Chcem sa spýtať aké máte skúsenosti z ebay.com
Máte nejaké zle skúsenosti? Alebo dobre?
Chcem s tamade kúpiť okuliare.
Mám sa báť že prijdu rozbite?
Ako to je s dražbou? Musím si založiť ucet? Akú kreditku musím mat? Ked dám bid napríklad 5€ odpočíta sa
ja ucet nemam, ale frajer ma.. objednal mi milion veci odtial a vzdy mi vsetko prislo, nikdy nic polamane ( aj okuliare mi dosli ok, co som objednala raz ) .. a ked nieco objednavame, tak "buy it now" vzdy , cize neviem ako to v akcii chodi
Nechápem systému. Ked vyhrám, vted platím.
Ked nezaplatím tak mi nič nepošlú a nič sa nestalo? Zdá sa mi to divne.
Paypal? Dá sa to spraviť cez internet nie? Mám 16 to by malo stačiť na študentský ked taký je. Koľko sa za neho platí?
Ďakujem za reakcie
toto neviem jak presne je, ale tak asi vyhra druhy v poradi.. neboj sa, ebay to ma dost dobre vymyslene.. kazdopadne si v nom nastavis meno svojho paypal konta.. (to bude treba vytvorit).. ked bude treba zaplatit, tak ta vyzve aby si sa prihlasil do paypalu a cez neho to zaplatil...
ad paypal.. neviem ci v podmienkach nie je vekova hranica .. paypal sa da pouzivat viacerymi sposobmi:..
-bud na konte drzis nejake peniaze (ten kredit si jednoducho dobijes prevodom zo svojho SK uctu cez » www.paypal-dobijanie.sk/)... z ktorych sa ti odratuva pri platbach..
-alebo si tam nastavis cislo svojej kreditky a bude z nej system automaticky strhavat
.. neviem jak ostatni ja som tam cislo kreditky nezadaval a ked som potreboval zaplatit tak som si dobil predtym kredit.. zda sa mi to bezpecnejsie
skúsenosti mám super, šaty na stužkovú a ešte ďalšie veci som si stadiaľ objednávala, všetko bolo super až na jeden adaptér, ktorý som objednala a nedošiel, ale poslali mi späť peniaze hneď, ako som sa skontaktovala s predajcom musíš si založiť paypal, čo je vlastne ako nejaká "tretia strana" medzi tebou a predajcom, aby transakcia bola bezpečnejšia... odporúčam ebay, hlavne tie veci s free shippingom
a ešte že, keď dáš bid, tak sa ti to neodpočíta hneď z účtu... len v prípade, že tú aukciu vyhráš a nikto tam nenahodí vyšší bid ako ten tvoj, tak vtedy budeš musieť zaplatiť za daný item
» www.paypal-dobijanie.sk/...aby... si nemusel čakať niekoľko dní na overenie tvojej karty, tak si môžeš dobyť paypal z účtu na vyšie uvedenej adrese...pošleš tam toľko peňazí koľko potrebuješ na kúpu tie budú na paypale a z tých sa to aj strhne...overenie karty chvíľu trvá
Máte nejaké zle skúsenosti? Alebo dobre?
Aj, Aj, ale väčšinou sú všetci milí a vrátia mi peniaze prípadne pošlu ešte raz.
NIE! došli mi dvoje a síce sú to shity, čo iné čakať sú v pohodičke.
Ako to je s dražbou? Musím si založiť ucet? Akú kreditku musím mat?
hmmmmmm jj kartu potrebuejš a registrovať sa na paypal a kartu asi čo ja viem do tých sa nevyznám
Ked dám bid napríklad 5€ odpočíta sa mi to z úctu hneď? Ked niekto dá vyšší bid tak mi peniaze prijdu hneď spet?
Odpočíta sa ti to z účtu až ked to zaplatíš, ked vyhráš aukciu kľudne ju môžeš zaplatiť aj o tri dni.
na ostatne ti odpvoedia ludia vyssie, ja len, ze keby si bol nespokojny s tovarom, alebo by ti neprisiel alebo tak tak mzoes "open a case" proste otvorit konanie proti tomu rpedajcovi a penizky idealne ziskas nazad
este doplnim,
odporucam kupovat od "overenych" predajcov.. co maju vysoke %, pocet predajov, reputaciu.. ked sa nahodou daco stane (poslu iny tovar, neuplny, atd..) napises predajcovi a skoro vzdy sa dohodnete... (a ked nie tak pohroz zlym feedbackom ..kedze feedback sa snazia drzat co najlepsi) ... a az ked s nim vobec nie je rec tak das open case.. vtedy sa do toho tusim uz zamiesaju ludia z ebayu a budu to riesit.. (a trva to dlho.. +su tam nejake limity ze mozes to reklamovat do x dni od kupy..)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
nie ano
-
ano
- ano platnu
nie nie
Zaregistroval som sa.
Bidol som určitý predmet.
A bid mi vzalo, prekvapilo ma že odo mna nechcelo ani bankový účet. Ako to teda funguje?
Ked nezaplatím tak mi nič nepošlú a nič sa nestalo? Zdá sa mi to divne.
Paypal? Dá sa to spraviť cez internet nie? Mám 16 to by malo stačiť na študentský ked taký je. Koľko sa za neho platí?
Ďakujem za reakcie
ad paypal.. neviem ci v podmienkach nie je vekova hranica .. paypal sa da pouzivat viacerymi sposobmi:..
-bud na konte drzis nejake peniaze (ten kredit si jednoducho dobijes prevodom zo svojho SK uctu cez » www.paypal-dobijanie.sk/)... z ktorych sa ti odratuva pri platbach..
-alebo si tam nastavis cislo svojej kreditky a bude z nej system automaticky strhavat
.. neviem jak ostatni ja som tam cislo kreditky nezadaval a ked som potreboval zaplatit tak som si dobil predtym kredit.. zda sa mi to bezpecnejsie
Pomohli ste mi.
Len ešte, platí sa za Paypal?
Bankový ucet mám.
Musím mat 18 rokov?
Alebo stačí mat bankový ucet s paypal
Mám 16 rokov, budem môcť obchodovať v paypalom ked nemám 18??
Aj, Aj, ale väčšinou sú všetci milí a vrátia mi peniaze prípadne pošlu ešte raz.
NIE! došli mi dvoje a síce sú to shity, čo iné čakať sú v pohodičke.
Ako to je s dražbou? Musím si založiť ucet? Akú kreditku musím mat?
hmmmmmm jj kartu potrebuejš a registrovať sa na paypal a kartu asi čo ja viem do tých sa nevyznám
Ked dám bid napríklad 5€ odpočíta sa mi to z úctu hneď? Ked niekto dá vyšší bid tak mi peniaze prijdu hneď spet?
Odpočíta sa ti to z účtu až ked to zaplatíš, ked vyhráš aukciu kľudne ju môžeš zaplatiť aj o tri dni.
odporucam kupovat od "overenych" predajcov.. co maju vysoke %, pocet predajov, reputaciu.. ked sa nahodou daco stane (poslu iny tovar, neuplny, atd..) napises predajcovi a skoro vzdy sa dohodnete... (a ked nie tak pohroz zlym feedbackom ..kedze feedback sa snazia drzat co najlepsi) ... a az ked s nim vobec nie je rec tak das open case.. vtedy sa do toho tusim uz zamiesaju ludia z ebayu a budu to riesit.. (a trva to dlho.. +su tam nejake limity ze mozes to reklamovat do x dni od kupy..)