Ahojte .... chcela by som sa Vás opýtať ako by ste reagovali ...
Včera sme sa s priateľom silno pohádali kvôli jednej veci, musím uznať ja som bola na chybe a ja som ten konflikt viac menej spôsobila a nakoniec som priateľa tak vytočila že mi jednu
hm.. tazko povedat co s takym clovekom co takto reaguje, lebo v buducnosti bude tak reagovat tiez.. lubit ta moze, raz uz jednoducho nezvlada taketo situacie a to si pis ze toto nebola vasa posledna hadka..
ja by som priatela neudrela nikdy a to som este zena, tie zvyknu fackat chlapov
@nikola515 daj mu cas..podobne sa stalo aj mne, akurat v opacnom garde, ze ona udrela mna, hoc i konflikt vyvolala ona bral som to ako amok, povedal jej ze to nevadi a hotovo..asi den-dva jej z toho bolo smutno ale potom to preslo
tak ked to bol neaky fakt sakramensky kruty dovod preco to spravil, tak sa mu este ozvi, ale pokial to bola neaka blbost, a on ti fakt jednu vypalil, tak ho neries...
Zľakol sa možno seba samého - to(_)mu musíš dať čas. Nie všetko je ottiž iba na Tebe. Vzťah je vždy tvorený dvoma a tak sa nemôže len jeden rozhodnúť ho zmeniť.
@16 to je normalny stav..clovek spravil nieco, co v zivote nepredpokladal ze spravi, zlakol sa sam seba, zlakol sa ze moze to iste spravit este raz a ublizit niekomu, na kom mu zalezi..ako som uz aj spominal minimalne na priklade mojej frajerky, ona tiez hned zacala s tym, ze nebudme spolu, bojim sa ze ta udriem zase, nechcem ti ublizovat, bla bla bla
akože to nemá byť trápny koment, ale ja by som mu asi tiež jednu zavalila , to myslím seriozne .. hadka je hadka ale nemal čo na teba dvihnuť ruku nech sa akokolek vytočil, mal kopnut alebo tresnut do niečoho ineho
S dzbanom sa chodi po vodu tak dlho, az pokial sa nerozbie. Asi sa treba nad sebou zamysliet. Podaktore si myslia, ze ked ... nemal by, nesmie a nemoze ... udriet ... ze si mozu robit co chcu a spravat sa ako chcu ... a potom su prekvapene.
Tak to netuším...za 5 rokov čo som sa najviac nahneval tak som akurát zvýšil hlas väčšinou keď sme sa hádali tak skôr len v takej urazeno, argumentačno, smutnej rovine. Keď tak nad tým ale uvažujem a fakt by som niečo také urobil(čo si fakt neviem predstaviť) tak by som sa choval asi rovnako...a neviem čo by bolo ďalej. Myslím že to by bol dosť veľký vnútorný konflikt.
ak si to fakt prehnala a vytocila si ho, tak to v tom momente ocividne mozno trosku prehnal, ale ako pozeram na to co pises, tak zrejme slo o vychovnu a padla na urodnu podu. aj ked si typek pravom spytuje svedomie.. mozno by si sa skor mala zamysliet nad tym, preco take konflikty vytvaras alebo to zenies do extremov.. potom clovek proti tebe stojaci tiez moze reagovat extremne.
ja zase nechapem zeny, ktore po akomkolvek nasilnom fyzickom kontakte od partnera este chcu nieco riesit.
@nikola515 krasne vidno, ako sa to snazis bagatelizovat a zvalovat vinu na seba (preto ako som sa spravala by mi strelil facku asi kazdy). No poviem ti novinku - nestrelil!
Muz to proste nema urobit, ani ked sa zena chova ako hystericka pica, stale moze odist, moze urobit cokolvek, ale strelit facku alebo ju akokolvek fyzicky napadnut je pre mna totalne nepripustne.
jednak preto, ze samozrejme zena sa tazsie ubrani/resp. neubrani, po druhe preto, lebo co sa stane raz, bude sa opakovat - hadat sa budete aj v buducnosti, to ti stale jednu privali a ty si povies ok, ideme dalej, nic sa nestalo?
facka, fyzicke nasilie je proste "crossing the line" a tym to pre mna konci, dovi, dopo, neexistujes.
