@marek15693 Viem si predstaviť že napr. v Anglicku sú trochu inde. Tu sa kludne môžťe stať že sa pozvraciaš. Ale tak chalani chcú zbohatnúť na tom ako sa dá
@slickrick to sa kludne mozes stat aj hocikde a je to bezne minule som cital clanok, ze v Holandsku hospitalizovali dost ludi koli nejakej pochybnej extaze...u nas je to este celkom pomerne bezpecne
@slickrick najlepsie dat do toho zase koleso a potom po vsetkom sa poriadne spraskat a spit aby sa clovek neobesil niekde ale srandujem, ziadne drogy, je to blbost
milujem ked niekto napise - "drogy nikdy", pritom dotycny sam pravidelne po vikendoch chlasta(inak alkohol je najhorsia droga) a fajci uz som to zazil velakrat este k tomu takito ludia "nadavaju" na ludi, ktori mariskuju a daju sem tam dake koleso, ze fetak atd...to je pre mna uplny gol to mi len tak napadlo, nie je to mierene na nikoho konkretneho
@marek15693 presne to mám na mysli aj ja. Preto som aj založil túto tému. Veľa mladých je naučených že droga je niečo čo ťa dojebe a skončíš pod mostom s toulénom a heroínom, lebo si dáš raz a už nebudeš vedieť prestať.
Tiež ma hnevá ako spoločnosť pozdvihuje alkohol a cigarety a tiež viem že drogy nie sú pre všetkích. Ale to je jedno v podstate.
@marek15693 prečo si myslíš, že som si to neotvoril a neprečítal? @Slickrick to sa pýtaš vážne? snáď netreba vysvetľovať účinky drogy, alkoholu a cigarety na jednotlivca... samozrejme okamžité...
zdar, prepáčte musím si vyjadriť svoj málo egoistický názor,nepotrebujem nikomu meniť ten svoj vlastný
Ye oOObrovský rozdiel v tom aká skupina ľudí užíva drogy,väčšina dnešných to robí iba z nátlaku aby boli cool a zapadli tak prečo nie?! to je tak no nevieš prečo?
a potom je tu druhá skupina ľudí ktorá nemá nič spoločné s tou prvou
ak si niekto mysli že drogy sa dajú zrovnávať a alkoholom a tabakom tak je nam všetkým jasné že nevie nicht
fyzické a psychické následky na zdravie sa nedajú porovnať.. , ak teda niekto vie z toľkých uvedomelých ľudí čo je ľudské vedomie vlastne,tak treba vedieť že drogy rozširujú vedomie!! a nevyzerá že by ta borovička zo Slovákov robila moc uvedomelých.
Jednoducho drogy nie sú žiadna sranda, na zábavu určite nie káámo.
Extazu som mal uz velakrat momentalne som uplny abstinent, nefajcim nepijem a chodim cvicit. Jedina droga je pre mna kofein, sex, sport a spanok.
Marek15693 Extaza je slangovy nazov pre tabletu s obsahom MDMA takze neviem o com tocis. Ano v tablete extazy mozu byt aj ine latky ako MDMA ale extazu si kupujeme v prvom rade koli latke MDMA
praveze extaza je hlavne na zabavu. kedysi som mal par krat extazu, asi 10x dokopy v rozostupoch par mesiacov.. a je to super nejde o to ze ludia sa nevedia zabavit bez "drog" jak tu niektori pisu, ale je to proste lepsia zabava. kto nemal extazu to nepochopi, ona je entaktogen, zvysuje pocity empatie, lasky, spriazdnenosti, na koncertoch sa da super vysantit.. . extaza ak je cista mdma by sa nemusela vobec brat ako droga, je bezpecna a nie je navykova, ak clovek nie je magor. treba vediet rozlisovat co je z "drog" este v pohode a co uz je za hranicou.
MDMA je vskutku uzasna latka. Kazdy ma vsak osobitny mozgovy metabolizmus, takze hrat sa s drogami treba len opatrne. Za mesiac mame hubickovu sezonu takze mozno by bolo fajn nachystat sa na kralovsky hippie flip...
