Niekde na nete som čítala, že jeden Jamajčan písal, že prosí všetkých Američanov, Európanov a etc., ktorí majú dredy, nech sa ich zbavia, lebo je to urážka ich náboženstva a kultúry. Niečo na tom bude.
Dredy sú super ..Aj by som si dala, keby sa to dalo rozpliesť. Ale nakrátko som už bola, a ďakujem už nikdy viac .. Takže aj keď by som ich chcela, tak neviem.. Možno niekedy
hej, niečo na tom bude...lenže keď ich má na hlave človek, ktorý ich nosí nie z presvedčenia, ale len preto že sa mu páčia, tak sa mi to nezdá správne..
@ chajka : čo je na tom nesprávne?.. to musíme mať všetko na sebe z nejakého presvedčenia? nemôžeš si nafarbiť vlasy, dať tetovanie, pirsing tunel alebo hocičo iné LEN TAK lebo sa ti to páči?
ak sa bojis daj si spravit len zopar ja idem mat asi jeden alebo dva mozno tri tenke zo spodnych vlasov v marci...ked sa mi nebude pacit odstrihnem a dorastie
pre jamajčanov ok, ale tuto radšej nie je to príšerné, pripomína mi to toho ujka čo má najdlhšie vlasy na svete, má z nich urobený jeden velký drdol a umýva si to raz za mesiac.. nehygienické
@mardzi93@james144 Preboha sorry ludia, to som sformulovala zle!! Ja som to myslela tak, že sa mi zdá nesprávne to z pohľadu náboženstva odsudzovať, keď to má niekto na hlave len preto, že sa mu to páči!! (pretože to bol jediný dôvod prečo som ich mala)
dredy sa mi strašne lúba....a keby sa mi chce tak si môžem dočasne zadrediť aj celú hlavu normálne iba háčik na háčkovanie a šikovnosť a človek môže amť nejaký ten týžden dredy a potom sa to rozčeše....teda spon mne sa ten jeden podaril ....
netvrdím, že sa to niekomu nemôže hodiť, ale keď vidím vlasy po pás a všetky do jedného zdredené, tak nechápem, ako toto mohol dakto svojim vlasom urobiť :/
@chocolate1@sajuri007 ak si dready umývaš, tak nie je dôvod aby sa tam nachádzali vši a zvieratká... je pravda, že sa tam časom usadzuje prach, ale nič také ako zoo tam nemusí byť
@chajka ak si ich už mala... o koľko sa mi skrátia vlasy,ak ich budem mať v dreadoch? asi tak o polovicu?
@mielikki vieš ako.. čím sú dready staršie, tým lepšie vyzerajú... a keď ich má niekto 5 rokov a vyššie, tak si to dáva stále prirábať a hneď ich má aj po pás
@teruskaone to je jedno! Ale keď vidím, ako super by to vyzeralo, ak by to bolo po pás a pekne rozpustené a nezamotané a je to v hentakom stave, tak je to priam frustrujúce A to nehovorím o tom, že ak by si to ten človek dal dole, tak ak by mal šťastie, tak mu z tých vlasov ostane tak polovica
@mielikki nemožeš to tak brať, veď možno keby nemá dready, tak ich ani také dlhé nemá, pretože by sa ten človek dal dávno ostrihať.... takže v nakoniec by mal polovičné vlasy tak či tak
presne ale tak viete ako sa hovorí vlasy koruna krásy.. hento je koruna doslovne, to si už možem dať na hlavu uterák a chodiť že mám turban a som turkyňa.. ale dready sú moc aj na mňa vždy mi to pripadalo nechutné
... ale viem si predstaviť nejakého týpka so znakom marišky, kvietkovanými gaťami a dreadmi.. preto som spomenula jamajku.. ale každopádne asi nie fuj tu nejde o zvieratká, ale o to ako sa pozerajú na teba aj druhí.. a keci o tom že druhých názor vás nemá čo zaujímať si nechajte
@rheia ja nemám pocit, žeby sa na človeka s dreadmi pozerali ľudia inak ako na človeka bez dreadov.. možno s väčším záujmom, ale nikdy som sa nestretla s tým, že by na neho nadávali.
