Takze uz som tu jednu temu mal ohladom DSL internetu ale teraz ide o nieco ine nakoniec som si teda dal tento internet od Orange: » www.orange.sk/web/internet/in...
No predtym nez si kupim ten ich ADSL router TP-LINK TD-W
@aveall jedno je iba obycajny switch a druhe wifi router...cez co ti ma ist ten internet? mas na tom routeri pripojenie k dsl linke? a mas ju uz vobec aktivnu?
no a preco zrovna orange? ak rad stahujes vela hudby, filmov atd atd tak v tomto pripade na to zabudni
@midnight hmm asi mas pravdu budem sa ich musiet spytat... len som sa chcel uisitir ci to nieje hned jasne s tych foto ci tam je ta podpora DSL internetu cez pevnu linku
@kosmiklove co sa ti na tom internete nepozdava? myslim ze ma dakych 290GB na mesiac a uz som sa tu v jednom fore nato tiez pytal vraj by to malo bohate stacit ... a hej pred par dnami mi prisli udaje ze uz mam internet aktivny tak som skusal pripojit telefonny kabel do tych zariadeni co mam doma a odtial potom k PC no akosi nic :/
@aveall 290gb? tak mozno to uz je inak ale raz ked som to pozeral tak tam bola hranica 5giga a potom ti znizia rychlost...
uz vela krat sa mi stalo ze papiere poslali ale internet sa aktivoval az po niekolkych pracovnych dnoch...ale to bolo v pripade telekomu takze neviem ako je to tu
da sa aspon do jedneho z tych zariadeni pripojit telefonna linka?
@kosmiklove no hej uz je to iny internet nieje bohvie co ale v nasej diere ani lepsi nebude
No a skusal som tvoju radu vyzera ze telefonny kabel zacvakne pekne do oboch. No ked som si na notase vipol wifi a chcel sa prepojit telefonnym kablom tak mi net nesiel... Lebo este tento mesiac mame stary internet ktory ide cez ten wifi router... tak som dufal ze sa nan napojim aj telefonnym kablom ale neslo to.
@kosmiklove jj je tam wan :/ takze zahada viriesena wifirouter mi asi nepomoze :/ a teda ten switch je asi tiez nanic co ? :/ nuz tak si budem musiet kupit asi ten odnich ale predtym sa pozriem este po inom mozno zozeniem aj lacnejsi ako za 30 ecok
@aveall ten wan je nieco ako lan ale do toho pchas kabel ked mas mikrovlnku...
ak ide dsl od orange cez tel linku tak ti staci kupit aj nejaky dsl modem + nemu pripojis ten wifi router ak chces mat aj wifi a to je vsetko
vlastne potrebujes este splitter (to je taka mala krabicka a je sucastou balenia dsl modemu)...potom to uz len spravne pozapajat...z tel linky kabel do splittera...zo splittera kabel...no idu dva..jeden ak mas telefon pevnu linku a druhy prave do toho modemu...z modemu kabel wifiny (do toho zlteho lan v tvojom pripade) a odtial dalsia lanka bud do pc alebo notasa ak to chces cez kabel alebo jednoducho bezdratovo cez wifi..
ja som dal ale za novy modem (bez wifi) 25e...takze jak mozes mat za 30e modem aj wifinu v jednom tak to ber..to bude najlepsie..navyse ak to je ten TP-LINK tak s nim sa da ojebat to obmedzenie na stahovanie
@kosmiklove veru mas pravdu ako tak pozeram stranky jedneho lacneho predajcu tu unas tak tam ma najlacnejsi za 25 a ten od orange TP-LINK TD-W8951N maju za 26,62 to si asi fakt kupim rovno ten... a o tom obmedzeni to znie zaujimavo mozno sa nato tiez popytam ... ktovie mozno aj tycg 290GB bude malo
@kosmiklove aha ojebat obmedzenie lol som precital ze objednat uz som premislal ze existuje daco co obmedzi data nech to mam usledovane ale ked uz citam pravne znie to este lepsie no nato sa veru v orange pitat nebudem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
tj musia mat aj konektor, myslim, ze ani na krabiciach nepisu podporu pre dsl takze e
1. za pokus to stojí
2. spýtal by som sa skôr orangeového helpdesku (hej, je v ich záujme predať ti aj router, ale zároveň majú povinnosť ťa pravdivo informovať)
no a preco zrovna orange? ak rad stahujes vela hudby, filmov atd atd tak v tomto pripade na to zabudni
@kosmiklove co sa ti na tom internete nepozdava? myslim ze ma dakych 290GB na mesiac a uz som sa tu v jednom fore nato tiez pytal vraj by to malo bohate stacit ... a hej pred par dnami mi prisli udaje ze uz mam internet aktivny tak som skusal pripojit telefonny kabel do tych zariadeni co mam doma a odtial potom k PC no akosi nic :/
uz vela krat sa mi stalo ze papiere poslali ale internet sa aktivoval az po niekolkych pracovnych dnoch...ale to bolo v pripade telekomu takze neviem ako je to tu
da sa aspon do jedneho z tych zariadeni pripojit telefonna linka?
No a skusal som tvoju radu vyzera ze telefonny kabel zacvakne pekne do oboch. No ked som si na notase vipol wifi a chcel sa prepojit telefonnym kablom tak mi net nesiel... Lebo este tento mesiac mame stary internet ktory ide cez ten wifi router... tak som dufal ze sa nan napojim aj telefonnym kablom ale neslo to.
» imageshack.us/photo/my-images...
ak ide dsl od orange cez tel linku tak ti staci kupit aj nejaky dsl modem + nemu pripojis ten wifi router ak chces mat aj wifi a to je vsetko
vlastne potrebujes este splitter (to je taka mala krabicka a je sucastou balenia dsl modemu)...potom to uz len spravne pozapajat...z tel linky kabel do splittera...zo splittera kabel...no idu dva..jeden ak mas telefon pevnu linku a druhy prave do toho modemu...z modemu kabel wifiny (do toho zlteho lan v tvojom pripade) a odtial dalsia lanka bud do pc alebo notasa ak to chces cez kabel alebo jednoducho bezdratovo cez wifi..
ja som dal ale za novy modem (bez wifi) 25e...takze jak mozes mat za 30e modem aj wifinu v jednom tak to ber..to bude najlepsie..navyse ak to je ten TP-LINK tak s nim sa da ojebat to obmedzenie na stahovanie