Dokázali by ste fungovať vo vzťahu, kde toho druhého drží len to, že Vás nechce stratiť?
V skratke : dáte sa dokopy s jedným z najlepších kamarátov akých ste mali a zistíte, že on/ona je s Vami iba preto, aby o Vás ako o osobu, ktorá je preňho dôležitá neprišiel/a. Ak by si bol/a istý/á, že o vás ako o kamarátku nepríde, rozídete sa. Má Vás r
Mal som, 3 krat sme sa rozisli a ani raz to nebolo lepsie. Nemilovala ma, len bola so mnou preto, lebo vedela, ze lepsi sa tazko bude hladat. Teraz som spokojny, uplne spokojny s novou frajerkou, s ktorou je vsetko tak ako ma byt.
NECHAJ TO, SKONCI TO, len ta to obmedzuje. Nech si najde tiez niekoho, kto s nou bude pre ten isty dovod, ty si najdi niekoho, kto bude s tebou pre ten isty dovod preco si ty s nou.
@pavlinkaa v podstate sme sa už takmer rozišli, ale on nechcel práve preto, že on ma chce mať rád, že čo ak ma začne mať rád a čo potom ak už nebudeme spolu...tak ďakujem za názor...
za všetky NIE tiež ďakujem, ak by sa mi toto nestalo, tiež by som rozhodne povedala NIE, no človek nevie ako sa zachová kým nie je v takej situácii...ale samozrejme nevyvraciam vaš názor
@chef asi som zle postavila prvý koment, ja som tá ženského rodu rozdiel asi bude v tom, že on so mnou nie je preto, že lepšiu už nenájde, ale preto, že v zrejme v jeho živote hrám až takú úlohu, že radšej so mnou bude vo vzťahu ako by mal o mňa prísť...dosť odveci keď to tak píšem a neviem nad čím meditujem ...
@chingula zdieľam tvoj pocit, je to o ničom zistenie...ako to chceš riešiť ty ?
skôr nie..pretože ak neni láska rovnakým dielom opútovaná nastáva disharomonia je to v prdely. (Pokial nemáš ešte niekoho, kto opútuje, ale to je nepravdepodobné)
@dietakvetov sry, nezalezi na rode ale na podstate.... stale plati to co som povedal a
"že v zrejme v jeho živote hrám až takú úlohu, že radšej so mnou bude vo vzťahu ako by mal o mňa prísť"
je to iste co som tvrdil Ako povedal @vanellus , pride disharmonia, ktoru uz ty mas a je to zle... zober si, ze tento clovek sa vo vztahu nezmeni, pretoze ludia maju byt tendenciu but byt rovnaki, alebo ochladnut. A ak planujes s nim seriozny vztah (svatba, deti), chces mat tento pocit do konca vasho spolocneho zivota???? Chcem si klast tieo otazky stale? NECHCES
Bohuzial, zivot je boj a to plati aj o vztahoch. Udrziavat vztah je pekne, mile, hrdinske a principialne spravne... ale, robi ta to nestastnou. tak konaj. Si mlada, povedz mu ze ti to je luto, ale toto ti vadi a hladaj dalej.
Podobný vzťah mali moji dvaja kamaráti, akurát že ona bola s ním len preto, lebo o neho nechcela prísť. A teda, ako tretia osoba-pozorovateľ, môžem povedať, že na konci sa akurát obaja trápili... Než sa odhodlal ukončiť to.
Takže rozhodne by som s ním nezostala. Hneď po takomto zistení by nasledoval break up.
@chef práve si zodpovedal všetko čo som mala na mysli takéto otázky si nechcem klásť, pretože už teraz si ich kladiem v podstate stále...vďaka za názor
@thiness tak myslím, že toto je úplne rovnaké ako to, čo sa mi teraz deje...myslím, že ani ja by som nebola šťastná v tomto vzťahu s pocitom, že nie je on...len rozísť sa je tak strašne ťažké, keď ho mám tak príšerne rada, ale tak nič netrvá večne...vďaka za názor
ja som to ukončila po polroku a ťahala som to pár mesiacov presne kvôli tomu.. koniec neľutujem, ostali sme kamarátmi. aj keď som si strašne zvykla na rôzne prejavy lásky k nemu (kamarátskej) a teraz mi to je už blbé dať mu, napríklad, pusu :/ ale radšej to skonči, je to len trápenie taký vzťah
@dietakvetov riešiť?? chodili sme spolu síce ešte pred 2 rokmi ale ja ju stále lúbim. stále spolu chodíme von a ona je s tým úplne v pohode. pochybujem, že aj ja niekedy budem :/
@zuzusqua s tým nemôžem nesúhlasiť, ale na druhej strane si zas ja myslím, že po niektorých veciach, ktoré sa stali je ťažké ostať iba priateľmi...niekedy to nejde...
@chingula myslím, že tak isto by to vyzeralo iba u nás, len s tým rozdielom, že aj keď ho ja nechcem stratiť tiež, pre mňa bude ľahšie ak sa nebudeme vídať...pre teba to musí byť viac ako ťažké stretávať sa s ňou iba ako kamaráti, keď stále je tam láska z tvojej strany ...