Tak ako metalisti (a nielen oni) nosia dlhé vlasy, iní chodia dohola, tak niekto má dready..
@teruskaone tak ja ten pocit mám.. si zober takú babku na zastávke, určite sa bude pozerať ináč na človeka s tým čudom na hlave ako na "normálneho" resp. si pozri tuto tie reakcie typu "fuj"... áno, mám pocit, že ludia s dreadmi sú vnímaní inak
@rheia chceš tým povedať, že človek, ktorý má dready nie je normálny?
A ešte k tomu... viem, že si tu písala, že ťa netrápi názor, že niekomu nezáleží na názore iných... no v prípade týchto babiek, ktoré ohovárajú každého a pre všetko mi to jedno fakt je
@teruskaone ... nevidím tú vetu v ktorej by som spomenula, že sa stotožňujem s názorom "človek s dreadmi nie je normálny", a nepovedala som že ma netrápi názor, že niekomu nezáleží na názore ostatných, taktne som sa vyjadrila o tom, že občas by sme mali dať aj na názor druhých, keby sa každý riadil tým, že bude iný ako by to tu vyzeralo? a skupina babiek bola iba príkladom, ďalší si možeš pozrieť aj tu.. nájdu sa ludia, ktorým sa to nepáči.. a práve toto je názor aj tých iných, ktorý by sa mal brať do úvahy trošku.. nehovorím že teraz si to dajte všetci dole, iba som spomenula, že títo ludia sú vnímaní inak
@matusha Viem ze nie. Len som narazal na to, ze je pochopitelne ak to tu ludia neberu ako nejaku spiritualnu zalezitost, ktoru by "nemali nosit, lebo je to prejavom inej kultury / nabozenstva"
čo sa týka zvieratiek, tak pravdepodobnosť ich dostať je asi taká ako pri iných účesoch, je to úplne jedno. Ja som si dokonca dredy umývala aj každý druhý, tretí deň, aj keď sa vraví, že raz za týždeň..a vôbec im to neškodilo..
proste je to super, len je s tým oveľa viac starostí ako bez dredov, lebo ich treba háčkovať a stále sa o ne starať, nech z toho nevznikne nejaká guča, ale to hlavne ľudia s jemnými vlasmi.
@rheia ...určite sa bude pozerať ináč na človeka s tým čudom na hlave ako na "normálneho".... na toto som sa pýtala. No tak jasné, že niektorým sa to nebude páčiť, ale zas je tu aj niekoľko reakcií ako áno, určite áno.
Takže je to v tomto ohľade dosť diskutabilné. Koľko ľudí, toľko chutí, nemôžeme brať ohľad na každého.
A prečo by sme nemohli byť všetci iní? Každý by mal byť taký aký chce byť.
@teruskaone táto veta nedokazuje moje stotožnenie sa s tým.. každý je taký aký chce byť na luníku a tak to tam aj vyzerá.. vieš si predstaviť svet kde by si každý robil čo by chcel? lebo ja nie.. ale toto zase odbáčam od témy zase.. každopádne, mne osobne sa to nepáči, a nedala by som si to z dovodu, aby ma ludia neodsudzovali len z takéhoto chabého dovodu, že niečo také mám- to je celé
@rheia ale vyznelo to ako stotožnenie sa s tým... no dobre, nechajme to tak... ale ja nehovorím nič o tom že každý sa má SPRÁVAŤ tak ako chce, ale vec výzoru je na každom z nás. Odsudzovať niekoho na základe toho ako vyzerá je maximálne úbohé, prepáč..
