Dostali ste už niekedy od rodiča facku pred vašimi kamarátmi/cudzími ľuďmi, ktorých ste poznali(napr. sused, atď)? Ale nemyslím, keď ste boli vo veku pod 13 rokov a predovšetkým mám na mysli facku serióznu, teda ani vy ani rodič sa na tom nezasmial. Ako s
a ešte k téme, asi také nie...zamiešala som sa do skutočnej bitky, skade som vyšla s veľa hrčami po celom tele, ale facku od rodiča som medzi ľuďmi nedostala...to je nereprezentatívne
Dostala. Viac krát. A napriek tomu, že mám dobrý vzťah s rodičmi, doteraz si nemyslím, že by bola ktorákoľvek z nich zaslúžená. Šlo skôr o ventilovanie hnevu z ich strany.
Sme talianska, hlučná a uhádaná rodina.
Ako som sa cítila? Ponížená a príšerne nahnevaná, ale umlčalo ma to. Z hnevu. Chcelo sa mi od hnevu plakať a ja sa príšerne hanbím plakať pred ľuďmi a na verejnosti, tak som vždy zmĺkla v snahe to ovládnuť.
Samozrejme, moji rodičia sa vždy ospravedlnili a veľmi sa za svoju reakciu hanbili, práve kvôli tomu, že som ju vždy dostala viac menej nezaslúžene.
Ale už som veľká Naučila som sa nedať sa, tak mi to snáď na niečo bude
Ale z pozície pozorovateľa... vždy je veľmi nepríjemné, keď dajú rodičia facku aj menšiemu dieťaťu. Deti nemám rada, chápem, prečo s nimi ľudia strácajú nervy...(Som zviera bez srdca a chrbtovej kosti. Ou jé!)
Ale facky by podľa mňa mali ostávať doma. Je to nepríjemná záležitosť pre pozorujúcich a zahanbujúca pre aktérov z oboch strán...
myslim ze nie, ja sa inde ako doma moc s mamou nerozpravam, resp aj ked sa bavime, su to veci typu -preco si neumyla riad, co mame na obed, chod upratovat a tak
ale doma som dostala velakrat, a citila som sa cojaviem..asi nijak specialne, luto mi bolo vzdy skor hadky samotnej, teda toho, kvoli akej blbosti vznikla.. pretoze takmer vzdy to bolo preto lebo rodicia dosli domov nasrani z roboty a odniesol si to jediny, ku ktoremu si to mohli dovolit
Na verejnosti nikdy , tam boli vždy "najlepší rodičia na svete" ale doma som si toho užila . Samozrejme teraz by si na mna ani jeden z nich nedovolil čo i len ruku zdvihnúť a aj ked sa mi vyhrážajú ,tak sa vyhrážam aj ja ...
Nikdy.. mama ma raz doma iba sfackala ked som v prvom ročníku základnej prišiel domov asi o 2 hodiny neskôr kvôli zlej pečiatke
Ale inak teraz by mi facku mohol dať len oco lebo je silnejší (aj to by sa musel trafiť) a mame by som ruku bez problémov chytil.. nenechám sa biť na verejnosti doma by mi bolo jedno či som dostal facku ale na verejnosti by som sa uhýbal jak diabol
@mamradadeli to je dobrá pičovina, za to že ma vychovali a správam sa tak, aby mi facku nikdy dať nemuseli si nepripadám ako nejaká dementná a rozmaznaná už vôbec nie.
a keby som aj niečo také spravila, je mi úprimne ľúto ľudí, čo si myslia, že je facka je nejaké riešenie. O.o
facku som dostal len ked som bol debil a zasluzil som si ju..ale uz som stary a uz som vychovany dost na to, aby som si ziadnu nepytal, plus moji rodicia niesu nijak agresivny ani hlucny...
