Aj vy mávate ten pocit, akoby ste iba vy jediný tu na svete bol taký, čo pre niekoho niečo robí? Myslí na šťastie iných a nie len na svoje. Že sa snažíte pomáhať každému, ako len viete, a viete si nájsť čas aj vtedy, ak ho nemáte, ale ak vy od tých osôb n
Dnesna doba nie je pre dobrych ludi alebo uz ked taky clovek si, daj si dobre zalezat komu obetujes svoj cas a energiu, komu ukazes to dobre v tebe. Ked ale raz najdes tych spravnych ludi alebo cloveka, co ti budu schopni vsetko opetovat, uvidis, ze tento svet nie je az tak strateny..
@creeson len ja mám pocit, akoby tí ´´nevypočítaví neegoisti´´ už vymreli... takže ty máš pocit, že v tvojom okolí, sú aj takí ľudia, ktorí myslia viac na ostatných ako na seba? máš šťastie...
@4 práveže ma to napĺňa, vtedy mám z toho taký dobrý pocit, a niekedy čakám, že aj oni mi nejako pomôžu...a som rada ak pomôžem aj niekomu, kto mi je ukradnutý, no potom si trieskam hlavu, že na čo, keď to berú ako samozrejmosť, niekedy sa mi aj vysmejú, že no a, že čo som čakala ...
@nnatalie To nehovorím. Neexistuje na svete človek ktorý myslí viac na iných ako na seba ale sú takí ktorí to dokážu približne v rovnakej miere i k druhým ľuďom. Každý jeden človek keď sa dostane do ohrozujúcej situácie chráni najskôr svoj život a potom sa stará o ostatných je to pud sebazáchovy. To čo vydíš vo filmoch keď sa vrhajú pod guľky aby zachránili iných to sú len rozprávky.
@9 hm, asi to len vnímam, ako tie guľky, čo si opísal...
To asi neexistuje, no v tých všedných veciach, sa tomu snažím vždy podujať, vždy chcem vybrať to lepšie pre druhého, no nejako to neregistrujú asi :/ No samozrejme ohľadom ochrany života, som to ešte nezažila...
@5 a ako to práve ten človek zistí, že komu ten čas a energiu opätovať? Keď práve v dnešnej dobe, vyzerajú byť akoby všetci takí dôveryhodní, no je to len tá faloš...
@creeson nesuhlasím s tým pudom, (jednoznačne je pravda že sa do tej gulky nevrhnu umyselne) ale urobia to preto aby toho dotyčného zhodili alebo čo, prosto nemusia mysliet na seba, lebo keby mysleli tak to neurobia.
A súhlasim s autorkou diskusie. Najhoršie je ked ta vysmejú rovno do očí a ty máš vnutorný hnev tak veľký že nevieš čo povedat aby si tu všetkú snahu čo si mu obetovala vrátila späť... nájdi si iných kamarátov.
@poke Zobuď sa je to len v USA rozprávkach v reále tu zatiaľ nebol nikto čo by tak urobil ani napr. v 1. a 2. sv. svojne. Každý chráni najskôr seba napr. i vodič pred nárazom strhne volant tak aby sa on vyhol zrážke a nie aby chránil spolujazdcov to ti povie hociktorý vodič čo prežil nejkú autonehodu alebo je časté že spolujazdci zomrú a šofér vyviazne so zraneniami stačí si všímať tv noviny.
Volakedy som to zazival celkom casto, ale potom som si "vyselektoval" kamaratov a je to teraz lepsie...btw ono to fakt priblizne plati, ze v nudzi spoznas priatela ....ide o to si najst okruh ludi, ktory oceni,ze im pomahas,a nie taky,ktory sa na to bude spoliehat a brat to ako samozrejmost a popritom sa ti za chrbtom bude smiat a ignorovat ta. Nestoji ti to za to.
A k tomu egoizmu iba tolko, ze kazdy ma roznu "hladinu" egoizmu a altruizmu a niektori ludia proste egoistami su (alebo sa stali) a ini budu mat zase altruisticke crty...s tym vela nenarobis, iba si mozes tych ludi "vybrat". A co sa tyka extremnych situacii, je 99% ludi na chvilu naozaj egoistami (pud sebazachovy), staci sa pozriet na nejake video z paniky masovych rozmerov a je to tam vidiet. Ti, co sa tak nespravaju, tak su vacsinou matky chraniace deti, "silne" osoby lahko odolavajuce psychickemu tlaku alebo osoby trenovane na takuto zataz, napr. vojaci, hasici apod.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
To asi neexistuje, no v tých všedných veciach, sa tomu snažím vždy podujať, vždy chcem vybrať to lepšie pre druhého, no nejako to neregistrujú asi :/ No samozrejme ohľadom ochrany života, som to ešte nezažila...
ale snažím sa ludom pomáhať v správnych chvílach
lenže ku niektorým sa správať inak nebudem, lebo si to zaslúžia
A súhlasim s autorkou diskusie. Najhoršie je ked ta vysmejú rovno do očí a ty máš vnutorný hnev tak veľký že nevieš čo povedat aby si tu všetkú snahu čo si mu obetovala vrátila späť... nájdi si iných kamarátov.
Veľký brat sledoval už prvú svetovú vojnu?
Vrana k vrane sadá, verím, že ak nežiješ na najhoršom mieste na zemi, časom sa obklopíš takými ľuďmi ako si ty.
Ak tvoji kamaráti a známi nie sú úplné svine, nemusíš ich hneď odpísať, ale každý si od teba zaslúži takú mieru ochoty, akú ti je ochotný prejaviť.
A k tomu egoizmu iba tolko, ze kazdy ma roznu "hladinu" egoizmu a altruizmu a niektori ludia proste egoistami su (alebo sa stali) a ini budu mat zase altruisticke crty...s tym vela nenarobis, iba si mozes tych ludi "vybrat". A co sa tyka extremnych situacii, je 99% ludi na chvilu naozaj egoistami (pud sebazachovy), staci sa pozriet na nejake video z paniky masovych rozmerov a je to tam vidiet. Ti, co sa tak nespravaju, tak su vacsinou matky chraniace deti, "silne" osoby lahko odolavajuce psychickemu tlaku alebo osoby trenovane na takuto zataz, napr. vojaci, hasici apod.