1. povedz im že to je tvoje ľudské právo a nerobíš tým nikomu nič zlé a sám si za to budeš zodpovedať
2. je vlastne jedno aké máš vlasy, len na husté vlasy sú na to lepšie ako jemné, bude to možno dlhšie trvať a horšie sa robiť.
3. najlepšia starostlivosť je podla mna čas .. záleží aké ich chceš mať, ak skôr na prírodno tak sa na ne vykašli nech si robia čo chcú, len umývaj. Ak ich chceš mať uhladené salónové tak ich musíš často háčkovať. Ale pri všetkom, aj pri háčkovaní si šetri vlasy, aby sa ti nestalo že si do nich budš nejak neprirodzene drbať, poškodzovať alebo dávať vosk apod. Šampón najlepšie nejaký prírodný čo nezanecháva vo vlasoch zvyšky.
A zo začiatku to zvykne svrbieť tak to musíš pretrpieť
@hoperpohroma áno viem, ale teraz som to myslel ako nepodstatnú kokotinu ktorá mi absolútne vôbec nepomôže a zaobišiel by som sa aj bez nej..takže som to označil ako spam
@lemonrhinoceros Lenže ona si myslí že to nosia feťáci a podobné pičoviny...
2. Ja mám dosť husté vlasy, takže si ma dosť potešil
3. Ja som pozeral nejáké šampóny na dredy, je vlastne potrebné to kupovať, resp. dá to tým vlasom nejáké živiny, alebo ich stačí iba raz za čas opláchnuť citrónovou vodou? Ďakujem
@hoperpohroma neviem či to myslíš ako iróniu, každopádne ak sedíš o štvrťnajedenásť na BIRDZi a poučuješ ma o význame SPAMu tak nevyzeráš neják extra pracovne zaťažená
+ ak by si mi odpovedala na otázky (resp. "k veci") bol by som len rád, takže mi tých 10 príspevkov kľudne napíš
1.neviem ako presvedčiť, nepoznám tvojich rodičov. aké máš dlhé vlasy? povedz im že ak sa im to veľmi nebude páčiť, rozpletieš to alebo sa ostriháš.
2.myslím, že je jedno aké vlasy máš, viem len, že ak sú extrémne jemné alebo kvalitné, tak sa tie dredy ťažšie robia. a či už sú vlasy rovné alebo vlnité, to je jedno. aká dĺžka? tým že na vlasoch vzniknú dredy, tak sa tie vlasy skrátia, ale to asi vieš. kamoške sa skrátili takmer až o polovicu to je asi materiálom vlasov, mala ich dosť pddajné, keď si ich ohol na prste, ostali ohnuté. niekde som čítala že sa odporúča 20 cm.
@worrye 1.no ak je mama schopná prijať fakty tak jej vysvetli že to nosia okrem feťákov aj iní, skôr prírodne a pohodovo založení ľudia. svoju povesť si vytváraš tým aký si človek a ako celkovo pôsobíš a snimi môžeš vyzerať fakt dobre a príjemne. Hádam si nemyslí že ťa to zvedie na nejaké fťácke cestičky ?
2. áno ale aj tak si zrejme počkáš kým budú vypadať ideálne a dospejú, proste sa zadredia.
3. šampón - to asi budeš musieť skúšať čo ti najlepšie sadne. Ja som si spravila najprv twist n rip ale nevydržala som to lebo som si to zle podelila a potom som zistila že mi osobne viac vyhovuje ked to nie je tak tuho zaháčkované, aj ked viem že to je len na začiatku, no čo už... a tak som to zrušila a rozhodla sa pre prírodné, proste si nečešeš vlasy a oni sa začnú robiť. Je to pomalšie ale ja sa tak cítim lepšie že to tak rastie so mnou . Aj tým robeným to trvá asi rok kým sú také akurát, tak je na tebe, ako to budeš chcieť, ale trpezlivosťou musíš kypieť nejakú tú etapu života.. ja ich mám teraz zopár už v nejakej forme, oni sa tak postupne v rôznych hrúbkach tvoria. no a robím taký experiment, že si umývam vlasy len čistou vodou asi 3 mesiace a je to v pohode, aj ked chcem si zohnať nejaký šampón kvoli nejakej vôni ale mastniť sa nemastnia skoro vôbec. Totiž šampón tak odmastnuje hlavu, že ako reakcia sa tvorí viac mazu a je to večný kolobeh. Prvých pár týždnov bolo úplne nahovno, celá mastná hlava, ale potom sa to ustáli lebo pokožka pochopí že ju už nedrbeš tým SLS čo je v bežných šamponoch čo uplne odstranuje prírodnú mastnotu. V bio obchodoch majú super šampony bez sls ale su drahé jak sviňa, aj ked ak ich budeš používať menej často ako klasický tak by to mohlo stáť za to.
takže, nemám ešte dredy ale som dúfam na dobrej ceste a teším sa zakaždým ked nájdem nejaký nový, je to fajn proces.
