Zdravim, študujem na 8 ročnom gymnáziu v Nitre a tento rok maturujem. Chcel by som ísť študovať ekonomiku do čiech buď VSE alebo Karlovka. Kamaráti mi odporúčali VSE vraj je to tam na úrovni ale na druhú stranu počul som aj názory že to je príliš ľahké a
Never, mám v Čechách(Praha aj Brno) kopec spolužiakov zo strednej, nemajú problém.
Môj terajší spolužiak študoval na VŠE finančné inžinierstvo a podľa jeho znalostí si nemyslím, že by to tam mal moc ľahké (hoci to o odbore ekonomika nič nevraví, no)
Kde je to lepšie, to neviem, držím palce s výberom, ale vedz, že obe sú dostatočne kvalitné a ak sa chceš učiť, tak neexistuje nič ako priľahká škola, na ktorej sa málo naučíš. Jednoducho sa budeš učiť a naučíš sa, však keď sa chceš učiť, hádam ti neprekáža, že to bude nad rámec skúšky
porovnat VSE s UK neviem, ale vraj UK je viac teoreticka a VSE viac prakticka...a inac neda sa povedat, ze by VSE bola prilis lahka, zavisi od fakulty/oboru - najjednoduchsia je fakulta medzinarodnych vztahov, a najtazsia fakulta financii a ucetnictvi ...ale viem porovnat VSE s ESF MU v Brne a mozem ti povedat, ze VSE je minimalne o level vyssie ...a takisto magister tu nie je velmi lahky, ak ti mam pravdu povedat....pozeral som nejake statistiky, a magistra dokoncilo za 5 rokov menej ako 10%! zacinajucich prvakov, takze tie reci o lahkosti skoly vychdzaju tradicne z ust studentov Karlovky ..ale je pravda, ze bakalar je tu relativne jednoduchy, ak sa ucis, tak mas sancu ho dat bez vacsich problemov aj na cerveny diplom , ale pozor na system skusiek, aky tu je, ak mas menej ako 50%, tak opakujes cely predmet, nie skusku!..ziadne 3 terminy, surovo odznova opakujes vsetko, na tom tiez dost ludi vyleti zo skoly....
Zatial som sa nestretol s nejakymi predsudkami..je pravda, ze niektori si zo srandy rypnu, ze si z Hornych Uhier, a ze slovensko nema historiu , ani literaturu , ani elektrinu, ale to musis brat s rezervou a tiez si do nich nejako rypnut, hlavne do Klausa ako kradne pero ...a v Prahe ked rozpravas po slovensky, musis strasne pomaly a zretelne, inak maju fakt tazkosti so slovencinou
Slovák by musel mať buď veľmi veľkú guráž, alebo veľmi veľkú vieru v neinformovanosť českých spolužiakov o Slovensku, aby si tam robil prču z toho, že Klaus ukradol pero
@2 presne ako hovori, to s tymi skuskami je dost dresne podla mna, ozaj mas tusim len jeden pokus a co som pocul, tak VSE ma velmi nizku nezamestnanost co sa tyka absolventov, samozrejme ze Karlovka si mysli ze je rit sveta alebo co ale podla mna VSE a CVUT su ovela lepsie a praktickejsie skoly a ludia z tychto skol su aj dost ziadani, ale narocnost VSE zavisi od odborov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
Môj terajší spolužiak študoval na VŠE finančné inžinierstvo a podľa jeho znalostí si nemyslím, že by to tam mal moc ľahké (hoci to o odbore ekonomika nič nevraví, no)
Kde je to lepšie, to neviem, držím palce s výberom, ale vedz, že obe sú dostatočne kvalitné a ak sa chceš učiť, tak neexistuje nič ako priľahká škola, na ktorej sa málo naučíš. Jednoducho sa budeš učiť a naučíš sa, však keď sa chceš učiť, hádam ti neprekáža, že to bude nad rámec skúšky
Zatial som sa nestretol s nejakymi predsudkami..je pravda, ze niektori si zo srandy rypnu, ze si z Hornych Uhier, a ze slovensko nema historiu , ani literaturu , ani elektrinu, ale to musis brat s rezervou a tiez si do nich nejako rypnut, hlavne do Klausa ako kradne pero ...a v Prahe ked rozpravas po slovensky, musis strasne pomaly a zretelne, inak maju fakt tazkosti so slovencinou