Zdravím všetkých filozofov a mysliteľov birdzu. Dnes som počul v rádiu správu o nejakých utečencoch z Afriky, konkrétne z Maroka ako sa silou mocou dostali cez istý priechod v Španielsku do Európy, pričom ich nič nezastavilo, ani niekoľkometrový plot s os
je to smutné, ale títo ľudia sú spravidla veľmi nevzdelaní a ich predstavy veľmi mylné... samozrejme, v porovnaní s ich podmienkami je Európa raj, s tým súhlasím, lenže pre Európu znamenajú veľké problémy, pretože nie sú schopní kultúrneho prispôsobenia sa... je mi tých ľudí ľúto, ale nemajú tu čo robiť...
@kitty7 čo si predstavuješ tým prispôsobením sa? USA sú krajina vybudovaná z prisťahovalcov, keby rozmyšlali tak ako ty, tak by tam dnes boli ešte indiáni
@asceticjunkie lenže do Ameriky bola privezená, aj keď by sa dalo o tom polemizovať, modernejšia kultúra. Európa postavená na ľudských právach, rovnosti možností atď. si neporadí s ľuďmi, ktorí sú zvyknutí na otroctvo a ženy predávajú za ťavy... predstav si, že mnohí tí ľudia u nás prvý krát v živote vôbec vidia splachovací záchod... nemajú vzdelanie, s ktorým by boli schopní sa zamestnať... predstav si, aké problémy nám spôsobujú rómski spoluobčania, prisťahovalci z iných kultúr spôsobujú rovnaké problémy... množia sa, nepracujú, kradnú a hygiena im veľa nehovorí... mne pripadá prirodzené, že ak idem do cudzej krajiny, prispôsobím sa miestnej kultúre... oni toho ale ani nie sú schopní... nechápu to.
Ja Ti poviem čo je fascinujuce. Že najprv bola Afrika kolonizovaná a nepáčilo sa im. Odkedy si začali vládnuť sami tak je to tam samá občianska vojna, kedysi prosperujúce farmy su už len rozvaliny a je tam množstvo hladných krkov. Takže paradoxne sa chcú vsosať zase k nám zlým európskym kolonizátorom, ale idealne tak žeby sa najebali do predmestí kde sa budú len množiť jak potkany , bude tam stúpať kriminalita a budu cicať socialny sýstém čo to dá. A až bude dospievať 2 pripadne 3 generácia narodená už v Europe tak sa strhnu protesty ohľadom nerovnosti šancí, o tom že nerešpektujeme ich kultúry, že sú diskriminovaní a neviem čo. Čiže nech su ich pocity akékoľvek, pekne by som ich otočil a poslal späť do Afriky, na priklade Nemecka a tureckých gastarbeiterov pekne vidno že ked si ich raz pustíš do krajiny tak Ti už nepomôže ani 50 integračných programov. Nie je to síce odpoveď na Tvoju otázku, ale ked ak si ich sem budeme púštať tak veľmi rýchlo prestaneme tým "rajom na Zemi" byť a budeme tu mať problemy ako už začinaju byť v Nemecku:
Minule keď som začal cvičiť 8hodín denne, som mal také bicaky ze všetky Nemki a Ruski utekali do TN zamnou a hovorili ze tam je pre nich väčší raj jak doma.
neviem ake su ich pocity, ale ked som bola ma malte , tak mi tam ludia hovorili ( presnejsie som sa zopravala z tamojsim policajtom ), ze imigranti z afriky tam znasilnuju a kradnu ..a ja ze preco odo mna odhanali kazdeho cernocha
Tak urcite je to prenich uspech ked sa dostanu tu. Prenas je raj ist k moru napr. aj do afriky lebo sme na hoteli a chodime na plaz pripadne do mesta. Ale oni ziju v tej chudobe a konfliktoch. Ja som minule videl dokument ako tam konci odpad z vyspelych krajin a oni ho triedia a vyberaju cenne kovy. Ja som bol v afrike raz letecky v Tunise. A dovolenka bola dobra z ich zivota som videl akurat ako sa tam potuluju macky, vela macier ako v meste predavaju kdeco v stankoch, ja som osobne kupil zlatu retiazku, kt. bola nakoniec pozlatena a aspon ze privesok bol z praveho zlata. A podla mna cernosi su lepsi ako cigani sme by nevadilo kedy takych 5000 skusobnych pustili do europy a ponukli im nejaku pracu a zozaciatku by byvali v ubytovniach.
