Existuje podľa Vás priateľstvo medzi dievčaťom a chalanom ?
Osobne som niečo také prežila, naivne si myslela, že som našla svojho najlepšieho kamaráta, ktorý mi ušetrí všetky tie falošné girl ´s talk s babami, no až do tej doby pokiaľ sa do mňa nezalúbil. Ja som ho odmietla, začalo sa peklo na zemi, začala som ho
áno, mám kamarátky, ku ktorým nič necítim, sú to len kamarátky a stále budú a niekedy neviem, čo by som bez nich robil, stačí byť v odbore ohrozený druh a kamarátstvo sa nájde
určite existuje. ja mám skôr kamarátov ako kamarátky.. vedia o mne všetko,nakupujeme spolu,pomáhame si navzájom,radíme si navzájom. podľa mňa je zaujímavé,že hovorím o svojich osobných veciach s chalanmi,a dievčatám sa to istým spôsobom bojím povedať.
no už sa mi aj stalo to,čo tebe. akurát sme sa potom zase dali "dokopy" - ale ako najlepší kamaráti. myslím,že by bolo fajn keby ste zabudli na tie nezhody a boli znova kamaráti.
da sa to. pri niektorych luďoch treba trochu vyvijať snahu aby sa to takto nedomotalo [aj keď tomu sa asi neda zabraniť], ale niektori su proste top aj bez tychto zbytočnosti okolo
@petushiq18 a si si istá, že tí tvoji kamaráti nepočítajú s tým, že si ich zaškatulkovala alebo friendzone- la ? úprimne, som si myslela aj ja, že nejak takto to medzi nami je, pokial sa nezačalo také to divné lichotenie bez príčiny
no......ja sa vzťah vnímam ako logický vývoj kamarátstva medzi mužom a ženou.......pretože najskôr je Ti s tým človekom fajn, dôveruješ mu (čo je základny pilier akéhokoľvek vzťahu), čo neskôr prerastie vo vzájomné sympatie (teda môže to byť aj obrátene, ale nemusí), až sa to môže premeniť na FWB, kde vlastne prídeš na to, že si doňho zamilovaná no a nakoniec prídete k tomu, že spolu chodíte.....samozrejme musí to platiť z obidvoch strán.....skúšal som to pri dvoch kamarátkach to ďalej posunúť na úroveň FWB, lenže oni to nechceli, tak sme to brali tak, že to bol taký výkrik do tmy z mojej strany, a ďalej sme to neriešili
Takže áno, ale nesmú tam byť tieto faktory naraz (resp. sa to nesmie vyvinúť takto) do tohoto rebríka:
1. City (tie sú tam vždy, pretože Ti nie je ľahostajný, dokonca aj k známemu tam sú určité city a emócie)
2. Dôvera
3. Sympatie
4. Pocit že je ti s ním dobre ( a čo je dôležitejšie, potrebuješ ho k životu)
5. Láska
Ak si dosiahla stupeň 3., teda, že sa naplnil a prelína sa so 4., skôr či neskôr sa to premení na vzťah
@19 samozrejme tie sympatie tam môžu byť aj skôr.....ale skrátka keď máš trojicu dôvera+sympatie+city a začína sa k tomu pridávať 4. tak to má také logické rozuzlenie
Jasne ze hej...ja som nasla kamarata ktory sa do mna zamiloval...ja som povedala v ziadjom pripade...a on stale dufa...ale vie ako na tom je...a tak sme iba kamarati ale velmi dobri neviem si predstavit ze by som ho nemala
@orphanka tak takýto pocit, ako má tento tvoj kamarát poznám.......mňa to držalo, pokiaľ si dotyčná nenašla priateľa (mimochodom tiež môjho kamaráta)......prvý mesiac som myslel, že zošialiem, ptm ma to prešlo.....aj láska ku nej.....hneď ten prvý krát, keď som sa dozvedel, že spolu chodia, som mal pocit, ako keby mi niekto dal celkom slušne päsťou do brucha.....ale teraz sa normálne spolu bavíme, no
@fluptak potvrdzujem prvé štyri body, ale nie 5. láska, určite mi na kamarátkach záleží, som pre ne ochotný urobiť čokoľvek, dôverujem im, je mi s nimi dobre, sú mi sympatické, ale ľúbiť ich nebudem
keby neexistovalo len kamarátstvo, tak by žiadna zadaná baba nemohla mať žiadneho kamoša, čo je blbosť... takže existuje ale pokial myslíš takéto najlepšie kamarátstvo v prípade, že sú obidvaja nezadaní, tak asi nie, skôr či neskôr tam niečo vznikne..
