ahojte,som studentka a popri studiu som si zacala privyrabat a chcela by som sa Vas opytat,ci mozem prekrocit rozsah pracovneho casu o par hodin tyzdenne,ktory mam uvedeny v dohode?Lebo pracujem v odbore,ktory studujem a vybavila som si aj zaroven ako pr
záleží od zamestnávateľa či ti hodiny navyše vyplatí mimo zmluvu (tých pár hodín odpracuješ načierno) prípadne jeden týžden odrobíš menej aa iný viac, tak ti tie hodiny prenesie do iného týždna a je to
zamestnávateľ by ti ale nemal do výplatnej pásky udávať vyšší počet hodín mesačne, ako je povolené, lebo z toho fakt môže mať problém. ale ak ty chceš robiť viac, a on je ústretový, tak ti pokojne môže napísať maximálny odpracovaný čas, a rozdiel, ktorý nadrobíš, ti uvedie ako nejaké "bonusy". proste dá sa to obísť, ale vopred sa na to opýtaj. toto je podľa mňa výhradne vec vzájomnej dohody.
len si potom daj pozor, aby si za rok neprekročila maximálnu nezdaniteľnú čiastku, aby si nemusela z toho platiť daň
+ týždenný počet hodín je podľa mňa úplne bezpredmetný, keď jeden týždeň budeš robiť 40 hodín a druhý 0 hodín a suma hodín za celý mesiac nebude vyššia ako je maximum, čo je pre brigádnika tuším 80h, tak je to jedno.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
zamestnávateľ by ti ale nemal do výplatnej pásky udávať vyšší počet hodín mesačne, ako je povolené, lebo z toho fakt môže mať problém. ale ak ty chceš robiť viac, a on je ústretový, tak ti pokojne môže napísať maximálny odpracovaný čas, a rozdiel, ktorý nadrobíš, ti uvedie ako nejaké "bonusy". proste dá sa to obísť, ale vopred sa na to opýtaj. toto je podľa mňa výhradne vec vzájomnej dohody.
len si potom daj pozor, aby si za rok neprekročila maximálnu nezdaniteľnú čiastku, aby si nemusela z toho platiť daň