Ahojte!
možno to vyznie dosť blbo ale mňa to naozaj zaujíma....je niekde v zákone dané, do koľkej môžu byť teenagery pod 18 ale nad 15 vonku??? pretože otec mi hovorí, že by som mala byť max. do desiatej byť doma, pretože potom keby ma chitila políci
tak teraz dokedy????lebo minule mi otec volal o polnoci a že už je neskoro...a ževraj mu šlo len o to aby z toho nemali prúser oni..tak teraz fakt neviem či to bola pravda alebo som mu chýbala...
"Podľa novely zákona učitelia, riaditelia škôl, lekári a policajti museli obci povinne nahlasovať popíjanie mladých, ktorí ešte nemajú 18 rokov. Rodičia mali za pitie dieťaťa platiť tisícku, ak by sa popíjanie opakovalo, obec mala mladistvému zakazovať chodiť do reštaurácií a na iné miesta, kde sa podáva alkohol. Maloletí do 15 rokov mali mať po 21:00 zakázaný vstup do barov a krčiem bez dozoru zákonných zástupcov."
@11 to je písané ako žepodľa tej novely zákona maloletí sa mali správať tak a tak, lenže vtedy ešte nebola schválená. V platnosti je od mája tohto roku.
ja budem mat v decembri 16 a mozem byt vonku...vzime hm do piatej siestej..ked je tma, ja nemam co robit doma.. a v lete maxim do osmej siedmej myslim, tak sa nestazujte...
* Maloletí, teda deti do 15 rokov, môžu reštauračné zariadenia navštevovať len od 5.00 hod. do 23.00 hod. a to len v sprievode rodiča alebo zákonného zástupcu. V nočných kluboch nemôžu byť vôbec. Výnimku môže povoliť starosta.
* Mladiství, teda deti od 15 do 18 rokov, môžu byť v nočnom bare po 23.00 hod. len v sprievode rodiča.
@20 po 18 ti nemajú právo zakazovať....teda je pravda že stále sú tvoji rodičia ale zákonom je dané, že dokiaľ študuješ, musia sa o teba starať nech aj akokoľvek neposlúchaš...
hmm a co ja mam..mam 17 a pol..a mama mi o 19tej vola nech idem domov..obcas mi dovoli byt "az" do 21vej..:/ takze hmm je to nahlavu..ale aj tak som rada aj zato..bo aj tak sa bojim potme chodit po ulici-ci uz sama alebo s niekym..bo mam zle skusenosti..
tak kedze byvam na dedine, tak mi idu blbo busy..a aj ked chodievam von tak maximalne raz do tyzdna, aj to uz prehanam, tak aj tak musim byt doma o 21:00..ale osm rada...nepotrebujem byt dlhsie, aj ked kamosky ma volaju dlhsie, ale zatial mi to vyhovuje, horsie bude ked budem chciet ist na nejaku diskoteku a tak...ale aj tak uz sa vsade iba huli..
mari sa mi ze bolo daco prijate co upravuje dokedy moze byt mladez vonku no hlavne v podnikoch a pod no jedine zeby si bola s osobou starsou ako daky limit ale v dakom pripade je to ze tu osobu musia schvalit rodicia ale prestne si tu vyhlasku ci co to je nepamätam
ja mam dobru reputaciu u rodicov takze tak do pol dvanastej samozrejme nechlastam vonku ani nehulim... takej prizemnej inteligencie som este nedosiahol
lol ja bývam nadedine a chodim domu kedysami zasce... policajtit am aj tak policajti enchodia iba ked je nejaka bitka... a to už volaju rovno mne čiotom neco neviem... kedže dedinka ma 300 obivatelou ...a ja už 5x napolicii XD
no ja môžem byť len do deviatej, a to pritom ani nepijem ani nefajčím ani nič, tak nechápem prečo nemôžem byť dlhšie...ale ako vidím sú na tom aj horšie ako ja takže asi začnem byť rada že to je aspoň tak ako to je...
hmmm .. ale nestazujte sa .. ja cez tyzden mozem byt do 7 a to mozem ist len na hod. napr. ked pojdem o 4 tak o 5 domof....a v piatky soboty mozem do 9.... mam 16 takmer no a je mi fajn ... fakt faaaaaajn
no taqze kym som nemala psa mohla som byt do 21:30 a teraz taq aby bol ,,pes vyvenceny,, a kedze on sa zvykne pytat kolo osmej o pol osmej musim byt doma ale potom mozem ist s nim vonku taq do tej desiatej cca
do 15 rokov do 21:00 v krcmach a podobnych podnikoch popripade s osobou starsou ako 18 rokov..von mozu byt do 22:00. A nechapem preco sa rodicia toho boja ved policia akurat dovezie domov dieta a rodicia si ho prevezmu...a nic sa nedeje ..ziadny zapis nic podobne...ked nieje triezvy a ma pod 18 tak to je uz ina rec...
ja mam 15 rokov...rodicia mi rozviedli...uz 9 mesiacov chodím s chaIanom (21)...aIe mama ma nepusti nikde...ze vraj otec ju poda, ze aj moj frajer aj mama by maIa ist do basy...mama nerobi stym nic, Iebo brat zije u otca a nechce, aby otec zakazaI jej ho videt....pomozte mi...takto uz daIej nemoze ist :/
No jasné šak by mali prijať zákon, že po zotmení nikto pod 18 nesmie byť vonku a dospelí do osmej a budeme tu jak v policajnom štáte nie?
Ja si myslím, že je na rodičoch ako sa starajú o deti a zdravý rozum dá, že decká pod 15 rokov nemajú čo po nociach chodiť po krčmách. Nad 15 by to malo byť na rodičoch, je to o dôvere, mňa naši púšťali dlho keď sme šli s partiou, lebo vedeli že dajú na nás baby pozor, teraz mám už 20 a aj keď môžem už dva roky chodiť kam chcem tak rodičom poviem kam idem a s kým aby sa nebáli, to je podľa mňa správne..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
A kedze chodim cez okno nikto nevie ze som niekde bol
* Mladiství, teda deti od 15 do 18 rokov, môžu byť v nočnom bare po 23.00 hod. len v sprievode rodiča.
teda nie ohladne vychadzok,ale v inych dolezitejsich veciach...
Ja si myslím, že je na rodičoch ako sa starajú o deti a zdravý rozum dá, že decká pod 15 rokov nemajú čo po nociach chodiť po krčmách. Nad 15 by to malo byť na rodičoch, je to o dôvere, mňa naši púšťali dlho keď sme šli s partiou, lebo vedeli že dajú na nás baby pozor, teraz mám už 20 a aj keď môžem už dva roky chodiť kam chcem tak rodičom poviem kam idem a s kým aby sa nebáli, to je podľa mňa správne..