chcem sa opýtať či je tam ťažké sa dostať a či sa tam veľa ľudí hlási...? viem, že sa bere na základe stredoškolských vysledkov, ale chcem vedieť či sa tam hlási veľa ludí a či je šanca sa tam dostať aj ked nie je daný študent čistá jednotkár... Ďakujem
keďže to otvárali tento rok ako nový odbor, brali vraj takmer každého.Teraz neviem ako to bude, ale neverím, že by boli obrovské návaly. Ja nad tým tiež premýšľam, že by som prestúpila, alebo spravila si to po vyštudovaní môjho odboru. Väčšinu skúšok by mi uznali asi
titusik, a čo studuješ? ... ak ti možem poradiť, neprestupuj ak ťa to baví (ale to asi tvoj prípad zrovna asi nie je), sesternica mi tak urobila, a teraz je neštastná, síce mala iné odbory ale tiež jej niektoré skúšky uznali(bolo to koli chlapovi)....
@ kvietocek305 Vidím, že sa tu veľmi nevyznáš.Preto ti poradím.Pokiaľ chceš reagovať na niekoho príspevok,napíš @ a hneď bez medzery nick name dotyčnej osoby na ktorej komentár reaguješ.Tak vidí tvoju reakciu na jeho/jej hlavnej obrazovke.
ale chodte už do piče všetci čo sa dostanú na výšku bez skúšok, sa pekne naučte a chodte si spraviť testy, teda prímačky, ach aj všetky školy kde berú len tak bez skúšok, to je už o čom
Ale mimochodom, tento rok bol na tom odbore dobrý binec. Pokiaľ viem, tak sa dostali takmer všetci, bolo tam dosť ľudí s nami na tutoriáde v septembri a vtedy sa ešte ani poriadne nevedelo, kto ich bude učiť ktorý predmet, takže úroveň toho vyzerala trochu vtipne Ale majú tam niekoľko takých predmetov, že by som ich tiež brala úplne okamžite. Dostať sa tam ťažké určite nebude, UKF už dávno vykazuje také tie stavy, že zoberie skoro každého, kto má aký-taký priemer. Ja som tiež nemala priemer 1,0 a dostala som sa bez najmenších problémov bez prijímačiek na môj odbor, kde mali brať max. 15 ľudí. Nakoniec nás je 9
@titusik tak sesterka študovala v TT tiež sj ako učitelský smer.. a prestúpila do BB na jednoodborové tiež sj..ale spokojná zrovna nie je ak mám pravu povedať.. ak ťa to baví rozhodne to nemeň, ak ti možem aspoň takýmto sposobom poradiť veľa štastia!!
balb, treba si dať viacej škol, presvedčila som sa o tom min. rok ked som si dala len jednu a nakoniec som sa tam bohužial nedostala a rok som musela tým pádom vynechať...
ja si dávam tiež sj - do BB, aj do BA, toto editorstvo ešte zvažujem nakolko, no neviem, nie je tam istota že otvoria Mgr. a ešte si dávam pravdepodobne do KE verejnú správu...ja na tvojom mieste kebyže ovládam jazyky neváham ani sekundu a ženiem sa na to prekladatelstvo.. rozmýšlala som aj ja nad tym smerom, lenže podcenovať svoje schopnosti nechcem, a ja na jazyky zrovna nie som disappointed:((
@kvietocek305 veď aj ja sa bojím, že ma nevezmú na žiadnu, aj keď si ich dávam viac. len preboha nechcem ostať doma. hádam sa už len niečo podarí.
a Mgr. na editorstve otvoria to sa neboj. len ešte nikde nie je nič písané o tom, lebo je to len od minulého roka, ale len s Bc. by nás nenechali.
no veď to som chcela od začiatku prekladateľstvo, ale všade okrem tohto Prešova chcú maturu z B2, lenže my sme nemali na výber, takže mi ostala len jedna škola s tým. :-! so mnou vypiekli.
@balb71 prekladatelstvo je asi najlepšia možnosť a dosť dobré uplatnenenie má v dnešnej dobe... jazyky využiješ v podstate všade a takých ludí hladajú neustále...
nemali ste možnosť vybrať si? to prečo? asi si potom nechodila na gympel...
Slečny, minulý rok som sa hlásila tiež na tento odbor a bola som bez problémov prijatá, aj keď som na strednej vykazovala priemerne výsledky. A myslím že je to preto, pretože sa tam hlásilo málo ľudí... Nakoniec som na tam nešla a mala som rok pauzu. Tento rok som si tam dala tiež, pretože tento odbor študuje moja najlepšia kamoška a rozprávala mi, že Bol tam chaos to je pravda, ale všetko sa ustáluje a vyzerá to dobre. Čítajú veľa kníh z ktorých robia seminárky, učia sa lingvistiku, čiže slovensky jazyk.. Nie je to také ľahké ako sa zdá. Neviem či som Vám moc pomohla, ale dúfam nás všetkých zoberú a môžeme sa tešiť na nitriansky študentský život, ktorý je ževraj báječný
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
A navyše aká je tam istota, že Mgr otvoria ?
@kvietocek305
to je moja vec, či ideme s prijimačkami alebo bez prijimačok..
Ale mimochodom, tento rok bol na tom odbore dobrý binec. Pokiaľ viem, tak sa dostali takmer všetci, bolo tam dosť ľudí s nami na tutoriáde v septembri a vtedy sa ešte ani poriadne nevedelo, kto ich bude učiť ktorý predmet, takže úroveň toho vyzerala trochu vtipne Ale majú tam niekoľko takých predmetov, že by som ich tiež brala úplne okamžite. Dostať sa tam ťažké určite nebude, UKF už dávno vykazuje také tie stavy, že zoberie skoro každého, kto má aký-taký priemer. Ja som tiež nemala priemer 1,0 a dostala som sa bez najmenších problémov bez prijímačiek na môj odbor, kde mali brať max. 15 ľudí. Nakoniec nás je 9
@sarah_whiteflower dakujem ti velmi pekne za reakciu
ja si dávam tiež sj - do BB, aj do BA, toto editorstvo ešte zvažujem nakolko, no neviem, nie je tam istota že otvoria Mgr. a ešte si dávam pravdepodobne do KE verejnú správu...ja na tvojom mieste kebyže ovládam jazyky neváham ani sekundu a ženiem sa na to prekladatelstvo.. rozmýšlala som aj ja nad tym smerom, lenže podcenovať svoje schopnosti nechcem, a ja na jazyky zrovna nie som disappointed:((
a Mgr. na editorstve otvoria to sa neboj. len ešte nikde nie je nič písané o tom, lebo je to len od minulého roka, ale len s Bc. by nás nenechali.
no veď to som chcela od začiatku prekladateľstvo, ale všade okrem tohto Prešova chcú maturu z B2, lenže my sme nemali na výber, takže mi ostala len jedna škola s tým. :-! so mnou vypiekli.
nemali ste možnosť vybrať si? to prečo? asi si potom nechodila na gympel...
lebo naša škola je úplne divná a veru gympel to nieje, my sme odborná. :-!
Neboj nič prvý rok ti dajú pocítiť, že si prišla bez prijímačiek