ale pokial je aspoň jeden z nich homosexuál tak jasne že existuje priatelstvo!
@fluptak no vtedy som chalana nemala ..teraz mam ( alebo nemam ? ) a on stale dufa ze sa s nim rozidem ...ale pritom ma podporuje...ma to tazke...ale ja ho nevodim za nos..hned sok mu povedala ze nic nebude
@fluptak no v našom prípade to bolo asi tak, že dotyčný ma vždy bral len ako nejakú osobu, ktorá sa vyskytovala v jeho živote, ale nejako to neriešil. Potom ma zbadal s nejakým chalanom na fotke! (absolútne mu bolo jedno, či je to len nejaký náhodný okoloidúci alebo čo) a začal sa o mňa oveľa viac zaujímať. Ja naivná som si myslela, že sme konečne "klikli" čo sa týka priatelstva, pretože sme si vždy mali čo povedať. Začali sme chodiť von, písať si a podobne. Lenže po čase to prerástlo v niečo dosť nečakané z jeho strany. Nemôžem povedať, že mi to občas nebolo príjemné, keď sa o mňa zaujímal, lenže nechcela som mu ublížiť a ťahať ho za nos, preto som mu povedala ako to je. On však neprestal, tváril sa ako by sa nič nestalo, vravel, že on si na mňa počká (vtedy som bola vo vzťahu s niekým iným). Je pravda, že mi veľa krát pomohol, vždy mi bol oporou, ale neviem či nie len preto, aby si zaručil akú takú cestu "ďalej". Po čase som si aj ja začínala niečo uvedomovať, že možno naozaj by sme mohli byť spolu, ale nebola som si istá, či sú to skutočné city, alebo len akýsi jeho nátlak na to pekné čo sme zažili a že sme mali predtým dobrý vzťah. Rozpútala sa "vojna", dosť sme si poubližovali, on sa zaprisahal, že už ma nikdy neosloví, čo však nikdy nedodržal. Vyhrotilo sa to až tak, že som chcela prestúpiť na inú školu (áno, nanešťastie sme ešte aj spolužiaci). Myslím, že vždy medzi nami bude nejaké neviditelné puto a možno si budem o pár rokov trieskať hlavu o stenu, že sme to neskúsili, ale takto to aspoň bolo u nás ... a teraz mi povedz niečo nato, ako sa mám každý deň v triede tváriť, že sa nič nestalo pritom by som najradšej došla k nemu, začala rozhovor a priatelila sa s ním.
@kail91 neviem, je to zaujímavé, ale máš takýto skvelý vzťah s viacerými dievčatami, teda kamarátkami ? Možno je to len mnou, že moc ľuďom neverím a preto to čo si ty napísal, by som bola schopná prežívať možno s jednou alebo dvomi osobami. Aj tak, moji "kamaráti", ktorí sa vyskytujú okolo mňa sú ešte stále nadržané deti by sa dalo povedať, čiže vždy čakajú, že ak sa ja správam tak ako sa správam, určite v tom bude niečo viac.
@itsjuliet teda nie som odborník na psychológiu, ale z toho mi vyplýva, že v podstate mu na Tebe aj záleží a nechce o Teba prijísť......len to spravil celé zle tým, že si Ťa chcel privlastniť ako kus majetku a pripútať si Ťa k sebe.....čo bola chyba.....keby som do toho neťahal city, tak by malo byť na ňom aby sa ospravedlnil za to, ako sa správal, keď tam už budú aj city, tak nvm......záleží aj na to, čo ste si počas tej "vojny" porobili navzájom......ak to boli nejaké také už vážne veci, tak to môže byť veľký problém.....