lahko sa vam povie ja by som jej proste nestrelil... Ale videl som hadku pri ktorej chalan nechcel a zenska dovtedy donho rypala , nadavala, hukala, strkala a padlo aj par faciek jemu, urazky na rodinu a pod kym jej fakt jednu nevylepil.. Potom sa urazena a prekvapena rozhucala este raz.. To uz ale nanho hukala zvonku auta, lebo bol na odchode.. Cize nepokladajte otazku preco padla facka, ale preco ho dohnala az k takemu extremu, ked ho ma vraj rada.. Niezeby som schvaloval jeho riesenie, ale niekedy zenska vyslovene zobre o tu facku.. Cize je horsi on ze nevydrzi taky psychicky tlak a streli jej alebo ona, ze ho to donutila.. A potom ked mu to je luto, ospravedlni sa a odide, aby v pripade ze by ho v buducnu chcela provokovat to uz nemohol spravit, tak ona zas dolieza za nim.. Zenska, spametaj sa najpr, az potom ries vztahy
@nikola515 myslím že neexistuje prípad kedy by si to mohla prehnať tak že by ti dal facku "prakticky hocikto". proste na to neexistuje odôvodnenie v žiadnom prípade. na druhú stranu jeho reakcia bola asi druhá najlepšia možná hneď po variante že by ti facku nedal.
neviem nakoľko bola jeho reakcia že s tebou už nič nechce mať lebo by ti ublížil úprimná, a nakoľko to bola reakcia prehnaná/zo šoku/strachu, to už musíš vedieť ty, ako veľmi vážne to môže byť myslené keď ti niečo také povie, a ako veľmi sa ti chce/oplatí to riskovať.
každopádne tí čo ti hovoria že ak si sa rozhodla že mu to odpustíš, tak tomu daj trochu času podľa mňa hovoria dobre. počkaj chvíľu, pár dní, nesnaž sa mu okamžite ozvať, a už vôbec nie permanentne.
neviem si však odpustiť dodatok, že ak to raz spravil, bez ohľadu na to akú mal na to potom sám reakciu, znamená to, že je schopný to spraviť znova, proste sa neovládol, a dodatočne si uvedomil že vlastne nechcel, áno, ale to znamená že sa môže neovládnuť znova a spraviť ďalšie/iné veci o ktorých si dodatočne uvedomí že ich spraviť nechcel, ale to už bude neskoro. zasa, je na tebe či ti stojí za to riskovať to alebo nie.
@aversio podľa mňa si to svojim spôsobom vystihol a ani o tom nevieš - po facke už naňho húkala, ale to už sedel vonku v aute a odchádzal. pokiaľ ma niekto (bez ohľadu na pohlavie) vytočí tak, že mi použiť na ňom fyzické násilie nevadí a príde opodstatnené, tak tým to pre mňa celé končí, a teda nevidím dôvod to fyzické násilie použiť, ale rovno sa zdvihnem, odídem a ukončím to, pretože v takom prípade je dané násilie už len teatrálnym gestom bez zmyslu.
@aversio presne, poznám 2 veeeľmi podobné prípady. Inak trochu odbočím, mám dojem, že niektoré dievčatá aj vyslovene vyhľadávajú niektoré agresívne typy, ktoré ju neskôr budú biť...ale to je už iná vec....
@tommyhot nemam dvojity meter, byt chlapom, tiez nechcem aby ma zena fackovala pri hadkach. ale snad chapeme ten rozdiel, ze chlap sa ubrani nasiliu zo strany zeny, ak chce. (nehovorim teraz konkretne o tej facke, ta byva vacsinou nepredvidana, ale keby to nahodou zaslo aj dalej).
@ayreen branit sa nasiliu zo strany kohokolvek (ci uz muz alebo zena) je tazke rovnako, ak mu nechcem ublizit.
Navyse v spolocnosti mame tak nejak podvedome dane ze sa dama nema bit, ale ked sa dama chova ako retard tak nevidim dovod preco by som jej nemal jednu strelit, ked nic ine nezabera. Zvlast ak sa dana slecna nevie vpratat do koze a rozumna rec s nou nie je.
