videl niekto z vas eraserhead? ak ano, kto ho pochopil? ja osobne som ho cely pozerala s otvorenymi ustami ale nepochopila som vobec nic. az mi napadlo ze neslo o to ho pochopit ale vnimat pocity ktore v nas jednotlive obrazy vyvolavaju.. tak prosim piste
ten film nebol natoceny v 1997 ale v roku 1977. Celkom, dobry film. Je tam zmiesanych viac pocitov, ktore si kazdy moze vysvetlit ako chce. Pripadne si precitaj co nim chcel vyjadrit samotny reziser.
a neplati to len pre absurdne/surrealisticke filmy, ale aj pre literarne diela. Ked som zacal citat "Cakanie na Godota", tak som uz vopred vedel strucny obsah, a to mi trochu pokazilo zazitok (ale aj tak to bolo jedno z najlepsich literarnych diel co som kedy cital).
milujem lynchove filmy. a ak si mala pocit z erasure head ze wotafak kukni si inland empire a to este len bude narez! jeho filmy sa daju vykladat rozne. kazdy si to vsyvetli ako chce. ja mam niekedy pocit ze ani sam lynch nevie co tym chcel povedat ale spracovanie super. milujem jeho prelinanie obrazov, pritomnost, minulost, ako vsetko krasne do seba zapada a tak. to o inland empire. erasure head bola taka klasika jeho nebolo zlate to mrnave???
nazyvas lynchov film surrealnym? to je dost zaujimave. keby si nieco malo vedela o zakladoch psychologie, jeho filmy by ti davali zrazu viac zmyslu nez hociktore ine. dobry priklad na freudovsky vyklad snow je mulholland drive. odporucam pozret, je moj oblubeny, kedze za pracu o nom som mal A-
jednu vec vsak od neho musim nazvat surealnym, dokonca idiotickym filmom.. ono to teda neni film, je to animacia a vola sa Dumbland.. hodte si do youtube "dumbland david lynch".. je to radost pozerat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
mna by zaujimalo, ako to vnimaju ludia predtym nez si precitaju co tym chcel vyjadrit autor.
Ja si taketo podobne filmi radsej najprv bez akych kolvek znalosti pozriem a az potom si precitam co chcel "basnik" vyjadrit.
himynameismarek - podla mna bol dost surrealisticky.. povedz preco podla teba nie je?
a na inland empire sa chystam coskoro