ja som ho videla. Uplne uchvacujuci film, ktory som vsak nedokazala svojim mozgom pochopit tak, ako to bolo potrebne. Raz ho hadam pochopim......tato stranka je podla mna vyborna a ta psychopatna hudba.... » www.donniedarko.com/...
ja zboznujem tento film a vsetky taketo podobne "psycho" filmy. podobny je aj svet podla leelanda, urcite si ho kuknite. ale donnie darko je vyborny. a ako som ho pochopila? je to dost zlozite, lebo vlastne frank doviedol donnieho, aby ho zabil, ale az potom, ako ho v minulosti zabil... dobre, asi ma nepochopite, lebo sama som sa v tom volako zamotala....
tak! konecne som to videal dufam ze sa niekto ozve k tomuto, chcem obnovit tuto temu, film ma neskonale zaujal, a chcem vedeit, ako ste ho pochopili, je tam vela malych detailov, a chcem vediet, ci donnie ked cital vo svojej izbe tu knihu, ci vlastne cital svoj pribeh buduci (a tu knihu napsiala babka smrtka)on tam na konci hovoril tusim, ze veri, ze to nie je len fikcia co cita, ale bola..., lebo toto som pochopila, ze svoj osud nemohol ovplyvnit a musel zomriet
ja ten koniec vidím tak že jemu bolo "predurčené" zomrieť a tým že nezomrel narušil akúsi kontinuitu času a skrátka sa musel vrátiť. potom aj sám asi pochopil že musí zomroeť a že je to tak lepšie. inak super postava je frank(ten zajac) on ho v postate zachrani pred smrtou ale zase keby ho nezachranil nezabil by ho.....to je ale super film musim si ho pozret uz som ho davno nevidel
no neze? aj sa si myslim, s tym zajom som este sa nepozastavila nad nim, skor nad tou babou starou, ael tiez musim si to este raz pozriet, odporucam pozriet aj STAY, je to dost chaosne spracovane, ale nieco na podobnu tematiku
Hm... trosku neskoro sice pisem (trosku dost) ale neda mi to nevyjadrit sa *in love* Donnie Darko je moj najoblubenejsi film (deli sa o prve miesto spolu s Fantomom opery z roku 2004), videla som ho.. hm... asi trikrat, myslim... Potom som si stiahla aj Director´s cut a viac veci sa vyjasnilo.
Suhlasim s Dsm-om, ja vidim koniec podobne... Tym ze Donnie nezomrel, ako to mal predurcene, narusil tu "kontinuitu casu", tym padom umrelo dost ludi teda (ratam jeho matku, sestru, Gretchen a toho Franka - zajaca) a aj sam pochopil, ze musi umriet, aby sa to vsetko dalo do poriadku... Mne to bolo uz celkom jasne po tom Director´s cut, Pomohli uryvky z knihy tej Babky Smrtky... Kazdemu odporucam - pozrite si to, ak mate radi psychologicke dramy s futuristickym zameranim
Vdaka ti, @Silenskaa (ona mi ho navrhla pozriet si
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Teraz uz mam aku taku predstavu o tom, o com to bolo...
Ale musim povedat, ze film to bol vazne uplne super, nehovoriac o tej hudbe ktora sa uplne ze dostala...
A ak sa k tomu pripocita este aj Jake Gyllenhaal(dufam ze spravne(A) tak sa vazne oplati...
Suhlasim s Dsm-om, ja vidim koniec podobne... Tym ze Donnie nezomrel, ako to mal predurcene, narusil tu "kontinuitu casu", tym padom umrelo dost ludi teda (ratam jeho matku, sestru, Gretchen a toho Franka - zajaca) a aj sam pochopil, ze musi umriet, aby sa to vsetko dalo do poriadku... Mne to bolo uz celkom jasne po tom Director´s cut, Pomohli uryvky z knihy tej Babky Smrtky... Kazdemu odporucam - pozrite si to, ak mate radi psychologicke dramy s futuristickym zameranim
Vdaka ti, @Silenskaa (ona mi ho navrhla pozriet si
ale ten soundtrack k nemu je super! Gary Jules - Mad world... a aj ten klip ja fajn