@ayreen a ako sa ma branit bez toho aby vracal uder? dat zene facku, je ako rolu poorat. Ja nie som ziaden nasilnik, ale ked vam to jebe na palicu a nedate si povedat, tak sa necudujte.
ja mam inak pocit, ze zeny naschval chlapov aj tak vytacaju do extremov, aby im tu facku strelili.. lebo potom to povazuju za vitazstvo, lebo ved on nevie argumentovat a radsej sa schyli k tomu, ze mi jednu vypali.. fakt uz som si to parkrat vsimol takyto pristup a myslim si, ze to aj sedi
samozrejme nejako moralizovat facku tu nechcem, ale priklanam sa obviously viac k tym nazorom, ze facka v spravnom case a spravnom mieste vie vyriesit viac ako vsetko ostatne, spomente si na to, ked vam aj otec/mama strelil jedno vychovne zaucho.. jednoducho niekedy si extremne situacie doslova vyzaduju extremne ciny, nech to uz znie akokolvek
a ako tu niekto pisal, jedna facka neznamena, ze ten chlap je nasilnicke hovado, hlavne ak tu pise zakladatelka, ze ju lubi a ze ho doslova vyprovokovala..
@ayreen cize podla teba ma chlap znasat psychicky natlak, ponizovanie, byt neskonale tolerantny, benevolentny, zena na neho bude vkuse hucat, pindat, nadavat, osocovat a vsetko mozne, vyprovokuje tu hadku a chlap ma len byt ticho a znasat, pripadne sa zobrat a ist prec? a my sme co? stroje bez pocitov, bez emocii? ty si tusim este nezazila poriadnu vyhrotenu hadku s partnerom, kde sa schyluje takmer ku koncu sveta..
tiez si nemyslim, ze porovnavat taku slabucku facku s fyzickym nasilim, je prave koser..je rozdiel dat jej slabu facku, len nech sa na chvilu ukludni, ako jej strelit celou silou..priznam sa, ze raz som bol nuteny jej taku slabu dat, pretoze dotycna sa spravala ako uplne zmyslov zbavena..kopala do mna, bila, bila potom seba, dostala jemnu facku, chytil som jej ruky a ukludnila sa..dokonca mi podakovala, ze som ju "prebral" k normalu..mne to jednoducho pride uplne alibisticke, chciet, aby chlap bol ten, ktory sa za kazdu cenu ma snazit udrzat psychicky natlak, a ak nahodou k niecomu dojde, hned sa kazdy bije do prs, ze chlap by zenu nemal nikdy udriet a ze je to agresivny jedinec, ktory to bude opakovat aj neskor..ja som to napriklad nespravil potom ani raz, akokolvek bola situacia este viac vyhrotena a horsia..
ako povedala grietusha, ked sa zenska sprava ako hystericka pi*a, tak sa to jednoducho stane
ja sa strašne bojím že sa toto stane a strašne dúfam že nie
ale neviem nehaj ho na pokoji chvíľu alebo choď za ním a povedz mu že vieš že to je tvoja chyba a keby nerýpeš tak sa to nestane. Proste ho ubezpeč že za to môžeš ty a vlastne si mu na to dala dôvod ak to tak bolo.
No tak ja sa držím toho že ženske by sa bit nemali a ani som to zatial neurobil. A ako tu citam o vyhroteni hadky hm tak ja osobne mam v pici,odidem nepocuvam
@tommyhot@trdelniiiq vy to ale dohanate do krajnosti a tvarite sa ako keby ina moznost nebola. trdelniiiq nemaj strach, mala som velmi dlhy vztah a obaja sme cisti stopercentni cholerici, takze vyjasnovali sme si veci pomerne casto. ale vsak ako normalni ludia, nie? vrieskam ja, vrieska on, sem tam sme aj hadzali nejakymi vecami (samozrejme nie po sebe), ale ked uz to presiahlo urcite medze (a nezalezi na tom kto ich prekrocil) - vzdy sa ten druhy z nas spamatal a jebol dverami a odisiel. proste nebudem bit ani ja jeho a on mna tiez nie. ved preboha, v akom by som to bola vztahu, keby sa hadame, raz uvali on mne, raz ja jemu? fakt nerozumiem.
ale ved v zasade, mne je to naozaj jedno. ja som povedala svoj nazor, nemenim ho a ani si ho tu nebude tristokrat obhajovat. ak mi nejaky chlap niekedy fyzicky ublizi, zmizne pre mna z tejto planety. kazdy ma moznost si vybrat, ak niekto chce byt v nasilnickom vztahu (z ktorejkolvek strany), nech sa paci. ale je to chore.
a este jeden dodatok - ked uz sa ma chlap branit (v pripade ze zautoci zena), tak on ju snad dokaze chytit. si predstav nejaku zenu ako sa snazi udrzat ruky chlapovi. celkom vtipna predstava. nerealna. ked zenskej preskoci (ja nehovorim ze sa to nemoze stat) - tak ju ma chlap napriklad takymto sposobom ukludnit, ale nie ze by ju fackoval.
