Bola som na predpremiere, par scen bolo fakt skvelych ale celkovo som ocakavala viac, aj ked minimalne kvoli tej hudbe som mala zimomriavky, Zimmer nesklamal ako vzdy.
Ale čakal som niečo iné - možno som mal veľké oči. Najprv som si nebol istý, že čo. Potom sa mi to začalo páčiť v priebehu filmu. Takým iným štýlom ako väčšina filmov.
pojdem v pondelok a najradšej mám výčitky typu že to bola nuda lebo sa tam moc nebojovalo,to je tak ked niekto ide na film z druhej svetovej vojny s očakávaním že tam bude všetko vybuchovať a budú tam lietať ruky,nohy a vnutornosti.v Dunkirku sa nebojovalo tam sa utekalo
Ak očakávaš akčnú prestrelku z frontu, tak nechoď, tiež som bol polku filmu v prdeli z toho čo sa vôbec deje, až po skončení mi začal dochádzať jeho význam. Ľudia (a aj ja, som rád, že som si to pripomenul ) už zabudli, že filmy z druhej svetovej vedia byť aj o niečom inom, ako o hrdinoch, ktorý sa derú nepriateľskými líniami a zabíjajú náckov hlava nehlava. Taktiež je to dobrý obraz toho, že nebolo všetko len o umieraní na fronte. Aspoň vidno, ako sú ľudia ovplyvnení sračkami, ktoré sa teraz točia...
@midnight jasné ja som videl skoro všetky filmy s vojnovou tématikou,Jarhead dobre ukazal ako priebiehala prva vojna v zálive že vačšina vojakov sa ani nedostala do akcie
Nolan neni dobry reziser. Ja pri kazdom Nolanovom filme bud pozeram na hodinky, alebo zaspavam. Dunkirk by mal natocit Joe Wright - kto videl film Atonement a jeho 5 minutovu scenu z Dunkirk-u mi iste da za pravdu (ta scena bola natocena bez jedineho strihu !!! a clovek mal pocit ze sa tam naozaj nachadza). Vojnove filmy musia mat vymakanu psychologiu postav, ak chcem vidiet len autenticke zabery z tej doby tak si pustim nejaky dokument.
@antifunebracka ...pearl harbor?
trápny romanťák o ľúbostnom trojuholníku kde sa niekde ku koncu náhodou v pozadí odohrá pár výbuchov je ti kvalitný film o udalosti?
už dlhšie sledujem že prinajmenšom na filmy absolútne nemáš vkus ani predstavu čo je kvalita, ale teraz si to zabil fakt dobre
@antifunebracka ked si na ten film išiel vedel si aspon niečo o tom čo sa stalo v Dunkirku? a dokumentov je o tom niekolko,myslím že Nolan ten film natočil hlavne preto aby to videla mladá generácia Angličanov ktorí zrejme ani netušia že bola nejaká evakuácia z Dunkirku rovnako ako dost velka časť našej mladej generácie netuší čo bolo SNP
bola som, mňa to extrémne bavilo. skvelý soundtrack, skvelá kamera, výborne vyskladané až do konca.
ale ja som typ, čo sa pri filme pozerá aj na to,ako je robený strih a tak, proste to hrozne riešim
a vôbec som nad tým neuvažovala ako o dokumente, čo tu niektorí píšu.
Film ako taky ma bavil, naramne som si uzivala hudbu a letecke zabery, avsak cakala som nieco ine od toho a bohuzial u mna Inception aj tak nikdy nic neprekona.
@midnight To zas nie, mne sa kopec aj hollywoodskch hitov nepáči Veď zas nehovor, že tebe sa páči všetko qalitné a nikdy si občas neuletíš, príp. nesúhlasíš s kritikmi.
@antifunebracka samozrejme že si ulietam, samozrejme že ma často bavia/sa mi páčia aj pičoviny, ale obvykle som si stále vedomý toho že je to pičovina čo ma baví, miesto toho aby som ju čisto na základe toho že ma baví začal vyhlasovať za kvalitu
@antifunebracka to isté môžem povedať ja a práve ti to touto vetou hovorím, čiže neviem na čo sa sťažuješ, že som len vyjadril svoj názor na tvoj názor, na čo mám, ako si práve sám potvrdil, právo
@antifunebracka a môj názor je že výsmech v rozumnej miere nie je ofenzíva, čiže nie som. ako vyzerá nerozumná miera to už by si mal vedieť aj z toho ako som sa niekoľkokrát správal ja k tebe, aj z toho ako sa niekedy správaš ty ku mne.
tak teraz nebuď zrazu citlivka
@antifunebracka choď, choď, a nezabudni pomedzi slzy spomenúť aké si ty úbožiatko že zámerne trollíš ľudí čo majú také psychické problémy že ani psychiatri sa v nich poriadne nevedia vyznať a že jak na teba úbožiatko potom tí ľudia kruto bezohľadne útočia keď im svojim nevinným cieleným trollením v danej chvíli rozjebeš nervy na totálne sračky
@midnight Veď som tam uviedol aj dobrý film, tak prečo sa chytáš len Harboru? A keď chceš, tak napr. dobrý vojnový film o udalosti bol aj Rogue 1 A vôbec, kedy som koho trollil pre psychiku?
bol to skvelý film ...podal tu chladnosť, strach a beznádejnosť vojny bez nejakých romantických a zbytočných omáčok takže konečne poriadny vojnový film ...bolo to napínavé a dostane vás do úzkych vďaka tomu ako to rozkúskoval, na konci snáď až priveľa človek sa musel sústrediť aby sa nestratil no zavrta vás to do sedačky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
niektoré proste chcú byť o udalosti ako celku.
Ale čakal som niečo iné - možno som mal veľké oči. Najprv som si nebol istý, že čo. Potom sa mi to začalo páčiť v priebehu filmu. Takým iným štýlom ako väčšina filmov.
Jarhead poznáš? Asi by sa ti páčil. Úplne opačným spôsobom než ktorým sa ti bude páčiť Dunkirk, ale aj tak.
trápny romanťák o ľúbostnom trojuholníku kde sa niekde ku koncu náhodou v pozadí odohrá pár výbuchov je ti kvalitný film o udalosti?
už dlhšie sledujem že prinajmenšom na filmy absolútne nemáš vkus ani predstavu čo je kvalita, ale teraz si to zabil fakt dobre
@midnight Povedzme, že mám menšinový vkus
ale ja som typ, čo sa pri filme pozerá aj na to,ako je robený strih a tak, proste to hrozne riešim
a vôbec som nad tým neuvažovala ako o dokumente, čo tu niektorí píšu.
tak teraz nebuď zrazu citlivka