Aj "najlepší kamarát" môže byť chlapec. Len potom tam nastáva to, že keď je s tebou tak veľa, vie o tebe všetko a bláblá, tak sa jednému z vás dobrblú hormóny a je to v čudu. Treba si pozor dávať.
A nikto vám neporozpráva o intímnych mužských veciach lepšíe ako takí kamaráti!
@36 koľko trvá tento stav??? lebo ak je to viac ako pol roka, tak by som to asi prekusol, a hodil s ním reč, ako ste na tom.....ak je to len mesiac, tak by som ešte byť Tebou počkal.......samozrejme ber to len ako môj pohľad na vec, čo mi napadlo po prečítaní problému.....ty sama musíš vedieť intezitu citov a vážnosť situácie....a nerád by som bol, ak by moja rada spôsobila to, že by si z toho mala väčší problém ako máš teraz....
všetko záleží na ľuďoch podľa mňa. ja osobne sa tiež cítim lepšie v spoločnosti mužov ako žien, a so vzťahom to nemá nič spoločné. Mám kamaráta, s ktorým som trávila nesmierne veľa času, vie o mne všetko, ja o ňom tiež, v živote, odkedy sa poznáme, sme nemali problém s tým, že by sa jeden z nás zamiloval do toho druhého, o mesiac mu idem na svadbu. Mala som aj kamaráta, ktorý zoskratoval a potom sa to pokazilo, ale nakoniec sme sa cez toho aj tak preniesli a dohodli sme sa na tom, ako ďalej. Atď atď. V každom prípade, ak mám hovoriť za seba, oveľa viac kamarátstiev s babami sa mi pokazilo a upadlo do zabudnutia, ako kamarátstiev s chalanmi. Myslím ale, že to záleží na tom, akí dvaja ľudia sa v takomto kamarátstkom vzťahu stretnú, ako sa k veci postavia, aká bude ich vzájomná komunikácia a ako budú schopní riešiť konflikty. V každom prípade si ale myslím, že záýsadne tvrdiť, že priateľstvo medzi mužom a ženou neexistuje, pretože sa vždy aspoň jeden z nich zaľúbi do toho druhého, je podľa mňa kravina. Veď toto sa pokojne môže stať aj keď sa kamarátia dve ženy. Alebo chlapi.
@fluptak určite mu záleží, aj cez to všetko, aj keď sa to snaží poprieť, len aby sa obrnil proti tým citom, pretože chce zabudnúť (samozrejme, kto by nechcel ak by 8 mesiacov bol odmietaný a kvôli tomu si ničil život) a mne na ňom záleží tiež, lenže obaja vieme, že ďalej priatelia byť nemôžeme. Počas tej "vojny" sa stali asi také veci, že proste chcel zbiť osobu, s ktorou som vtedy bola, dokonca sa o to aj pokúsil, ževraj preto, lebo ma chcel ochrániť a dať mu najavo to, že ak mi niečo spraví tak ho zabije. Povedal mi dosť nepekných vecí, ja jemu tiež, hoci obaja sme ich nemysleli vážne. Tento stav trvá, no ak myslíš celkovo toto medzi nami tak niečo cez 10 mesiacov ale to, keď sme si povedali, že už pre seba navzájom neexistujeme je možno taký mesiac, pretože vždy sme medzi sebou aspoň trochu komunikovali, ale toto je mesiac , kedy sme spolu neprehovorili žiadnou formou.
Ja sa od malička radšej bavím s chalanmi ako babami, no v takom prípade musí človek počítať s tým, že sa také niečo môže stať. Pokiaľ to nie je obojstranné tak sa môže stať, že z pekného priateľstva zrazu nič neostalo a ľudia sa ani nepozdravia no v lepšom prípade sa to kamarátstvo dá podržať. Myslím si, že to závisí od povahy človeka a objektívne sa nedá odpovedať na podobné otázky.