Ťažko povedať... ako sa poznám, asi by som nebola dosť rozhodná a hoci by som vedela, že to takto nepôjde ďalej, zostala by som v tom vzťahu (hlavne, ak by on povedal, že sa to možno zmení - nejaká moja časť by vedela, že je to blbosť, ale iná by tomu chcela veriť). Potom by sa agónia ďalej zhoršovala do chvíle, kým by to jeden z nás už nezniesol (prípadne jednému z nás neprišla do cesty nová osoba) a neskončil to. A potom by som si búchala hlavu o stenu, že som to mala urobiť už dávno, pretože ako je naznačené v @7 , ono by to proste malo do seba zapadnúť pomerne hladko a prirodzene. Nie je síce vždy všetko ružové, ale ak ten vzťah skutočne chce len jeden z dvojice, tak to už je trochu priveľa.
najlepšia kamarátka je najlepšia kamarátka nie? aký je rozdiel medzi "chodiť s niekym" a "byť najlepší kamarát" ?? nemal by medzi tým byť žiadny rozdiel
ja som sa zamilovala, on ma mal rád. čoskoro to vôbec nešlo. tak sme všetko ukončili. je to už sedem mesiacov a ja som stále mimo. a on snáď šťastný. alebo aspoň šťastnejší ako keď som bola v jeho živote.
@filipkoo tak to si dovolím oponovať, pretože podľa mňa v tom rozdiel je...cítim ten rozdiel...pokiaľ som bola najlepšia kamarátka, vedela som o všetkom, o tom kto sa mu páči napríklad, vedela som vždy, že je úprimný...a tým, že sme sa posunuli do vzťahovej sféry, tak sa to zmenilo všetko...už si nie som ani až taká istá, že je úprimný, pretože mi nehovorí celú pravdu...najideálnejšie by bolo chodiť s niekým, kto je zároveň najlepší kamarát, to už je iná vec, lenže problém nastáva vtedy ak jeden chce ostať iba najlepším kamarátom a druhý chce byť zároveň aj partnerom..ako v mojom prípade...snáď si pochopil ako tento rozdiel vnímam ja ...
@meredithgrey a môžem sa spýtať či ste ostali kamarátmi alebo to už nešlo z tvojej strany? pretože myslím, že ja by som sa už po tom všetkom nevedela opäť vrátiť do pozície ,,iba" kamarátky ...
@dietakvetov rozumiem, ja som chcel povedať, že by medzi tým nemal byť rozdiel. Keď už s niekym chodím, tak by mala byť pre mňa najvyššou prioritou. Ešte vyššia úroveň ako najlepšia kamarátka. Každý to inak berie ...
@dietakvetov my sme ukončili akýkolvek kontakt.lebo ja som nedokázala počúvat ako si raz jednu vezme..ani podobne veci, bola som sebecka, ale velmi to bolelo . problem je len v tom, ze teraz ked sa ignorujeme to boli rovnako.a pre neho bolo problemom to, ze som ho lubila, nevedel sa s tym "vyrovnat".
@meredithgrey chápem to, myslím, že tak skončím aj ja...na jednej strane si to neviem bez neho predstaviť, ale na druhej by som sa nevedela tváriť ako kamarátka, keď to cítim inak a zabudnúť na všetko, čo bolo...neviem čo je horšie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
A možno je to tak aj fajn.. časom sa zamiluje a vydrží ten vzťah dlho. No neviem..
a ten findout je dost napicu pocit :/
NECHAJ TO, SKONCI TO, len ta to obmedzuje. Nech si najde tiez niekoho, kto s nou bude pre ten isty dovod, ty si najdi niekoho, kto bude s tebou pre ten isty dovod preco si ty s nou.
@chef asi som zle postavila prvý koment, ja som tá ženského rodu rozdiel asi bude v tom, že on so mnou nie je preto, že lepšiu už nenájde, ale preto, že v zrejme v jeho živote hrám až takú úlohu, že radšej so mnou bude vo vzťahu ako by mal o mňa prísť...dosť odveci keď to tak píšem a neviem nad čím meditujem ...
@chingula zdieľam tvoj pocit, je to o ničom zistenie...ako to chceš riešiť ty ?
"že v zrejme v jeho živote hrám až takú úlohu, že radšej so mnou bude vo vzťahu ako by mal o mňa prísť"
je to iste co som tvrdil Ako povedal @vanellus , pride disharmonia, ktoru uz ty mas a je to zle... zober si, ze tento clovek sa vo vztahu nezmeni, pretoze ludia maju byt tendenciu but byt rovnaki, alebo ochladnut. A ak planujes s nim seriozny vztah (svatba, deti), chces mat tento pocit do konca vasho spolocneho zivota???? Chcem si klast tieo otazky stale? NECHCES
Bohuzial, zivot je boj a to plati aj o vztahoch. Udrziavat vztah je pekne, mile, hrdinske a principialne spravne... ale, robi ta to nestastnou. tak konaj. Si mlada, povedz mu ze ti to je luto, ale toto ti vadi a hladaj dalej.
Takže rozhodne by som s ním nezostala. Hneď po takomto zistení by nasledoval break up.
@thiness tak myslím, že toto je úplne rovnaké ako to, čo sa mi teraz deje...myslím, že ani ja by som nebola šťastná v tomto vzťahu s pocitom, že nie je on...len rozísť sa je tak strašne ťažké, keď ho mám tak príšerne rada, ale tak nič netrvá večne...vďaka za názor
a podla mňa platí že priateľstvo má vačšiu cenu ako vzťah
@chingula myslím, že tak isto by to vyzeralo iba u nás, len s tým rozdielom, že aj keď ho ja nechcem stratiť tiež, pre mňa bude ľahšie ak sa nebudeme vídať...pre teba to musí byť viac ako ťažké stretávať sa s ňou iba ako kamaráti, keď stále je tam láska z tvojej strany ...
no niekedy to nejde ale ja by som to navrhla a aspoň by si zistila či mu to tak vyhovuje alebo či to bez seba vydržíte
ale možno časom
No kamarátstvo je väčšie ako láska...No byť zaľúbený
Uvidíš časom...ak by to nesmerovalo nikam...tak rozhodne nie....