..a keby som ich dostaval pred niekym? a nebol by som dieta? mno je pravda, ze som trochu vybusny, ale asi by som na nich len nahucal, ze co si to dovoluju a odisiel by som prec kym nevychladnu a pak by som to skor riesil mimo v sukromi vysvetlovanim si toho... ale to je aj tak LEN "keby"... som rad ze to nemusim riesit naozaj
moji rodicia si davaju pozor, aby ku mne boli zli len, ked su so mnou sami, cela moja rodina je takto zakerne ladena a aj ja, mame to v krvi. cize nieco take nehrozi.
mama mi stále dala pohlavok ked som bol menší,aj pred kamaraátmi nebol najmenší problém,a od otca som raz schytal taku poriadnu ani nie facku Dale bral som to normálne,a vzdy som si zasluzil...
raz pred učiteľkou, bo zavolala mamu do kabinetu, že neviem sa spratať do kože ale to som bol len malý prváčik a nevedel som, že pochytať 8 spolužiakov, posadiť na lavicu a potom ich následne fackovať sa nemá pochopil som, že spolužiakov sa biť nemá tak som si založil gang z najschopnejších tzv. svätá pätica. bili sme sa už medzitriedne až kým asi po roku nám to nezatrhli, lebo som nabral jedno ostré dievčatko, ktoré hlušilo aj o 3-4 roky starších chlapcov. tutlať sa nedalo to už, bo bola potupa pre tamtých chlapcov tak sme boli rozpustení...ja som dostal dutku a izoláciu na 2 roky. každú prestávku som musel chodiť do kabinetu ku jednej učiteľke a to nebola ani moja triedna. dodnes myslím si, že bol tento krok protiústavný...
Myslím, že som ešte nikdy nedostala facku, (ak nerátam jedného asi 200 kilového muža, ktorému som povedala, že je idiot) a od rodičov už dupľom nie. Mám pocit, že som mala.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
wait a minute...sem tam sa mi ešte ujde...a keď nie fyzicky, tak nadávka typu: ty si k***t s******ý" tiež nie je bohviečo...
Sme talianska, hlučná a uhádaná rodina.
Ako som sa cítila? Ponížená a príšerne nahnevaná, ale umlčalo ma to. Z hnevu. Chcelo sa mi od hnevu plakať a ja sa príšerne hanbím plakať pred ľuďmi a na verejnosti, tak som vždy zmĺkla v snahe to ovládnuť.
Samozrejme, moji rodičia sa vždy ospravedlnili a veľmi sa za svoju reakciu hanbili, práve kvôli tomu, že som ju vždy dostala viac menej nezaslúžene.
Ale už som veľká Naučila som sa nedať sa, tak mi to snáď na niečo bude
Ale z pozície pozorovateľa... vždy je veľmi nepríjemné, keď dajú rodičia facku aj menšiemu dieťaťu. Deti nemám rada, chápem, prečo s nimi ľudia strácajú nervy...(Som zviera bez srdca a chrbtovej kosti. Ou jé!)
Ale facky by podľa mňa mali ostávať doma. Je to nepríjemná záležitosť pre pozorujúcich a zahanbujúca pre aktérov z oboch strán...
ale doma som dostala velakrat, a citila som sa cojaviem..asi nijak specialne, luto mi bolo vzdy skor hadky samotnej, teda toho, kvoli akej blbosti vznikla.. pretoze takmer vzdy to bolo preto lebo rodicia dosli domov nasrani z roboty a odniesol si to jediny, ku ktoremu si to mohli dovolit
zato teba by mohli riadne vyťať lieskovicu po holej, aspoň by si sa spamätal z tych chujovín čo tu drístaš ......filip
ak neprestaneš, niečo na teba vyzradím!
a mama mi tak vulgarne znada casto a este to zvali na mna, ze ju nemam provokovat
mi je blbé sa hádať s rodičmi aj pred rodinou, lebo furt prehrám
a ty vieš čo je to katolík???(ach).....filip
Ale inak teraz by mi facku mohol dať len oco lebo je silnejší (aj to by sa musel trafiť) a mame by som ruku bez problémov chytil.. nenechám sa biť na verejnosti doma by mi bolo jedno či som dostal facku ale na verejnosti by som sa uhýbal jak diabol
a keby som aj niečo také spravila, je mi úprimne ľúto ľudí, čo si myslia, že je facka je nejaké riešenie. O.o
..a keby som ich dostaval pred niekym? a nebol by som dieta? mno je pravda, ze som trochu vybusny, ale asi by som na nich len nahucal, ze co si to dovoluju a odisiel by som prec kym nevychladnu a pak by som to skor riesil mimo v sukromi vysvetlovanim si toho... ale to je aj tak LEN "keby"... som rad ze to nemusim riesit naozaj
birdzáci zo mňa urobili strašidlo ..........filip
@momoglamorous disappointed:
Teda samozrejme nie na verejnosti.