@ayreen lenze ty to vyhrocujes uplne do maxima a vravis tu o nasili a o biti a neviem com.. vobec nevnimas to spektrum, o ktorom tu prave my vravime, a sice, kde to je fyzicke nasilie a kde je to len letma uvedomela facka..ako mozes povedat, ze taka jemna facka sa rovna tomu istemu, co strelenie facky plnou silou, resp silnejsie, co uz ty nazyvas fyzickym ublizenim/nasilim..ja to tiez neobhajujem ani nerobim, az na ten jeden priklad, co som ti uviedol hore, ale ked sa raz inac neda..
co je nasilnicke (a nasilnicky vztah) na jednej malej facke za zivot napriklad..pretoze argumentovat tym, ze ak to spravil raz, spravi to aj potom je take, libove..
@58 to nie vzdy pomaha..podrzis ju, je kludna, pustis ju, a zacne trieskat po tebe, po sebe a neviem co..a zazil som to neraz..vacsinou som nou len zatriasol a silnejsie chytil za ruky a snazil sa jej nejak povedat nech sa uvedomi
@forte bože to naozaj myslíš vážne ? preboha ved nie si male decko aby si takéto kraviny vypisovala. Ja som mu ublížila a ešte mu mám vyvaliť ? nech ide k čertom tá facka, to je to posledne čo ma asi tak teraz trápi.
@nikola515 podla toho co si napisala, a ty si to sposobila.. sama si za to mozes ... a ten chlap? je pekne ako sa zachoval... a ze sa zlakol sam seba... dufaj, ze sa vrati
skúsenosť mi hovorí, že ženy dokážu tíško podjebávať a nakoniec z toho vyjsť ako obeť... V každom prípade by som sa s ním rozlúčil buď hneď, alebo ak sa to zopakuje. Ak si ho schopná nasrať až tak, že schytáš, zbytočne by ste trpeli obaja.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
Ďakujem.
a osobne nechápem dievčence čo takto udatne ostávajú alebo sa hľa, pchajú do riti človeku ktorý na nich zdvihol ruku...
ja by som priatela neudrela nikdy a to som este zena, tie zvyknu fackat chlapov
@veroniques skôr telenovela....teraz prídu intrigy, príbehy a emócie...
A moja rada?...ako dlho ste spolu? Ak vieš že takýto je a že sa to môže opakovať tak je len na tebe či to prijmeš alebo sa na neho vykašleš...
Teda ak by som to nezvladol a nepovybijal je eštej vsetky zuby zato !
Nika@ ak ta ma rad, urcite sa vrati ... daj tomu cas a hlavne moc zanim nelez .. lebo mi chalani sme potom tak trochu kkti .. sak vies asi ..
ale takýto teatrálny záver, no dala by som mu 4 facky, buď za ten divný babský afekt, alebo... že mu to proste prišlo vhod, aby sa na teba vykašľal.
No ako povedali viacerí. Daj tomu čas. Uleží sa vám to obom v hlave a uvidíte.
Veľa šťastia a hlavu hore
(nechápem ženy, ktoré hneď odsudzujú chlapa kvôli jednej facke. keď sa ženská chová jak hysterická piča, tak sa to proste stane.)
v každom prípade počkaj chvíľu. nech tie prvotné emócie zo situácie prehrmia a porozprávate sa.
@nikola515 krasne vidno, ako sa to snazis bagatelizovat a zvalovat vinu na seba (preto ako som sa spravala by mi strelil facku asi kazdy). No poviem ti novinku - nestrelil!
Muz to proste nema urobit, ani ked sa zena chova ako hystericka pica, stale moze odist, moze urobit cokolvek, ale strelit facku alebo ju akokolvek fyzicky napadnut je pre mna totalne nepripustne.
jednak preto, ze samozrejme zena sa tazsie ubrani/resp. neubrani, po druhe preto, lebo co sa stane raz, bude sa opakovat - hadat sa budete aj v buducnosti, to ti stale jednu privali a ty si povies ok, ideme dalej, nic sa nestalo?
facka, fyzicke nasilie je proste "crossing the line" a tym to pre mna konci, dovi, dopo, neexistujes.
neviem nakoľko bola jeho reakcia že s tebou už nič nechce mať lebo by ti ublížil úprimná, a nakoľko to bola reakcia prehnaná/zo šoku/strachu, to už musíš vedieť ty, ako veľmi vážne to môže byť myslené keď ti niečo také povie, a ako veľmi sa ti chce/oplatí to riskovať.
