Ahojte, hoci máme Euro u nás zavedené už niekoľko rokov, stala sa mim dnes menšia prekérna situácia. Vo vlaku som 0,25 centový lístok zaplatila (alebo lepšie povedané, chcela som zaplatiť) 1 a 2 centovkami.Sprievodca ma poslal s prepáčením do prdele...vra
no, vraj nie, skoror som letela von okienkom z vlaku, lebo som k tomu nemala ešte aj preukažku ... aj ja som si hovorila, že 1 centovka je rovnako minca ako eurovka ....
Vyhláška Národnej banky Slovenska 465/2001 Z.z.
(ktorou sa ustanovujú podrobnosti o postupe pri prijímaní zákonných peňazí a pri nakladaní s nimi a podrobnosti o poskytovaní náhrad za necelé bankovky alebo za inak poškodené bankovky a mince)
§ 1 Prijímanie zákonných peňazí
(1) Fyzické osoby a právnické osoby s výnimkou Národnej banky Slovenska, bánk a pobočiek zahraničných bánk (ďalej len "banka") môžu z dôvodu podľa § 17a ods. 3 písm. b) zákona odmietnuť prijatie nad 20 kusov mincí rovnakej nominálnej hodnoty alebo celkove nad 30 kusov mincí rôznych nominálnych hodnôt.
za lístok môžeš zaplatiť najviac 25 kusmi mincí a tvoja platba nesmie 50 násobne prekračovať hodnotu lístka. Takže ak lístok mal stáť 25 centov furt by si mohla platiť hoci aj 1 centovkami a bola by si v rámci zákona asi sa mu nechcelo je*ať s centovkami, ale bola si v rámci zákona takže nemal čo pič*vať nabuduce mu toto povedz a može isť do ri*i
raz som v jednote za eurovú čokoládu platila kopou jednocentoviek tá predavačka začala nadávať, že ako si to ja dovoľujem, takú kopu jej tam vysypať... že ona to počítať nebude, lebo na to nemá čas, lebo ostatní ľudia čakajú a neviemčo (aj keď v jednote boli vtedy maximálne tak štyria ľudia ).... na druhý deň som si išla kúpiť tiež nejakú drobnosť a zaplatila som veľkou bankovkou... či sa jej to bude páčiť viac, ako jednocentovky... hubovala tiež
sprievodca nemá ad šušne rovnako ako každý
keby si predávala zmrzlinu a ja by som si chcela kúpiť 2 kopčeky, ale platiť by som chcela jedno centovkami, páčilo by sa ti?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
ved peniaz, ako peniaz... a nechal ta potom aspon ist zadarmo?? lebo by som mu povedala, ze ine nemam
Vyhláška Národnej banky Slovenska 465/2001 Z.z.
(ktorou sa ustanovujú podrobnosti o postupe pri prijímaní zákonných peňazí a pri nakladaní s nimi a podrobnosti o poskytovaní náhrad za necelé bankovky alebo za inak poškodené bankovky a mince)
§ 1 Prijímanie zákonných peňazí
(1) Fyzické osoby a právnické osoby s výnimkou Národnej banky Slovenska, bánk a pobočiek zahraničných bánk (ďalej len "banka") môžu z dôvodu podľa § 17a ods. 3 písm. b) zákona odmietnuť prijatie nad 20 kusov mincí rovnakej nominálnej hodnoty alebo celkove nad 30 kusov mincí rôznych nominálnych hodnôt.
zdroj:
» www.diskusneforum.sk/tema/drobne-min...
pri dokazovaní na stanici u direktora by pohorel :-S
@shiki takisto som nepovedal že všetci ľudia na slovensku sú si vedomí presného znenia tohto zákona a dodržiavajú ho.
ono to v skutočnosti nič nezjemňuje, ale teší ma, že to chápeš
keby si predávala zmrzlinu a ja by som si chcela kúpiť 2 kopčeky, ale platiť by som chcela jedno centovkami, páčilo by sa ti?