Ja som bola v druháku, tak s tou otázkou ti neviem veľmi pomôcť. A ani mi nenapadá nikto, kto bol v tretiaku. Poznám iba chalana, čo bol v piataku, ale iba zimný semester. Ale jeho školiteľ bol kúsok od miesta, kde bol na erasme, čo je asi trocha špecifická situácia.
Pokiaľ ide o tú krajinu, čo tak Nemecko? Každý tu vie po anglicky, cenovo si myslím, že je to v norme (pokiaľ nebývaš v Mníchove a od Slovenska to je naskok.
Nic o tom neviem, ale brat ide v 3. rocniku na letny semester do Finska, vraj nema ziadne povinne predmety a bakalarku ze moze pisat aj tam
Inak krajina - Dansko, Holandsko, Francuzsko?
Myslim si ze je skoda ist na erasmus do Prahy len preto ze sa bojis ist dalej. Na studium v cudzom jazyku si zvyknes za par tyzdnov a aj ked na zaciatku je to narocne nie je sa coho bat. A tou Prahou si naozaj nic nevyskusas lebo to je ako doma.
Este dobra vec ked sa obavas je presvedcit niekoho z kamaratov nech ide tiez, potom to cle bude pre teba ovela jednoduchsie
To ako to funguje s bakalarkou je asi dost zavisle od skoly.
Co sa tyka krajin kde sa v pohode dohovoris anglicky tak ludia si velmi pochvaluju sever, Finsko, Norsko, Svedsko v kazdom z nich mam kamaratov co tam boli/su na erasme a vraj je to fakt skvele, od jazyka, skoly, organizacie az po samotnu krajinu. Avsak drahe. Tam si s erasmackym stipkom (500e) nevystacis, rataj plus minus 800 mesacne.
V Holandsku je to takisto s anglinou uplne v pohode a isto je aj cenovo dostupnejsie. Nemecko, co som pocula sice sa po anglicky dohovoris ale skola byva vecsinou po Nemecky.
Francuzsko je na tom co sa tyka angliny mizerne. (akurat som tam a hoci ja studujem na anglickom programe je to jeden z mala v celej krajine a aj tak tu clovek bez aspon zakaldnej franiny len tazko preziva)
No a potom SPanielsko tam sa nazory roznia... isto je to lacnejsia varianta ako francuzsko ci sever ale nazory na uroven anglictiny obyvatelstva sa roznia a hlavne vybavit tam nieco je vraj celkom katastrofa rovnako ako vo FR.
Takisto by som ale na tvom mieste zvazila aj menej popularne krajiny... Kamoska bola v Bulharsku a pochvalovala si a okrem toho na tom erasme este aj zarobila tak tam bolo lacno
@lelinna vďaka áno, škandinávia a sever sú podľa mňa najlepšie krajiny na erasmus, jedine tie vysoké náklady ma odrádzajú, škoda
Nemyslím si, že do Prahy by to bola až taká škoda, určite by to pre mňa nebolo ako doma, ale preto som písala, že by som potom chcela ísť ešte raz, už so skúsenosťami .
Ešte ma celkom zaujali Pobaltské krajiny, taký najlepší kompromis, ale bohužial naša fakulta nemá s nimi žiadne zmluvy
@smajlo18 myslím, že veľa kurzov je aj po anglicky...ale nemám extra prehľad a asi závisí aj od odboru...len si myslím, že málo študentov, čo ide na erasmus do Nemecka, vie nemčinu na úrovni, aby v nej mohlo študovať
Ahoj ja som bolo v 2. ročníku ZS vo Viedni. A áno dá sa ísť aj v 3. ročníku ZS s tým, že sa so školiteľom dohodneš že budeš posielať bakalárku cez email alebo tak A určite choď! Aj keď len do Prahy alebo hocikam
@19martina19 ahoj, diky, viem že sa dá ísť aj v 3. len som nevedela ako je to s tou prácou, lebo tam by som ju práveže písať nechcela, sa bojím, že by toho bolo už moc . Určite chcem ísť, len ešte neviem kam, lebo s tou angličtinou to nie je všade také samozrejmé, dokonca aj v nemecku sa na niektorých univerzitách učí len nemecky
Ahoj. Ja som bola v druhom ročníku na celý akademický rok (zimný aj letný semester) v Španielsku. A idem znova na rok vo štvrtok ročníku. Momentálne som tretiačka. A dá sa to zvládnuť, keď to dáš prvýkrát tak druhýkrát tiež nie je problém. Čo sa týka jazykov nie som na tom slávne a dala som to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Pokiaľ ide o tú krajinu, čo tak Nemecko? Každý tu vie po anglicky, cenovo si myslím, že je to v norme (pokiaľ nebývaš v Mníchove a od Slovenska to je naskok.
Inak krajina - Dansko, Holandsko, Francuzsko?
Este dobra vec ked sa obavas je presvedcit niekoho z kamaratov nech ide tiez, potom to cle bude pre teba ovela jednoduchsie
To ako to funguje s bakalarkou je asi dost zavisle od skoly.
Co sa tyka krajin kde sa v pohode dohovoris anglicky tak ludia si velmi pochvaluju sever, Finsko, Norsko, Svedsko v kazdom z nich mam kamaratov co tam boli/su na erasme a vraj je to fakt skvele, od jazyka, skoly, organizacie az po samotnu krajinu. Avsak drahe. Tam si s erasmackym stipkom (500e) nevystacis, rataj plus minus 800 mesacne.
V Holandsku je to takisto s anglinou uplne v pohode a isto je aj cenovo dostupnejsie. Nemecko, co som pocula sice sa po anglicky dohovoris ale skola byva vecsinou po Nemecky.
Francuzsko je na tom co sa tyka angliny mizerne. (akurat som tam a hoci ja studujem na anglickom programe je to jeden z mala v celej krajine a aj tak tu clovek bez aspon zakaldnej franiny len tazko preziva)
No a potom SPanielsko tam sa nazory roznia... isto je to lacnejsia varianta ako francuzsko ci sever ale nazory na uroven anglictiny obyvatelstva sa roznia a hlavne vybavit tam nieco je vraj celkom katastrofa rovnako ako vo FR.
Takisto by som ale na tvom mieste zvazila aj menej popularne krajiny... Kamoska bola v Bulharsku a pochvalovala si a okrem toho na tom erasme este aj zarobila tak tam bolo lacno
Nemyslím si, že do Prahy by to bola až taká škoda, určite by to pre mňa nebolo ako doma, ale preto som písala, že by som potom chcela ísť ešte raz, už so skúsenosťami .
Ešte ma celkom zaujali Pobaltské krajiny, taký najlepší kompromis, ale bohužial naša fakulta nemá s nimi žiadne zmluvy