Ja osobne sa držím zásady dvakrát do tej istej rieky nevojdeš.. ja si myslím, že keď sa vzťah rozpadol raz rozpadne sa aj druhýkrát... ale to je len môj názor ktorý nemusí byť vôbec správny
raz, hoci sme boli od seba ledva jeden deň, ale som bola sprostá, mala som ho vtedy nechať ísť, ušetrila by som si koooopec trápenia... ani neviem, prečo som sa snažila nás vôbec dať dokopy, asi mi bolo ľúto toho polroka, čo sme mali za sebou, lebo inak som ho nikdy neľúbila... dnes by som fakt podobnú kravinu znovu neurobila... ale podľa mňa záleží od situácie...
@lycanfr3ak
Nikdy nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky.
“Ever-newer waters flow on those who step into the same rivers.“
Panta rhei – všetko je plynúce, to je škola prvej filozofie, ktorej predstaviteľom bol Hérakleitos z Efezu (cca 540 pred n. l. – 480 pred n. l.) Tieto slová vysvetľoval Platón, ktorý vravel, že všetko sa mení, nič nezostáva rovnaké. Platón miesto toku použil zmenu .
@ssnehulienka síce som sa poučil ... ale Platón mi nikdy nebol sympatický a preto sa nestotožňujem sa s jeho názorom ... inými slovami nerozumiem sa do filozofie... to už radšej nejaký matematický dôkaz
@ssnehulienka ale v podstate by sa to potom dalo preniesť aj na vzťahy, pretože nakoľko sa všetko zmení, tak aj ten vzťah medzi dvoma ľuďmi bude iný, ak sa dajú znova dokopy, každý z tých dvoch ľudí už bude iný...
ale potom by sa na túto tému nedalo použiť "dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš" nakoľko aj keby si si začal so svojím ex, nebola by to "tá istá rieka"
@lycanfr3ak vsetko co som tym chcela povedat je, ze tu nie je s cim sa stotoznovat/nestotoznovat. ten vyrok chce tvrdit, ze vsetko sa meni. aj pru d rieky. cize ked tam znova vstupis, uz to bude ina rieka.
@sveter samozrejme, to z toho podla mna implicitne vyplyva... ze ten vztah zakonite uz musi byt aspon kusicek odlisny, pretoze uz je to iny cas a pomerne odlisna situacia... to vsak ale podla mna nie je podstatou tohto fora
Vždy sú za rozpad vzťahu zodpovední obaja. A pokiaľ neprídu na to, prečo sa im vzťah rozpadol prvýkrát tak tú chybu zopakujú opäť! Či už s tým istým alebo iným partnerom. Ak s tým istým tak mu to bude vadiť presne tak ako prvý raz a vzťah sa opäť rozpadne. Ak majú tolerantnejšieho partnera tak to môže prehliadať a nikdy sa vzťah rozpadnúť nemusí. Ale urobíte to znova, znova a ešte raz znova. je to nezvratné - sú to návody, ktoré s vami idú celým životom.
Rozišli sme sa, potom 2 roky, sme neboli vôbec v kontakte, až potom sa povolili ľady, teda z mojej strany, (ona sa so mnou vtedy rozišla)
A teraz sme zase 2 roky spolu a je to super
U mňa to rozhodne bol dobrý krok
Občas ludia vyzrejú a potom sa to dá. Ide o to čo medzi vami bolo a prečo ste sa prvý krát rozišli.
Mne osobne sa návraty nikdy neskončili úspešne ale za to majú aj vela výhod
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Nikdy nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky.
“Ever-newer waters flow on those who step into the same rivers.“
Panta rhei – všetko je plynúce, to je škola prvej filozofie, ktorej predstaviteľom bol Hérakleitos z Efezu (cca 540 pred n. l. – 480 pred n. l.) Tieto slová vysvetľoval Platón, ktorý vravel, že všetko sa mení, nič nezostáva rovnaké. Platón miesto toku použil zmenu .
ale potom by sa na túto tému nedalo použiť "dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš" nakoľko aj keby si si začal so svojím ex, nebola by to "tá istá rieka"
uf dáko som sa zamotala
@sveter samozrejme, to z toho podla mna implicitne vyplyva... ze ten vztah zakonite uz musi byt aspon kusicek odlisny, pretoze uz je to iny cas a pomerne odlisna situacia... to vsak ale podla mna nie je podstatou tohto fora
,,a k téme, áno, stalo sa, dvakrát. oba vztahy sice po case aj tak skoncili ale doteraz to povazujem za dobry krok.,,
reagoval som len na toto - nepísal som, že niečo vyvraciaš
A teraz sme zase 2 roky spolu a je to super
U mňa to rozhodne bol dobrý krok
@20 pekne povedané
Mne osobne sa návraty nikdy neskončili úspešne ale za to majú aj vela výhod
že už necíti to čo pred tým.
Nepovažoval som to za dobrý dôvod, preto som bol nasratý....
ale jedno viem, že sa ten vzťah mení a vyvíja. zakaždým je to trochu o inom, takže je to pre mňa aj tak zaujímavá skúsenosť, a cítim že dozrievam..