Ja som sa zaľúbila do kamaráta a sme spolu už tretí rok
@marleymt to máš asi pravdu, že záleží najmä na konkrétnych ľuďoch vo vzťahu. Taktiež si osobne myslím, že kamaráti opačného pohlavia sú kvalitnejší spoločníci, z dievčat mám jednu jedinú fakt dobrú kamarátku, inak sa radšej bavím s chalanmi. Občas nad ich názormi alebo teóriami musím prevrátiť očami, inokedy zase oni nad mojimi. Sme proste rozdielni Len občas sa nájde taký človek ako sa našiel v mojom živote, že prevráti môj svet naruby bez toho že by som po tom túžila
@itsjuliet tak, nejaké to riziko je tu vždy. ja zas často neviem pochopiť správanie dievčat z môjho okolia - väčšina z nich robí z komára somára a má taký zvláštny pohľad na svet...tým nevravím, že všetky sú také. s chalanmi, s ktorými sa kamarátim, sa cítim fajn bez potreby ťahať kamarátstvo do vzťahu. skôr by som povedala, že moje fakt veľké kamarátstva s chalanmi prerástli do niečoho v štýle brat-sestra. i keď, to možno súvisí aj s vekom ľudí, s ktorými sa kamarátim
@itsjuliet som si istá,že aj oni ma berú tak ako ja ich vieš,naše kamarátstvo...je divné oni sú ako moji bratia,a ja ako ich sestra. niekedy sme zas ako viacnásobný pár
áno ja mám kopu kamarátov a nemenila by som ich za nič....Občas lepšie poradia ako ženské kamarátky, lebo majú na kopu vecí iný pohľad
Ku niektorým som síce cítila sympatie,ale väčšinu mojich kamarátov-chlapov viem vnímať len ako kamarátov a proste vzťah by som si s nimi nedokázala absolútne predstaviť
take typické kamarátstvo jasné že hej ale nejake blízke, že vídavanie sa niekolko krát do týždňa... to je zaťažko...také vie byť s frajermi kamarátok že proste ako v partií... ale ťažko, ťažko ... a v 5 to krasne vysveltila
Lebo to, že ťa napríklad zozačiatku nepriťahuje fyzicky neznamená, že postupom času nebudeš s tým človekom chcieť niečo viac. Podľa mňa vždy by jedna strana chcela viac - nie vždy sa to však tá druhá dozvie.
V dobrom priateľstve si ľudia veria, sú si oporou, majú sa radi(istým spôsobom), môžu sa zdôveriť, pomáhajú si, vedia sa spolu zasmiať, majú spoločné záujmy(aspoň nejaké), trávia spolu čas...a nie sú tieto veci veľakrát práve to najdôležitejšie vo vzťahu? Keď je to priateľstvo naozaj dobré, myslím si, že veľa ľudí sa zamýšľa a koketuje s myšlienkou, že by z toho mohlo byť niečo viac.
Ja si teraz nespomeniem na priateľstvo, ktoré som mala/mám s chalanom, a nikto z nás nechcel niečo viac (či už sex alebo vzťah). Mám kamarátov, väčšinou sú to hudobníci, s ktorými by som ja nič nechcela mať, avšak viem, že oni so mnou áno Síce nie od nich, ale vidíš, keby mi to nikto nepovedal, tak by som naivne bola v tom, že mám kamarátov, ktorí sú len kamaráti (no, pri niektorých to občas vidno, ale je to príjemné
Môj dodnes najlepší kamarát, ktorého poznám štyri roky a je to môj "spoluhráč" v kapele, mal asi pred troma rokmi krízu s priateľkou a ja som bola vtedy čerstvo rozídená. Opýtal sa ma, či by sme to spolu neskúsili, že si myslí, že by nám to spolu klapalo. Ja som mu vtedy povedala, že ho mám strašne rada, ale ako brata (aj sme sa vždy volali brácho/ségra) a že ma fyzicky nepriťahuje (lebo povahovo by bol veľmi dobrý adept, avšak chémia je chémia , a okrem toho sa bojím, že by sa nám ten náš pekný kamarátsky vzťah mohol pokaziť. Zobral to normálne a dodes sa kamarátime, už sa na tom aj zasmejeme, veľakrát sme len tak zabrdli do témy "čo by bolo, keby", hlavne keď sme boli pripití A normálne si povieme v nejakej situácii "keby som s tebou chodil/a, tak by som ťa za toto zabil/a".