@teruskaune , @slipknot619 viete ja chodím na zdravotnú a tam nám nedovolia mať ani len na praxi piercingy (mimochodom nevybrala som si ich) a nie to ešte dredy... si neviem ani len predstaviť čo by mi potom urobili keby že si ich dám urobiť...
@ao ale vieš čo, ja tých jamajských dredáčov aj celkom chápem. To máš ako s každou inou kultúrou alebo náboženstvom, ľudia su tak jednoducho vychovávaní od detstva a málokedy prihliadajú na to, že to nie je originál ich alebo že to má nebodaj nejaké nevýhody.
@matusha Chapat ich chapem aj ja, ale nevidim dovod preco by na to niekto mal brat ohlad. Ked si ja vybajim nejaku rozpravku, tak to tiez nikoho nebude zaujimat
Ahojte! Vyrabam pseudo dready, open rasta copanky, francuske copanky a predlzovanie vlasov Bratislava a okolie AK by ste mali zaujem, pozrite si stranku www.VlasySnu.cz kde su moje vytvory.. Cenovo velmi vyhodne staci napisat na mail co mam na stranke a dohodneme sa ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
nosím také parádne vrkôčiky miesto dreadov
a aj to plánujem v budúcnosti zopakovať...
hej, niečo na tom bude...lenže keď ich má na hlave človek, ktorý ich nosí nie z presvedčenia, ale len preto že sa mu páčia, tak sa mi to nezdá správne..
V poslednom čase často stretávam jedného chalana, ktorý má taký akýsi cop z nich a zvyšok hlavy má úplne vystrihaný. Je to geniálne.
Ja osobne by som si to na hlavu nedala, ale niektorým ľuďom sa to hodí.
Je to každého osobná vec, čo si urobí s vlasmi a zvyškom tela.
A celkovo by sa mi to nehodilo... Inak sa mi to paci
ale minule som videla takého uja s dredami po pás a boli zlepené fuj nechutné !
ale nehodili by sa mi bo mam na ne velke čelo
Osobne ich nemam a ani nechcem mat (strasna robota je s tym), ale na ostani ludia co ich maju maju u mna (z vyzoroveho hladiska) male bezvyznamne plus
@chajka ak si ich už mala... o koľko sa mi skrátia vlasy,ak ich budem mať v dreadoch? asi tak o polovicu?
... ale viem si predstaviť nejakého týpka so znakom marišky, kvietkovanými gaťami a dreadmi.. preto som spomenula jamajku.. ale každopádne asi nie fuj tu nejde o zvieratká, ale o to ako sa pozerajú na teba aj druhí.. a keci o tom že druhých názor vás nemá čo zaujímať si nechajte
Tak ako metalisti (a nielen oni) nosia dlhé vlasy, iní chodia dohola, tak niekto má dready..
A ešte k tomu... viem, že si tu písala, že ťa netrápi názor, že niekomu nezáleží na názore iných... no v prípade týchto babiek, ktoré ohovárajú každého a pre všetko mi to jedno fakt je
mala ohnivo cervene vlasy v cope a dred len sem tam,vyzeralo to fakt paradne.
mala som ich už dvakrát a dám si znova!
čo sa týka zvieratiek, tak pravdepodobnosť ich dostať je asi taká ako pri iných účesoch, je to úplne jedno. Ja som si dokonca dredy umývala aj každý druhý, tretí deň, aj keď sa vraví, že raz za týždeň..a vôbec im to neškodilo..
proste je to super, len je s tým oveľa viac starostí ako bez dredov, lebo ich treba háčkovať a stále sa o ne starať, nech z toho nevznikne nejaká guča, ale to hlavne ľudia s jemnými vlasmi.
Takže je to v tomto ohľade dosť diskutabilné. Koľko ľudí, toľko chutí, nemôžeme brať ohľad na každého.
A prečo by sme nemohli byť všetci iní? Každý by mal byť taký aký chce byť.