Podľa mňa je to úžasné! Lebo pokiaľ sa zvyšok sveta o nich nevedel postarať, tak sa o seba prišli postarať sami. Veci ako iná kultúra či hygiena sú im akosi neznáme, ale zavše môžem povedať, že tu neprišli tak, ako tu prišli Indovia (momentálne cigáni). Títo tu vidia niečo viac, a nemyslím si, že ich treba odsudzovať dopredu.
@kitty7 nemôžeš prirovnávať rómov k Afričanom. O rómoch tu môžeme hovoriť so skúsenosťou, ale o afričanoch nie, preto nemáme právno rozhodovať o tom dopredu, či budú ďalším problémom... Ako príklad si zober základné školy, ktoré sme im my vybudovali - a oni sa s radosťou učia! Pre nich je vzdelanosť luxus, ktorý je ale pre nás štandardom, takže ak ho dostanú zadarmo, tak sa im nečudujem, že sa z toho budú tešiť. A čo myslíš, prečo sme pre nich raj? Kvôli jedlu? Srsly? Ide im o všetko, čo mi považujeme za štandard, a oni, podľa môjho názoru by tu neprichádzali len tak... pre jedlo či "dávky".
Ked sa tak zamyslim uz ani nemam chut cestovat mimo europu, ved sa tu vlastne mame dobre aj ked sme furt s niecim nespokojny, co by sme ani nemali byt.
@sitic Ale ze este takych 5000 skusobnych, by im dali na novu taky cip ako mal Kocurek(sprejer) vo filme vejska a by ich sledovali co robia a ked sa osvedia do polroka dostanu doklady a mozu tu ostat natrvalo.
@spactatus skôr, než začneš tárať sa spýtaj, či s nimi mám skúsenosť... predstav si, bývala som vyše 4 mesiacov vedľa baráku plného černochov... furt som ich stretávala okolo obeda, keď sú normálni ľudia v zamestnaní kdesi sa potulovať naokolo, hrať vonku futbal, takže predpokladám, že boli bez roboty. teda ak nerátam tých, čo na námestí predávali handry... fakt by ma celkom zaujímalo, z čoho žili, aj keď bolo vidieť, že hygienu majú zanedbanú. a úplne najväčší gól bol, keď sme na diskotéke stretli chalana černocha, inak dobre oblečeného, dotykovka v ruke, ale druhou rukou šmátral v kamarátkinej kabelke.
a nejak nechápem, čo chceš povedať tými školami. nie sú natoľko vzdelaní, a to teraz nehovorím len o škole, ale aj praktických veciach ako umyť podlahu, riady, prezliecť periny, prebaliť dieťa či vypísať obyčajné tlačivo na to, aby sa tu dokázali uchytiť... chápeš?
kopa cernochov si mysli, ze cela europa vyzera jak centrum Londyna, Pariza, Berlina atd a ze kazdy je velky bohac a podobne bludy....ale ked tu pridu, tak zistia, ze im malokto da dobre platenu pracu, takze zametaju ulice, su v skladoch a pod a potom sa buria, ze im nepadaju pecene holuby do huby...a to uz ani nevravim o ich pracovnej moralke, takze to konci tak, ze nic normalne nerobia, beru socialne davky a robia bordel a nechcu sa zaradit do spolocnosti, lebo im nejako nedopina, ze na dom, auto atd. si treba zarobit tvrdou drinou (alebo kradnut) a nie sem len prist a cakat, ze sa vsetci z nich poseru.....vlaste preto chcem zminut z europy, lebo tu o 10 rokov bude kopa rucnikarov a kakaovnikov, pricom bieli budu vymierat, takze tu bude coraz vacsi bordel........
@kitty7 tieto príklady ale sú také, že oni sa neprispôsobia len preto, lebo k tomu nie sú donútení. lebo všetci im idú v ústrety. to nie je chyba ich, ale tých, ktorí im vychádzajú v ústrety.
a rómsky problém zase vznikol výlučne snahou o násilnú asimiláciu bývalým komunistickým režimom + súčasný sociálny systém to len a len podporuje » www.mises.cz/clanky/romove-j...
@kitty7 australia, novy zeland a pod...tam je multikulutralizmus prirodzeny, i ked i to ma svoje problemy, ale aspon je tam nizka hustota zaludnenia, takze imigranti su v taboroch mimo velke mesta a hlavne tam neidu vo velkom socialni migranti, lebo vedia, ze nic tam nedostanu, podobne ako v USA, kde treba makat, aby boli prachy.......Europa je inak dost socialna, az prilis
@kitty7 Tak po prvé by bolo treba, aby si vyriešili svoju situáciu v krajine, toľko nerastných surovín majú a tak chudobne žijú...A Európanom to tak vyhovuje, lebo ich aspoň môžu drancovať...