Modry diamant a dramyyyyyyy :3 kolko ludi objimes spoznas pokecas odfotis sa ved aj ked niesu obcas taky akych by so ich ocakal su super jedine co sa mi nepaci su dojazdi :/
London 26-odpoved hej hej tiez si myslim zivot bez drog by bol oto tazsi ale oto lepsi ale ved co kazdemu sadne ine a kazdemu zo svojim nazorom nikdy nevyhovies
@antifunebracka par desatroci dozadu sa extáza v Anglicku predavala v kluboch za barom. A tiež bola testovana ako serum pravdy. Človek si dosť pokeca a veciach v živote, o problémoch. A keďže si to ľudia pamataju, dosť to utuzuje priatelstva a zblizuje. Fetaaci
Hmmm, ako starí drogáč extázu považujem za najmenej prínosnú drogu akú som kedy mal. Čisto pocitová sračka bez prínosného uhla pohľadu. To už aj to piko dá človeku viac.
@slickrick Nuž najviac čo mi dalo biele bolo pochopenie ľudí, ktorí na ňom frčia a na vela ľudí zo svojho okolia som sa po prežití prvého dojazdu po troch dňoch ťahania pozeral absolútne inak. Stav mysle je tiež zaujímavý. Na prvý pohľad je to istá bezmyšlienkovitosť ale popravde človeka sa proste len máločo dotkne, je to ako mať do určitej miery obmedzený mozog a zatiaľ čo ti jeho istá časť pracuje omnoho aktívnejšie ako obvykle, nedokáže to človek akosi prežiť, preto je mnoho myšlienok akurát tak odmyslených ale nič hlbšie sa s nimi v konečnom dôsledku nedeje. Tiež je zaujímavé ako človek dokáźe hodiny robiť určitú ćinnosť aj keď ju chcel uź dávno prerušiť, dokázať tento stav vyvolať v mozgu sám sebou, nech by si aj chodil do roboty na dvanástky nakladať 50 kilové vrecia, tú robotu si len odžiješ a keď stav skončí, čo sa týka mysle, ako keby si ani nič nerobil. Je to podľa mňa veľmi zaujímavý stav a je schopný človeku, ktorý sa nad ním zamyslí dať zaujímavý uhol pohľadu na život, či vlastnú myseľ. Ale bol by som nerád, keby to znie že teraz piko nejak vyzdvihujem, keďže vzhľadom na to čo dokáže táto droga spraviť s človekom je priam hlúpe ju užívať a experimentovať s ňou a snáď najhlúpejšie je ju začať brať ako podporu pri zabávaní sa čo je podstatný problém s každou drogou, pretože je pri tom v zásade podceňovaná a jej skutočné efekty sa skryjú za euforické pocity, ja totiž súhlasím s tým čo tu niektorí písali a zabávať sa na drogách je pre mňa prinajmenšom divné. Ono koľko ľudí mi povie, "sak to je len taká pomôcka na zábavu" a druhou stranou huby zas že sa vedia zabávať aj bez toho a napriek tomu si akciu nevedia užiť bez nej, to je tak trochu úbohé nemyslíš? Pre to je pre mňa práve extáza, ktorá je čisto o eufóriách a nedá ti v podstate nič okrem ich "prehlbovania" absolútne zbytočná vec. To či ti je droga niečo schopná dať zistiš keď si ju dáš doma sám, ono si totiž v partiách a na zábavách človek z rôznych dôvodov často obalí klamom to čo do seba dá.
Caute. Nakolko VAZNA tema toto jest, tak som si dal dost zalezat na tom aby moj prispevok komplexny a subjektivny bol. "To, co Vam tu ponukam su fakty, ciste fakty, chapes?".
Extaza, aka ekina, aka koleso, aka kolac, aka black diamond princ?.
Realita : drogy nastartuju chemicke reakcie v mozgu, ktore ma za naledok zvysenie hladiny serotoninu, resp. endorfinu, comu sa hovori hormon stastia a o tom to cele je. Ides na akciu, capnes si koleso a ides ruka hore az do rana v najlepsej nalade. Nakolko koleso zadrziava vodu v tele je velmi dolezite dodrziavat pitny rezim, t.j. ani malo ani vela, tak stredne.
