste ides niekam do kaviarne napr kde ten den sedis alebo u seba na airbnb si a tak dalej.. si tam trebars par tyzdnov a ked ta to nudi ides inam. Ja by som tak mega rada fungovala
Tiež som išla odporučiť BUBO, tam fungujú na pomerne voľnej nohe takže si môžeš vybrať koľko chceš pracovať... (koľko zájazdov zoberieš) takže to môžeš kombinovať aj s obyčajnou prácou. Poprípade ak by ťa toto nadchlo môžem ťa odporučiť kamarátovi čo má mega kreatívnu cestovku, tam by sa ti to určite pozdávalo!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Zatial sa mi najviac pozdava praca tour guide na vyletoch po europe a svete, prihlasila som sa do dvoch firiem na sezonu 2020. Viete este o niecom podobnom? Dalej urcite letuska, no nenasla som ziadnu nie nizkonakladovu aerolinku ktora by mala v mojom okoli momentalne hiring. Napada mi este praca na nejakej vyletnej lodi, viete ako sa k niecomu takemu dostat, no idealne aby to nebola vyslovene praca casnika? Uvitam uplne akekolvek napady, moze to byt hocikde na svete na hociako dlho.
Ináč potom asi tiež len ten tour guide. Neviem, keď mi dačo ešte napadne tak napíšem.
Plus teren vacsinou nie je o cestovani ale o tom, ze sa mrdas niekde po poli tot za dedinou a hrabes v hline.
maju celkom zaujimavu anketu na vyplnenie,ak mas zaujem tam robit presne je to taka cestovka a dobrodruznymi tripmi
Takze mne osobne sa pozdava viac praca, ktora sa nutne nespaja s cestovanim, ale cloveku to cestova vlastne nebrani. Zopar pozicii v IT je mozne takto vykonavat urcite, myslim, ze aj uz spominany marketing, aj nejaky grafik, prekladatel, A mozno ani ten guide by nemusel byt zly, hlavne nejaky UIMLA guide, je nieco co by ma tiez asi lakalo. A hlavne si myslim, ze takto je najlepsie fungovat ako freelance a nie byt zamestnany. Ale, to je asi vsetko vec vkusu.
Keby som tuzila po cestovani, urobila by som to tak, ze by som robila cokolvek co najlepsie zaplatene po dobu napr pol roka, potom dala vypoved a za nasetrene cestovala. A po cestovacke znova praca na nejaky cas a znova cestovanie. Takto funguju mnohi freelancers v IT.