nie ak je domena volna neporusujes ziadne autorske prava...napr. firma Mabel je na slovensku 3 zaregistorvana v obch. registry a kazda firma sa zaobera niecim inym...takze ak by si bol firma pawlo co predava oblecenie s domenou .sk a druha firma pawlo.com by predaval tiez oblecenie myslim, ze tam moze byt daky spor...
@1 hajzelodkosti - Takže teoreticky pokiaľ nepredávame rovnaký produkt alebo neposkytujeme rovnaké služby tak môžu byť rovnaké mená? A nijak to neporušuje či už slovenské alebo medzinárodné zákony? Tak som to pochopil...
@2 uxo - a nevieš mi povedať kde na internete by som našiel databázu patentovaných mien? registrovaných obch. značiek - či už svetových alebo slovesnkých??
www.upv.sk - urad priemyselneho vlastnictva (cize aj ochranne znamky su tam)
autorske prava sa vztahuju na dielo, "nazov webu" nie je dielom, ak by si okopiroval cele texty knihy, webu, obrazky a pod, vtedy porusis autorske prava...
nazov webu nie je povazovany za dielo, cize autorske prava nemaju NIC s nazvami domen...
tyka sa to inych zakonov, skor neopravneneho pouzivania znacky, nazvu... i ked nepredpokladam ze by si mal s tym problem, zaregistrovat si to mozes, obzvlast napr. pawlodesign.sk nema nic s pawlo.com... resp. nemusi mat... pawlodesigns.co.uk a pawlodesign.sk su uz podobne. teoreticky ak by ta zazaloval, mohol by vyhrat...
ale nepredpokladam, ze by pawlodesigns.co.uk sa zaujimal o teba... keby si si zriadil web microsoftdesign.sk tak by s tym niekto problem mohol mat, "pawlodesigns" sa asi nepovazuje za az tak skvelu brutalnu nadnarodnu znacku, aby ti to robilo nejaky problem...
hmm tak napríklad bola kedysi stránka www.diablo3.com , na ktorej písali fanúšikovia o tejto hre a firma blizzard ktorá túto hru vtedy tajila nič nerobila ale po tom čo sa rozhodli že túto hru vydajú tak ju proste zobrali fanúšikom a namiesto toho im dali doménu www.diablofans.com ale myslím si že nikde nikto nikomu nič neplatil a v podstate je aj doména www.diablo3.cz a nikto nikoho nežaluje pretože im to je srdečne jedno... tak isto aj sa o tvoju doménu nebude na 100% nikto z veľkých firiem zaujímať
@6 ano je im to jedno lebo su to fan stranky a nijak natom nazarabaju, keby natom mene Diablo zarabali tak by im to velice rychlo zatrhli o to sa neboj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
@2 uxo - a nevieš mi povedať kde na internete by som našiel databázu patentovaných mien? registrovaných obch. značiek - či už svetových alebo slovesnkých??
autorske prava sa vztahuju na dielo, "nazov webu" nie je dielom, ak by si okopiroval cele texty knihy, webu, obrazky a pod, vtedy porusis autorske prava...
nazov webu nie je povazovany za dielo, cize autorske prava nemaju NIC s nazvami domen...
tyka sa to inych zakonov, skor neopravneneho pouzivania znacky, nazvu... i ked nepredpokladam ze by si mal s tym problem, zaregistrovat si to mozes, obzvlast napr. pawlodesign.sk nema nic s pawlo.com... resp. nemusi mat... pawlodesigns.co.uk a pawlodesign.sk su uz podobne. teoreticky ak by ta zazaloval, mohol by vyhrat...
ale nepredpokladam, ze by pawlodesigns.co.uk sa zaujimal o teba... keby si si zriadil web microsoftdesign.sk tak by s tym niekto problem mohol mat, "pawlodesigns" sa asi nepovazuje za az tak skvelu brutalnu nadnarodnu znacku, aby ti to robilo nejaky problem...