Za takéto veci sa na seba urážajú "deti". Dospelí ľudia si to vedia vyrozprávať a fungovať ďalej, treba sa proste zmieriť s tým, že druhá strana to necíti rovnako...ja som mala takú skúsenosť dvakrát (že som nejakému chalanovi, ktorého som dlhšie poznala a bola s ním kamarátka povedala, že by som s ním chcela niečo viac a on ma odmietol). Bavíme sa dodnes.
@itsjuliet a k tomu vášmu stavu s tým chalanom...si ochotná prekúsnuť tú "vojnu" čo bola medzi vami? Urobiť hrubú čiaru, už nikdy to nespomenúť a ísť ďalej? Nepoznačilo by to tvoje "city" (kamarátske) voči nemu? A on by toho bol schopný?
Ak by si si vedela predstaviť priateľstvo s ním naďalej, asi by som na tvojom mieste za ním prišla a poprosila ho, nech si na teba nájde čas, že sa s ním chceš porozprávať. Povedala by som mu (na tvojom mieste), že mi na ňom záleží a že ho mám rada, ale ako kamaráta. Že ma to veľmi mrzí, že to takto dopadlo a že mi chýba, lebo mi s ním bolo dobre, a či by sme neurobili za tou vojnou čiaru a nepokračovali ďalej.
Od lásky je k nenávisti blízko, ak ste však boli takí dobrí kamaráti, pochybujem, že k tebe nič necíti. Treba skúsiť, ako útechu máš aspoň to, že horšie to už nebude...
Teraz ma napadlo, že aj takýto problém som mala v minulosti, ale to už ti napíšem do TS, keď tak. Ale v skratke - po dosť hnusnej výmene názorov, ktorá trvala asi pol roka, sme sa nebavili spolu asi 5 rokov (tiež to bol bývalý kolega z kapely, príčinu problému ti keď tak napíšem do správy, bola som v tvojom veku, keď sa to odohrávalo) a minulý rok sme šli spolu znovu hrať. Aj keď som najprv nechcela, nechala som sa ukecať a v podstate neľutujem. Momentálne je to v stave, že rozbiehame s ním a s tým kamarátom, ktorého som spomínala v @53 kapelu, a je to také....čudné. Obaja sme ako keby napätí, ako keby každý čakal, čo ten druhý urobí. Proste sú tam nedoriešené veci. Ale chystám sa sadnúť si s ním a predebatovať to, lebo ma tento stav štve.
@itsjuliet existuje a u mňa to dopadlo užasne.... pretože zaľubila som sa, lenže on je gay... napokon po strašne dlhej dobe som sa z toho dostala... a k tomu mi dopomohlo zistenie že som lesbička takže asi tak...a sme najlepší kamarati ešte stále..aj kým som ho milovala som s nim bola ... neodišla som len preto, že to bolo ťažke... a teraz sme najlepši kamarati ešte stale...
@fleur1301 prosím ťa, ja som bola vždy ochotná prekúsnuť čo sa stalo, zabudnúť na to, aj cez to všetko čo mi povedal, lenže on to asi robil preto aby sa nejako obrnil voči mne a tým citom a tak radšej bol ku mne hnusný a odstrkoval ma od seba, ako by mal znovu resp. stále trpieť kvôli neopätovaným citom. Mne by nerobilo absolútny problém k nemu prísť, dokonca sa aj ospravedlniť a povedať, nech začneme odznovu (ako kamaráti), lenže on o kamarátstvo nestojí. Vraví, že sa so mnou kamarátiť nemôže, pretože proste vnútri ho to zožiera a nemôže tak byť. Buď všetko alebo nič - asi to je jeho filozofia. Radšej obetuje všetko čo medzi nami bolo ...
