Chcela by som ísť študovať medzinárodné vzťahy a diplomaciu alebo hospodársku informatiku. Neviem sa rozhodnúť kam viacej a nepoznám nikoho osobne čo chodí na VŠE a o tejto univerzite som sa tiež dozvedela nedávno. Viem, že české univerzity majú lepšie úr
no, aj ja som počula ľudí nadávať na EUBA. Zvyknú hovoriť, že meh škola, buď tam dokopy nič nerobia alebo je to extrémne ťažké. Bohužiaľ neviem, aké je to konkrétne tam, kde chceš ísť ty.
Na VŠE hlavne majú úplne iný systém. Nie taký, že skúška + 1 alebo 2 opravné, ale jeden termín a ak neurobíš, odpočítajú sa ti kredity z tzv.rezervných, ktorých máš určitý počet na tie tri roky bakalárskeho štúdia. Sama som to poriadne nepochopila, keď mi to kamoška hovorila, lepšie ak tu bude niekto, kto tam študuje/oval... mnoho ľudí to tam neznáša.
Plus sa do Čiech robia úplne iné prijímačky, ale to už určite vieš.
@nikoolatka Velmi ti poradit neviem, studujem HI ale v Kosiciach. Pocuj ale celkom by ma zaujimal ten clanok o FHI na EUBE, nemas nanho link nahodou niekde poruke ?
poznám babu, čo chodí na hospodársku informatiku a dosť sme sa bavili na jej opisoch toho, čo tam robia prešli tam z matfyzu polka krúžku, u nás boli tí horší, čo ledva prechádzali na opravné termíny a tam sú hviezdy a keď mi jeden chalan zadrel, že ten odbor je ťažký, hlavne, že o dve minúty nato spomenul, že majú niekde 7 opravných termínov ....
na MV tiež poznám jednu babu a to už je asi o inom... fakt je to také jazykové a viem napríklad, že chceli od nich mať prehľad, čítať noviny a potom na hodinách diskutovať, ale zase raz im dali naučiť sa kolónky nejakého formuláru naspamäť (akože dajú pred teba prázdny formulár a ty máš povedať, ako sa ktorá kolónka volá. proste EUBA style.)
ja chodim na EUBA sice zatial len prvy rok, ale doteraz mam len dobre skusenosti.. mozno po skuskovom budem nadavat aj ja ... a podla mojho nazoru, nadavaju ti, ktori sa nevedia prisposobit, nebavi ich to alebo nic nerobia cely semester a potom na konci by chceli aj 10 opravnych a cuduju sa, ako je mozne, ze ich nedostanu...
ja nechodim na EUBU, aj ked vraj je tam vela memorovania sa naspamat, a okrem toho tam su vraj doktorandi nie velmi ustretovi...
neviem, aka je uroven na VSE (aj ked zrejme vyssia), alebo ani aka je uroven na odbore, kam chces ist a ako velmi by si chcela ten konkretny odbor studovat, to je na zvazenie
ale inak ja by som na tvojom mieste sla do Ciech (ak by mi nezalezalo na tom konkretnom odbore, co je na EUBE)
Kazdopadne by som odporucal poslat si prihlasku na obe skoly.Ak Ti vyde Praha, bude to super a na Tvojom mieste by som to vyuzil. Ak nie, treba skusit aj tu EUBA. Co sa tyka FMV EU, je tam v ramci EUBA najprisnejsi vyber, ale pokial viem, nie je problem sa tam dostat, myslim, ze minuly rok brali vsetkych, co spravili prijimacky.
Ja tento rok maturujem a chcem študovať hospodársku informatiku. Rozhodol som sa pre VŠE Praha, Fakulta FIS. VŠE Praha má vyššiu úroveň a väčšie možnosti čo sa týka štúdia, zahraničných študijných pobytov a možnosti nájdenia vhodnej práce v odbore už počas štúdia. Bol som v Prahe na dni otvorených dverí a páčilo sa mi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Na VŠE hlavne majú úplne iný systém. Nie taký, že skúška + 1 alebo 2 opravné, ale jeden termín a ak neurobíš, odpočítajú sa ti kredity z tzv.rezervných, ktorých máš určitý počet na tie tri roky bakalárskeho štúdia. Sama som to poriadne nepochopila, keď mi to kamoška hovorila, lepšie ak tu bude niekto, kto tam študuje/oval... mnoho ľudí to tam neznáša.
Plus sa do Čiech robia úplne iné prijímačky, ale to už určite vieš.
na MV tiež poznám jednu babu a to už je asi o inom... fakt je to také jazykové a viem napríklad, že chceli od nich mať prehľad, čítať noviny a potom na hodinách diskutovať, ale zase raz im dali naučiť sa kolónky nejakého formuláru naspamäť (akože dajú pred teba prázdny formulár a ty máš povedať, ako sa ktorá kolónka volá. proste EUBA style.)
neviem, aka je uroven na VSE (aj ked zrejme vyssia), alebo ani aka je uroven na odbore, kam chces ist a ako velmi by si chcela ten konkretny odbor studovat, to je na zvazenie
ale inak ja by som na tvojom mieste sla do Ciech (ak by mi nezalezalo na tom konkretnom odbore, co je na EUBE)
» web.sulik.sk/index.php?secti...