@hoperpohroma tak to by si mala začať brať prášky na spanie, alebo antidepresíva
napísal som že to nechcem googliť pretože väčšina stránok nie je serióznych a tu aspoň rozoznám kto berie písanie pičovín ako recesiu a kto to myslí vážne
@lemonrhinoceros presne toto som jej povedal..zajtra ma chce ostrihať d'akujem za rady, ešte jedna otázočka čo je SLS? Ďakujem
+ @hoperpohroma pri tvojom prípade odporučujem Coaxil, ak nezaberie tak 300 mg. tablety Elontriu, oba sú na lekársky predpis ked'že antidepresíva len tak nezoženieš..
môžem sa pokúsiť vybaviť odbornú starostlivosť, ak chceš
@lemonrhinoceros chcela by som vidieť tvoje vlasy ja sa češem len občas a ak si tri dni neumyjem vlasy, mám na chrbe hlavy (naspodu pri krku) také mochlance, že to vyzerá ako dredy. také širšie dredy, musím ich rozpletať potom. tiež som rozmýšľala nad tým, že si ich nechám vzniknúť prírodne (netrebalo by veľa času na to zrejme) ale myslím, že by to vyzeralo hrozne
Ja som dosiel jedneho dna po festivale domov so zadredovanou hlavou a neviem preco by to malo kohokolvek trapit sak je to uces ako ktorykolvek iny dokonca aj dready sa daju ,,ucesat" na nejaky zauimavy uces (do copu, volne, na pankaca,...) najlepsie vlasy su kucerave a zistis to tak ze sa skus necesat tri dni a potom si prstami prehrabni vlasy ich budes mat take pozliepane to sa ti uz same zacinaju dredit ak zvolis lahsiu cestu a to ze ti ich niekto zapletie tak urcite si predtym neumyvaj hlavu bo mokre vlasy sa zle dredia umyvat dready mozes ale najlepsie samponmi na prirodnej baze bez kondicioneru (kondicioner rozplieta dready) a potom najvacsia otrava je ze to budes dost casto musiet hackovat (alebo ich nehas proste tak nech si to rastie ako chce) potom sa priprav na blbe komentare od niektorych ludi typu: haha to comas na hlave alebo ako moja mama zvykne sa pytat: zvieratka v tom este nemas? kazdopadne cim viac sa o dready staras tym vypadaju lepsie a cim dlhsie ich mas tym vyzeraju tiez lepsie cize by som to zhrnul: dready su uces ktory preveri tvoju trpezlivost
@amikadze oni podla mna po vela rokoch vyzerajú všetky sposoby dosť rovnako.
je to o vkuse, niekomu nevyhovujú také dokonale zapletené hladké, niekomu zas príde ako humus naturálne mne sa to páči lebo je to tvoje vlastné a podelí sa ti to ako ti prirodzene rastú vlasy.
tie tvoje by mohli byť fajnové, ale by bolo dobré ich oddelovať od seba aby sa nezrástli do jedného velkého konga
nevyznam sa v dredoch ale ked som zistil z prvych komentov ze si to ty co si pisal o tom ako ides kupovat byt v BA a mas 16 a teraz povies ze by ti mama nedovolila mat dredy tak je mi na smiech no co ti poviem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Chcel by som si dať na hlavu dredy a nechcem hladať po internete kde píšu 8 ročné deti čo majú na hlave hríbiky...takže moje otázky:
1. Ako presvedčiť rodičov aby mi to dovolili
2. Aké vlasy na to treba mať (kučeravé alebo tenké, aká dĺžka)
3. A aspoň trošku ma oboznámiť zo starostlivosťou, čo to prináša, a.t.d'...
Mimochodom mám také hnedo-čierne, viac kučeravé ako rovné, tak či je to v pohodičke
+ vaše názory na dredy
Ďakujem
Hlavne nefetuj keď to budeš mať na hlave, keď to riadne napáchne chémiou tak je to úplne celé zle
A ja som rodičov nepresviedčal proste som prišiel vydredovaný
Je super že tu sú 4 príspevky od vás a tri z toho sú spamy...
(kludne oznac aj mna za spam)
2. je vlastne jedno aké máš vlasy, len na husté vlasy sú na to lepšie ako jemné, bude to možno dlhšie trvať a horšie sa robiť.
3. najlepšia starostlivosť je podla mna čas .. záleží aké ich chceš mať, ak skôr na prírodno tak sa na ne vykašli nech si robia čo chcú, len umývaj. Ak ich chceš mať uhladené salónové tak ich musíš často háčkovať. Ale pri všetkom, aj pri háčkovaní si šetri vlasy, aby sa ti nestalo že si do nich budš nejak neprirodzene drbať, poškodzovať alebo dávať vosk apod. Šampón najlepšie nejaký prírodný čo nezanecháva vo vlasoch zvyšky.
A zo začiatku to zvykne svrbieť tak to musíš pretrpieť
A dredy sú krásne, proste epic.
A taktiež d'akujem že píšeš k veci...
2. Ja mám dosť husté vlasy, takže si ma dosť potešil
3. Ja som pozeral nejáké šampóny na dredy, je vlastne potrebné to kupovať, resp. dá to tým vlasom nejáké živiny, alebo ich stačí iba raz za čas opláchnuť citrónovou vodou? Ďakujem
+ ty máš dredy?