Samozrejme že ide. Jeden kamarát je gay, ďalší mi je ako brat, poznáme sa totiž odmalička. A potom mám nejakých ktorých nepoznám ani odmalička ani nie sú teplí a sme kamaráti.
@itsjuliet áno, mám takýchto kamarátok viac, niektoré sú zadané, iné nie sú, ale to ma nejako nezaujíma, je fajn v niektorých situáciách poznať ženský názor, rozumieme si, sú to zároveň aj moje spolužiačky a nemáme žiadny problém, čo sa týka vzťahov, všetko len na kamarátskej úrovni, možno, že na výške nájdeš rozumnejších chalanov a ak by si s tým mala problémy, tak si nájdi zadaných kamarátov a na nejaké citové vzbĺknutie môžeš zabudnúť
@itsjuliet no, tak toto poznám ja osobne...jeden z tých dvoch, do ktorých som bola zaľúbená ja, bol môj kolega a aj keď sme vychádzali spolu dobre aj potom, ako som sa mu z citov vyznala, trpela som, lebo máš pred sebou každý deň niečo, čo chceš, ale nemôžeš to mať a to je fakt zlý pocit. Vtedy som sa s tým viacmenej zmierila, že z toho nič nebude, bavili sme sa ďalej, ale áno, trpela som a dennodenne ma to štvalo a bolelo. Potom som z tej práce odišla, sčasti aj kvôli tomuto. A vieš, čo mi pomohlo k tomu, aby sme sa s ním už dnes bavili úplne v pohode, bez tej bolesti, ktorú pociťuje aj tvoj kamarát? Stretnutie môjho - dnes už - manžela Takže si myslím, že vášmu vzťahu prospeje, keď si nájde babu...
Na druhej strane musím povedať, že dodnes ma ten chalan priťahuje a keby som bola voľná, stále si s ním viem predstaviť vzťah, lebo mi je s ním dobre a rozumieme si. A aj keď on to v podstate nikdy nepriznal, myslím, že tam bolo niečo viac ako priateľstvo aj z jeho strany...teda, každá nová baba, ktorá do roboty prišla sa ma po čase pýtala, či spolu chodíme Ale bolo tam toho viac, lenže to je nadlho...
Samozrejme, dnes je to už len vo forme niečoho platonického, lebo chlapa, ktorého mám doma, milujem. Ale to neznamená, že mi nie sú príťažliví aj iní muži, rovnako ako jemu sa určite páčia aj iné ženy
@miaja vy ste aká dvojica Ale vieš čo nepochopím? Ako to, že si sa doňho zaľúbila, keď si lesbička?
Neviem, možno je na tom niečo pravdy, že niektoré baby to vedia už odmalička a nikdy ich chalani ani nezaujímali, a iné na to prídu až časom? Že majú najprv nejakú tú skúsenosť s chalanmi ale zistia, že to nie je ono a tak sa potom "rozhodnú" pre baby? Ja mám jednu kamarátku, ktorá je lesbička a je rovnako stará ako ja, ale nikdy ju chalani nezaujímali...
@fleur1301 tak ja som na to prišla až časom, ikeď ohliadnuc sa do minulosti..naznaky tam boli no a vlastne iný chalan ma nikdy nezaujimal len on.. a on nebol typický chalan lebo predsalen je gay... čiže sama to neviem vysvetliť... ale zistila som že s chlapom by som nedokázala byť ... že to čo som videla na ňom bolo to čo na iných mužoch nie... ale to isté najdem jedine u ženy... hadam som sa dobre vyjadrila
Neexistuje a to z dovodu ze muz a zena majú rozdielny pohlad na kamarátstvo. Ženy sa kamarátia vačšinou iba s mužmi s ktorými nechcú vztah. Muži sa kamarátia zo ženami pretože chcú aby z toho bolo neskor niečo viac, ale ženy to nikdy nebudú chciet pochopit a nepochopia. Existujú však aj výnimky ak je chalan gay alebo baba lezba.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
Len sa veľmi často stáva, že sa niektorá strana časom zamiluje do toho druhého a potom to občas končí tak, ako si to ty napísala...