každopádne tí čo ti hovoria že ak si sa rozhodla že mu to odpustíš, tak tomu daj trochu času podľa mňa hovoria dobre. počkaj chvíľu, pár dní, nesnaž sa mu okamžite ozvať, a už vôbec nie permanentne.
neviem si však odpustiť dodatok, že ak to raz spravil, bez ohľadu na to akú mal na to potom sám reakciu, znamená to, že je schopný to spraviť znova, proste sa neovládol, a dodatočne si uvedomil že vlastne nechcel, áno, ale to znamená že sa môže neovládnuť znova a spraviť ďalšie/iné veci o ktorých si dodatočne uvedomí že ich spraviť nechcel, ale to už bude neskoro. zasa, je na tebe či ti stojí za to riskovať to alebo nie.
Áno, nemá to urobiť, ale @25
ak si často hysterická krava, tak hoci ťa má rád, nechce si už zbytočne žrať nervy a preváži to jeho city k tebe, to dá rozum
@mcvpn a?
Navyse v spolocnosti mame tak nejak podvedome dane ze sa dama nema bit, ale ked sa dama chova ako retard tak nevidim dovod preco by som jej nemal jednu strelit, ked nic ine nezabera. Zvlast ak sa dana slecna nevie vpratat do koze a rozumna rec s nou nie je.
samozrejme nejako moralizovat facku tu nechcem, ale priklanam sa obviously viac k tym nazorom, ze facka v spravnom case a spravnom mieste vie vyriesit viac ako vsetko ostatne, spomente si na to, ked vam aj otec/mama strelil jedno vychovne zaucho.. jednoducho niekedy si extremne situacie doslova vyzaduju extremne ciny, nech to uz znie akokolvek
a ako tu niekto pisal, jedna facka neznamena, ze ten chlap je nasilnicke hovado, hlavne ak tu pise zakladatelka, ze ju lubi a ze ho doslova vyprovokovala..
tiez si nemyslim, ze porovnavat taku slabucku facku s fyzickym nasilim, je prave koser..je rozdiel dat jej slabu facku, len nech sa na chvilu ukludni, ako jej strelit celou silou..priznam sa, ze raz som bol nuteny jej taku slabu dat, pretoze dotycna sa spravala ako uplne zmyslov zbavena..kopala do mna, bila, bila potom seba, dostala jemnu facku, chytil som jej ruky a ukludnila sa..dokonca mi podakovala, ze som ju "prebral" k normalu..mne to jednoducho pride uplne alibisticke, chciet, aby chlap bol ten, ktory sa za kazdu cenu ma snazit udrzat psychicky natlak, a ak nahodou k niecomu dojde, hned sa kazdy bije do prs, ze chlap by zenu nemal nikdy udriet a ze je to agresivny jedinec, ktory to bude opakovat aj neskor..ja som to napriklad nespravil potom ani raz, akokolvek bola situacia este viac vyhrotena a horsia..
ako povedala grietusha, ked sa zenska sprava ako hystericka pi*a, tak sa to jednoducho stane
ale neviem nehaj ho na pokoji chvíľu alebo choď za ním a povedz mu že vieš že to je tvoja chyba a keby nerýpeš tak sa to nestane. Proste ho ubezpeč že za to môžeš ty a vlastne si mu na to dala dôvod ak to tak bolo.
ale ved v zasade, mne je to naozaj jedno. ja som povedala svoj nazor, nemenim ho a ani si ho tu nebude tristokrat obhajovat. ak mi nejaky chlap niekedy fyzicky ublizi, zmizne pre mna z tejto planety. kazdy ma moznost si vybrat, ak niekto chce byt v nasilnickom vztahu (z ktorejkolvek strany), nech sa paci. ale je to chore.
co je nasilnicke (a nasilnicky vztah) na jednej malej facke za zivot napriklad..pretoze argumentovat tym, ze ak to spravil raz, spravi to aj potom je take, libove..
@flussica @trdelniiiq @carbonevo @horsiq Ďakujem Vám a ostatným za normálne rady, rozhodne to nechám na čas.
i keď provokovaním do tej hraničnej situácie mi nejde zrovna o facku... skôr o jednoznačné stanovisku v danej téme!
inak šak a také, že "Keď ženu udrieš, akoby si roľu pohnojil“" nepoznáte?