@echoechoecho dúfam, že vieš, aké ťažké je sa tam dostať a je iné, keď je to tam prirodzené, ako keď sa nám sem tlačia primitívnejšie kultúry. neviem, ale myslím si, že aj v Európe sa dá, len treba vedieť, kde.
@kitty7 dobre, tak si spoznala tú zlú stránku. Ale boli to tí, ktorí si mysleli, že je tu raj? No, tými školami som myslela že možno aj to môže byť dôvod takej náhlej emigrácie. A síce viem, že nie sú dostatočne navyknutí (teda asi nie sú vôbec navyknutý) na toto prostredie, ale vše je po prvý raz a ako bytosti nášho druhu by sme ich nemali takto odsudzovať hneď, nech je to pre nich jedna a nepremrhateľná šanca. Buď sa naučia chodiť alebo ich udupe dav.
@kitty7 Väčšinu dolov a baní vlastnia európske firmy... Ako fajn, Európania sú tam už dlho, ale myslím si, že keby Afričania chceli, tak môžu žiť rovnako ako my tu v Európe, to by si však najprv žiadalo, aby sa im dostala určitá úroveň vzdelania... Vhodný príklad je JAR, sú tam aj slumy, ale žijú tam skoro rovnako ako v niektorých európskych krajinách...
@kitty7 Bohatšie krajiny musia vždy drancovať chudobnejšie, aby si udržali životný štandard, je to zákon akcie a reakcie, ak sa ty budeš mať zajtra lepšie, niekto na tejto zemi sa musí mať horšie, inak to nejde.
@spactatus práve, že ich nikto neudupe. ja chápem, že v ich krajinách sú podmienky neznesiteľné, lenže tým, že sa prisťahujú do Európy nikomu nepomôžu. teda, väčšinou... nepomôžu ani rodine, ani sebe a tobôž nie Európe, ktorá má oveľa vyššie náklady na nich, keď sú tu, ako keď sú doma, čo zbytočne oberá o pomoc tých, ktorí zostali.
inak, prečo si myslíš, že existuje tá dobrá stránka? pokiaľ sa v Európe černoch neuchytí ako športovec alebo nejde na vysokú školu, tak skončí kdesi v azylovom dome bez roboty. a takto končí 99% z nich či sa ti to páči, alebo nie.
@tralalibang prečítaj si @7 , dobre to napísal. JAR prosperuje, lebo je plná Nemcov a Britov. ono je pekné napísať, že ich drancujeme, ale myslíš si, že oni sami sú schopní prevziať tie doly, menežovať to, predávať do zahraničia? NIE. pozri na všetkých tých "schopných" vodcov, ktorí tam vedú tak akurát občianske vojny. drancovali by miestnych ešte trikrát tak, ako ich drancuje Európa - vraj, pretože ľudí, ktorí pomáhajú priamo v Afrike je neúrekom. ja nehovorím, že sa majú dobre, majú otrasné podmienky, ale treba si uvedomiť, že im to nemôžeš dať do rúk, bohužiaľ.
@kitty7 s tým udupadním to bolo obrazne myslené ofc, to znamenalo že sa zdvihne vlna ohlasov. To ako zmýšľaš smeruje najskôr k finančnej situácii Európy, ale mne sa vôbec nepáči, že ľudia sa dookola obzerajú po peniazoch... Iste, sú dôležité, ale nemali by sme sa kvôli nim ovplyvňovať natoľko, že by sme tu nepustili menej civilizovaných ľudí.
@yoss sorry, ale to je blbosť. prečítaj si, čo som písala v @39 . a doplním, že do chudobných regiónov kdesi v Afrike sa lejú neskutočné peniaze, ja sama rada podporím napríklad Unicef, kúpim si batoh, ja sa mám lepšie, lebo knihy nemusím nosiť v rukách a nejaké dieťa v Afrike dostane z toho vodu na tri dni. batoh vyrobilo decko v Bangladéši, ktoré za to dostane misku ryže atď. - majú sa horšie? nemajú.