no už sa mi aj stalo to,čo tebe. akurát sme sa potom zase dali "dokopy" - ale ako najlepší kamaráti. myslím,že by bolo fajn keby ste zabudli na tie nezhody a boli znova kamaráti.
hlavne na to netreba ísť zhurta a hneď si pri ňom začať vylievať dušu a podobne...ono potom časom príde aj ten dôverný vzťah
medzi niektorými ľuďmi proste tá príťažlivosť je a medzi niektorými nie je
a ak máš kamošov z tých druhých, tak sa to nedojebe
Takže áno, ale nesmú tam byť tieto faktory naraz (resp. sa to nesmie vyvinúť takto) do tohoto rebríka:
1. City (tie sú tam vždy, pretože Ti nie je ľahostajný, dokonca aj k známemu tam sú určité city a emócie)
2. Dôvera
3. Sympatie
4. Pocit že je ti s ním dobre ( a čo je dôležitejšie, potrebuješ ho k životu)
5. Láska
Ak si dosiahla stupeň 3., teda, že sa naplnil a prelína sa so 4., skôr či neskôr sa to premení na vzťah
ale pokial je aspoň jeden z nich homosexuál tak jasne že existuje priatelstvo!
Aj "najlepší kamarát" môže byť chlapec. Len potom tam nastáva to, že keď je s tebou tak veľa, vie o tebe všetko a bláblá, tak sa jednému z vás dobrblú hormóny a je to v čudu. Treba si pozor dávať.
A nikto vám neporozpráva o intímnych mužských veciach lepšíe ako takí kamaráti!
Ja som sa zaľúbila do kamaráta a sme spolu už tretí rok
Ku niektorým som síce cítila sympatie,ale väčšinu mojich kamarátov-chlapov viem vnímať len ako kamarátov a proste vzťah by som si s nimi nedokázala absolútne predstaviť
Lebo to, že ťa napríklad zozačiatku nepriťahuje fyzicky neznamená, že postupom času nebudeš s tým človekom chcieť niečo viac. Podľa mňa vždy by jedna strana chcela viac - nie vždy sa to však tá druhá dozvie.
V dobrom priateľstve si ľudia veria, sú si oporou, majú sa radi(istým spôsobom), môžu sa zdôveriť, pomáhajú si, vedia sa spolu zasmiať, majú spoločné záujmy(aspoň nejaké), trávia spolu čas...a nie sú tieto veci veľakrát práve to najdôležitejšie vo vzťahu? Keď je to priateľstvo naozaj dobré, myslím si, že veľa ľudí sa zamýšľa a koketuje s myšlienkou, že by z toho mohlo byť niečo viac.
Ja si teraz nespomeniem na priateľstvo, ktoré som mala/mám s chalanom, a nikto z nás nechcel niečo viac (či už sex alebo vzťah). Mám kamarátov, väčšinou sú to hudobníci, s ktorými by som ja nič nechcela mať, avšak viem, že oni so mnou áno Síce nie od nich, ale vidíš, keby mi to nikto nepovedal, tak by som naivne bola v tom, že mám kamarátov, ktorí sú len kamaráti (no, pri niektorých to občas vidno, ale je to príjemné
Môj dodnes najlepší kamarát, ktorého poznám štyri roky a je to môj "spoluhráč" v kapele, mal asi pred troma rokmi krízu s priateľkou a ja som bola vtedy čerstvo rozídená. Opýtal sa ma, či by sme to spolu neskúsili, že si myslí, že by nám to spolu klapalo. Ja som mu vtedy povedala, že ho mám strašne rada, ale ako brata (aj sme sa vždy volali brácho/ségra) a že ma fyzicky nepriťahuje (lebo povahovo by bol veľmi dobrý adept, avšak chémia je chémia , a okrem toho sa bojím, že by sa nám ten náš pekný kamarátsky vzťah mohol pokaziť. Zobral to normálne a dodes sa kamarátime, už sa na tom aj zasmejeme, veľakrát sme len tak zabrdli do témy "čo by bolo, keby", hlavne keď sme boli pripití A normálne si povieme v nejakej situácii "keby som s tebou chodil/a, tak by som ťa za toto zabil/a".
