Co sa tyka inych situacii, tak ano. Ak niekto nieco pokazil napr. kamos alebo tak, davam druhe sance, jasne, je to aj pre mna dobra informacia ci sa poucil.
Vo vzťahoch nikdy nedávam ani nežiadam. Inak..hm..napríklad v kamarátstve som raz nedala, lebo to ma turbo zradila ale druhej kamke som dala, lebo urobila len maličký kiks. Takže tak.
verím a dávam, ľudia robia chyby a odpísať niekoho, lebo raz sa stalo niečo zlé mi príde ako blbosť. samozrejme ale treba brať do úvahy aj to, čo ten dotyčný spravil. lebo akože zase odtiaľ-potiaľ... no pokiaľ to fakt akože nie je nejaká úplne strašná vec, tak sa tá druhá šanca dá dať, teda ak má ten človek aj záujem napraviť čo spravil, odčiniť to nejak, neurobiť to znovu a tak podobne.
Nie, a som dosť konzervatívny človek. Možno tak max rodine alebo ľuďom čo pre mna niečo spravili. A celkovo podľa mna druhé šance sú hlúposť. @loveillumination to fakt ? Hmmm, zaujímavé.
@motorbreath akože partner/ka? no záleží, či by to bolo len podľahnutie momentálnej túžbe ktoré by vzápätí oľutoval/a alebo či k tomu človeku aj niečo cíti a rieši za mojim chrbtom druhý vzťah. v tom prvom prípade by som odpustila a dala druhú šancu. v druhom asi nie...
@motorbreath záleží na okolnostiach, spýtala som sa aj frajera a zhodli sme sa na tom, že také tie "ahoj" bozky sú úplne v pohode a také tie naozajstné, tam záleží, ako k tomu pristupuje ten druhý, prečo sa bozkával s niekým iným, čo k dotyčnej osobe cíti a ako mieni (ne)vyvíjať vzťah s tou osobou...
nemyslím že existujú.
"druhá šanca" je pokračovaním prvej šance, lebo na to aby to reálne bola druhá šanca by musel byť možný reset všetkých pocitov a zrušenie udalostí čo sa udiali.
a to možné nie je.
čiže je to pokračovanie tej prvej a jedinej šance čo človek mal a vždy má.
Ja neviem či je to vhodné, (hoc by som aj chcel aj nie, asi viac áno) keďže do úvahy pripadá iba jedna situácia. Resp. v iných druhé šance dávať nemienim, pretože raz niekto niečo také spraví, tak sa nezmení...
@motorbreath a zase budem nadväzovať na Midnight. Keď raz spraví raz, aj druhý, tretí... Ten motív tam ostáva. Ja som akože dostával šance od bývalej frajerky, pretože sa na mňa hnevala... Ja som však neľútostný > práve tomu, čo sa stalo som zabranoval, preto som dostával druhu šancu, aby som držal vzťah pokope z jej iniciatívy, lebo som mal akože šancu. Prišlo na lámanie, keď som jej mal dať šancu. Dala sa dokopy s chalanom, kvôli ktorému sme sa hádali, ktorého akože odmietala, s ktorým po mne bola, rozišla sa s ním a potom, že by sme znova začali tam, kde sme prestali. Ja som povedal, nemyslím si, že to tak funguje... Alebo niečo také. Znelo to kruto, ale ja som nebol nič dlžný a najmä sa nespolieham na šance. Keď ti raz odletí lásky horiaci balón, nenechaj ho odletieť, spáli sa samotný na nebi, tam mu atmosféra nedá šancu.
Určite je potrebné dať aspoň druhú šancu, ale tretiu alebo štvrtú je už podľa mna chyba. Našla som aj veľa zaujímavých článkov na tuto tému, na tejto stránke: » www.magazinzena.sk/...
A mnoho krát mi pomohla
Dala som raz.Len sa to dosralo ešte viac.Takže už nedávam.Lebo potom čo som mu tú šancu dala tak...tak to pokazil....spravil niečo čo som nečakala že by spravil... a to ma zlomilo.
Ale ako sa hovorí dôveruj ale preveruj
Vo vzťahoch sa mi to doteraz vždy vypomstilo. Keď sa jedná o kamarátov, tak viem dať druhú šancu... No ohľadom vzťahu je to iné. Ide o to, že už ani neviem toho človeka potom vnímať ako pred tým, keď mi niečo urobí také.
Odkedy som dostala nie druhu ale tretiu šancu.. verím v ľudskú dobrotu... nikdy som si nemyslela že sa dostanem do situácie do akej som sa dostala a samozrejme ani som si nemyslela že mi moje chyby budú odpustené .. stalo sa, poučila som sa a už si vážim každý okamih zivota... a ano, aj ja dávam druhé šance..
podlamna sa druhe ance maju davat. nievzdy ale. zavisi co a preco clovek spravil. a potom si treba dat pozor na to aby to nebola osemnastasanca. ale vo vseobecnosti hej. clovek robi chyby.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Co sa tyka inych situacii, tak ano. Ak niekto nieco pokazil napr. kamos alebo tak, davam druhe sance, jasne, je to aj pre mna dobra informacia ci sa poucil.
ale zatial som ju nedala (vo vztahoch)
@loveillumination to fakt ? Hmmm, zaujímavé.
"druhá šanca" je pokračovaním prvej šance, lebo na to aby to reálne bola druhá šanca by musel byť možný reset všetkých pocitov a zrušenie udalostí čo sa udiali.
a to možné nie je.
čiže je to pokračovanie tej prvej a jedinej šance čo človek mal a vždy má.
A mnoho krát mi pomohla
Ale ako sa hovorí dôveruj ale preveruj