@spactatus či sa ti to páči alebo nie, toto stojí na peniazoch. pre mňa osobne nie sú nejako extra dôležité, ja chcem mať útulný byt, jedno auto do rodiny stačí a nemusieť riešiť ceny potravín ani pri dvoch malých deťoch. fakt ja viac k životu nepotrebujem. ale aj bez ekonomického vzdelania viem, že v prosperujúcej krajine sa majú všetci lepšie. ak štát alebo kráľovstvo musí vynakladať veľké finančné obnosy na prisťahovalcov, trpia tým jeho občania. dostane sa im menej, potom nakupujú menej a v kase je o to menej peňazí. toto je presne aj problém Slovenska.
skús sa na to pozrieť napríklad aj takto, v Európe za 7 eur dokážeš nakŕmiť jedného človeka na jeden deň. v Afrike za tú istú sumu nakŕmiš 10 ľudí. čo je efektívnejšie?
@kitty7 ale veď ja viem, ale tak to je už taký problém celého zaužívaného systému. Ak by sme si každý rozdeľovali rovnomerne, tak by sa žilo, a všetci tí podnikatelia, ktorí zarábajú na slabších ľuďoch by skončili. Čo povieš na absolútny mier a rovnováhu?
@asceticjunkie
"tieto príklady ale sú také, že oni sa neprispôsobia len preto, lebo k tomu nie sú donútení. lebo všetci im idú v ústrety. to nie je chyba ich, ale tých, ktorí im vychádzajú v ústrety. "
tak sa pýtam, ako ich donútiš?
@spactatus moja mama je podnikateľka a štát zarába na nej, ale keď myslíš...
bola som v Nórsku, tam majú dobrý sociálny systém, len im to tam tiež začínajú prisťahovalci demolovať. aby som objasnila, čo mám na mysli, šikovnejší a vzdelanejší zarábajú viac, ako tí menej vzdelaní a menej šikovní. no tie maximá a minimá sú nastavené tak, že tí s minimom žijú dôstojnejší a lepší život ako 80% Slovákov a tí s maximom nepatria k vyslovene zazobancom zarábajúcim milióny. a toto fungovalo napríklad aj v Nemecku, kým sa im tam nepremnožili prisťahovalci.
ako vravím, pre Európanov je oveľa jednoduchšie a výhodnejšie ich financovať tam, odkiaľ prišli, multikulti je kravina.
Peniaze peniaze peniaze vas nespravia stastym staci ich tolko aby bolo jest a byvat nic ine vam nedqju ked tak mozno chvilkovu zabavu ale nedaju vam lasku rodinu alebo zdravie a rozum...
@dantex šťastie závisí od životného postoja, ale... keď ti sociálka zoberie deti, lebo ich nebudeš mať za čo živiť, tak možno prehodnotíš, čo si napísal...
@kitty7 ked si prečítaš ešte raz čo som napísal zistíž že dávaš málo pozor nenapísal som že ich nepotrebuješ len že ich nepotrebuješ viac ako potrebuješ a to je rozdiel
@dantex ja som sa chytila toho, že si odporuješ v tom, čo píšeš prečítala som si ťa veľmi dobre, ale ak tvrdíš, že potrebuješ istý obnos peňazí a zároveň, že peniaze nepotrebuješ, lebo si za ne nekúpiš to a hento, tak je to celkom že sranie si do úst
@kitty vidím že to nechápeš ale nevadí pozri sa žil som aj tak že som si nemohol dovoliť niečo si kúpiť len tak pre radosť ale peniaze boli iba na tie najdoležitejšie veci teraz si to možem dovoliť dobre žije sa mi lepšie ale myslíš že som nejako extra happy ked som stále sám a mohol by som mat aj o milion viac a nič by sa tím nezmenili !!! Chápeš ?
@dantex ty si radšej prečítaj tie moje, ja sama vyššie píšem, že mi stačí mať byt, auto a nemusieť sa starať o ceny potravín, ja narážam na tvoju mnou nepochopenú logiku, že najprv tvrdíš, že stačí mať na prežitie a potom, že peniaze nie sú dôležité, lebo si za ne to a hento nekúpiš... nestrkaj mi do prstov, čo som nenapísala, proste sa zmier s tým, že prachy potrebuješ...
@pyromaniak nie som nechápavá, len ti vysvetľujem, prečo je tvoj výrok nepravdivý z hľadiska logiky
ďalšia z logických chýb v tvojej argumentácii, ktorá ťa okamžite diskriminuje, je slovné ponižovanie oponenta (viem, že nemáme diskusiu, len tak mám chuť ti napísať, že si hlúpy )
""tieto príklady ale sú také, že oni sa neprispôsobia len preto, lebo k tomu nie sú donútení. lebo všetci im idú v ústrety. to nie je chyba ich, ale tých, ktorí im vychádzajú v ústrety. "
tak sa pýtam, ako ich donútiš?"
donútia ich okolnosti a pud sebazáchovy, bez sociálnych dávok môže žiť len ten, ktorý produkuje veci, ktoré si ostatní cenia. bez toho môže parazitovať
ja len tak že či nedokážeš pochopiť že ľudia nevedia všetko preto som ťa mal za nechápavú :ehm:
áno a prepáč že som ťa včera nazval neskutočnou pičou lebo som mal veľmi zlú náladu a ty si týmto nepremysleným argumentom vyhrotila emócie (na to tiež treba myslieť)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
» www.mojevideo.sk/video/1a48b/odv...
