No akože úplná prkotina, ale nejak ma to rozladilo. Bola som na pošte a skrátka som si potrebovala niečo kúpiť...mala som doma päťdesiat halierniky, tak nech ich aspoň rozmením.....a tá poštárka za okienkom mi povedala, že čo si ako myslím, že ona mi ich
hmm to by si si musela prestudovat obchodny register ale pokial viem tak kedysi museli prijat hocikolko halierov ale teraz to je tusim obmedzene (ale na poste a bankych tusim nie)
Vsak to je podobne, ako keby chcem za žuvačky zaplatiť 5.000 Sk bankovkou, aj v tom pripade ťa môže odmietnuť. A od nového roka, ak sa nemýlim, ti nemusia prijať ani platbu bankovkou, ktorá prekračuje 6-násobok hodnoty nákupu...
@7 to s tymi vyhodenymi drobnymi sa stalo aj u nas v normalnej primestkej linke ci ako sa to presne vola ... aj som len civela ked mi vraveli ze proste nejaka teta platila dala drobne a sofer jej to smaril von oknom ze drobaky nebere....
aj mne nas kokot na vratnici neozbral 8x50hal. ale ked som mu dal korunu a 6x50hal tak to zobral...
a su to normalne peniaze ako kazde ine...jej povinnostou je to zobrat...a pri tom to je na poste!!! uz jej drbe...ludia by po urcitom case mali menit zamestanie...
Zalezi kolko ich bolo, ked tam nadrbes same 1 korunacky a 50halierniky a mas platit 10korun tak ta poslu do riti ako kazdy normalny clovek. V banke ich zobrat musia to je fakt, ale inde nemusia. Ked sa chces zbavit 50haliernikov tak ich sem tam par prihod namiesto 1-2korun a nie vsetkych naraz.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Kebyze das viac haliernikov u nas na MHD tak ti ich vodic vyhodi z okna a posle ta prec ...
Tej pani za pultom sa vobec necudujem.
Halierniky si mozes aj rozmenit niekde inde. do krcmy, alebo novinovy stanok. nie je problem
ale na poste a v banke ich zobrat musia,ked su pekne pobalene...
Vsak to je podobne, ako keby chcem za žuvačky zaplatiť 5.000 Sk bankovkou, aj v tom pripade ťa môže odmietnuť. A od nového roka, ak sa nemýlim, ti nemusia prijať ani platbu bankovkou, ktorá prekračuje 6-násobok hodnoty nákupu...
a su to normalne peniaze ako kazde ine...jej povinnostou je to zobrat...a pri tom to je na poste!!! uz jej drbe...ludia by po urcitom case mali menit zamestanie...