Jednoducho to umocni hocijake emocie, aj negativne. Uzitim sa mozu, ale nemusia, ukazat skryte psychicke problemy.
A teraz to najdolezitejsie, vedlajsie ucinky : nasledujuci den, dva alebo tri ( zalezi od veku ) sa to ozrkadli na nalade, kym sa hladina endorfinu, serotoninu nevrati do normalu alebo ked to prezenies, ale fakt ze prezenies, strata kontroly nad sebou,priklad : nemoznost normalneho pohybu, zla artikulacia, vyjadrovanie na nizkej urovni alebo si vyzujes celu ustnu dutinu aj s perami. Celkovy dojem nulovy z tohto hladiska, ale po psychickej stranke sa citis skvelo, aj ked to tak navonok nevyzera. Samozrejme to skodi organizmu celkovo, pecen a oblicky musia filtrovat. Osobne sa mi nevyskytli ziadne zdravotne problemy a to som urcitu dobu castejsie uzival. Koniec koncov, vysledny efekt pozitivny jest.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
79 komentov
Tiež ma hnevá ako spoločnosť pozdvihuje alkohol a cigarety a tiež viem že drogy nie sú pre všetkích. Ale to je jedno v podstate.
... a ľutujem toho, kto sa nedokáže dobre zabaviť bez akejkoľvek dorgy vrátane alkoholu...
a? Ja som nepísal o alkohole ale o tabaku (cigaretách)
@Slickrick to sa pýtaš vážne? snáď netreba vysvetľovať účinky drogy, alkoholu a cigarety na jednotlivca... samozrejme okamžité...
Ye oOObrovský rozdiel v tom aká skupina ľudí užíva drogy,väčšina dnešných to robí iba z nátlaku aby boli cool a zapadli tak prečo nie?! to je tak no nevieš prečo?
a potom je tu druhá skupina ľudí ktorá nemá nič spoločné s tou prvou
ak si niekto mysli že drogy sa dajú zrovnávať a alkoholom a tabakom tak je nam všetkým jasné že nevie nicht
fyzické a psychické následky na zdravie sa nedajú porovnať.. , ak teda niekto vie z toľkých uvedomelých ľudí čo je ľudské vedomie vlastne,tak treba vedieť že drogy rozširujú vedomie!! a nevyzerá že by ta borovička zo Slovákov robila moc uvedomelých.
Jednoducho drogy nie sú žiadna sranda, na zábavu určite nie káámo.
Marek15693 Extaza je slangovy nazov pre tabletu s obsahom MDMA takze neviem o com tocis. Ano v tablete extazy mozu byt aj ine latky ako MDMA ale extazu si kupujeme v prvom rade koli latke MDMA
Extaza, aka ekina, aka koleso, aka kolac, aka black diamond princ?.
Realita : drogy nastartuju chemicke reakcie v mozgu, ktore ma za naledok zvysenie hladiny serotoninu, resp. endorfinu, comu sa hovori hormon stastia a o tom to cele je. Ides na akciu, capnes si koleso a ides ruka hore az do rana v najlepsej nalade. Nakolko koleso zadrziava vodu v tele je velmi dolezite dodrziavat pitny rezim, t.j. ani malo ani vela, tak stredne.
Jednoducho to umocni hocijake emocie, aj negativne. Uzitim sa mozu, ale nemusia, ukazat skryte psychicke problemy.
A teraz to najdolezitejsie, vedlajsie ucinky : nasledujuci den, dva alebo tri ( zalezi od veku ) sa to ozrkadli na nalade, kym sa hladina endorfinu, serotoninu nevrati do normalu alebo ked to prezenies, ale fakt ze prezenies, strata kontroly nad sebou,priklad : nemoznost normalneho pohybu, zla artikulacia, vyjadrovanie na nizkej urovni alebo si vyzujes celu ustnu dutinu aj s perami. Celkovy dojem nulovy z tohto hladiska, ale po psychickej stranke sa citis skvelo, aj ked to tak navonok nevyzera. Samozrejme to skodi organizmu celkovo, pecen a oblicky musia filtrovat. Osobne sa mi nevyskytli ziadne zdravotne problemy a to som urcitu dobu castejsie uzival. Koniec koncov, vysledny efekt pozitivny jest.