@kitty7 nemôžeš prirovnávať rómov k Afričanom. O rómoch tu môžeme hovoriť so skúsenosťou, ale o afričanoch nie, preto nemáme právno rozhodovať o tom dopredu, či budú ďalším problémom... Ako príklad si zober základné školy, ktoré sme im my vybudovali - a oni sa s radosťou učia! Pre nich je vzdelanosť luxus, ktorý je ale pre nás štandardom, takže ak ho dostanú zadarmo, tak sa im nečudujem, že sa z toho budú tešiť. A čo myslíš, prečo sme pre nich raj? Kvôli jedlu? Srsly? Ide im o všetko, čo mi považujeme za štandard, a oni, podľa môjho názoru by tu neprichádzali len tak... pre jedlo či "dávky".
fuh
a nejak nechápem, čo chceš povedať tými školami. nie sú natoľko vzdelaní, a to teraz nehovorím len o škole, ale aj praktických veciach ako umyť podlahu, riady, prezliecť periny, prebaliť dieťa či vypísať obyčajné tlačivo na to, aby sa tu dokázali uchytiť... chápeš?
a rómsky problém zase vznikol výlučne snahou o násilnú asimiláciu bývalým komunistickým režimom + súčasný sociálny systém to len a len podporuje » www.mises.cz/clanky/romove-j...
inak, prečo si myslíš, že existuje tá dobrá stránka? pokiaľ sa v Európe černoch neuchytí ako športovec alebo nejde na vysokú školu, tak skončí kdesi v azylovom dome bez roboty. a takto končí 99% z nich či sa ti to páči, alebo nie.
skús sa na to pozrieť napríklad aj takto, v Európe za 7 eur dokážeš nakŕmiť jedného človeka na jeden deň. v Afrike za tú istú sumu nakŕmiš 10 ľudí. čo je efektívnejšie?
"tieto príklady ale sú také, že oni sa neprispôsobia len preto, lebo k tomu nie sú donútení. lebo všetci im idú v ústrety. to nie je chyba ich, ale tých, ktorí im vychádzajú v ústrety. "
tak sa pýtam, ako ich donútiš?
bola som v Nórsku, tam majú dobrý sociálny systém, len im to tam tiež začínajú prisťahovalci demolovať. aby som objasnila, čo mám na mysli, šikovnejší a vzdelanejší zarábajú viac, ako tí menej vzdelaní a menej šikovní. no tie maximá a minimá sú nastavené tak, že tí s minimom žijú dôstojnejší a lepší život ako 80% Slovákov a tí s maximom nepatria k vyslovene zazobancom zarábajúcim milióny. a toto fungovalo napríklad aj v Nemecku, kým sa im tam nepremnožili prisťahovalci.
ako vravím, pre Európanov je oveľa jednoduchšie a výhodnejšie ich financovať tam, odkiaľ prišli, multikulti je kravina.
ďalšia z logických chýb v tvojej argumentácii, ktorá ťa okamžite diskriminuje, je slovné ponižovanie oponenta (viem, že nemáme diskusiu, len tak mám chuť ti napísať, že si hlúpy )
""tieto príklady ale sú také, že oni sa neprispôsobia len preto, lebo k tomu nie sú donútení. lebo všetci im idú v ústrety. to nie je chyba ich, ale tých, ktorí im vychádzajú v ústrety. "
tak sa pýtam, ako ich donútiš?"
donútia ich okolnosti a pud sebazáchovy, bez sociálnych dávok môže žiť len ten, ktorý produkuje veci, ktoré si ostatní cenia. bez toho môže parazitovať
ja len tak že či nedokážeš pochopiť že ľudia nevedia všetko preto som ťa mal za nechápavú :ehm:
áno a prepáč že som ťa včera nazval neskutočnou pičou lebo som mal veľmi zlú náladu a ty si týmto nepremysleným argumentom vyhrotila emócie (na to tiež treba myslieť)
Ale pozor, je to painfully obvious, nebude sa ti to páčiť a budeš to pokladať za šialenstvo