+ ak by si mi odpovedala na otázky (resp. "k veci") bol by som len rád, takže mi tých 10 príspevkov kľudne napíš
dalsi koment k veci ti pisem, dufam ze si aspon tak rad ako ja
A poprosím rozdelenie tvojho komentára na dve časti, pretože ked' ho prečítam pripadá mi ako celok
2.myslím, že je jedno aké vlasy máš, viem len, že ak sú extrémne jemné alebo kvalitné, tak sa tie dredy ťažšie robia. a či už sú vlasy rovné alebo vlnité, to je jedno. aká dĺžka? tým že na vlasoch vzniknú dredy, tak sa tie vlasy skrátia, ale to asi vieš. kamoške sa skrátili takmer až o polovicu to je asi materiálom vlasov, mala ich dosť pddajné, keď si ich ohol na prste, ostali ohnuté. niekde som čítala že sa odporúča 20 cm.
3. dobrý článok: » krasa-a-moda.porad.cz/pece-o-vlasy/na...
rozdelujem novym riadkom a nemienim to menit
ja viem ze ti nepisem k veci a paci sa mi ako stale nechapes moju ironiu
a na hribik ta urcite neostriha,potom pomoze len masinka alebo ziletka...
inak ak maju vyzerat dlhodobo dobre je s nimi viac roboty ako s vlasmi,chapem ze ich chces ale osobne by som uz nechcel..
a rataj s tym ze dredy ti skratia vlasy cca. o tretinu
@frano Ďakujem
ked mi napises nejaku !@ #$.. blbost, tak mam silne nutkanie odpovedat sarkazmom, prepac
ja som ti žiadnu blbosť nepísal
a nemáš sa mi za čo ospravedlňovať...
co ti poviem na tie 3 otazky, ja o dredoch viem tak picu, google fungujes, nemas za co
2. áno ale aj tak si zrejme počkáš kým budú vypadať ideálne a dospejú, proste sa zadredia.
3. šampón - to asi budeš musieť skúšať čo ti najlepšie sadne. Ja som si spravila najprv twist n rip ale nevydržala som to lebo som si to zle podelila a potom som zistila že mi osobne viac vyhovuje ked to nie je tak tuho zaháčkované, aj ked viem že to je len na začiatku, no čo už... a tak som to zrušila a rozhodla sa pre prírodné, proste si nečešeš vlasy a oni sa začnú robiť. Je to pomalšie ale ja sa tak cítim lepšie že to tak rastie so mnou . Aj tým robeným to trvá asi rok kým sú také akurát, tak je na tebe, ako to budeš chcieť, ale trpezlivosťou musíš kypieť nejakú tú etapu života.. ja ich mám teraz zopár už v nejakej forme, oni sa tak postupne v rôznych hrúbkach tvoria. no a robím taký experiment, že si umývam vlasy len čistou vodou asi 3 mesiace a je to v pohode, aj ked chcem si zohnať nejaký šampón kvoli nejakej vôni ale mastniť sa nemastnia skoro vôbec. Totiž šampón tak odmastnuje hlavu, že ako reakcia sa tvorí viac mazu a je to večný kolobeh. Prvých pár týždnov bolo úplne nahovno, celá mastná hlava, ale potom sa to ustáli lebo pokožka pochopí že ju už nedrbeš tým SLS čo je v bežných šamponoch čo uplne odstranuje prírodnú mastnotu. V bio obchodoch majú super šampony bez sls ale su drahé jak sviňa, aj ked ak ich budeš používať menej často ako klasický tak by to mohlo stáť za to.
takže, nemám ešte dredy ale som dúfam na dobrej ceste a teším sa zakaždým ked nájdem nejaký nový, je to fajn proces.
napísal som že to nechcem googliť pretože väčšina stránok nie je serióznych a tu aspoň rozoznám kto berie písanie pičovín ako recesiu a kto to myslí vážne
+ @hoperpohroma pri tvojom prípade odporučujem Coaxil, ak nezaberie tak 300 mg. tablety Elontriu, oba sú na lekársky predpis ked'že antidepresíva len tak nezoženieš..
môžem sa pokúsiť vybaviť odbornú starostlivosť, ak chceš
a že hádam si o svojom zovňajšku môžeš sám rozhodnúť, nech ti dá rozumný argument, prečo nie..
SLS je sodium lauryl sulfate, taká chemická sračka
no problemo
@lemonrhinoceros tiež si myslím že len kokoti môžu o tebe hovoriť len preto že si niečim iný Ďakujem ešte raz
@arcturus Ďakujem za rady aj tebe
je to o vkuse, niekomu nevyhovujú také dokonale zapletené hladké, niekomu zas príde ako humus naturálne mne sa to páči lebo je to tvoje vlastné a podelí sa ti to ako ti prirodzene rastú vlasy.
tie tvoje by mohli byť fajnové, ale by bolo dobré ich oddelovať od seba aby sa nezrástli do jedného velkého konga