Za takéto veci sa na seba urážajú "deti". Dospelí ľudia si to vedia vyrozprávať a fungovať ďalej, treba sa proste zmieriť s tým, že druhá strana to necíti rovnako...ja som mala takú skúsenosť dvakrát (že som nejakému chalanovi, ktorého som dlhšie poznala a bola s ním kamarátka povedala, že by som s ním chcela niečo viac a on ma odmietol). Bavíme sa dodnes.
Ak by si si vedela predstaviť priateľstvo s ním naďalej, asi by som na tvojom mieste za ním prišla a poprosila ho, nech si na teba nájde čas, že sa s ním chceš porozprávať. Povedala by som mu (na tvojom mieste), že mi na ňom záleží a že ho mám rada, ale ako kamaráta. Že ma to veľmi mrzí, že to takto dopadlo a že mi chýba, lebo mi s ním bolo dobre, a či by sme neurobili za tou vojnou čiaru a nepokračovali ďalej.
Od lásky je k nenávisti blízko, ak ste však boli takí dobrí kamaráti, pochybujem, že k tebe nič necíti. Treba skúsiť, ako útechu máš aspoň to, že horšie to už nebude...
Teraz ma napadlo, že aj takýto problém som mala v minulosti, ale to už ti napíšem do TS, keď tak. Ale v skratke - po dosť hnusnej výmene názorov, ktorá trvala asi pol roka, sme sa nebavili spolu asi 5 rokov (tiež to bol bývalý kolega z kapely, príčinu problému ti keď tak napíšem do správy, bola som v tvojom veku, keď sa to odohrávalo) a minulý rok sme šli spolu znovu hrať. Aj keď som najprv nechcela, nechala som sa ukecať a v podstate neľutujem. Momentálne je to v stave, že rozbiehame s ním a s tým kamarátom, ktorého som spomínala v @53 kapelu, a je to také....čudné. Obaja sme ako keby napätí, ako keby každý čakal, čo ten druhý urobí. Proste sú tam nedoriešené veci. Ale chystám sa sadnúť si s ním a predebatovať to, lebo ma tento stav štve.
Na druhej strane musím povedať, že dodnes ma ten chalan priťahuje a keby som bola voľná, stále si s ním viem predstaviť vzťah, lebo mi je s ním dobre a rozumieme si. A aj keď on to v podstate nikdy nepriznal, myslím, že tam bolo niečo viac ako priateľstvo aj z jeho strany...teda, každá nová baba, ktorá do roboty prišla sa ma po čase pýtala, či spolu chodíme Ale bolo tam toho viac, lenže to je nadlho...
Samozrejme, dnes je to už len vo forme niečoho platonického, lebo chlapa, ktorého mám doma, milujem. Ale to neznamená, že mi nie sú príťažliví aj iní muži, rovnako ako jemu sa určite páčia aj iné ženy
@miaja vy ste aká dvojica Ale vieš čo nepochopím? Ako to, že si sa doňho zaľúbila, keď si lesbička?
Neviem, možno je na tom niečo pravdy, že niektoré baby to vedia už odmalička a nikdy ich chalani ani nezaujímali, a iné na to prídu až časom? Že majú najprv nejakú tú skúsenosť s chalanmi ale zistia, že to nie je ono a tak sa potom "rozhodnú" pre baby? Ja mám jednu kamarátku, ktorá je lesbička a je rovnako stará ako ja, ale nikdy ju chalani nezaujímali...